بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ در عمل به چه معنا است؟

مفهوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

 آیا تاکنون کارشناس دیجیتال مارکتینگ را در زمان کارکردن دیده‌اید. این افرادبه مدت طولانی به مانیتور خیره شده و کلیک و تایپ می‌کنند. شاید افراد فکر کنند که این شخص در حال گشت و گذار در اینترنت است. اما در واقع این فرد زمانی که به مانیتور خیره شده است و چایش را مزه می‌کند، مشغول فروش میلیونی و میلیاردی می‌باشد. مفهوم دقیق بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ عنوان مقاله است که در ادامه آن را می‌خوانید. بنابراین برای اینکه بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و دقیقاً چه کاری می‌کند، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

 مقدمه بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ در یک کلام یعنی بازاریابی با ابزارهای دیجیتال. وقتی که یک دیجیتال مارکتر به مانیتور خیره می‌شود، دقیقاً چه کاری را انجام می‌دهد و با چه ابزارهایی کار می‌کند؟ این فرد چگونه خدمات و یا محصولاتی را به فروش می‌رساند. این داستان بسیار طولانی است که در ادامه آن را توضیح می‌دهیم. مقدمه بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing)

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ در عمل به چه معنا است؟

 آیا آخرین کالا و یا محصولاتی را که به صورت آنلاین خریداری کرده‌اید را به یاد دارید؟ ما تصور می‌کنیم به دنبال خرید گوشی موبایل هستید تا ببینیم یک کارشناس بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ در این فرآیند خرید چه نقشی را بر عهده دارد.

 مرحله اول بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ: جستجو

 طبق آمارهای گفته شده بیش از ۶۰ درصد افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، قبل از اقدام به خرید هر گونه کالایی آن را در اینترنت سرچ می‌کنند. این جستجو می‌تواند اطلاعات دقیقی از یک قیمت ساده و یا یک تحقیق عمیق را شامل شود.

 اگر شما اطلاعاتی در رابطه با گوشی‌های هوشمند ندارید و از مدل‌های جدیدعرضه شده نیز خبر ندارید، می‌توانید عبارت‌هایی مانند: بهترین گوشی‌های جدید، گوشی سامسونگ ،۲۰۲۰ بهترین موبایل زیر ۵ میلیون را در اینترنت سرچ کنید تا فهرستی از انواع مختلف آن‌ها برایتان نمایش داده شود و شما از میان آن‌ها قادر به انتخاب باشید.

 نقش بازاریابی دیجیتال در این مرحله به چند بخش قابل تقسیم است: اول ویدیو و یا مقالات مطابق با نیاز شما تهیه و منتشر می‌شوند. این قسمت کار همان بازاریابی مبتنی بر محتوا می‌باشد. در گام دوم هر نوع بستری مانند وب سایت برای انتشار محتوا در نظر گرفته می‌شود که حتماً باید سئو باشد. به بیانی ساده‌تر یعنی صفحه و یا وب سایت شما باید در میان هزاران نتایج جستجوی گوگل رتبه بالایی کسب کند.

 مرحله دوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ: مقایسه

 زمانی که چند راهنما و یا فهرستی را مطالعه کردید، حالا نوبت آن رسیده است که مدل‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. نام سه مدل پیشنهادی را جستجو کنید. در جستجوی روی اولین لینک که یک لینک تبلیغ می‌باشد کلیک می‌کنید. تبلیغات داخل گوگل از سرویس گوگل ادز اجرا و مدیریت می‌شوند. کارشناسان بازاریابی دیجیتال می‌توانند تبلیغات را به گونه ای بهینه سازی کنند که در میان نتایج جستجو به مشتریان بالقوه به صورت هدفمند نمایش داده شود.

 معمولاً در جستجوها به یک نتیجه بسنده نکنید. سعی کنید که همزمان چند تب باز کنید. وقتی چند گزینه پیش رو داشته باشید، جزئیات اهمیت زیادی پیدا می‌کنند.

در این مرحله کارشناسان بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ باید اطمینان حاصل کنند که اطلاعات مورد نیاز هر کاربر در دسترس است و در کل کاربر یک تجربه رضایت بخش خواهد داشت. اینجا مهارت‌های تجربه و واسط کاربری و طراحی نقش مهمی می‌یابند. همچنین علاوه بر مطالب ذکر شده باید به کمک ابزارهای تحلیل دیجیتال مثل گوگل آنالیتیکس درک کرد که چه کاربرانی از چه منابعی وارد سایت می‌شوند چه کارهایی انجام می‌دهند و چرا از خرید منصرف می‌شوند.

مرحله سوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ: ترغیب و تشویق کاربران به خرید

 بعد از اینکه قیمت گارانتی و لوازم جانبی را بررسی کردید و پس از کلی تحقیق به یک انتخاب نهایی رسیدید، می‌توانید که تصمیم بگیرید از یک فروشگاه اقدام به خرید کنید. مراحل خرید کارها به خوبی جلو می‌رود و شما پیامکی را مبنی بر ثبت سفارش تأیید دریافت می‌کنید.مرحله سوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ: ترغیب و تشویق کاربران به خرید

 مرحله چهارم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ: بازگشت مشتری و وفادار سازی

 اگر شما از گوشی که خریداری کرده‌اید راضی باشید. زمانی که کسی از شما می‌پرسد که آن گوشی را از کدام فروشگاه خریداری کرده اید، نام فروشگاه اینترنتی را می‌گویید. فرض کنید که قاب و گلس برای گوشی نخریده‌اید. در همان روز پیامکی مبنی بر اینکه قاب و گلس های مدل گوشی شما ۳۰ درصد تخفیف خورده‌اند، از سمت فروشگاه اینترنتی دریافت می‌کنید. شما گلس و قاب را از همان فروشگاه سفارش می‌دهید. در پیامک تبلیغ، لینک صفحه اینستاگرام فروشگاه گذاشته شده است. شما بعد از نگاه اجمالی به صفحه اینستاگرام به محتوای آن علاقه‌مند شده و دنبالش می‌کنید.

 در این مرحله دیجیتال مارکتینگ سعی می‌کند که با ارسال پیام تبلیغات و تدوین کمپین‌های فروش اینترنتی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی مشتریان را به خرید دوباره ترغیب کند. به بیان کلی کارشناس دیجیتال مارکتینگ در کنار دیگر افراد متخصص تلاش می‌کند تا ارائه خدمات و فروش در بسترهای دیجیتال به بهترین شیوه ممکن صورت پذیرد.

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست و چه وظایفی دارد؟

 به طور کلی زمانی که شما از ابزارهای دیجیتال مانند: سایت، ایمیل پیامک برای فروش تبلیغات و معرفی محصولات یا خدمات و یا نظرسنجی استفاده می‌کنید، در واقع همان بازاریابی دیجیتال است.

 بازاریابی دیجیتال مرز مشخصی ندارد که ما بتوانیم لیستی از وظایف و یا ابزارهای مورد استفاده برای آن را بیان کنیم. اما بر اساس کارهای متداول و تجربه می دانیم که چه کارهایی زیر عنوان دیجیتال مارکتینگ قرار می‌گیرند.

 دنیای دیجیتال مارکتینگ بسیار گسترده است. دیجیتال مارکتینگ از پایه فروش اینترنتی شروع می‌شود و تا زمانی که به هدف فروش میلیونی خود برسد، ادامه می‌یابد.  در ادامه این مقاله تمامی موارد اساسی بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ را به صورت مختصر و مفید برایتان شرح می‌دهیم. بنابراین با ما همراه باشید.

 

 وب سایت مارکتینگ

اصلی ترین پایگاه مشتریان شما وبسایت است. احتمال زیاد اولین برخورد مشتری با کسب و کار شما در وبسایت اتفاق می‌افتد. مانند زمان گذشته شما نمی‌توانید با استخدام یک فروشنده چرب زبان اقدام به جذب مشتری کنید. بنابراین باید کاری کنید که مشتری جذب وبسایت شما شود.

 شاید بگویید که نیازی به یک سایت ندارم و با یک پیج اینستاگرام هم می‌توانم محصولات خود را ارائه دهم. کاملاً درست است. شما می‌توانید حتی با استفاده از یک پیج اینستاگرامی زیبا محصولات خود را بفروشید. بنابراین حتماً اقدام به انجام این کار کنید. اما سوالی که مطرح است، این است که اگر بنا به هر دلیلی این پیج از دسترس شما خارج شود، مشتریان چگونه می‌توانند شما را پیدا کنند.

 بنابراین شما نیاز به یک پایگاه مرکزی برای مشتریان خود دارید. در همین راستا یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ موفق با ساخت یک وب سایت کاربردی و جذاب شروع می‌شود. چیدمان اصولی و ظاهر زیبای می تواند تأثیر بسیار زیادی بر روی فروش شما بگذارد. البته یادتان باشد که زیبایی در سادگی است. منظور ما این نیست که هیچ رنگی به سایتتان ندهید. بلکه تا حد امکان از شلوغ کردن وبسایت خود پرهیز نمایید.

 شرکت Adobe را می‌شناسید؟ سازنده نرم‌افزارهای گرافیکی مانند: پریمیر، فتوشاپ. این شرکت در تحقیقات خود اعلام کرد:

اگر محیط رابط کاربری وب سایت شما  زیبا و جذاب نباشد، ۳۸ درصد کاربران بدون توجه به محتوای وب‌سایت از آن خارج می‌شوند.

 در واقع منظور ما از رابط کاربری یا به اصطلاح UI همان ظاهر وبسایت می‌باشد. البته تنها زیبایی رابط کاربری مهم نیست. اگر شما فقط بر روی زیبایی ظاهری وبسایت خود تمرکز کنید، ممکن است که از توجه و دقت به سایر مسائل مهم مانند تجربه کاربری غافل شویم. آیا چیزی از تجربه کاربری به گوشتان خورده است؟

۷ تاکتیک طراحی وب سایت با هویت برای ارتباط با بازدیدکنندگان

 در زبان انگلیسی تجربه کاربری User Experience و یا به اختصار UX  گفته می‌شود. تجربه کاربری در واقع همان حسی است که کاربر در زمان کار کردن با وب سایت شما دارد. وب سایت مارکتینگ

 به عنوان مثال

 زمانی که وب سایت شما کند باشد و یا قطعی زیادی داشته باشد، پیدا کردن یک گزینه مهم برای کاربر، امری دشوار و سخت تبدیل می‌شود و قطعاً خاطره بدی از شما در ذهنش خواهد ماند. اگر همه چیز به زیبایی سر جای خودش واقع شده باشد، قطعاً زمان بیشتری را در وب سایت شما سپری خواهد کرد. به بیان دیگر هر چقدر که بتوانید زمان ماندگاری کاربر را در وبسایت افزایش دهید، احتمال خرید آنها نیز بیشتر خواهد شد.

 واکنش گرایی یا همان ریسپانسیو بودن (Responsive) وبسایت

 امروزه اغلب کاربران از گوشی‌های همراه خود به جای کامپیوترهای رومیزی برای وبگردی استفاده می‌کنند. همانطور که می‌دانید نسبت تصویر و اندازه نمایشگرهای موبایل با یکدیگر متفاوت است.

 اگر وب سایت شما طراحی ریسپانسیو داشته باشد، خیلی سریع خود را با صفحه موبایل کاربر تطبیق می‌دهد تا مطالب برای شما به درستی نشان داده شوند. اما در غیر این صورت باعث به هم ریختن ظاهر وب سایت خواهد شد که منجر به فرار کاربران می‌شود. همچنین ریسپانسیو بودن در نتایج جستجو و یا همان سئو و بر رتبه سایت شما در گوگل نیز تأثیر می‌گذارد.

اگر می‌خواهید وب سایت راه اندازی کنید می‌توانید به مقوله موجود در سایت استاد وب با عنوان انواع مختلف وب سایت مراجعه نمایید.

 بازاریابی محتوا در بازاریابی دیجیتال چه کاربردی دارد؟

 همانطور که ذکر کردیم عادت خرید در مشتریان تغییر کرده و مردم قبل از خرید به دنبال کسب اطلاعات مفید و مؤثر هستند تا بر اساس آن انتخاب و خرید خود را انجام دهند. منابع بسیار زیادی برای این اطلاعات وجود دارد. چه کسی بهتر از خود شما؟ شما بهتر از هر شخص دیگری می‌توانید محصولات خود را معرفی کنید. در اینجا باید از بازاریابی محتوا استفاده کنید.

معنای بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟

بازاریابی محتوا یعنی جذب کاربران و مخاطبان از طریق تولید محتوای با کیفیت و سئو شده و انتقال کاربران به سمت خرید از وب سایت.

 انواع مختلف محتوا

 تولید محتوای متنی، تصویری و محتوای ویدیویی. برای شروع یک کسب و کار تولید محتوای متنی باارزش تر است. زیرا به علت پر استفاده بودن از نظر گوگل اهمیت بیشتری دارد. بنابراین بر روی این بخش تمرکز بیشتری داشته باشید.

 برای داشتن یک وبلاگ عالی موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  •  سعی کنید که محتواهای به روز تولید کنید. تولید محتوای جذاب و به روز منجر به جلب اعتماد مشتری می‌شود.
  •  در مقالات خود از لحظه تبلیغاتی استفاده نکنید. زیرا این کار سبب می‌شود تا مشتریان کمتر به شما اعتماد کنند.
  •  حتماً به وبلاگ خود بخش ثبت نظرات را اضافه کنید. زمانیکه که کاربران نظرات سایر خوانندگان را می‌بیند، باعث می‌شود که راحت‌تر به شما اعتماد کنند.

 از ضروری‌ترین و اساسی‌ترین پایه‌های ساخت یک وبلاگ، مهارت تحقیق کلمات کلیدی است. این مهارت به شما کمک می‌کند که متوجه شوید، کاربران به چه موضوعاتی علاقه دارند و آن را بیشتر جستجو می‌کنند. شما با تمرکز بر روی این کلمات کلیدی می‌توانید به صورت هدفمند در صفحه نتایج (SERP) گوگل دیده شوید و از این طریق کاربران بسیاری را به وبسایت خود هدایت کنید.معنای بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

 چه تعداد از افرادی را می‌شناسید که از هیچ شبکه اجتماعی استفاده نمی‌کنند؟ در مورد خودم ۹۰ درصد افرادی را می‌شناسم که حداقل از یک شبکه اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می‌کنند. شما باید در جایی حضور داشته باشید که مردم در آنجا هستند.

حضور شما در شبکه‌های اجتماعی همانند یک مغازه‌ای است که برای اجاره آن هیچ مبلغی را پرداخت نمی‌کنید اما می‌توانید از طریق آن تعداد زیادی مشتری کسب کنید.

شبکه‌های اجتماعی مانند: توییتر، فیس‌بوک، لینکدین، اینستاگرام مخاطبان شما را افزایش می‌دهند و در دراز مدت می‌تواند منجر به تبلیغات و برند سازی شود. به عنوان نمونه: اکثر برندهای کوچک و بزرگ با همکاری اینفلوئنسرهای اینستاگرام خدمات و محصولات خود را در ذهن مردم جا می‌اندازند و آن‌ها را به خرید تشویق و ترغیب می‌کنند.

تبلیغات در گوگل (Google Ads)

بهینه سازی یک وبسایت یک پروسه بسیار طولانی و زمان‌بر است و مدت ها طول می‌کشد تا بتوانید اعتماد گوگل را بدست آورید. اما اگر بخواهید یک شبه در صفحه اول نتایج گوگل قرار بگیرید، یک راه وجود دارد و آن چیزی نیست به جز استفاده از تبلیغات گوگل که معروف است به گوگل ادز.

 

 تبلیغات در گوگل به دو بخش تقسیم می‌شود:

  •  تبلیغات در جستجو: گوگل تبلیغ شما را در صفحه نتایج خود (SERP) نشان می‌دهد.
  •  تبلیغات نمایشی: در این روش تبلیغاتی، شما در اپلیکیشن ها و وب سایت‌های همکار گوگل مانند: یوتیوب نشان داده می‌شوید.

 به بیان کلی تبلیغات در گوگل به صورت یک کلیک و یا PPC انجام می‌شود. در این روش شما زمانی پول می‌دهید که کاربران نسبت به تبلیغ شما کنجکاو شده و روی آن کلیک کرده باشند. به ازای هر کلیک مبلغی از حساب شما کاسته می‌شود و تا زمانی که شارژ حساب به اتمام نرسیده باشد، تبلیغات شما در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. این هزینه به عوامل گوناگونی از جمله کیفیت تبلیغات، کیفیت وب سایت و قیمت پیشنهادی رقبا بستگی دارد.

 

 مزیت تبلیغات کلیکی گوگل در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

 بزرگ‌ترین مزیت تبلیغات کلیکی گوگل قابلیت هدف گیری دقیق کاربران است. هدف گیری دقیق چیست؟ منظور این است که تبلیغات شما برای چه افرادی و در چه زمانی نشان داده شود. آیا این افراد باید زن یا مرد باشند؟ سن آنها چقدر باشد؟ علایقشان چیست؟ اهل کدام کشور هستند و خیلی موارد دیگر.

 اگرچه تبلیغات گوگل یکی از هدفمندترین و موثرترین روش‌های تبلیغاتی در دنیا شناخته شده است. اما توجه داشته باشید که تبلیغات گوگل به هیچ عنوان نمی‌تواند جای بهینه سازی سایت را بگیرد. چرا که تبلیغات کلیکی تا زمانی نشان داده می‌شود که شما در ازای آن پول پرداخت کنید. بنابراین در کنار استفاده از این روش حتماً سئو را به یاد داشته باشید.

مدیریت تبلیغات در گوگل به تنهایی یک تخصص و شغل محسوب می‌شود. شغلی که بازارش به این راحتی‌ها از بین نمی‌رود. یک استراتژی خوب برای یادگیری بازاریابی دیجیتال این است که آن را تخصصی یادگرفته، شاغل شده و سپس بعد های دیگر تخصص‌های مورد نیاز را نیز یاد بگیرد و تجربه کند.

 تبلیغات دیجیتال (Digital Advertising)

یکی از اصلی‌ترین ستون‌های بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات دیجیتال است. تفاوت تبلیغات دیجیتال و آفلاین در این است که شما در این مدل از تبلیغات می‌توانید عملکرد تبلیغ خود را به صورت دقیقی اندازه‌گیری کرده و آن را بهینه سازی کنید. 

سئو در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چه نقشی دارد؟

 تصور کنید که وبسایت خود را هم اکنون ساخته‌اید و محتوا را نیز بارگذاری کرده‌اید. حالا کاربران چگونه باید از سایت شما را پیدا کنند و مطالب شما را بخوانند؟ اینجا نقش سئو حائز اهمیت است. سئو به معنی بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است.

زمانی که سایت و محتوای شما برای موتورهای جستجو سئو و بهینه سازی شده باشند در رتبه‌های نخست نتایج جستجوی کاربران نمایش داده می‌شوند و این در حالی است که هرچقدر جایگاه و رتبه شما در این لیست بالاتر باشد، کاربران و مخاطبان بیشتری به وبسایت شما وارد می‌شوند. هرچقدر تعداد مخاطبان و کاربران شما بیشتر باشد، فروش و سود شما نیز بیشتر خواهد شد. قسمت اعظمی از کاربرانی که وارد سایت شما می‌شوند از طرف گوگل می‌آیند. اگر بخواهیم یک عدد تقریبی بگوییم، بیش از ۵۰ درصد ورودی اکثر وب سایت ها از طریق گوگل می‌باشد.سئو در دیجیتال مارکتینگ چه نقشی دارد؟

8 روش پشتیبانی و خدمات پس از فروش فروشگاه ها

 رپورتاژ آگهی (Advertorial)  

به شکلی از آگهی که در قالب یک گزارش خبری و یا یک مقاله با لحن بی‌طرف به مخاطبان و کاربران عرضه می‌شود، رپورتاژ گویند. در این نوع رپورتاژ کاربر در نگاه اول متوجه محتوای تبلیغاتی آن  نمی‌شود و فرض می‌کند که در حال مطالعه یک مطلب و محتوای عادی است. این بی‌طرف بودن لحن گزارش سبب جلب اعتماد کاربران می‌شود.

 برای استفاده از این شیوه تبلیغاتی، شرکت‌ها برای معرفی کسب و کار، برند سازی محصولات خود و یا خدماتشان یک گزارش یا یک مطلب آموزشی تهیه می‌کنند. در گام بعدی این گزارش برای انتشار به وب‌سایت‌های معتر مرتبط با کسب و کار ارائه داده می شود. سپس این وبسایت‌ها در ازای دریافت پول مقاله‌ها را منتشر می‌کند.

 استفاده از رپورتاژ آگهی به برند سازی کمک زیادی می کند و همچنین از طریق آن می‌توانید با بک لینک های بسیاری دریافت کنید که تاثیرات بسیار زیادی بر روی سئو وبسایت شما خواهد داشت.

 ایمیل مارکتینگ در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Email Marketing)

اگر بازاریابی دیجیتال را به پازل تشبیه کنیم، بازاریابی ایمیلی یکی از اصلی‌ترین تکه‌های این پازل محسوب می‌شود. البته به نسبت سایر روش‌های دیجیتال مارکتینگ این روش کمی حساس‌تر است. چرا؟ زیرا تعداد ایمیل های اسپم که برای مخاطبان و کاربران ارسال می‌شود بسیار زیاد است. به همین دلیل اگر ایمیل شما حاوی مطلب مهم و ارزشمند برای کاربران نباشد به احتمال زیاد سر از سطل آشغال در خواهد آورد.

 بنابراین باید روی تعداد و محتوای ایمیل و زمان ارسال خود دقت زیادی داشته باشید تا کاربران و مخاطبان ایمیل شما را اسپم تلقی نکنند. محتوای ایمیل هر کسب و کاری متفاوت است. برای اینکه عملکرد موفقی در این زمینه داشته باشید، ما چند پیشنهاد برایتان داریم که آن را در زیر شرح می‌دهیم.

 زمانی که کاربر عضو خبرنامه شما می‌شود، یک ایمیل خوش آمدگویی برای او ارسال کنید و به صورت مختصر و ساده توضیح دهید که وبسایت شما چه نوع مطالبی را منتشر می‌کند. از طریق ارسال ایمیل،  کاربران را به بازدید از وبسایت برای پیشنهادات ویژه، فروش های مناسبتی مانند فروش ویژه عید و یا هر مناسبت دیگری دعوت کنید.

 اگر بر روی وبسایت خود محتوایی برای دانلود دارید، بعد از این که کاربران آن را دانلود کردند، یک ایمیل تشکر و قدردانی برایشان ارسال کنید و یا حتی می‌توانید محتوای مشابهی را نیز به او پیشنهاد دهید.ایمیل مارکتینگ در بازاریابی دیجیتال

 نکته

 به این موضوع نیز توجه کنید که عملکرد اصلی ایمیل مارکتینگ حفظ و پرورش سرنخ‌های فروش است، نه به دست آوردن سرنخ‌های جدید. این بدان معنا است که شما می‌توانید، ایمیل کاربرانی که قبلاً خودشان ایمیل را در وب سایت شما ثبت کرده‌اند را شناسایی کرده و آنها را هدف گیری کنید و از این طریق احتمال خرید آنها را نیز افزایش دهید.

 بازاریابی پیامکی  (SMS Marketing)

برخی از کسب و کارها از بازاریابی پیامکی به غلط استفاده می‌کنند. به همین خاطر این تصور به وجود آمده که فرستادن پیامک‌های تبلیغاتی امری بیهوده است و دیگر مردم توجهی به اس ام اس های تبلیغاتی نشان می‌دهند. اما باید بگویم که این تصور کاملاً اشتباه است. زیرا پیامک ابزار ارتباطی فوق‌العاده محسوب می‌شود. ابزاری پرسرعت و ساده که باعث ایجاد یک پل ارتباطی قوی بین مشتریان و برند شما می‌شود.

بازاریابی پیامکی یکی از شیوه‌های کم‌هزینه و زودبازده در بازاریابی دیجیتال است که می‌تواند تأثیر بسیار بسزایی در افزایش فروش و برند شما داشته باشد. اما به شرط آنکه با روش های اصولی و نحوه استفاده صحیح از آنان آشنایی داشته باشید.برای آن دسته از کسب و کارهای نوپا  که نمی‌خواهند هزینه‌های بالایی را صرف تبلیغات کنند، بازاریابی پیامکی گزینه عالی به شمار می‌رود.

 حال دیگر با همه روش‌ها و ابزارهای دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ آشنا شدید. در بخش آخر به دو رویکرد کلی در بازاریابی دیجیتال خواهیم پرداخت که برای درک عملکرد دیجیتال مارکتینگ بسیار مفید است.

 بازاریابی درونگرا و برونگرا در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ

 به طور کلی دو رویکرد در بازاریابی دیجیتال داریم:

  • بازاریابی درون گرا 
  • بازاریابی برونگرا

 بازاریابی درون گرا به زبان ساده یعنی اول باید به سراغ مشتری برویم. کاری که همه کسب و کارها در کل تاریخ انجام داده‌اند و می‌دهند.

 به عنوان نمونه زمانی که شما از جلوی مغازه و یا فروشگاهی رد می‌شوید، فروشنده سعی می‌کند که شما را به داخل مغازه بکشاند یا زمانی که برنامه مورد علاقه خود را تماشا می‌کنید، تبلیغات بازرگانی پخش می‌شود. در واقع این موارد شیوه‌هایی هستند که کسب و کارها برای تبلیغات برند خود از آن استفاده می‌کنند. روش‌هایی مانند تبلیغات بنری و رپورتاژ آگهی نیز زیرمجموعه این نوع بازاریابی هستند. بازاریابی درونگرا و برونگرا در بازاریابی دیجیتال

 چگونه می‌شود که خود مشتری به سراغ شما بیاید؟

 در اینجا ایده بازاریابی ربایشی مطرح می‌شود. زمانی که شما با جستجو در گوگل یک وب سایت را باز می‌کنید، در واقع در مسیر بازاریابی ربایشی قرار گرفته‌اید. بازاریابی ربایشی تمرکز اصلی بر روی جذب مشتری از طریق ارائه محتوای مرتبط و با ارزش دارد.

 در بازاریابی ربایشی به جای آنکه هزینه و وقت خود را صرف به دست آوردن مشتری کنید آن را صرف افزایش کیفیت رسانه‌های خود مانند شبکه‌های اجتماعی و وب سایت می‌کنید. شما در این روش کاری می‌کنید که در زمان مورد نیاز مشتری شما را پیدا کند. پس از آن در مسیر خرید هدایت می‌شود و در هر مرحله از مسیر خرید خود چیزی با ارزش از شما یافت می‌کند.

 به عنوان مثال

 زمانی که کاربری برای اولین بار وارد وبسایت می‌شود باید از آنها درخواست کنید که اطلاعات تماس خود را مانند شماره همراه و یا ایمیل در اختیار شما قرار دهند. باید کاری کنید که مشتری این کار را با میل خودش انجام دهد. مثلاً با ارائه یک محصول رایگان یا جذاب از آنها بخواهید که برای دریافت آن، ایمیل خود را وارد کند. حالا می‌توانید با استفاده از روش های بازاریابی برونگرا مانند ارسال پیامک و ایمیل به سراغ مشتری بروید.

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، مجموعه‌ای از روش های بازاریابی برونگرا و درونگرا است.

 سخن آخر

همانطور که دیدید بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ دنیای بزرگی دارد و فقط محدود به ابزارهایی مانند اینستاگرام و وب سایت نمی‌شود. اگر شما به حوزه دیجیتال مارکتینگ علاقه دارید و می‌خواهید دیجیتال مارکتر شوید باید بدانید که دیجیتال مارکتینگ علم و هنری است که برای متخصص شدن در آن باید سال ها وقت بگذارید.

همچنین شما باید بر روی مبانی و اصول علمی بازاریابی نیز به خوبی تسلط داشته باشید. اولین گام برای یادگیری پیدا کردن منابع معتبر و مفید است. منابع توسط افراد با تجربه تهیه شده و در هر مکان و زمانی قابل دسترس باشند.

 

 ممنون از اینکه تا پایان مقاله مفهوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟ ما را در وب سایت استاد وب همراهی کردید. امیدواریم که از مطالعه مطالب گفته شده لذت کافی برده باشید و مطالب برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. همچنین در صورت تمایل برای مطالعه سایر مطالب مربوط به دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا، تجارت الکترونیک و غیره می‌توانید به لینک‌های قرار داده شده در زیر مراجعه نمایید و از این طریق اقدام به افزایش اطلاعات خود کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top