سئو چیست ارتقاء رتبه سایت در گوگل | بهینه سازی وب سایت | استاد وب

سئو چیست؟ راهنمای جامع و کامل سئو و تمام ترفندهای پنهان در آن

در حقیقت عبارت سئو از عبارت Search Engine Optimization به دست آمده است که با نام­ هایی نظیر بهینه سازی موتور جستجو یا SEO نیز شناخته می‌شود. تمامی این عبارت‌ها یک معنی واحد دارند که برای تعریف آن می‌توان از توضیحات زیر استفاده کرد.

 بهینه سازی موتور جستجو یا همان سئو به معنای دستکاری کردن موتورهای جستجو یا فریب دادن آن به وسیله ترفندهای غیر اخلاقی و اسپم گونه نیست؛ بلکه افراد از سئو برای بهبود ارتباط و نمایش وب سایت خود در نتایج موتورهای جستجوگر به صورت طبیعی با هدف رسیدن به رتبه‌های بالا استفاده می‌کنند.

چگونه به رتبه یک در صفحه اول گوگل برسیم؟

برای اینکه وب‌سایتی کاملاً هدفمند و با استراتژی داشته باشیم باید SEO را درک کنیم و آن را در سه مرحله زیر در سایت خود پیاده‌سازی کنیم:

  • مرحله اول: TECHINICAL SEO
  • مرحله دوم: ON PAGE SEO
  • مرحله سوم: OFF PAGE SEO

می‌توانیم سئو را یک مجموعه از ترفندها و تکنیک‌های کاربردی و مهم برای تغییر دادن استراتژی وب سایت‌ها بدانیم. زیرا این فرآیند به ارائه پر اهمیت‌ترین عواملی که با صفحه، افزایش اهمیت آن در صفحه نتایج جستجو و رتبه بندی آن، مرتبط هستند پرداخته است.

فهرست مطالب

 سئو چیست؟

می‌توانیم سئو را یک مجموعه از ترفندها و تکنیک‌های کاربردی و مهم برای تغییر دادن استراتژی وب سایت‌ها بدانیم. زیرا این فرآیند به ارائه پر اهمیت‌ترین عواملی که با صفحه، افزایش اهمیت آن در صفحه نتایج جستجو و رتبه بندی آن، مرتبط هستند پرداخته است.

 شاید شما نیز مانند بسیاری از افراد تصور کنید که سئو یک فرایند ساده و بی دردسر است که می‌توان آن را به راحتی پیاده سازی کرد. اما اگر شما اینگونه فکر می‌کنید باید، بگوییم که کاملاً در اشتباه هستید؛ چون سئو و اجرای آن برای هر وبسایتی نیازمند دانش بسیار زیاد، برخورداری از علم پیش‌زمینه ای و صبر فراوان است. زیرا الگوریتم‌های رتبه بندی موتور جستجوگر گوگل به سرعت به روز رسانی می‌شوند و در هر بار آپدیت شدن تأثیر بسیار زیادی بر رتبه بندی وب سایت شما می‌گذارند.

در نتیجه وظیفه‌ای که سئو کاران و متخصصین این حوزه بر عهده دارند، به روز نگه داشتن اطلاعات و دانش خود در این حوزه است. الگوریتم‌های رتبه بندی موتور جستجوگر گوگل از بیش از ۲۰۰ فاکتور برای رتبه‌بندی هر وبسایت استفاده می‌کنند دقیقاً به همین دلیل است که باید سئو کاران مهمترین فاکتورهایی که مورد توجه گوگل هستند را برای پیاده سازی موفق سئو به کار بگیرند.

 نکته

 اینکه وبسایت شما عملکرد مناسب‌تری طبق استانداردهای موتورهای جستجوگر داشته باشد و همچنین بازدیدکنندگان و کاربران بیشتری را به خود جذب کند باید از سئو استفاده کند. فاکتورها و معیارهای بسیار زیادی برای سئو یک سایت وجود دارد که کاربران می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. این معیارها از کلید واژه‌های مهم استفاده شده در محتوا و متن گرفته تا لینک‌های ورودی و خروجی و ساختار آن و…. شامل می‌شود.

 برای اینکه درک مناسب‌تری از مفهوم سئو به دست بیاورید به توضیحاتی که در ادامه در اختیارتان قرار داده‌ایم به خوبی توجه کنید:

 بازاریابی اینترنتی از مفاهیم و ابزارهای مختلفی تشکیل می‌شود؛ از جمله مهمترین این ابزارها و مفاهیم می‌توان به تبلیغات آنلاین، طراحی اپلیکیشن و سایت، بازاریابی محتوا، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و مجازی، ایمیل مارکتینگ و بازاریابی به وسیله موتورهای جستجو اشاره کرد. سئو مارکتینگ یا Search Engine Optimization یک ابزار کارآمد و مهم برای فعالیت در بستر بازاریابی آنلاین است.بیشترین تکنیک‌هایی که از آنها در بازاریابی آنلاین استفاده می‌کنیم، مانند: ایمیل مارکتینگ و تبلیغات فقط تا زمانی که به صورت مداوم و مستمر از آنها مورد استفاده قرار بگیرد، ارزشمند هستند و بر روی عملکرد سایت و افزایش بازدید آن تأثیر مثبت می‌گذارند.

تکنیک­ های بازاریابی آنلاین

بیشترین تکنیک‌هایی که از آنها در بازاریابی آنلاین استفاده می‌کنیم، مانند: ایمیل مارکتینگ و تبلیغات فقط تا زمانی که به صورت مداوم و مستمر از آنها مورد استفاده قرار بگیرد، ارزشمند هستند و بر روی عملکرد سایت و افزایش بازدید آن تأثیر مثبت می‌گذارند. اما به محض اینکه این فرایند متوقف شود عملکرد و نرخ بازدید سایت با افت شدیدی روبرو می‌شود و یا اینکه با از دست رفتن مجرای بازاریابی مواجه می‌شویم.

اما سئو و بازاریابی محتوا برای تجارت و کسب و کار شما ارزش افزوده پایداری به وجود می‌آورند که حتی بعد از متوقف شدن آنها نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند و تا مدت‌ها برایتان سودآور خواهند بود.

نکته

 همانطور که در بخش بالایی عنوان کردیم برای اینکه یک سئو موفق داشته باشیم باید زمان و انرژی بسیار زیادی صرف کنید. اما زمانی که به موفقیت برسید پایداری بالایی خواهید داشت و می‌توانید مدت طولانی از آن به عنوان یکی از مهمترین مشخصه‌های بازاریابی وب سایت خود استفاده نمایید. برای اینکه بتوانید به موفقیت در این زمینه برسید و استانداردهای گوگل را نیز لحاظ کنید، ابتدا باید با سئو و تمام عوامل تأثیر گذار در آن و همچنین تکنیک‌ها و روش‌های مختلف آن به خوبی آشنا شوید.

 در ادامه این مقاله تصمیم داریم تا مهمترین عوامل تأثیر گذار در سئو و مهمترین فعالیت‌هایی که باید برای دستیابی به موفقیت در زمان اجرای فرآیند سئو برای یک سایت انجام دهید را برایتان بازگو کنیم و به ساده‌ترین روش ممکن آنها را برایتان توضیح دهیم. در نتیجه توصیه می‌کنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید. از آنجایی که این یک مقاله بسیار طولانی است پیشنهاد می‌کنیم که از فهرست راهنمای این مقاله استفاده نمایید.سئو مثل این است که شما راهروها و صفحاتی که درون وب سایتتان وجود دارند را برای گوگل چراغانی کنید.

تعاریف مختلف سئو از دید سئو کاران:

  • سئو مثل این است که شما راهروها و صفحاتی که درون وب سایتتان وجود دارند را برای گوگل چراغانی کنید.
  •  سئو پرزنت محتوای سایت، برای موتورهای جستجوگری مانند گوگل است.
  • سئو یک راه آسان برای فهماندن مناسب تر محتوای درون سایت به گوگل است.
  • سئو باعث بررسی راحت‌تر سایت به وسیله گوگل می‌شود.
  • سئو ترجمه محتوا به زبان موتورهای جستجوگری مانند گوگل است.
  • سئو در حقیقت یک سری تجربیات است که تاکنون از گوگل و موتورهای جستجو به دست آمده است.
  •  سئو به گوگل کمک می‌کند تا درک مناسب‌تری از موضوع صفحات وب سایت و محتوای نوشته شده در آن صفحات به دست بیاورد.
  • سئو دقیقاً همان کاری است که باید برای لذت حضور آنلاین در هر وبسایت انجام شود.
  • سئو را می‌توان تا حدی همان فروش در دنیای آنلاین و بازاریابی دانست.
  • سئو برای افرادی که به صورت آنلاین در وب سایت‌های خود فعالیت می‌کنند، مسئله بسیار مهم و کاربردی محسوب می‌شود.
  • سئو ارزان‌ترین، پایدارترین و دائمی‌ترین راهکار بازاریابی آنلاین به شمار می‌رود.
  •  سئو یک مزیت رقابتی استراتژیک محسوب می‌شود.
  • سئو همان ترفند طلایی است که موجب می‌شود تا شما از رقیبانتان سبقت بگیرید.
  •  سئو تبلیغات نیست.
  •  سئو یک علم واحد و محدود نیست.
  • سئو بیشتر شبیه به یک توصیه کاربردی برای گسترش کسب و کار است.

نکات کاربردی در رابطه با سئو:

 شاید شما نیز تصور کنید که این همه تاکید بر روی اهمیت و ضرورت سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر لزومی نداشته باشد. اما خوب است که به آمارهایی که در مورد موتورهای جستجوگر انتشار پیدا کرده است توجه داشته باشید. درست است که با توجه به روش اجرای تحقیق، آمار و ارقام به دست آمده به وسیله منابع گوناگون و متفاوت می‌توانند متمایز باشند. در نتیجه بهتر است به جای اینکه روی مقدار دقیق اعداد و آمار تمرکز کنید توجه خود را به مقیاس و اهمیت نسبی آنها معطوف کنید.

در سرتاسر جهان، مردم در طول روز بین ۶ تا ۷ میلیارد بار از موتورهای جستجوی متفاوت مانند گوگل، یاهو و بینگ و… استفاده می‌کنند. ۷۰ تا ۸۰ درصد افرادی که در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند به تبلیغات و لینک‌هایی که به وسیله موتورهای جستجوگر به آنها نمایش داده می‌شود، توجهی نمی‌کنند.

 افرادی که به وسیله کلیک کردن روی لینکی که در صفحه نتایج موتورهای جستجو به آنها نمایش داده می‌شود، وارد فضای آنلاین وب سایت شما می‌شوند در مقابل افرادی که شما برای بازاریابی به سراغ آنها می روید، برای اینکه به مشتری شما تبدیل شوند هزینه کمتری متحمل خواهند شد.

 در سال‌های اخیر جستجو به وسیله گوشی های تلفن همراه هوشمند روند صعودی داشته است. سرچ کردن از سال ۲۰۱۵ میلادی به بعد به وسیله تلفن همراه تقریباً جایگزین سرچ به وسیله دسکتاپ و سیستم‌های خانگی شده است. در حال حاضر نیز دسکتاپ در بین ابزارهای متصل به فضای اینترنت در سراسر جهان سهمی کمتر از ۵۰ درصد به خود اختصاص داده است. بعد از گسترش و پیشرفت موتورهای جستجوگر و فضای اینترنت، سئو برای دیده شدن بیشتر وبسایت ها کار خود را آغاز کرد.

 تاریخچه سئو

 از اوایل سال ۱۹۹۰ میلادی موتورهای جستجو فعالیت خود را در بستر اینترنت شروع کردند. بعضی از محبوب‌ترین موتورهای جستجو در آن زمان شامل Yahoo ،Infoseek ،Altavista بودند. در آن سال‌ها افرادی که از این موتورهای جستجو استفاده می‌کردند آن را به منزله یک لیست فهرست شده می‌دیدند که مانند صفحه زرد، سئو اولیه طبق حروف الفبا انجام می‌شد. در این فهرست، صفحاتی مانند AAA در بالای فهرست مشاهده می‌شدند.

 اما با گذشت زمان و با رشد و پیشرفت مداوم فضای اینترنت، موتورهای جستجوی جدیدتری روی کار آمدند که از الگوریتم‌های پیچیده‌تری برای رتبه بندی وب سایت‌ها استفاده می‌کردند. این الگوریتم‌های رتبه بندی از فاکتورهایی مانند تراکم کلیدواژه‌ها (یعنی تعداد دفعاتی که یک کلید واژه یا یک عبارت مشخص در یک صفحه از یک وبسایت استفاده شده باشد را بر تعداد کل کلمات موجود در آن صفحه تقسیم می‌کند) و برچسب‌هایی شبیه key-words که برای درک محتوا وب سایت‌های مختلف استفاده می‌شدند، تشکیل می شد.

 بعد از گسترش و پیشرفت موتورهای جستجوگر و فضای اینترنت، سئو برای دیده شدن بیشتر وبسایت ها کار خود را آغاز کرد. با گسترش و توسعه رتبه بندی صفحات وب سایت به وسیله موتورهای جستجوگر جدید، سئوکاران و متخصصین این حوزه به دنبال راهکارهایی برای تأثیر پذیری بیشتر در رتبه بندی موتورهای جستجو با کمک گرفتن از روش‌های اخلاقی یا غیر اخلاقی بودند.

 استفاده از روش‌های غیر اخلاقی برای ارتقاء رتبه در موتورهای جستجو

 در سال ۱۹۹۶ میلادی یک مقاله به وسیله نیویورک تایمز منتشر شد که در مورد توسعه دهندگان وب در آن مطالبی گفته شده بود. این افراد برای این که در بالای صفحه نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرند از روش‌های غیر اخلاقی سئو کمک می‌گرفتند.

این مقاله به خوبی نشان می‌دهد که چگونه این افراد به راحتی می توانستند یک سایت را به کمک یک کلید واژه اختصاصی و ویژه که به طور معمول در پشت گرافیک سایت مخفی شده است، در اینترنت بارگذاری کنند. که در نهایت موجب می‌شد تا موتورهای جستجو این کلید واژه‌های اختصاصی را شمارش کرده و رتبه بهترین وبسایت را به آن‌ها بدهند.

نکته

 همانگونه که در بخش قبلی عنوان شد دستیابی به رتبه‌های بالا برای کلیدواژه‌های خاص و ویژه در ابتدا کار بسیار راحتی بود. زیرا استفاده از روش‌های غیر اخلاقی سئو در آن زمان برای ارتقاء رتبه سایت یا دستیابی به رتبه‌های مناسب در صفحه نتایج موتورهای جستجو کاری تضمین شده محسوب می‌شد.

اما امروزه به دلیل پیشرفت و پیچیده شدن الگوریتم‌های رتبه بندی موتورهای جستجو کار برای سئو کاران و متخصصین این حوزه بسیار سخت شده است و افرادی که در این حوزه در حال فعالیت هستند تقریباً نمی‌توانند موتورهای جستجوگر را دستکاری کنند و یا قوانین آن را دور بزنند.

اما با این اوصاف نیز هنوز هم شاهد آن هستیم که در بعضی از مواقع بعضی از سئو کاران به وسیله ترفندها و تکنیک هایی قصد فریب موتورهای جستجوگر را دارند و به کار خود ادامه می‌دهند. وظیفه اصلی سئو و بهینه سازی وب سایت، کمک کردن به وب سایت‌ها برای دستیابی به نتایج مناسبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو است.

اهداف سئو چیست؟

 وظیفه اصلی سئو و بهینه سازی وب سایت، کمک کردن به وب سایت‌ها برای دستیابی به نتایج مناسبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو است. به عبارت دیگر سئو به وب سایت‌ها کمک می‌کند تا رتبه مناسبی در نتایج جستجوی طبیعی کلیدواژه‌های سرچ شده توسط کاربران در مرورگرها کسب کنند و همچنین به افزایش ارتباط بین صفحات وب سایت نیز کمک میکند. نشان دادن وب سایت‌هایی که با موضوع سرچ شده توسط کاربران بیشترین ارتباط را دارند، مزیت‌های فراوانی را برای کاربران و حتی موتور جستجوگری که از آن استفاده می‌کنند، دارد.

به این صورت که کاربران بهترین نتایج مرتبط با موضوعی که سرچ کرده‌اند را پیدا می‌کنند. اگر موتور جستجویی که آنها از آن استفاده می‌کنند قابل اعتماد باشد به وسیله الگوریتم‌های خود صفحاتی که بیشترین ارتباط موضوعی را با کلید واژه سرچ شده توسط کاربر دارد به او نشان می‌دهد.

پس از اینکه از سئو برای بهبود بخشیدن به رتبه بندی وب سایت‌ها و صفحات آن در صفحات نتایج جستجوی طبیعی موتورهای جستجو استفاده کردید، باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که سئو تخصصی است که نیازمند دانش و آگاهی بسیار زیادی می‌باشد. همچنین اجرای فرایند سئو نیاز به زمان دارد تا بتوان تمام ترفندها و تکنیک‌های آن را برای یک وب‌سایت اجرا کرد. در واقع زمان یکی از بزرگترین سرمایه گذاری‌های اولیه برای سئو شدن وب سایت و یا یک صفحه خاص است.

نکته

درست است که انتخاب یک کلید واژه رقابتی در سئو سایت و یا یک صفحه خاص از یک وبسایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ اما امکان دارد اجرا کردن فرایند سئو هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد تا به نتیجه دلخواه شما برسد. همچنین امکان دارد که نتایج سئو در صفحات موتور جستجو به سرعت قابل مشاهده نباشد. اما در طولانی مدت فواید سئو و بهینه سازی وب سایت موجب می‌شود تا رتبه مناسب‌تری در صفحات نتایج جستجو برای وبسایت به دست بیاید و همچنین کاربران و بازدید کنندگان بیشتری را به کسب کند.

 برای وبسایت ها و صاحبان آنها این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است که وب سایت یا صفحه مورد نظر آنها در لیست نتایج جستجو در صفحه اول و مخصوصاً جزو ۳ نتیجه اول باشد. زیرا چنین سایت هایی ۵۸ درصد از کلیک‌ها را شامل می‌شوند. دقیقاً به همین دلیل است که وب سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی که محصولات و خدماتی را به کاربران و بازدیدکنندگان خود عرضه می‌کنند برای رسیدن به رتبه یک صفحه نتایج جستجوی گوگل با یکدیگر رقابت می‌کنند.زمانی که در بالای صفحه اول نتایج جستجو قرار بگیرند می‌توانند ترافیک ورودی وب سایت خود را افزایش دهند و تعداد مشتریانِ خدمات و محصولات خود را نیز با همین روش بیشتر کنند.

مثال

به عنوان مثال زمانی که یک کاربر عبارت کلیدی رقابتی آموزش سئو را سرچ میکند که حدوداً ۳۰ میلیون جستجوی گوگل را در ماه به خود اختصاص می‌دهد؛ به این معنا است که سه رتبه اول صفحه نتایج جستجو مربوط به این کلمه کلیدی حدود ۵۸ درصد از بازدیدکنندگان و رتبه اول این صفحه حدود ۳۶ درصد از کاربران را از آن خود می‌کند. این موضوع برای بیشتر صاحبان وب سایت‌ها و همچنین مالکین فروشگاه‌های اینترنتی بسیار سودمند است.

 زیرا زمانی که در بالای صفحه اول نتایج جستجو قرار بگیرند می‌توانند ترافیک ورودی وب سایت خود را افزایش دهند و تعداد مشتریانِ خدمات و محصولات خود را نیز با همین روش بیشتر کنند.

نتیجه پژوهش

 بعد از پژوهشی که در این باره انجام شد پژوهشگران نتیجه گرفتند که کاربران و بازدیدکنندگان یک سایت تمایل دارند تا بر روی پیوندهای طبیعی موجود در نتایج جستجو کلیک کنند. این پژوهش نشان می‌دهد که حدود ۷۲ درصد از کاربران موتورهای جستجو نظیر گوگل بر روی پیوندهای طبیعی که در نتایج جستجو به آنها نشان داده می‌شود کلیک می‌کنند و فقط حدود ۲۷ درصد از کاربران گوگل بر روی پیوندهای لیست‌های پرداخت شده کلیک می‌کنند.

این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل مهمی است که شرکتها به وسیله آن با تأثیر سئو بر روی وب سایت‌هایشان آشنا می‌شوند و به همین خاطر حاضر هستند تا برای آن هزینه و زمان زیادی را صرف کنند. امروزه مدیران وب سایت ها و صاحبان فروشگاه‌های آنلاین به این موضوع اطمینان دارند که موتورهای جستجوی نظیر گوگل یکی از بزرگترین، معتبرترین و ارزانترین مسیرهای ورود به یک سایت برای کاربران و بازدیدکنندگان محسوب می‌شود.

هدف اصلی صاحبان وب سایت در سئو چیست؟ (افزایش ترافیک ورودی و بازدید گوگل)

 امروزه مدیران وب سایت ها و صاحبان فروشگاه‌های آنلاین به این موضوع اطمینان دارند که موتورهای جستجوی نظیر گوگل یکی از بزرگترین، معتبرترین و ارزانترین مسیرهای ورود به یک سایت برای کاربران و بازدیدکنندگان محسوب می‌شود. از همین رو آشنایی با سئو و به طور کلی فلسفه آن موضوعی نیست که تنها برای برنامه نویسان و یا طراحان وب سایت جالب باشد و یا تنها به آنها اختصاص داشته باشد.

آشنایی با توسعه الگوریتم‌های موتورهای جستجو و همین طور هوشمند شدن آنها برای تمام افرادی که به صورت غیر مستقیم و یا مستقیم در یک وب سایت شروع به راه اندازی یک کسب و کار کرده‌اند لازم و ضروری است. زیرا با دانستن اصول، مبانی و منطق سئو می‌توانند کسب و کار خود را رونق داده و مشتریان خود را روز به روز افزایش دهند.

به طور کلی اهداف سئو شامل چه مواردی می‌شود؟

  • سئو یکی از بهترین ابزارها برای تبلیغات محسوب می‌شود.
  •  سئو باعث به وجود آمدن برند می‌شود.
  •  سئو موجب افزایش فروش محصولات یک وب سایت می‌شود.
  • سئو می‌تواند در بازدید وب سایت توسط کاربران تأثیر بسیار زیادی بگذارد.
  • سئو باعث می‌شود تا یک وب سایت در صفحه نتایج موتورهای جستجو رتبه بهتر و مناسب‌تری را کسب کند.
  •  سئو موجب می‌شود تا ترافیک ورودی یک وبسایت افزایش پیدا کند.

 سئو موجب می‌شود تا ترافیک ورودی یک وبسایت افزایش پیدا کند.

پژوهشی در رابطه با استراتژی‌های بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو

 در پژوهش انجام شده پژوهشگران اعتقاد دارند زمانی که فرایند راه اندازی یک وب سایت خاتمه می‌یابد، موضوعی که‌ بیشتر کسب و کارها با آن روبه‌رو می‌شوند این مشکل است که نمی‌دانند چطور باید وب سایت خود را در اینترنت به کاربران مختلف معرفی کنند.

از آنجایی که بهترین و کاربردی‌ترین روش برای معرفی یک وب سایت به موتورهای جستجو، سئو و بهینه سازی کردن آن است؛ در این پژوهش طبق ۷۷ فاکتور و ملاکی که از منابع مختلف و موتورهای جستجو به دست آمده‌است، استراتژی‌ها و تکنیک‌های بهینه سازی یک وب سایت برای موتورهای جستجو و همچنین برای توسعه وب سایت و معرفی آن به کاربران، به صورت زیر عنوان شده است:

  • آنالیز ترفندهای بهینه سازی موتورهای جستجو
  •  بهبود بخشیدن به ساختار وب سایت
  •  استراتژی نام دامنه و هاست
  •  استراتژی url یا آدرس وب سایت یا صفحه
  •  بهینه سازی کردن لینک‌های ورودی
  •  بهینه سازی کد
  •  پردازش کردن متن و محتوا

نکته

در این پژوهش، پژوهشگران استراتژی‌ها و تکنیک‌های مربوط به بهینه سازی شرکت‌های مایکروسافت و گوگل را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند و همچنین توضیحاتی در مورد آن ارائه کرده‌اند. موردی که برای مطالعه و آنالیز از آن استفاده کرده اند، استراتژی‌ها و ترفندهای مربوط به شرکت مایکروسافت می‌باشد.

مهم‌ترین فاکتورهایی که برای بهینه سازی موتور جستجو از آنها استفاده می‌شود، از نظر پژوهشگران:

  •  بهینه سازی کردن موتورهای جستجو برای افزایش و بهبود بخشیدن نمایش وب سایت به کاربران
  •  اضافه کردن مواردی مانند Allow یا DisAllow به نقشه سایت
  • استفاده از ابزارهای مختلف آنالیز برای crawl
  • اضافه کردن url یا آدرس به نقشه وب سایت
  • و اضافه کردن نقشه وب سایت به robots.txt می باشد.

در این پژوهش محققان عواملی که بر افزایش رتبه وب سایت تأثیر زیادی می‌گذارند را به ۳ گروه تقسیم کرده‌اند: بهینه سازی کردن موتورهای جستجو برای افزایش و بهبود بخشیدن نمایش وب سایت به کاربران

 گروه اول:

 شرکت‌هایی هستند که مالک موتور جستجو می‌باشند: کاربران در صفحات مختلف موتورهای جستجو یک موضوع را سرچ می‌کنند. بعد از آن نتایج مرتبط در صفحه نتایج موتور جستجو به آنها نشان داده می‌شود.

 گروه دوم:

شامل وبمستر ها و شرکت‌های بهینه سازی موتور جستجو می‌شود: این افراد و شرکت‌ها با کمک گرفتن از ابزارها و مهارت‌های خاصی، سعی می‌کنند تا رتبه وب سایت‌ها را در صفحات نتایج موتور جستجو ارتقا دهند.

 گروه سوم:

 کاربران موتورهای جستجو هستند: کاربران موتورهای جستجو در واقع افرادی هستند که در موتورهای جستجو به دنبال دستیابی به اطلاعات مدنظرشان هستند و موضوعات مختلف را سرچ می‌کنند.

 پژوهشگران باور دارند افرادی که در زمینه بهینه سازی و سئو سایت در حال فعالیت هستند باید از آخرین تغییرات و بروز رسانی الگوریتم های موتورهای جستجو نظیر گوگل آگاهی کافی داشته باشند. همچنین عواملی که می‌تواند بر روی ترافیک یک وبسایت اثر بگذارد و آن را افزایش دهد را به خوبی بشناسند. این افراد باید از عبارت‌ها و کلید واژه‌هایی که کاربران بیشتر به دنبال آنها هستند نیز مطلع باشد.

به بیان دیگر این افراد باید اطلاعات خود را در سه دسته بالا همواره به روز نگه دارند تا بتوانند استراتژی مناسب‌تری برای سئو یک وبسایت در نظر بگیرند که مسلما نتیجه آن ارتقاء رتبه یک وب سایت در صفحه نتایج جستجو، همچنین افزایش ترافیک ورودی و در نهایت افزایش مشتریان می‌شود.

چرا وب سایت من به سئو و بهینه سازی احتیاج دارد؟

بیشترین حجم ترافیک اطلاعات در دنیای اینترنت به وسیله تبلیغات معتبر موتورهای جستجو انجام می‌شود. موتورهای جستجوی معتبر شامل گوگل، یاهو و بینگ هستند. امروزه شبکه‌های اجتماعی مختلفی نظیر توییتر، فیسبوک، اینستاگرام و… مدل‌های دیگری از ترافیک اطلاعات را برای بازدیدکنندگان وبسایت شما به وجود می‌آورند.

اما موتورهای جستجو اصلی‌ترین روش هدایت کاربران و بازدیدکنندگان برای وب سایت شما محسوب می‌شوند و فرقی نمی‌کند که وب سایت شما ارائه دهنده سرویس یا محصول باشد و یا ارائه دهنده محتوا و اطلاعات. در واقع فرقی نمی‌کند که وب سایت شما در چه زمینه‌ای فعالیت دارد؛ در هر صورت این موضوع برای تمامی وب سایت‌ها کاملاً ثابت شده است.اما موتورهای جستجو اصلی‌ترین روش هدایت کاربران و بازدیدکنندگان برای وب سایت شما محسوب می‌شوند و فرقی نمی‌کند که وب سایت شما ارائه دهنده سرویس یا محصول باشد و یا ارائه دهنده محتوا و اطلاعات. در واقع فرقی نمی‌کند که وب سایت شما در چه زمینه‌ای فعالیت دارد؛ در هر صورت این موضوع برای تمامی وب سایت‌ها کاملاً ثابت شده است.

 دلایل نیاز یک وبسایت به سئو:

  • کاربران وب سایت شما بسیار افزایش می‌یابند.
  •  می‌توانید از رقیبان خود پیشی بگیرید.
  •  می‌توانید برندسازی مختص به خود را داشته باشید.
  •  وب سایت شما در صدر صفحه نتایج گوگل مشاهده می‌شود.
  •  رتبه الکسای شما کاهش پیدا می‌کند.
  •  مشتریان بالقوه و هدف را به سایت خود جذب می‌کنید.
  •  ترافیک وب سایت شما افزایش چشمگیری خواهد داشت.
  •  فروش محصولات و عرضه خدمات خود را چندین برابر می‌کنید.
  •  سئو در گوگل رایگان است. اما برای تبلیغات در گوگل باید هزینه پرداخت کنید.

آیا سئو و فروش ارتباطی به یکدیگر دارند؟

فرض کنید اگر کلمه کسب و کار اینترنتی برای وب سایت شما کلمه مهمی باشد ( اصطلاحاً به آن کلمه کلیدی میگویند) و در این کلمه وب سایت شما در رتبه‌های برتر گوگل باشد؛ ورودی‌های هدفند مشخصی وارد وب سایت شما می‌شوند و این مساله می‌تواند فروش شما را به طرز چشم گیری افزایش دهد.

اگر ساده‌تر بگویم، فرضاً شما فروشنده کفش هستید و در کلمه ( خرید کفش ) رتبه یک گوگل را داشته باشید، شانس به مراتب بالاتری جهت فروش کفش دارید. البته این به معنی فروش ۱۰۰% نیست. زیرا وب سایت شما باید عوامل دیگری نیز برای فروش داشته باشد.

شباهت سئو و تبلیغات اینترنتی

هدف هر دوی این‌ها افزایش بازدید کننده وب سایت شما می‌باشد. تبلیغات اینترنتی شامل: بنرهای تبلیغاتی، پاپ آپ ها، تبلیغات کلیکی در سایر وب سایت‌ها می‌باشد. در واقع از طریق وب سایت‌های دیگر راهی برای انتقال به وب سایت شما ایجاد خواهد شد. سئو نیز به معنی افزایش بازدید کننده از طریق موتورهای جستجو است؛ یعنی افراد کلمه یا کلماتی را در موتورهای جستجو سرچ کنند و وراد وب سایت شما شوند.در تبلیغات اینترنتی بازار هدف شما بسیار گسترده است و چندان نمی‌توانید در افرادی که تبلیغات شما را می‌بینند دخل و تصرف داشته باشید؛ اما در سئو تنها افرادی که به حوزه کسب و کار شما علاقه مند هستند وارد وب سایت شما خواهند شد.

تفاوت سئو و تبلیغات اینترنتی چیست؟

هزینه سئو نسبت به تبلیغات اینترنتی بسیار به صرفه‌تر می‌باشد. همانطور که می دانید امروزه هزینه‌های تبلیغات اینترنتی بسیار سرسام آور است. اگر وب سایتتان را بر اساس اصول درست سئو پیش ببرید، امکان عقبگرد اتفاقی وجود ندارد و اگر در مسیر سئو و تولید محتوا پیش بروید سرعت رشد وبسایت شما روز به روز بیشتر خواهد شد.

در تبلیغات اینترنتی بازار هدف شما بسیار گسترده است و چندان نمی‌توانید در افرادی که تبلیغات شما را می‌بینند دخل و تصرف داشته باشید؛ اما در سئو تنها افرادی که به حوزه کسب و کار شما علاقه مند هستند وارد وب سایت شما خواهند شد. این به این معنی است که در وب سایت شما بیشتر می‌مانند و امکان بازگشتشان بیشتر خواهد بود که این امر خود نیز باعث افزایش رتبه شما از نظر گوگل خواهد شد.

همچنین الکسای سایت شما پایین می‌آید و از نظر کاربران باعث افزایش اعتماد خواهد شد. بازدید کنندگانی که وارد وب سایت شما شده‌اند تبدیل به اعضای وب سایت شما و در نهایت تبدیل به مشتریان شما خواهند شد.

تفاوت سئو با گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل چیست؟

تبلیغات گوگل در واقع به این معنی است که وب سایت شما در صفحه اول گوگل به نمایش گذاشته می‌شود و بابت آن شما هیچ گونه هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید؛ اما با هر کیلکی که بر روی لینک سایت شما در صفحه اول گوگل می شود، هزینه‌ای از شما کسر خواهد شد. میزان هزینه‌ای که شما بابت هر کلیک به گوگل می‌پردازید با توجه به تعداد رقبا سنجیده می شود. به عبارت ساده‌تر در هر حوزه‌ای که سود آورتر باشد، مسلماً تعداد رقبای بیشتری در آن حوزه وجود دارند. بنابراین قیمت تبلیغات گوگل شما بابت هر کلیک بالاتر می‌رود.

تفاوت سئو و تبلیغات گوگل در ظاهر مکعب مشکی رنگی است که کلمه Ad کنار آن نوشته شده است و کاربران می‌توانند به وسیله آن فرق نتایج ارگانیک و نتایج تبلیغ گوگل را تشخیص دهد.نتایج ارگانیک به این معنی است که گوگل بهترین وب سایت های ممکن را برای پاسخ به سؤال سئو چیست؟ از اولین پیشنهاد تا آخرین پیشنهاد برای شما پیدا کرده است.

نتایج ارگانیک چیست؟

فرض کنید شما در گوگل ( سئو چیست؟ )‌ را جستجو می کنید، گوگل لینک‌هایی را به شما پیشنهاد می‌دهد، از میان این لینک‌ها چند لینک با مکعب Ad وجود دارند که تبلیغات پولی گوگل هستند. اما سایر لینک‌هایی که گوگل به شما پیشنهاد می‌دهد نتایج ارگانیک گوگل را شامل می شوند. نتایج ارگانیک به این معنی است که گوگل بهترین وب سایت های ممکن را برای پاسخ به سؤال سئو چیست؟ از اولین پیشنهاد تا آخرین پیشنهاد برای شما پیدا کرده است.

خدمات سئو در ساده‌ترین جمله

لازمه‌ی بهینه سازی و سئو یک وب سایت، مراحلی همچون تولید محتوای مناسب و یونیک، تکنیکال سئو، سوشال سیگنال و آپدیت شبکه‌های اجتماعی، لینک بیلدینگ خارجی و داخلی و … است.

آیا می‌توانیم رایگان سئو کنیم؟

این سوالی است که معمولاً از متخصصان سئو پرسیده می‌شود و عملاً و طبیعتاً کار نشد ندارد! اما مثل این می‌ماند که شما از یک مجسمه ساز بپرسید که می‌توانم رایگان مجسمه بسازم؟ قاعدتاً ایشان به شما پاسخ می‌دهند اگر از هزینه مواد اولیه بگذریم با داشتن مهارت و دانش مجسمه سازی شما می‌توانید به صورت رایگان مجسمه بسازید.

دانش سئو یک دانش تخصصی است و هر تخصص نیازمند تلاش زیادی برای رسیدن به هدف می‌باشد؛ بنابراین برای اینکه وب سایت خود را سئو کنید باید به دانش و تجربه سئو دست پیدا کنید.هزینه‌ی کلمات کلیدی در سئو چگونه برآورد می‌شود؟

هزینه‌ی کلمات کلیدی در سئو چگونه برآورد می‌شود؟

در واقع هزینه سئو با توجه به رقبای شما سنجیده می‌شود. برای مثال چند سؤال بنیادی زیر در برآورد هزینه کلمات کلیدی پرسیده می‌شوند:

  • چه تعداد رقیب در آن کلمه کلیدی وجود دارد؟
  • قدمت فعالیت رقبای شما در فضای اینترنتی چقدر است؟
  • قدرتمندی وبسایت آن‌ها از نظر بهینه سازی و سئو وب سایت در چه حدی می‌باشد؟
  • میزان محتوای آنها در چه حجمی است؟

با در نظر گرفتن تمام این عوامل هزینه کلمات کلیدی مرتبط ارائه می‌شود.

 هزینه اجرای فرایند سئو بسیار کمتر از هزینه تبلیغات اینترنتی است.

موتورهای جستجویی نظیر گوگل در تعیین مواردی که کاربران پیشنهادهایشان را دنبال می کنند، بسیار هوشمندانه و منحصر به فرد عمل می‌کنند. در حقیقت موتورهای جستجویی نظیر گوگل به عنوان پل‌های ارتباطی محسوب می‌شوند که وب سایت شما و کاربران را به یکدیگر متصل می‌کنند. اگر وب سایت شما به وسیله موتورهای جستجو قابل مشاهده نباشد یا محتوایی که در صفحات مختلف وب سایت شما وجود دارد در دیتابیس‌های آنها یافت نشود به این معنا است که شما فرصت طلایی حضور در موتورهای جستجو را از دست داده‌اید.

موضوعاتی که توسط کاربران در موتورهای جستجو سرچ می‌شوند همان عبارت‌ها و کلید واژه‌هایی هستند که به وسیلهٔ کاربران در فرم جستجو تایپ می‌شوند. این عبارت‌ها برای موتورهای جستجو از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. تجربه به ما ثابت کرده است که ترافیک ورودی و موتورهای جستجو می‌توانند یک موفقیت سازماندهی شده برای یک وبسایت تلقی شوند. اما در صورت سئو و بهینه نبودن وب سایت این موضوع عملی عکس برای وب سایت خواهد داشت.

هر وب سایتی می‌تواند اهداف متفاوتی نظیر درآمدزایی، ارائه تبلیغات، نمایش محصولات و خدمات داشته باشد که مشابه آن در هیچ یک از شبکه‌های بازاریابی دیگر مشاهده نمی‌شود.

مفهوم بازاریابی پیامکی+ 10 مزیت مهم آن

 نکته

 با سرمایه گذاری کردن در سئو هم از لحاظ مادی و هم از لحاظ زمانی می‌توانید یک رتبه مناسب در مقایسه با کسب و کارها و مارکتینگ های پر رونق دیگر به دست بیاورید.sem مخفف Search Engine Marketing است که به معنی بازاریابی از طریق موتورهای جستجو می باشد و می‌تواند شامل: سئو و بهینه سازی سایت در گوگل، تبلیغات در گوگل، تبلیغات اینترنتی، سئو و بهینه سازی سایت در شبکه‌های مجازی و … باشد.

تفاوت Seo و Sem در چیست؟

سئو در واقع شاخه‌ای از Sem می‌باشد. sem مخفف Search Engine Marketing است که به معنی بازاریابی از طریق موتورهای جستجو می باشد و می‌تواند شامل: سئو و بهینه سازی سایت در گوگل، تبلیغات در گوگل، تبلیغات اینترنتی، سئو و بهینه سازی سایت در شبکه‌های مجازی و … باشد.

یک پیشنهاد برای شما

اگر در اینکه سئو می‌تواند برای رشد کسب و کار شما مفید باشد یا خیر مرددید، به شما پیشنهاد می‌کنیم فقط یک بار از سیستم تبلیغاتی گوگل ادوردز استفاده کنید. زیرا در این حالت شما به راحتی به معجزه صفحه اول گوگل پی خواهید برد و آنجاست که معنای واقعی این که می گوییم سئو عصای معجزه گر است را پی میبرید.

گوگل چگونه فکر می‌کند؟

برای اینکه درک کنید گوگل چگونه فکر می‌کند، او را مانند یک انسان تصور کنید. فرض کنید کسانی که در گوگل سرچ می‌کنند مشتریان گوگل می‌باشند، مشتریانی که بی اندازه برای گوگل ارزشمندند. مشتریان گوکل از او تقاضا یا سؤال‌هایی دارند و گوگل تنها ده گزینه برای پاسخ به مشتریان خود دارد؛ بنابراین گوگل سعی می‌کند بهترین پیشنهادهای ممکن را به ترتیب اهمیتشان برای مشتریان خود به نمایش بگذارد.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که بزرگترین دارایی گوگل، مشتریان گوگل می‌باشند. بنابراین او از تمام قدرت خود استفاده می‌کند تا برترین گزینه‌های ممکن را برای ارائه به مشتریان خود پیشنهاد دهد؛ بنابراین یک وب سایت با محتوای عالی، یک سایت با سرعت بالا، یک وب سایت با طراحی زیبا، پیشنهاد مناسبی برای کلمه کلیدی است که جستجو می شود.

معیارهای زیادی وجود دارد که گوگل انسان نما به آن توجه می‌کند. بنابراین وب سایت شما هر چقدر برای انسانها مناسب‌تر باشد از نظر گوگل نیز مناسب‌تر است و شانس شما برای رسیدن به صفحه اول گوگل و رتبه‌های برتر گوگل بیشتر و بیشتر می‌شود.بسیاری از کسب و کارهای موفق و میلیاردی جهان و ایران تنها با سئو برند سازی شده‌اند

برند سازی با سئو چه ارتباطی دارد؟

بگذارید این سؤال را تنها با یک جمله پاسخ دهیم؛ بسیاری از کسب و کارهای موفق و میلیاردی جهان و ایران تنها با سئو برند سازی شده‌اند. بنظر پاسخ کاملی برای این سؤال می‌باشد.

مفاهیم و اصطلاحات مهمی که در زمان اجرای سئو از آنها استفاده می‌شود

سئو یا بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر مثل هر صنعت تخصصی دیگری دارای تعاریف، واژگان، اصطلاحات و اختصارات مختص به خود است. برای درک بهتر این اصطلاحات، فهرستی از مفاهیم پایه و رایجی که در زمان اجرا سئو از آنها استفاده می‌شود به همراه تعاریف و معانی هر کدام برایتان آماده کرده‌ایم که در ادامه در اختیارتان قرار خواهیم داد.

 seo چیست و چه کاربردی دارد؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Search Engine Optimization است که در لغت به معنای بهینه سازی موتور جستجو می‌باشد. اما تعریف آن: سئو به بهینه سازی کردن وب سایت برای موتورهای جستجوگر گفته می‌شود که باعث افزایش نرخ ترافیک وب سایت و بازدید از آن برای جستجوهای مرتبط خواهد شد. این اصطلاح مخفف عبارت Human Experience Optimization می‌باشد که در لغت به معنای بهینه سازی تجربه انسانی می‌باشد

heo چیست و تفاوت آن با سئو شامل چه مواردی می‌شود؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Human Experience Optimization می‌باشد که در لغت به معنای بهینه سازی تجربه انسانی می‌باشد. به عبارت دیگر این اصطلاح به این موضوع اشاره دارد که ظاهر وب سایت شما برای کاربران و بازدیدکنندگان مناسب بوده و آنها را دچار سردرگمی نکند.

 heo در سال ۲۰۱۷ میلادی به وجود آمد. موتور جستجوگر گوگل در مورد سئوی معنایی صحبت می‌کند و به دنبال مفهوم وب سایت‌ها و صفحات آنها است. ربات‌های گوگل به گونه‌ای پیشرفت کرده‌ و برنامه ریزی شده‌اند که مفهوم صفحات یک وب سایت را از دید یک کاربر درک کنند. یعنی اگر وبسایت شما از دید کاربران و بازدیدکنندگان آن بهینه و مناسب باشد از دید گوگل نیز همین طور است.

نکته

 اگر سایت شما ظاهر زیبا و تصاویر مناسبی داشته باشد و همچنین به heo اهمیت داده باشد موجب می‌شود تا کاربران و بازدید کنندگان سایت شما احساس بهتری داشته باشند و مدت زمان بیشتری را در سایت شما بگذرانند. با توجه به این اصطلاح باید اینطور بگوییم، این که وب سایت شما برای کاربران سئو و بهینه‌سازی شده باشد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر درک و فهم گوگل از وبسایت شما داشته باشد که نتیجه آن دستیابی به رتبه بالاتر در صفحه نتایج موتورهای جستجو می‌باشد.

 smo چیست و چطور به سئو وب سایت مرتبط می‌شود؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Social Media Optimization است که در لغت به معنای بهینه سازی یک وب سایت به وسیله ترغیب و تشویق کاربران به استفاده و اشتراک گذاری لینک‌های موجود در آن وبسایت در شبکه‌های مجازی است. در واقع حضور آنلاین شما در فضاهایی که کاربرانتان در آن حضور دارند به وسیله smo امکان پذیر است. با اینکار روابط شما با کاربران و بازدیدکنندگانی که مشتریان آینده شما نیز محسوب می‌شوند، گسترش پیدا میکند.Social Signal بازخوردهایی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی در مورد محتوایی که در وبسایت شما قرار گرفته شده است از خود نشان می دهند.

Social Signal چیست؟ چه کاربردی در سئو وب سایت دارد؟

فعالیت‌های انسانی در شبکه‌های اجتماعی مجازی مانند اینستاگرام، لینکدین، فیس بوک، توییتر و… Social Signal گفته می‌شود. فعالیت‌هایی که هر کدام از آنها به عنوان یک سیگنال در نظر گرفته می‌شوند. شامل دیسلایک ها، رای‌ها، لایکها، بازدیدها، کامنت ها و اشتراک گذاری‌ها می‌شوند. منظور اصلی این اصطلاح این است که هنگامی که یک محتوا در شبکه‌های اجتماعی مجازی منتشر می‌شود، مشخصاً به یک وب سایت ارتباط دارد. به بیان ساده‌تر منظور از Social Signal بازخوردهایی است که کاربران شبکه‌های اجتماعی در مورد محتوایی که در وبسایت شما قرار گرفته شده است از خود نشان می دهند.

Social Signal نشان می‌دهد که بین کاربران شبکه‌های اجتماعی و مجازی، از وب سایت شما، محتوایی که در آن منتشر کرده‌اید و محصولات یا خدماتی که در وب سایت خود به کاربرانتان عرضه می‌کنید، صحبت‌هایی در میان است. این موضوع قطعاً می‌تواند به بهبود و ارتقاء رتبه سایت شما در صفحه نمایش موتورهای جستجو کمک بسیار زیادی کند. زیرا موتورهای جستجو Social Signal را به عنوان یک پیشنهاد قابل استناد و یک توصیه از سمت کاربران شناسایی می‌کنند.

sem چیست و چه تفاوتی با سئو وب سایت و بهینه سازی آن دارد؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Search Engine Marketing است که در لغت به معنای بازاریابی موتورهای جستجو می‌باشد. در حقیقت این اصطلاح به یک روش بازاریابی اشاره دارد که با استفاده از تبلیغات پولی انجام می‌شود. این تبلیغات در صفحات نتایج موتورهای جستجو به کاربران نمایش داده می‌شود.

این تبلیغات با نام تبلیغات کلیکی معروف شده‌اند. به بیان دیگر sem یک استراتژی بازاریابی دیجیتال محسوب می‌شود که برای افزایش بازدید یک وب سایت و همچنین افزایش نرخ ترافیک آن در صفحات نتایج موتورهای جستجویی نظیر گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما با توجه به تعریفی که در مورد این اصطلاح ارائه کرده‌ایم شاید این سؤال در ذهنتان به وجود بیاید که :برای استفاده از sem در تجارت و کسب و کارها، صاحبان کسب و کار برای به نمایش درآمدن تبلیغاتشان در صفحات گوگل پول پرداخت می‌کنند. این در حالی است که برای استفاده از سئو در کسب و کارها مالکان کسب و کار برای بازدیدهایی که برای وب سایتشان به دست می‌آید پولی به گوگل نمی‌دهند.

 sem چه تفاوتی با سئو دارد؟

جوابی که به این سؤال می‌دهیم این است که برای استفاده از sem در تجارت و کسب و کارها، صاحبان کسب و کار برای به نمایش درآمدن تبلیغاتشان در صفحات گوگل پول پرداخت می‌کنند. این در حالی است که برای استفاده از سئو در کسب و کارها مالکان کسب و کار برای بازدیدهایی که برای وب سایتشان به دست می‌آید پولی به گوگل نمی‌دهند.

تنها کاری که این افراد انجام می‌دهند این است که اصول و استانداردهای گوگل را رعایت می‌کنند و متناسب با کیفیت عملکردشان به صورت رایگان و بدون هیچ هزینه‌ای جایگاه و رتبه‌ای در صفحات نمایش موتورهای جستجو به دست می‌آورند.

SEM شامل موارد زیر می‌باشد:

  • بهینه سازی کردن سایت در گوگل
  •  بهینه سازی کردن در شبکه‌های اجتماعی مجازی مانند اینستاگرا، فیسبوک، توییتر، لینکدین و غیره
  •  بهینه سازی کردن سایت در مارکتینگ و تبلیغات از راه گوگل ادوردز

SMM چیست و چه کاربردی دارد؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Social Media Marketing است که در لغت به معنای بازاریابی و مارکتینگ در شبکه‌های اجتماعی و مجازی می‌باشد. در واقع تمام فعالیت‌هایی که شما در شبکه‌های مجازی و اجتماعی انجام می‌دهید و باعث جذب کاربر و بیشتر دیده شدن وب سایت شما می‌شوند را شامل می‌شود. مانند تبلیغاتی که در یوتیوب، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و لینکدین انجام می‌دهید.

PPC چیست و چه کاربردی دارد؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Pay Per Click است که در لغت به معنای پرداخت به ازای هر کلیک می‌باشد. در حقیقت Pay Per Click نوعی تبلیغات است که پرداخت هزینه در آن، متناسب با زمان تبلیغ تعیین می‌شود و شما می‌توانید تبلیغ وب سایت خود را در مدت نامحدودی در فضای اینترنت داشته باشید. هزینه‌ای که شما در این زمان پرداخت می‌کنید برای هر کلیک است که کاربر روی تبلیغ شما می‌کند و به وبسایت شما وارد می‌شود.

نمونه‌های ایرانی PPC شامل کلیک یاب یا صبا ویژن هستند که شما در ازای هر کلیک به آنها پول پرداخت می‌کنید. قدرتمندترین تبلیغات کلیکی که در دنیا انجام می‌شود به وسیله سایت Adwords است که برای خود گوگل کار می‌کند.Webmaster به فردی گفته می‌شود که وظیفه نگهداری و ساخت یک یا چند وب سایت را برعهده دارد.

Webmaster کیست و چه وظیفه‌ای بر عهده دارد؟

Webmaster به فردی گفته می‌شود که وظیفه نگهداری و ساخت یک یا چند وب سایت را برعهده دارد. به بیان ساده‌تر وبمستر به فردی گفته می‌شود که کار و وظیفه اصلی او توسعه وب سایت، طراحی و مدیریت آن است.

 وظایف یک وبمستر شامل چه کارهایی می‌شود:

  • اطمینان حاصل کردن از کارکرد درست نرم افزارها و سرورها
  • طراحی وب سایت
  •  پاسخ به سؤالات و نظرات کاربران و بازدیدکنندگان صفحات و محتواهای وب سایت
  •  نظارت بر ترافیک ورودی وب سایت
  •  اضافه کردن محتواهای جدید با کیفیت و غنی به وب سایت
  •  ثبت نام و برقرار داشتن نام دامنه
  • به روز رسانی یا حذف محتواهای قدیمی، نادرست، ناکارآمد و بی‌کیفیت
  •  لینک سازی و نظارت بر ساختار لینک‌ها
  •  سازماندهی کردن محتواهای موجود در صفحات وب سایت

URL چیست؟

 این اصطلاح مخفف عبارت Uniform Resource Locator است که در لغت به معنای آدرس وب می‌باشد. در واقع url لوکیشن یک منبع مانند صفحه خاصی از یک وب سایت را در فضای اینترنت نشان می‌دهد. رتبه الکسا یا Alexa Rank در واقع نشان دهنده میزان محبوبیت یک وب سایت از بین میلیونها وبسایت است.

 رتبه الکسا یا Alexa Rank چیست و چه کاربردی دارد؟

 رتبه الکسا یا Alexa Rank در واقع نشان دهنده میزان محبوبیت یک وب سایت از بین میلیونها وبسایت است. به این صورت که اگر یک وب سایت دارای رتبه الکسا یک باشد، به عنوان محبوب‌ترین سایت در دسته یا موقعیت مکانی خود است. رتبه الکسا نوع عملکرد یک سایت را نسبت به سایت‌های دیگر به خوبی نشان می‌دهد.

رتبه الکسای هر وب وبسایت با استفاده از یک شیوه خاص محاسبه و تعیین می‌شود. در این شیوه تعامل کاربران و بازدیدکنندگان و همچنین ترافیکی که یک وبسایت در مدت سه ماه گذشته به دست آورده است مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. دانستن رتبه الکسای وبسایت خود به شما می‌کند تا استراتژی مناسب‌تری برای بهبود آن به کار بگیرید.

STOP WORD چیست؟

موتورهای جستجویی مانند گوگل کلماتی که بسیار رایج هستند و همیشه از آنها استفاده می‌شود را نادیده می‌گیرند تا به وسیله آن بتوانند فضای پایگاه داده خود را خالی نگه دارند و به فرآیندهایی مانند ایندکس کردن و کرالر خود سرعت بیشتری بدهند. کلماتی مانند (برای، از، در، بر، به، و با) که به تنهایی معنا و مفهومی ندارند، در نتایج جستجوی کاربران تأثیر چندانی نمی‌گذارند و توسط موتورهای جستجوگر نادیده گرفته می‌شوند.

به عنوان مثال زمانی که شما عبارتی مانند ( اصطلاحات رایج در سئو ) را در موتورهای جستجو سرچ می‌کنید، کلمه (در) نمی‌تواند معنای کلماتی که قبل و بعد از آن آمده‌اند را تغییر دهد. بنابراین موتور جستجو آن را نادیده می‌گیرد و نتایج موجود برای ( اصطلاحات رایج سئو ) را به کاربر نشان می‌دهد.

Spam Score چیست و چه کاربردی دارد؟

امتیاز هرزنامه یا Spam Score درصد وب سایت‌هایی که ویژگی‌های مشابه دارند و ممکن است که با جریمه و پنالتی گوگل روبرو شوند را نشان می‌دهد. امتیاز هرزنامه به وسیله شرکت ماز به وجود آمده است. Spam Score یا همان امتیاز هرزنامه بر اساس ۲۷ ویژگی مشترک بین میلیونها وبسایت جریمه شده که به وسیله موتورهای جستجو پنالتی شده‌اند محاسبه می‌شود.

اگر وب سایت شما امتیاز بالاتری در Spam Score به دست بیاورد احتمال این که در نهایت با مجازات گوگل روبرو شود بیشتر است. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که تنها امتیاز اسپم یا هرزنامه بالا یک ملاک و معیار قطعی برای اسپم بودن یک وب سایت نیست. بلکه می‌تواند این را نشان دهد که این وبسایت باید کمی بیشتر به کیفیت و مرتبط بودن مطالب موجود در وبسایت خود اهمیت دهد.

 امتیاز هرزنامه یا Spam Score در سه سطح تقسیم بندی می‌شود:

 امتیاز هرزنامه احتمال اسپم بودن و پنالتی شدن
 ۱ تا ۳۰ درصد   پایین
۳۱ تا ۶۰ درصد متوسط
 ۶۱ تا ۱۰۰ درصد بالا

Seo Friendly content چیست؟

محتوا Seo Friendly محتوایی است که به صورتی به وجود می‌آید که موتورهای جستجوگر مانند گوگل به آن رتبه‌های بالایی در صفحات نتایج خود می‌دهند.یکی از محبوب‌ترین افزونه‌هایی که به صورت رایگان در وردپرس در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، افزونه Yoast SEO است که می‌تواند دستیابی به بالاترین استانداردهای سئو فنی را برای سئو کاران در وبسایت شما راحت‌تر کند.

افزونه Yoast SEO چیست و چه کاربردی دارد؟

 یکی از محبوب‌ترین افزونه‌هایی که به صورت رایگان در وردپرس در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، افزونه Yoast SEO است که می‌تواند دستیابی به بالاترین استانداردهای سئو فنی را برای سئو کاران در وبسایت شما راحت‌تر کند. ویژگی‌های اصلی این افزونه شامل موارد زیر می‌شود:

  •  لینک سازی داخلی
  •  تجزیه و تحلیل خوانایی محتوا
  •  پیش نمایش اسنیپت
  •  تجزیه و تحلیل سئو
  •  بهینه سازی کلید واژه‌ها

 وبلاگ چیست و چه تفاوت‌هایی با یک وب سایت دارد؟

در واقع وبلاگ‌ها نیز نوعی وبسایت هستند که به وسیله یک گروه یا یک فرد اداره می‌شوند تنها تفاوتی که بین وبلاگ و وبسایت مشاهده می‌شود این است که وبلاگ‌ها در بازه‌های زمانی مشخصی و به طور منظم با محتواها و مطالب جدید به روزرسانی می‌شوند و محتواهای آن به صورت معکوس به کاربران و بازدیدکنندگان آن نمایش داده می‌شود. به این معنا که محتواهایی که به تازگی منتشر شده‌اند در اول لیست نمایش قرار می‌گیرند و محتواهای قدیمی‌تر به ترتیب با توجه به زمان انتشار آنها در لیست نمایش حضور پیدا می کنند.

 اما وب سایت‌ها از آنجایی که ماهیتی استاتیکی یا ثابت دارند مرتباً به روز رسانی نمی‌شوند و محتواهایی که در آنها وجود دارد در صفحات مختلف و خاصی دسته بندی می‌شوند. به این صورت که در زمانی که کاربران وارد یک وب سایت می‌شوند می‌توانند موضوع مورد نظر خود را با توجه به دسته‌هایی که درون وب سایت برای مطالب مختلف مشخص شده است، پیدا کنند.Evergreen Content در حقیقت محتوایی است که هیچ وقت از مد نمی‌افتد.

 محتوای همیشه سبز یا Evergreen Content چیست؟

Evergreen Content در حقیقت محتوایی است که هیچ وقت از مد نمی‌افتد. اگر بخواهیم دقیق در مورد آن صحبت کنیم می‌توانیم این طور بیان کنیم که محتوای همیشه سبز همیشه قابل استفاده است و هیچ وقت از رده خارج نمی‌شود. زیرا بسیار تاثیرگذار، عمیق و بنیادی می‌باشد که طول عمر آن یک یا دو ساله است. از این محتوا برای بسیاری از صنایع می‌توان استفاده کرد.

 به عنوان مثال ترفندهای بهینه سازی وب سایت در سال ۲۰۲۰، در سال ۲۰۲۱ جستجو نمی‌شوند و عملاً کارایی خود را از دست می‌دهند. اما عبارتی مانند اهمیت بهینه سازی موتورهای جستجو یک محتوا همیشه سبز است و هیچگاه کارایی و ارزش خود را از دست نمی‌دهد حتی اگر مدت زمان زیادی از انتشار آن گذشته باشد.

 محتوای آسمان خراش یا Skyscraper Content چیست؟

محتوای آسمان خراش یا Skyscraper Content یکی از تکنیکهای بازاریابی است که به وسیله آن شما می‌توانید کامل‌ترین و مناسب‌ترین محتوای موجود را برای وب سایت خود به دست بیاورید. این ترفند شامل موارد زیر می‌شود:

  •  معرفی محتوای خود به وب سایت‌هایی که به محتوای اصلی بک لینک داده بودند تا بعد از آن در مقاله خود به محتوای شما لینک بدهند.
  •  پیدا کردن موضوعات پر اهمیت و با ارزشی که عملکردی خوب در موتورهای جستجو و لینک دهی بالا دارند که باعث جذاب‌تر و طولانی‌تر کردن محتوای شما می‌شود.

 موتور جستجو Search Engine یک ابزار آنلاین است که بر مبنای موضوع جستجو شده به وسیله کاربران در دیتابیس خود به دنبال نتایج مرتبط با آن موضوع می‌گردد و تمام تلاش خود را می‌کند تا بهترین نتیجه را در اختیار کاربر خود قرار دهد.

 موتور جستجو یا Search Engine چیست و چه وظیفه‌ای بر عهده دارد؟

 موتور جستجو Search Engine یک ابزار آنلاین است که بر مبنای موضوع جستجو شده به وسیله کاربران در دیتابیس خود به دنبال نتایج مرتبط با آن موضوع می‌گردد و تمام تلاش خود را می‌کند تا بهترین نتیجه را در اختیار کاربر خود قرار دهد. نتایجی که Search Engine به کاربران خود نشان می‌دهد معمولاً همان وب سایت‌هایی هستند که از نظر محتوا و معنا با موضوع جستجو شده به وسیله کاربران بیشترین تطابق را داشته باشند.

 موتورهای جستجو مانند گوگل نتایج بدست آمده را طبق الگوریتم‌های خاصی در یک لیست قرار می‌دهند. امروزه موتورهای جستجوگر بسیار زیادی مانند یاهو، بینگ و گوگل وجود دارند که شناخته شده‌ترین آنها گوگل است.

 الگوریتم‌های موتورهای جستجو یا Search Engine Algorithms چه کاربردی در سئو وب سایت دارند؟

 الگوریتم‌های موتورهای جستجو سیستم‌های هوشمند و پیچیده ای هستند که برای ایندکس کردن یا بازیابی اطلاعات از دیتابیس موتورهای جستجو و همچنین نمایش فوری مناسب‌ترین نتایج ممکن برای موضوعی که توسط کاربر سرچ شده است مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر موتور جستجو از سیگنال‌های رتبه بندی و ترکیب الگوریتم‌ها برای رتبه بندی و ارائه صفحات وب سایت‌های مختلف استفاده می‌کند. این الگوریتم‌ها که دائماً در حال به روز رسانی، تغییر و همچنین رشد و پیشرفت هستند هیچ وقت به طور دقیق عمومی نمی‌شوند تا مورد سوءاستفاده متخصصین قرار نگیرند.

برای اینکه در زمان جستجوی موضوع مورد نظرتان مناسب‌ترین و مرتب‌ترین اطلاعات به شما نمایش داده شود، الگوریتم‌های موتورهای جستجو از معیارها، فاکتورها و ملاک‌های بسیار زیادی استفاده می‌کنند. از جمله آن‌ها می‌توان به عبارتی که از آن برای جستجوی مورد نظر خود استفاده کرده‌اید، مرتبط بودن و قابلیت استفاده صفحات، موقعیت مکانی و تنظیمات لوکیشن شما و همچنین تخصص منابع اشاره کرد.

موتورهای جستجو بر روی هر کدام از این ملاک‌ها و فاکتورها با توجه به موضوعی که شما به دنبال آن هستید به صورت متفاوتی تاکید می‌کند. به عنوان مثال در زمان جستجوی اخبار و موضوعات روز، جدید بودن محتوا مهمترین و اساسی‌ترین ملاک و معیار در رتبه بندی صفحات محسوب می‌شود. این در حالی است که در زمان جستجوی معنی یک واژه در لغت نامه‌ها دیگر تاکیدی بر به روز و تازه بودن محتوا وجود ندارد.

نکته

 این فاکتورها طبق دستورالعمل‌هایی که برای همه افراد قابل دسترسی هستند تعیین و مشخص می‌شود. هر چه این فاکتورها در تولید یک محتوا و همچنین ساختار کلی یک سایت بیشتر رعایت شوند و به آن اهمیت بیشتری داده شود الگوریتم‌های موتورهای جستجو یا Search Engine Algorithms رتبه بهتری را در صفحات نتایج به وب سایت شما اختصاص می‌دهند.Sandbox گوگل استعاره‌ای از جعبه شنی دارد که کودکان در آن مشغول بازی کردن هستند تا به این وسیله به چیزی آسیب نرسانند.

Sandbox چیست و چطور می‌توان از آن خارج شد؟

یک اصطلاح استعاره‌ای است که از آن برای توضیح دادن اینکه چرا بیشتر وب سایت‌هایی که به تازگی کار خود را آغاز کرده‌اند رتبه‌های پایین‌تری نسبت به وبسایت‌های قدیمی‌تر در صفحه نتایج موتورهای جستجو به دست می‌آورند. Sandbox گوگل استعاره‌ای از جعبه شنی دارد که کودکان در آن مشغول بازی کردن هستند تا به این وسیله به چیزی آسیب نرسانند. از آنجایی که موتور جستجوگر گوگل هیچ وقت این سیستم را تأیید نکرده است ممکن است که عده‌ای از آن خبر نداشته باشند.

اطلاعات به دست آمده از Sandbox گوگل نشان می‌دهد که این ابزار بیشتر شبیه به فیلتری است که در سال ۲۰۰۴ به جمع الگوریتم‌های گوگل پیوسته است. هنگامی که ما یک وب سایت را برای اولین بار راه اندازی می‌کنیم حتی اگر تمام اصول و استانداردها را به درستی انجام داده و رعایت کرده باشیم، این سایت رتبه خوبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو به دست نمی‌آورد تا زمانی که دوره چند ماهه آن به پایان برسد.

 در حقیقت وبسایت هایی که به تازگی راه اندازی شده‌اند مانند یک نوزاد در بستر اینترنت هستند که ابتدا لازم است سلامت آنها تأیید شود. به همین دلیل است که چند ماه طول می‌کشد تا سایت‌های تازه راه اندازی شده بتوانند رتبه مناسبی را در نتایج موتورهای جستجو به دست بیاورند.

دلیل اصلی ایجاد Sandbox گوگل

 دلیل اصلی این که Sandbox گوگل به وجود آمد این است که وب سایت‌های جدید امکان دارد به اندازه وب‌سایت‌هایی که قدمت بیشتری دارند مفید و مرتبط نباشند و یا حتی امکان دارد که وب سایت‌ها اسپم باشند. در واقع این فیلتر از به نمایش درآمدن وب سایت‌های تازه راه اندازی شده در صفحات نتایج موتورهای جستجو جلوگیری می‌کند تا کیفیت و سلامت آنها ارزیابی شود و اگر اسپم باشند به سرعت با پنالتی شدن توسط گوگل مواجه شوند.

نکته

 اگر شما به تازگی سایتی را برای خود راه اندازی کرده‌اید بهتر است که نگرانی در رابطه با اینکه رتبه مناسبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو ندارید، نداشته باشید. زیرا اگر وبسایتی که راه اندازی کرده‌اید ساختار استاندارد و مناسبی داشته باشد و همچنین از محتوای غنی و با کیفیتی که مرتبط با کلید واژه‌های اساسی وب سایت شما است برخوردار باشد به راحتی می‌تواند مسیر خود را برای خروج از Sandbox پیدا کند و رتبه‌ای که شایسته آن است را در صفحات نتایج موتورهای جستجو به دست بیاورد.ماه عسل گوگل به دلیل بررسی کیفیت عملکرد وب سایت و همچنین سنجیدن میزان ارتباط مطالب موجود در وب سایت با موضوعات جستجو شده توسط کاربران صورت می‌پذیرد.

ماه عسل گوگل یا Google Honeymoon چیست و چه اهمیتی در سئو وب سایت دارد؟

 زمانی که یک وبسایت به تازگی راه اندازی می‌شود موتورهای جستجوی نظیر گوگل امکان دارد که به آن برای مدت کوتاهی رتبه بالایی در صفحات نتایج بدهند؛ به این دوره ماه عسل گوگل یا Google Honeymoon گفته می‌شود. ماه عسل گوگل به دلیل بررسی کیفیت عملکرد وب سایت و همچنین سنجیدن میزان ارتباط مطالب موجود در وب سایت با موضوعات جستجو شده توسط کاربران صورت می‌پذیرد.

در حقیقت موتور جستجوی گوگل با این کار متوجه می‌شود که اگر یک وب سایت تازه راه اندازی شده رتبه خوبی کسب کند چه بازخوردی از خود نشان می‌دهد؟ و کاربرانی که وارد این گونه وب‌سایت‌ها شده‌اند چه پاسخی از خود نشان می‌دهند؟ به بیان ساده‌تر گوگل قصد دارد با این کار به سایت‌های تازه راه اندازی شده یک شانس برای ثابت کردن خود و هر آن چیزی که در چنته دارند، بدهد.

اگر در این دوره وبسایت شما بتواند ورودی و ترافیک مناسبی دریافت کند و بانس ریت پایینی داشته باشند امکان دارد که بعد از تمام شدن این دوره افت کمی در رتبه بندی موتورهای جستجو داشته باشد. اما در مقابل اگر وبسایت شما بانس ریت بالا و ترافیک ورودی پایینی داشته باشد با افت رتبه بسیار شدیدی در پایان دوره مواجه می‌شود.

 سئو معنایی یا Semantic Seo چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو معنایی یا Semantic Seo در حقیقت فرایند ایجاد معنی و مفهوم بیشتر در واژگانی است که در محتوای خود از آنها استفاده می‌کنید. این اصطلاح به معنای بهینه سازی کردن سایت برای نیت اصلی و مقصود کاربران است نه تنها پاسخ به یک جستجوی ساده از طرف آنها. به بیان دیگر یک محتوا به عنوان نتیجه جستجو به کاربر نمایش داده می‌شود و باید پاسخی برای سؤال اول باشد و بعد از آن پاسخی برای سؤالات دوم، سوم، چهارم و سایر سوالاتی که ممکن است در رابطه با موضوع مورد نظر مطرح شوند.

سئو معنایی در حقیقت به تولید محتواهای بهینه شده برای موضوعات مختلف گفته می‌شود نه فقط برای کلمات کلیدی. به عنوان مثال زمانی که شما یک محتوای جدید تولید می‌کنید و عبارت کلیدی آن را چندین بار در محتوای خود تکرار می‌کنید در اصل به گوگل نشان می‌دهید که محتوایی که در حال تولید آن هستید در مورد کلمه کلیدی است که چندین بار در مقاله شما تکرار شده است.

در سال ۲۰۱۳ سئو معنایی با روی کارآمدن الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل به طور کلی با تغییر و تحولاتی روبه‌رو شد. به این صورت که بعد از آن به جای اینکه گوگل به کلمات کلیدی یک محتوا توجه کند به موضوع کلی صفحه مورد نظر توجه می‌کند و سعی می‌کند تا مانند یک انسان، مطالب گفته شده در یک صفحه وب سایت را درک کند. البته این موضوع به معنای بی اهمیت شدن آن نیست؛ بلکه تنها گوگل برای سنجش اعتبار یک محتوا و کیفیت آن تنها به کلید واژه‌های مورد استفاده در آن اکتفا نمی‌کند.

در نتیجه به جای اسکن کردن صفحات برای پیدا کردن کلمات کلیدی، گوگل به دنبال مطالبی است که این کلید واژه‌ها را به خوبی پوشش می‌دهند.ما بدون اینکه نام شخصیت هالک را در گوگل سرچ کنیم گوگل متوجه منظور ما شد این کار بدون Semantic Seo یا سئو معنایی غیر ممکن بود.

مثال

 به عنوان مثال همانگونه که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید ما بدون اینکه نام شخصیت هالک را در گوگل سرچ کنیم گوگل متوجه منظور ما شد این کار بدون Semantic Seo یا سئو معنایی غیر ممکن بود.

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست و چطور می توانیم آن را کاهش دهیم؟

 نرخ پرش یا Bounce Rate بازدیدکنندگانی را نشان می‌دهد که بعد از ورود به یکی از صفحات وب سایت شما بدون هیچ تعاملی نظیر خرید کردن، کلیک کردن بر روی یک لینک یا پر کردن یک فرم، وب سایت شما را ترک می‌کنند. اما سؤال اصلی این است که چرا Bounce Rate یک فاکتور مهم در سئو محسوب می‌شود؟

برای جواب دادن به این سؤال بهتر است که خود را به جای گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر بگذارید. تصور کنید که یک وب سایت در رتبه اول صفحه نتایج جستجو قرار گرفته است. این به این معنی است که این سایت ترافیک بسیار زیادی را به دست آورده است. اما بیشتر کاربران و بازدیدکنندگان این سایت تنها فقط ۵ ثانیه در این سایت می‌مانند و بعد از آن این سایت را ترک می‌کنند. در نتیجه ما این سایت را در لیست نتایج به عنوان نتیجه برتر قرار نمی‌دهیم. زیرا هدف ما جلب رضایت کاربران و همچنین ارائه بهترین و مناسب‌ترین مطالب به عنوان نتایج جستجو به آنها است.

 نکته

هر چه نرخ پرش سایت یا Bounce Rate کمتر باشد ما می‌توانیم با خیالی آسوده‌تر رتبه بهتری برای سایت بدست بیاوریم.

چطور می‌توان نرخ پرش یک وب سایت را کاهش داد؟

  •  با کاربران وب سایت و خوانندگان محتوای خود صادق باشید.
  •  از استفاده کردن از پاپ آپ های آزاردهنده اجتناب کنید.
  •  سرعت وب سایت خود را افزایش دهید.
  •  سایت خود را برای کاربران موبایلی ریسپانسیو یا واکنش گرا کنید.
  •  بک لینک‌های مرتبط برای محتوای صفحات وب سایت خود به دست بیاورید.
  •  لینک سازی داخلی معقول و کاربردی داشته باشید.
  •  محتوای با کیفیت و بهینه سازی شده در وب سایت خود داشته باشید.
  •  به رابط کاربر پسند و ui وبسایت خود توجه زیادی داشته باشید.
  •  پیمایشی ساده و ساختاری باز برای سایت خود داشته باشید. یعنی کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت شما بتواند به آسانی به بخش‌ها و قسمت‌های مختلف سایت شما دسترسی داشته باشند و مسیر خود را برای دستیابی به موضوع مورد نظر خود را پیدا کنند.

نرخ تبدیل به درصدی از کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت شما گفته می‌شود که عمل مورد انتظار شما را انجام داده‌اند.

 نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست و چطور می‌توانیم آن را ارتقا دهیم؟

نرخ تبدیل Conversion Rate هنگامی رخ می‌دهد که یک کاربر عمل مورد نظر شما را انجام دهد. به بیان دیگر زمانی که یک کاربر به یک متقاضی تبدیل می‌شود، تبدیل اتفاق می‌افتد. انتظاراتی که شما از بازدید کنندگان و کاربران وب سایت خود دارید با توجه به نوع وبسایت شما و نوع فعالیتتان در سایت می‌تواند متفاوت باشد.

3 روش مؤثر برای این که کاربران را در وب سایت خود نگاه دارید!

به عنوان مثال اگر شما از سایت خود برای فروش محصولات و خدمات استفاده می‌کنید عملی که از کاربران و بازدیدکنندگان سایت خود انتظار دارید خرید کردن است. البته این هدف اصلی شما نیز می‌باشد و امکان دارد که در مسیر دستیابی به این هدف، اهداف کوچکتری نیز محقق شوند. مانند وارد شدن به یک صفحه خاص، ثبت نام در وب سایت، پر کردن یک فرم مخصوص و ایجاد یک حساب کاربری.

نرخ تبدیل به درصدی از کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت شما گفته می‌شود که عمل مورد انتظار شما را انجام داده‌اند. به عنوان مثال اگر ملاک تبدیل مد نظر شما خرید یک بسته آموزشی باشد و از مجموع ۱۰۰ کاربری که وارد وبسایت شما شده‌اند ۱۰ نفر از آنها این بسته آموزشی را خریداری کنند، نرخ تبدیل برای شما ۱۰ درصد خواهد بود.

نکته

 البته باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که شما می‌توانید با استفاده از ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس نرخ تبدیل وب سایت خود را مشاهده کنید. همینطور می‌توانید با بهینه‌سازی کردن وبسایت خود و همچنین بهینه سازی ترافیک آن نرخ تبدیل خود را ارتقا دهید.

Redirect چیست و چه انواعی دارد؟

Redirect به عنوان یک راه حل برای هدایت کاربران و موتورهای جستجو به یک آدرس متفاوت نسبت به چیزی که درخواست کرده بودند، شناخته می شود. به بیان دیگر از این راهکار هنگامی اتفاق میافتد که شخصی تصمیم داشته باشد صفحه خاصی را باز کند اما به صفحه‌ای دیگر هدایت می‌شود. بیشتر در مواقعی این اتفاق می‌افتد که صاحب یا مدیر سایت صفحه‌ای را در وب سایت خود حذف کرده باشد. در این زمان است که با کمک گرفتن از Redirect تلاش می‌کند تا کرالرهای موتورهای جستجو و همچنین بازدیدکنندگان وب سایت را به صفحه‌ای که مرتبط با موضوع سرچ شده آنها است، منتقل کند.

 از آنجایی که وب‌سایت‌ها ساختار عوض می‌کنند، صفحاتی را حذف می‌کنند و یا همچنین امکان دارد که از دامنه ای به دامنه دیگر منتقل شوند؛ در این زمان است که با استفاده از Redirect می‌توان از افت رتبه جلوگیری کرد و همچنین به موتورهای جستجوگر کمک کرد تا بتوانند درک مناسب‌تری از تغییرات به وجود آمده در وب سایت به دست بیاورند. تمام این کارها باعث می‌شود تا از کاهش رتبه وب سایت شما در نتایج صفحات جستجو جلوگیری شود.

در ادامه سه مورد از مهمترین انواع Redirect را نام برده و در مورد آنها توضیحات مختصری را برایتان ارائه می‌دهیم:ریدایرکت که از معمول‌ترین انواع دایرکت است، معمولاً برای انتقال دائمی یک url به url جدید از آن مورد استفاده میشود.

 ریدایرکت ۳۰۱

این ریدایرکت که از معمول‌ترین انواع دایرکت است، معمولاً برای انتقال دائمی یک url به url جدید از آن مورد استفاده میشود. این ریدایرکت به موتورهای جستجو و همچنین به کاربرانی که به سایت شما مراجعه می‌کنند، می گوید که آدرس مد نظر آنها برای همیشه به یک  آدرس جدید منتقل شده است؛ در نتیجه باید در دفعات بعدی از آدرس جدید استفاده نمایید.

هنگامی که موتورهای جستجو با این نوع ریدایرکت مواجه می‌شوند رتبه‌های صفحه‌های قدیمی که اکنون حذف شده‌اند را به صفحه جدید منتقل می‌کنند. به بیان دیگر با این کار صفحات وب سایت شما با افت رتبه یا کاهش نرخ ترافیک مواجه نمی‌شوند.

 ریدایرکت ۳۰۲

 از آنجایی که دنیای اینترنت روی پروتکل http اجرا می‌شود و مشخص می‌کند url چگونه باید به کار خود ادامه دهد. این پروتکل دارای ۲ نسخه اصلی ۱.۰ و ۱.۱ است. این نوع ریدایرکت به این معنا است که آدرسی که موتورهای جستجو و کاربران به دنبال آن هستند بر روی آدرس دیگری در ‌http نسخه ۱.۱ پیدا شده است. اما به صورت موقتی به http نسخه ۱.۰ منتقل شده است. این نوع ریدایرکت به موتورهای جستجو و کاربران آن می‌گوید که آدرسی که مدنظر آنها است به صورت موقتی به یک آدرس جدید منتقل شده است و باید برای مراجعات بعدی خود از url اصلی استفاده کنند.

هنگامی که موتورهای جستجو و ربات‌های آن با این گونه صفحات مواجه می‌شوند، متوجه می‌شوند که نباید آدرس های صفحات موجود در نتایج جستجوی خود را به url جدید تغییر دهند و همچنین رتبه‌های صفحه را به صفحه جدیدی که آدرس آن در ریدایرکت وجود دارد منتقل کنند. زیرا این جابجایی موقتی است و بعد از گذشت مدتی دوباره می‌توان به صفحه اصلی مراجعه کرد.

 Meta Refresh

 Meta Refresh یکی دیگر از انواع ریدایرکتها است که در سطح صفحه اجرا می‌شود نه در سطح سرور. معمولاً این ریدایرکت با شمارش معکوس ۵ ثانیه و همراه با متن تحت عنوان « اگر بعد از ۵ ثانیه به صفحه مورد نظر خود منتقل نشدید اینجا را کلیک کنید » می‌باشد. این نوع ریدایرکت سرعت کمتری نسبت به سایر ریدایرکت ها دارد و همچنین به هیچ عنوان برای سئو توصیه نمی‌شود.SERP مخفف Search Engine Results Page می‌باشد که معنای آن صفحه نتایج موتورهای جستجوگر است

SERP چیست؟

 عبارت SERP مخفف Search Engine Results Page می‌باشد که معنای آن صفحه نتایج موتورهای جستجوگر است. در حقیقت این عبارت به صفحاتی گفته می‌شود که به عنوان نتایج مربوط به موضوع سرچ شده توسط کاربر که در موتور جستجو به دنبال آن است، به او نشان داده می شود. به بیان دیگر اگر بخواهیم در این باره واضح تر توضیح دهیم می‌توانیم این طور بگوییم که سئو به معنای رسیدن به صفحات اول گوگل در SERP است.

UI Design چیست و چه کاربردی در سئو یک وبسایت دارد؟

UI Design مخفف عبارت User Interface می‌باشد که به معنای رابط کاربری وب سایت است. از لحاظ فنی ui یک نوع آرایش گرافیکی برای وب سایت‌ها محسوب می‌شود که از موارد زیر تشکیل شده است:

  •  دکمه‌ای که کاربر بر روی آن کلیک می‌کند.
  •  تصاویر
  • فیلدهای ورودی متن
  •  متنی که کاربر می‌خواند.
  •  اسلایدها
  • و تمام مواردی که کاربر با آن در یک سایت روبرو می‌شود.

 به بیان دیگر هر عنصر بصری که کاربر در یک وبسایت با آن مواجه می‌شود و با آن در ارتباط است در دسته UI Design قرار دارد. در این باره باید به این نکته توجه داشته باشید که هرچه وبسایت شما برای کاربران و بازدیدکنندگان آن جذاب‌تر باشد و به عبارت دیگر طراحی وب سایت شما کاربر پسند تر باشد، مخاطبان و بازدیدکنندگان بیشتری را به خود جذب می‌کند و این به معنای افزایش رتبه وب سایت شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو یا همان سئو است.

 ux چیست و چه کاربردی در سئو وب سایت شما دارد؟

 UX مخفف عبارت User Experience می‌باشد که به معنای تجربه کاربری است. در واقع وب سایت تعیین می‌کند که کاربران و بازدیدکنندگان آن چطور با سایت تعامل برقرار کنند. به عبارت دیگر مشخص می‌کند که:

  • آیا کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت می‌توانند تجربه خوشایند و روان داشته باشند و یا تجربه‌ای ناخوشایند و نامناسب؟
  • آیا کاربران و بازدید کنندگان یک وبسایت در زمان استفاده از آن دچار سردرگمی و گیجی می‌شوند و یا اینکه استفاده از وب سایت برایشان منطقی، مشخص و راحت است؟
  • آیا بازدیدکنندگان و کاربران یک وب سایت در زمان استفاده از آن برای رسیدن به موضوعی که به دنبال آن هستند و همچنین هدف خود دچار مشکل و دردسر می‌شوند و یا اینکه می‌توانند به طور موثری برای دستیابی به هدف خود از سایت مورد نظر استفاده نمایند؟

UX از لحاظ فنی سختی و راحتی عناصر مختلفی که در طراحی رابط کاربری از آنها استفاده شده است را نشان می‌دهد. به بیان دیگر این که رابط کاربری یک سایت علاوه بر زیبایی و جذابیتی که برای کاربران و بازدیدکنندگان دارد به نوعی آسان و قابل فهم نیز باشد در حقیقت به مفهوم ux اشاره می‌شود.در حوزه بازاریابی دیجیتال صفحه فرود یا Landing Page به صفحه‌ای گفته می‌شود که به صورت اختصاصی برای تبلیغات و بازاریابی ساخته می‌شود.

 صفحه فرود یا Landing Page چیست و چه تفاوتی با صفحات وبسایت دارد؟

در حوزه بازاریابی دیجیتال صفحه فرود یا Landing Page به صفحه‌ای گفته می‌شود که به صورت اختصاصی برای تبلیغات و بازاریابی ساخته می‌شود. در واقع این صفحات در یک وب سایت، صفحه هایی هستند که کاربران و بازدیدکنندگان بعد از اینکه بر روی لینک موجود در تبلیغات گوگل، اینستاگرام، ایمیل، توییتر، یوتیوب و… کلیک می‌کنند وارد آن می‌شوند.

صفحات دیگر که در وبسایت وجود دارند و معمولاً با هدف‌های متفاوتی نسبت به صفحات فرود ساخته می‌شوند. Landing Page دارای یک هدف مشخص است و برای همان هدف نیز ساخته می‌شود. این متمرکز بودن بر روی یک هدف مشخص موجب می‌شود تا بهترین گزینه برای افزایش نرخ تبدیل کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی و همچنین کاهش دادن هزینه‌های فرود، باشند. این اهداف خاص و مشخص می‌توانند شامل ثبت نام کاربر، عضویت در سایت و یا خرید محصولات باشد .

اما سوالی که اینجا در ذهن شما ممکن است به وجود آمده باشد این است که:

چرا همان صفحات موجود در وب سایت را به عنوان صفحات فرود حساب نکرده و از آنها استفاده نکنیم؟

برای پاسخ به این سؤال باید اینطور توضیح دهیم که صفحات موجود در وب سایت دارای عناوین و موضوعات مختلف و گوناگونی هستند و حتی امکان دارد که لینک‌های زیادی در آنها وجود داشته باشد. اما شما با ساخت یک صفحه فرود تصمیم دارید تا مخاطبان و کاربران وب سایت خود را کاملاً بر روی یک هدف مشخص متمرکز کنید و از حواس پرتی و همچنین کلیک بر روی لینک‌های اضافی دیگر جلوگیری کنید.

Zombie Pages چیست و چه تاثیری بر روی وبسایت شما دارد؟

 عبارت Zombie Pages یا صفحات زامبی بیشتر به صفحاتی از یک وب سایت گفته می‌شود که نه زنده‌اند نه مرده. در حقیقت زامبی پیج ها در یک سایت هیچ تاثیری بر روی وبسایت ندارند. نه ترافیکی برای وب سایت جذب می‌کنند و نه هیچ چیز دیگر. فقط در درون یک وب سایت وجود دارند و کاملاً غیر فعال هستند. به بیان دیگر این صفحات محتوای جالبی ندارند و به طور کلی کاربران را به خود جذب نمی‌کنند. این گونه پیج ها هیچ ارزشی برای موتورهای جستجو و همچنین کاربران آن ندارند و تنها ساخته شده‌اند؛ به این دلیل که زمانی فردی تصمیم داشت تا روی یک کلمه کلیدی خاص رتبه‌ای به دست بیاورد اما اینطور نشد.

 همانگونه که قبلاً نیز عنوان شده است موتورهای جستجوگر نظیر گوگل هیچ وقت به دنبال ایجاد یک فهرست از سایتهایی که دارای محتوای قدیمی و بی کیفیت و نامناسب هستند، در صفحات نتایج جستجوی خود نبوده است. این به این معنی است که شما می‌توانید با بروزرسانی کردن محتواهای قدیمی و بی کیفیت و یا حذف کردن آن‌ها رتبه‌های بهتری برای این گونه صفحات در وبسایت خود کسب کنید و وبسایت خود را به وسیله آن افزایش دهید.صفحات یتیم یا Orphan Page به صفحاتی در یک وب سایت گفته می‌شود که هیچ بک لینکی در آن وجود ندارد.

صفحهٔ یتیم Orphan Page چیست و چطور می‌تواند به وب سایت شما ضربه بزند؟

 صفحات یتیم یا Orphan Page به صفحاتی در یک وب سایت گفته می‌شود که هیچ بک لینکی در آن وجود ندارد. اما چطور این صفحات می‌توانند یک وب سایت را با مشکل روبرو کنند؟

موتورهای جستجوگر نظیر گوگل به طور معمول صفحات موجود در یک وبسایت را از دو روش پیدا می‌کنند. روش اول کرالر، لینک‌های موجود در صفحات وب سایت را دنبال می‌کند تا به صفحات جدید دسترسی پیدا کند. روش دوم کرالر، url و آدرس فهرست شده در سایت مپ را پیدا می‌کند و به وسیله آن به صفحات دیگر راه می یابد.

 با توجه به این دو روش که از آنها نام برده شد موتورهای جستجو نمی‌توانند Orphan Page را به وسیله لینک‌ها پیدا کنند و در نتیجه این صفحات ایندکس نشده باقی می‌مانند و هیچ وقت به صفحات نتایج موتور جستجو نشان داده نمی‌شوند. به این صورت که اگر اینگونه صفحات در نقشه سایت شما لیست شده باشند می‌توانند یک مشکل جدی برای سئو وب سایت شما محسوب شوند.

 Impression چیست؟

میزان سرچ شدن و جستجو شدن در دنیای اینترنت Impression گفته می‌شود. شما می‌توانید این آمار و ارقام دقیق را در ابزار وب مستر ببینید. هنگامی که شما تمایل دارید بدانید یک کلید واژه چقدر در طول یک ماه جستجو شده و از آن بازدید شده است باید Impression آن کلید واژه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

hit چیست و چه کاربردی دارد؟

این اصطلاح به معنای تعداد Request یا درخواست است که به یک صفحه داده می‌شود. برای درک کردن بهتر این اصطلاح به مثالی که در ادامه برایتان می‌زنیم توجه کنید. صفحه ای را در نظر بگیرید که دارای یک متن، یک عکس و یک تیتر است. این صفحه دارای ۳ hit می‌باشد.شاید مهمترین بخش سئو همان کلمات کلیدی باشد که شما برای وب سایت خود در نظر می‌گیرد. کلماتی که کاربران هدف شما در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند.

KEYWORD

شاید مهمترین بخش سئو همان کلمات کلیدی باشد که شما برای وب سایت خود در نظر می‌گیرد. کلماتی که کاربران هدف شما در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند. برای بدست آوردن این کمات از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود. یکی از ابزارهایی که برای به دست آوردن کلمات کلیدی استفاده می‌شود گوگل ادوردز می‌باشد.

ON PAGE SEO

در واقع تمامی فعالیت‌هایی که در خود وب سایت انجام می‌شود که می‌تواند شامل تولید محتوا، UI، UX و لینک بیلدینگ داخلی باشد.

OFF PAGE SEO

در واقع تمامی فعالیت‌هایی که خارج از وب سایت شما جهت پیشرفت وب سایت انجام می‌شود را اف پیچ سئو می گویند.

HEADING TAG

از نظر گوگل تگ‌های تیتر بسیار مهم هستند که شامل H1 تا H6 می‌باشند. برای مثال H1 تگ عنوان است. تنها باید یک بار در یک مقاله از آن استفاده شود و اگر بیش از یکبار استفاده شود محتوایی که تولید کرده‌ایم به شدت تخریب می‌شود.
مثلاً تصور کنید شما مقاله‌ای نوشته‌اید که عنوان آن باید H1 باشد.

در بهترین حالت مقاله شما دارای زیر عنوان‌هایی است که برحسب مهم بودن زیرعنوان ها می‌توانید از تگ H2 یا H3 و غیره استفاده کنید. چنین سبک تولید محتوایی علاوه بر زیبایی ظاهری که به متن می‌دهد. خواندن را نیز آسان‌تر می‌کند، همچنین خواندن را برای ربات‌های گوکل نیز آسان‌تر می‌کند.وب سایت‌های واکنش گرا را رسپانسیو می گویند؛ یعنی اینکه وب سایت شما به همان زیبایی که در کامپیوتر باز می‌شود در تبلت، گوشی و ... بر حسب سایز صفحه نمایش باز شود

RESPONSIVE DESIGN

وب سایت‌های واکنش گرا را رسپانسیو می گویند؛ یعنی اینکه وب سایت شما به همان زیبایی که در کامپیوتر باز می‌شود در تبلت، گوشی و … بر حسب سایز صفحه نمایش باز شود؛ یعنی وب سایت شما نسبت به اندازه صفحه نمایش منعطف باشد. امروزه این معیار برای گوگل بسیار با اهمیت شده است، زیرا که عموم کاربران از گوشی خود برای سرچ کردن استفاده می‌کنند.

PENALTI

همانطور که در بالا اشاره کردیم سئو دو نوع اصلی دارد: سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه. حالت سومی هم که می‌توان از آن نام برد سئو کلاه خاکستری است. اگر شما قوانین گوگل را انجام ندهید و به عبارتی خلاف آن را انجام دهید. امکان دارد با سرعت زیادی به رتبه‌های برتر گوگل برسید.

اما در مدت زمان بسیار کوتاهی وبسایت شما از نتایج گوگل حذف می‌شود و امکان برگشت شما بسیار بسیار سخت خواهد بود؛ که به این حالت اصطلاحاً می گویند وب سایت پنالتی شده است؛ و مناسب است که بگوییم گوگل تمام نتایج وب سایت شما را از گوگل حذف نمی‌کند بلکه به عبارتی به خود آن کلمه و کلمات هم معنای آن کارت قرمز می‌دهد.

قوانین مهم گوکل که باید رعایت کنید:

  • لینک سازی خارجی بیش از حد
  • استفاده از KEYWORD STFFING
  • استفاده از سایت‌های مزرعه لینک
    رسیدن به OVER OPTIMIZING
  • خرید بک لینک
  • پاک شدن بک لینک‌های سایت
  • تبادل بنزین بیش از حد
  • استفاده از محتوای تکراری DUPLICATE CINTENT
  • صفحات ۴۰۴ بیش از حد
  • لینک سایت‌های با زبان‌های خارجی
  • قطع و وصل شدن بیش از حد سرور
  • نظرات SPAM

BACKLINK

لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به شما داده می‌شود را اصطلاحاً بک لینک می گویند و این از نظر گوگل به این معنی است که وب سایت شما دارای شهرت مناسبی در سطح وب است.Link Building به عملیاتی گفته می‌شود که در سطح وب برای لینک سازی از آن استفاده می‌شود. ساده‌ترین راه لینک سازی فرایندی است که در طول آن وب سایت‌های دیگر به لینک دادن به وب سایت شما ترغیب می‌شوند.

Link Building چیست و به چه دلیلی برای سئو یک وب‌سایت اهمیت بسیار زیادی دارد؟

Link Building به عملیاتی گفته می‌شود که در سطح وب برای لینک سازی از آن استفاده می‌شود. ساده‌ترین راه لینک سازی فرایندی است که در طول آن وب سایت‌های دیگر به لینک دادن به وب سایت شما ترغیب می‌شوند. در واقع این لینک سازی می‌تواند به دو صورت طبیعی و مصنوعی برای وب سایت شما انجام شود. به بیان دیگر این طور می‌توان توضیح داد که به روش‌های دستیابی و ساخت بک لینک Link Building گفته شود.

 لینک سازی به وب سایت شما کمک می‌کند تا اعتبار خود را افزایش دهند و ترافیک بیشتری به دست بیاورد. لینک‌ها وسیله‌ای هستند که کاربران و بازدیدکنندگان به وسیله آن می‌توانند بین صفحات اینترنت هدایت شوند. در حقیقت اینها معیارهای بسیار مهمی برای موتورهای جستجو نظیر گوگل هستند. زیرا در تعیین اینکه کدام یک از سایت‌ها برای کدام کلید واژه‌ها رتبه بهتری به دست بیاورند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اهمیت لینک سازی

لینک سازی یکی از رایج‌ترین تکنیک‌ها و ترفندهایی است که در زمان سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. لینک‌ها برای موتورهای جستجوی نظیر گوگل بیانگر این موضوع هستند که آیا یک وب سایت می‌تواند یک مرجع باکیفیت و ارزشمند در یک حوزه خاص باشد یا خیر؟ همچنین مطالب و محتوایی که درون یک وب سایت وجود دارد قابل استناد و اعتماد هست یا نه؟ به همین دلیل است که سایت‌هایی که بک لینک‌های بیشتری در درون صفحات وب سایت خود دارند جایگاه بهتر و مناسب‌تری نیز در صفحات نتایج موتورهای جستجو به دست می‌آورند.

 Wiki چیست و چطور کار می‌کند؟

Wiki به سایت‌هایی گفته می‌شود که این امکان را به کاربران و بازدیدکنندگان خود می‌دهند تا محتوایی که درون آن وجود دارد را به‌روزرسانی کنند و یا اینکه خود کاربران در اینگونه سایت‌ها محتواهایی را به وجود بیاورند. اینگونه سایت‌ها از اطلاعات کاربران و دانش آنها برای ایجاد بهترین منبع اطلاعاتی ممکن استفاده می‌کنند و به وسیله یک همکاری گسترده و وسیع کاربران و مشارکت کنندگان می‌توانند یک منبع و مرجع قابل استناد به وجود بیاورند که جامع‌تر و بهتر از هر منبع دیگری باشد که ما به تنهایی می‌توانستیم آن را ایجاد کنید.

بهترین مثال برای این گونه سایت‌ها سایت ویکی پدیا است. این سایت به زبان‌های مختلفی نوشته شده است و هر کسی می‌تواند محتوایی را درون آن ایجاد کند و یا محتواهای موجود در آن را تغییر دهد.

Web 2.0 چیست و چه تفاوتی با Web 1.0 دارند؟

Web 2.0 به سایت‌های گفته می‌شود که تنها به وسیله مردم محتوای موجود در آنها به روزرسانی می‌شود. اینگونه سایت‌ها در لینک سازی خارجی از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار هستند. از اینگونه سایت‌ها می‌توانید از راه های مختلفی مانند دایرکتوری‌ها و انجمن استفاده کنید. Web 2.0 در حقیقت اصطلاحی است که برای توصیف کردن نسل دوم شبکه جهانی اینترنت World Wide Web مورد استفاده قرار می‌گیرد که بر پایه مشارکت کاربران و ماشین‌ها با همدیگر استوار است. در این گونه سایت‌ها کاربران و بازدیدکنندگان می‌توانند محتوا تولید کنند و به مدیریت کردن آن مشغول باشند.

 این در حالی است که در Web 1.0 تولید محتوا کاری ساده‌تر و محدودتر محسوب می‌شد. به این صورت که تنها تعداد محدودی از کاربران و گروه‌های مختلف قادر بودند تا یک محتوای جدید در بستر اینترنت ایجاد کند و کاربران دیگر تنها قادر بودند که به این اطلاعات و محتوای تولید شده دسترسی داشته باشند نه اینکه بتوانند تغییری را بر روی آن ایجاد کنند. ویکی‌ها شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اشتراک گذاری ویدیو و تصاویر، وبلاگ‌ها و سایت‌های مشابه با آن نمونه‌هایی هستند که می‌توان از آنها در تکنولوژی Web 2.0 نام برد.

REFFERING DOMAIN

تعداد دامنه‌هایی که به سایت شما لینک می‌دهند را اصطلاحاً رفرینگ دامین می گویند.یکی از فاکتورهای اصلی سئو از نظر گوگل پیوستگی مطالب شما به یکدیگر درون وبسایت است.

INTERNAL LINK

یکی از فاکتورهای اصلی سئو از نظر گوگل پیوستگی مطالب شما به یکدیگر درون وبسایت است. به این معنی که فرض کنید شما یک مقاله راجع به بازاریابی محتوا نوشته‌اید و درون این مقاله از کلمه کسب و کار اینترنتی نام برده‌اید و فرض کنید در وب سایت شما یک مقاله با عنوان کسب و کار اینترنتی یا در معنای مشابه کسب و کار اینترنتی وجود دارد. اگر در مقاله بازاریابی محتوا کلمه کسب و کار اینترنتی را به مقاله کسب و کار اینترنتی لینک دهید از نظر گوگل مقاله‌ی بازاریابی محتوایی که نوشته‌اید؛ دارای کیفیت بالاتری است.

حال تصور کنید شما مقالات بسیار متعددی دارید و تمامی مقالات به یکدیگر لینک شده‌اند، شبیه به یک دایره تارعنکبوتی گونه می‌شود که تمامی مطالب وب سایت شما با چندین رشته به یکدیگر متصل شده‌اند؛ و این از نظر گوگل بسیار مورد پسند است. زیرا گوگل به راحتی می‌تواند معنای وب سایت شما را درک کند. در مورد سئو معنایی قدری صحبت کردیم. این در راستای همان سئوی معنایی است؛ زیرا گوگل و ربات‌های آن به راحتی درک می‌کنند که معنای وبسایت شما از نظر کاربر انسانی چگونه است.

Obl

(Out bound link) به حجم و تعداد لینک‌های خروجی از وب سایت شما را اصطلاحاً obl می گویند.

EXTERNAL LINK

لینک‌های خارجی را اکسترنال لینک می گویند؛ یعنی از سایت‌های دیگر به سایت شما لینک داده شود.

Visit چیست؟

زمانی که یک کاربر از جایی غیر از دامنه وب سایت شما، به آن دسترسی داشته باشد یک بازدید یا Visit برای وب سایت شما ثبت می‌شود. به بیان دیگر آن زمان که شخصی از سایتی به غیر از سایت شما به وسیله لینک به وب سایت شما هدایت شود و یا اینکه به صورت مستقیم url وب سایت شما را در موتورهای جستجو سرچ کند و وارد وبسایت شما شود برای وب سایت شما یک بازدید یا Visit ثبت خواهد شد.

 اگر این کاربر در زمانی که در وبسایت شما حضور دارد به چندین صفحه از وب سایت شما مراجعه کند، همچنان یک بازدید برای وبسایت شما صورت گرفته است. این بازدید زمانی به پایان می‌رسد که کاربر سایت شما را ترک کند یا بر روی یک لینک خارجی کلیک کنند و به صفحه ای از یک سایت خارجی با دامنه متفاوت از دامنه سایت شما منتقل شود و یا اینکه به طور کلی از مرورگر خود خارج شود. اگر یک کاربر با یک ip مشابه دو بار از یک وبسایت بازدید کند برای آن وب سایت ۲ بازدید ثبت می‌شود.به کاربرانی که از یک وب سایت بازدید می‌کنند بازدیدکننده یا Visitor میگویند.

Visitor یا بازدید کننده کیست؟

به کاربرانی که از یک وب سایت بازدید می‌کنند بازدیدکننده یا Visitor میگویند. بازدید کننده یا Visitor یک شخص در نظر گرفته نمی‌شود؛ بلکه هر ip به عنوان یک بازدیدکننده محسوب می‌شود. به عنوان مثال ممکن است که یک شخص با استفاده از ۲ وسیله الکترونیکی مانند کامپیوتر و موبایل به یک سایت مراجعه کند. در این صورت برای سایت مد نظر دو بازدیدکننده ثبت می‌شود و یا مثلاً اگر فردی یک بار صبح و یک بار بعد از ظهر از یک سایت مشخص بازدید کند، دو بازدید و یک بازدید کننده برای سایت مورد نظر ثبت خواهد شد.

اما این موضوع تنها در شرایطی اتفاق می‌افتد که ۲ بازدید با یک ip مشابه در فاصله زمانی مشخصی بین یک روز تا یک هفته اتفاق بیفتد در این صورت است که دو بازدیدکننده برای سایت ثبت خواهد شد.

Unique Visitor چیست؟

زمانی که یک کاربر بروزر از یک وب سایت بازدید می‌کند یک کوکی بر روی سیستم او ثبت می‌شود که از داده‌هایی تشکیل شده است که برای شناسایی مرورگر مربوطه مورد استفاده قرار میگیرد. اگر یک کاربر به طور مرتب به یک وبسایت مراجعه کند به صورت خودکار به وسیله کوکی برای او بازدید ثبت می‌شود. در واقع Unique Visitor یک بروزر است که در مدت زمان خاصی چندین بار از یک وب سایت بازدید می‌کند.

Page View چیست؟

وقتی که صفحات وب سایت شما به وسیله یک مرورگر بارگذاری می‌شود Page View برای وبسایت شما اتفاق می‌افتد. اگر یک بازدید کننده یکی از صفحات وب سایت شما را چندین بار رفرش کند در هر بار یک Page View برای وب سایت شما ثبت می‌شود.

Traffic چیست؟

تعداد کاربران و بازدیدکنندگانی که به وبسایت شما مراجعه کرده و از آن بازدید می‌کنند ترافیک گفته می‌شود. رایج‌ترین شیوه ارزیابی و بررسی میزان مؤثر بودن یک کسب و کار آنلاین در جذب مخاطب و کاربر بررسی و سنجش ترافیک وب سایت است.انکر تکست یا Anchor Text به متنی گفته می‌شود که در یک لینک قابل مشاهده است و شما می‌توانید بر روی آن کلیک کنید.

Anchor Text چیست و شامل چه انواعی است؟

انکر تکست یا Anchor Text به متنی گفته می‌شود که در یک لینک قابل مشاهده است و شما می‌توانید بر روی آن کلیک کنید. Anchor Text ها در مرورگرهای جدید به طور معمول با رنگ آبی مشاهده می‌شوند. به بیان دیگر Anchor Text ها به حروف و کلماتی گفته می‌شود که در لینک‌ها دیده می‌شوند.

 این Anchor Text ها شامل انواع متفاوتی می‌شوند که در ادامه از آنها نام برده و هر کدام را به طور مختصر توضیح می‌دهیم:

 انواع Anchor Text

Exact Match

به متن لینکی که دقیقا مشابه کلمه کلیدی باشد گفته می‌شود. به این صورت که متن یک لینک باید تطابق کامل با کلید واژه صفحه ای که به آن لیک داده می‌شود داشته باشد و موضوع آن را منعکس کند. به عنوان مثال لینکی با عنوان سئو به صفحه‌ای با همین موضوع داده می‌شود.

Partial Match

به متن لینکی گفته می‌شود که تفاوت ناچیز و جزئی با کلیدواژه صفحه‌ای که به آن لینک داده شده است دارد. به عنوان مثال لینکی که با عنوان استراتژی‌های سئو ساخته شده است به صفحه‌ای با موضوع سئو تعلق داشته باشد.

مارک دار یا Branded

به متن لینک‌هایی گفته می‌شود که یک برند باشند. به عنوان مثال لینکی که با عنوان استاد وب به صفحه‌ای در سایت استاد وب تعلق می‌گیرد.

 لینک لخت یا Naked Link

به متن لینک‌هایی که حاوی url باشند گفته می‌شود. به عنوان مثال به لینک ostadeweb.com لینک لخت گفته می‌شود.

عمومی یا Generic

به متن لینک‌های گفته می‌شود که در آن از یک عبارت عمومی و یا یک کلمه استفاده شده باشد. به عنوان مثال لینکی که تحت عنوان (اینجا را کلیک کنید) در وبسایت ها دیده می‌شود از جمله این گونه انکر تکست ها می‌باشد.

 تصاویر

زمانی که به یک تصویر لینک داده شود موتورهای جستجوی نظیر گوگل از تگ Alt تصویر به عنوان انکر تکست استفاده می‌کنند.

HTTP چیست؟

HTTP یا Hyper Text Transfer Protocol همان بستری است که هر کسی برای راه اندازی وب سایت خود باید سایت خود را بر روی آن باز کند.‌ http برای دریافت و ارسال اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت این پروتکل برای انتقال اطلاعات بین کلاینت و سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

HTTPS چیست و چه تفاوتی با ‌http دارد؟

HTTPS همان HTTP است اما به شکل Secure در آمده است. موتور جستجوگر گوگل به طور رسمی اعلام کرده است که این موضوع به سئو و بهینه سازی وب سایت شما برای موتورهای جستجو کمک زیادی می‌کند. اما توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که استفاده از این پروتکل باعث می‌شود تا سرعت وبسایت شما پایین بیاید. زبان برنامه نویسی به افراد این اجازه را می‌دهد تا به زبانی که کامپیوترها متوجه می‌شوند به آنها دستورالعمل‌ها را القا کنند.

زبان برنامه نویسی یا Programming Language چیست؟

 زبان برنامه نویسی به افراد این اجازه را می‌دهد تا به زبانی که کامپیوترها متوجه می‌شوند به آنها دستورالعمل‌ها را القا کنند. همانطور که زبان‌های زیادی برای ارتباط برقرار کردن بین انسان‌ها وجود دارد مجموعه‌ای از زبان‌های برنامه نویسی نیز موجود هستند که برنامه نویسان به کمک آنها با کامپیوتر خود ارتباط برقرار می‌کنند. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین زبان‌های برنامه نویسی که در حوزه سئو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند را برایتان نام برده و در مورد هر کدام از آن‌ها توضیحات مختصری را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

زبان اسکریپت یا Scripting Language چیست و چه تفاوتی با Programming Language دارد؟

Programming Language یا Scripting Language بیشتر مواقع به صورت مترادف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این در حالی است که تفاوت‌های زیادی نسبت به یکدیگر دارند. زبان اسکریپت نویسی یک زبان برنامه نویسی محسوب می‌شود اما زبان برنامه نویسی یک زبان اسکریپت نویسی نیست.

بازاریابی اینترنتی چیست؟

به بیان ساده‌تر زبان برنامه نویسی در ابتدا برای ساخت محصولاتی مانند مایکروسافت اکسل، پاورپوینت و مایکروسافت ورد نوشته شدند. اما بعد از گذشت مدتی زمان به روز رسانی این برنامه‌ها فرا رسید و در آن زمان نیاز بود که ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدیدی به این برنامه‌ها اضافه شود. در این زمان بود که زبان اسکریپت نویسی که یک نوع زبان برنامه نویسی است ساخته شد.

 اصلی‌ترین تفاوتی که بین زبان‌های برنامه نویسی و زبان‌های اسکریپت نویسی وجود دارد، این است که عملکرد آنها نسبت به یکدیگر متفاوت است. زبان‌های برنامه نویسی از نوعی واسط برای تبدیل کردن زبان قابل خواندن به وسیله انسان به زبان قابل خواندن به وسیله کامپیوتر استفاده می‌کند. این در حالی است که زبان‌های اسکریپت نویسی زبان انسان را تفسیر و تبدیل میکنند و به برنامه‌های واسطه نیازی ندارد.HTML یک زبان نشانه گذاری محسوب می‌شود و مخفف عبارت Hypertext Markup Language می‌باشد.

زبان HTML چیست و در چه مواقعی از آن استفاده می‌شود؟

HTML یک زبان نشانه گذاری محسوب می‌شود و مخفف عبارت Hypertext Markup Language می‌باشد. زبان برای تولید صفحات وب استفاده می‌شود. این زبان موجب می‌شود تا عکس‌ها و محتوای موجود در فضای اینترنت با شکل‌های مختلف و گوناگونی در مرورگر شما قابل مشاهده باشند.

Java چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی دیگر از زبان‌های برنامه نویسی که در ساخت بازی‌های ویدیویی، پلاگین ها، ساخت نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های تلفن‌های همراه هوشمند از آن استفاده می‌شود، Java است. در واقع جاوا هسته اصلی و پایه اپلیکیشن‌های اندرویدی محسوب می‌شود.

Javascript چیست و چه کاربردی دارد؟

 این زبان یک زبان برنامه نویسی سمت کلاینت است که در مرورگرهای کاربران اجرا می‌شود و دستورات را به جای پردازش کردن در سرور بر روی مرورگر کاربر پردازش می‌کند.

زبان برنامه نویسی Javascript بر خلاف نامش، هیچ گونه ارتباطی با جاوا ندارد و یک زبان مستقل به شمار می‌رود. از جاوا اسکریپت برای کد نویسی پیشرفته مانند پرینت‌گرفتن تاریخ و زمان و همچنین ساخت تقویم که به وسیله زبان html امکان پذیر نیست، استفاده می‌کنند. توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که زبان جاوا اسکریپت با زبان جاوا هیچگونه ارتباطی ندارد و دو زبان کاملاً متفاوت و مستقل نسبت به یکدیگر هستند.

PHP چیست و در چه مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

 زبان PHP یک زبان اسکریپت نویسی متن‌ باز Open-Source سمت سرور است که برای به وجود آوردن صفحات وب پویا که با دیتابیس کار می‌کنند طراحی و تولید شده است. فرم‌هایی نظیر وردپرس و جوملا از این زبان استفاده می‌کنند. زبان PHP در توسعه اپلیکیشن های موبایلی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

CSS چیست و چه کاربردی دارد؟

زبان CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets می‌باشد و برای به وجود آوردن تغییراتی در اسنادی که به وسیله زبانهای نشانه گذاری مانند زبان html نوشته شده‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرند. html به عنوان یک استخوان بندی برای یک سازه محسوب می‌شود و از زبان css به عنوان جزئیاتی برای زیبا سازی ظاهر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان به توسعه دهندگان دنیای وب این اجازه را می‌دهد تا تغییراتی در ظاهر صفحات وب سایت خود به وجود بیاورد. این تغییرات شامل تغییر اندازه فونت و نوع آن، تغییر سایز، تغییر رنگ و تغییر در عناصری مانند رنگ متن و رنگ لینک‌ها و… می‌شود.

به بیان دیگر زبان css زبانی برای توصیف کردن شیوه ارائه صفحات یک وب سایت است. به این معنا که این زبان به شما این اجازه را می‌دهد تا قالب بندی وب سایت خود را طراحی کنید و صفحات وب سایت خود را برای به نمایش درآمدن در دستگاه‌های مختلفی مانند ویندوز، موبایل ریسپانسیو کنید و رنگ و فونت و اجزای مختلفی که در صفحات وب سایت شما وجود دارند را شخصی سازی نمایید.

در کل با استفاده از این زبان می‌توانید وب سایت خود را کاربرپسند نمایید و کاری کنید هنگامی که بازدیدکنندگان و کاربران به وب سایت شما مراجعه می‌کنند احساس خوشایند و راحتی داشته باشند.از دیدگاه یک بازاریاب خلاق و ماهر همیشه باید یک راه جایگزین در دسترس باشد، این راه بازاریابی محتوایی است.

بازاریابی محتوا یا Content Marketing چیست و چه اهمیتی برای سئو وب سایت شما دارد؟

Content Marketing در لغت به معنای بازاریابی محتوا می‌باشد. امروزه بازاریابی سنتی تأثیر خود را از دست داده است. از دیدگاه یک بازاریاب خلاق و ماهر همیشه باید یک راه جایگزین در دسترس باشد، این راه بازاریابی محتوایی است. به این معنا که به وسیله تولید محتوای با کیفیت، ارزشمند و غنی می‌توان مخاطبان و کاربران زیادی را به خود جذب کرد. این دقیقاً راهی است که شما می‌توانید به وسیله آن سئو وب سایت خود را به خوبی ارتقا دهید و صفحات نتایج موتورهای جستجو رتبه بسیار مناسبی را برای وب سایت خود کسب کنید.

 به بیان دیگر بازاریابی محتوا یعنی تولید یک محتوای مفید، کارآمد و مرتبط برای کاربران و مخاطبان وب سایت شما. به این صورت که آنها بعد از مراجعه به وب سایتتان بتوانند به وسیله محتوایی که درون صفحات وب سایت شما وجود دارد مشکلات خود را حل کنند و یا از آنها کمک بگیرند. شما می‌توانید از محتوای غنی و با کیفیت به جای سخنرانی کردن در مورد محصولات و خدماتی که در سایت خود به کاربران و بازدیدکنندگان ارائه می‌دهید استفاده نمایید.

Server-Side Rendering چیست و چگونه کار می‌کند؟

Rendering به عملیاتی گفته می‌شود که در آن محتوای کد نویسی شده که به وسیله زبان html نوشته شده است به محتوای قابل خواندن توسط کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت تبدیل می‌شود. تفسیر سمت سرور یا Server-Side Rendering به فرایند تبدیل شدن فایل‌های html به اطلاعاتی که مرورگرهای مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند گفته می‌شود.

وقتی که شما به یک وب سایت مراجعه کرده و از آن بازدید می‌کنید مرورگر شما درخواستی را به سرور ارسال می‌کند که از محتوای وب سایتی که به آن وارد شده‌اند تشکیل می‌شود. زمانی که درخواست شما در مدت چند هزارم ثانیه پردازش شد مرورگر شما کدهای html تفسیر شده را دریافت می‌کند و محتوا هایی که درون صفحات وب سایت مورد نظر شما وجود دارند را بصورت محتوای قابل مشاهده برای شما و نه کدهای برنامه نویسی شده به نمایش می‌گذارند.

 اگر شما بخواهید به صفحات دیگری از یک وب سایت و یا حتی به وب سایت‌های دیگری مراجعه کنید و از آن‌ها بازدید کنید این فرآیند دوباره برای شما تکرار خواهد شد و صفحه جدید برایتان بارگذاری می‌شود و شما می‌توانید محتوا و مطالب موجود در آن را به راحتی مشاهده کرده و مطالعه نمایید.

Client-Side Rendering چیست و چگونه کار می‌کند؟ چه تفاوتی با تفسیر سمت سرور دارد؟

تفسیر سمت کاربر یا Client-Side Rendering به تفسیر اطلاعات و تبدیل فایلهای html به اطلاعات قابل مشاهده توسط کاربران در مرورگر گفته می‌شود. این فرآیند تبدیل اطلاعات به وسیله زبان جاوا اسکریپت صورت می‌گیرد. در این زمان هنگامی که شما وارد یک وب سایت می‌شوید و از آن بازدید می‌کنید مرورگر شما فایل‌های html را از سرور دریافت کرده و خودش آنها را به محتواهایی که برای شما قابل مشاهده باشند تبدیل می‌کند.

در این شیوه، بارگذاری اولیه محتواهای درون صفحات وب سایت ممکن است که کمی بیشتر طول بکشد و زمان بیشتری را به خود اختصاص دهد. اما بعد از آن تفسیر اطلاعات برای کاربر بسیار سریعتر رخ خواهد داد.

 همچنین تفاوتی که تفسیر سمت کاربر نسبت به تفسیر سمت سرور دارد این است که در این شیوه ارزیابی صحیح به وسیله موتورهای جستجو نظیر گوگل به درستی انجام نمی‌شود و در آخر می‌تواند به سئو سایت شما به شدت ضربه بزند و شما را با افت رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو مواجه کند. به تکنولوژی که بین سرور و کلاینت ارتباط برقرار می‌کند بدون اینکه صفحه را رفرش کند Ajax گفته می‌شود.

Ajax چیست و چه کاربردی برای وب سایت دارد؟

 به تکنولوژی که بین سرور و کلاینت ارتباط برقرار می‌کند بدون اینکه صفحه را رفرش کند Ajax گفته می‌شود. مثلاً در بعضی از وب سایت‌ها وقتی که بخواهیم تغییرات به وجود آمده در درون صفحه را بدون ریلود کردن مشاهده کنیم از Ajax استفاده می‌کنیم.

tittle چیست و چه تاثیری بر روی سئو وب سایت شما دارد؟

 به عنوان یک محتوا و یا یک مطلب tittle گفته می‌شود. مهمترین بخش سئو یک محتوا عنوان آن است. عنوان یک محتوا یا یک مطلب حتماً باید از کلید واژه اصلی که تصمیم دارید وب سایت خود را روی آن واژه سئو کنید برخوردار باشد. به طور قطع وجود کلید واژه‌ای که ما در عنوان محتوای خود از آن استفاده کرده‌ایم تأثیر بسیار زیادی بر روی سئو وب سایت ما خواهد گذاشت.

Text to HTML Ratio چیست و چه تاثیری بر روی صفحه وب سایت شما دارد؟

 در هر صفحه از یک وب سایت متن معمولی و مقدار مشخصی از کدها وجود دارد. به بیان دیگر Text to HTML Ratio نشان دهنده این موضوع است که چند درصد از محتوای موجود درون یک صفحه وب سایت متن است و چند درصد آن از کدهای html تشکیل شده است. این ابزار حتی می‌تواند مقدار هر کدام را با یکدیگر مقایسه کند و به شما بگوید چند درصد از کل صفحه‌ای که در پیش روی شما است از متن و یا از کد html تشکیل شده است.

از لحاظ فنی وجود متن کم نسبت به کدهای یک صفحه موجب می‌شود که کرالر های موتورهای جستجوی نظیر گوگل در زمان ارزیابی و بررسی محتوا و ماهیت صفحات وب سایت شما اطلاعات کافی و مناسبی را به دست نیاورند.

 همچنین کدهایی که درون صفحات وب سایت شما وجود دارند بیشتر به این معنا هستند که سرعت بارگذاری صفحه وب سایت شما کم می‌شود. جایی که سرعت بارگذاری صفحات یک وب سایت به عنوان یک فاکتور و ملاک اساسی در سئو وب سایت از نظر گوگل و سایر موتورهای جستجو محسوب می‌شود؛ در نتیجه می‌تواند به سئو وبسایت شما آسیب برساند و شما را با کاهش رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو روبه‌رو کند.

 در نتیجه هرچه قدر که نسبت متن به کدهای موجود در صفحات وب سایت شما بیشتر باشد سئو که برای وب سایت خود انجام می‌دهید بهتر خواهد بود.

Over Optimization چیست و چگونه می‌تواند به سئو وبسایت شما ضربه بزند؟

استفاده بیش از حد از ترفندها و تکنیک‌های سئو برای یک وب سایت Over Optimization گفته می‌شود. زمانی که شما بیش از حد از تکنیکهای بهینه سازی کردن وب سایت برای موتورهای جستجو و همچنین برای دستیابی به رتبه‌های مناسب در صفحات نتایج موتورهای جستجو استفاده می‌کنید؛ اصطلاحاً بهینه سازی بیش از حد یا Over Optimization برای وبسایت خود انجام دادید. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید دو ترفند که اگر از آن بیش از حد استفاده کنید، گوگل آن را به عنوان بهینه سازی بیش از اندازه شناسایی می‌کند را برایتان در ادامه نام می بریم:

  • اگر شما بیش از اندازه Keyword Staffing انجام دهید و یک واژه را بارها در یک صفحه خاص تکرار نمایید برای این که به گوگل بفهمانید که این صفحه برای این کلمه سئو شده است.
  •  ساختن لینک‌های زیادی برای یک کلیدواژه خاص آن هم به صورت مصنوعی

نکته

 این دو موردی که از آنها نام بردیم مواردی هستند که می‌توانند مطالعه یک محتوا را برای کاربران و بازدیدکنندگان وبسایت شما آزاردهنده و دشوار کنند. همچنین می‌توانند به راحتی کیفیت محتوای شما را کاهش دهند و به آن ضربه بزنند. در نتیجه اگر از این دو ترفند برای سئو صفحات وب سایت خود استفاده می‌کردید بهتر است که این کار را متوقف کنید تا بیشتر از این به سئو وبسایت شما آسیبی وارد نشود.ربات‌ها و خزنده‌های موتورهای جستجو با جمع آوری چند صفحه از وب سایت کار خود را آغاز می‌کنند و با دنبال کردن لینک‌هایی که درون این صفحات وجود دارند به آدرسهای جدید دسترسی پیدا می‌کنند.

 Crawling چیست و چگونه کار می‌کند؟

Crawling به فرایندی گفته می‌شود که در آن موتورهای جستجوی نظیر گوگل گروهی از ربات‌ها را که به خزنده و عنکبوت معروف هستند برای پیدا کردن محتوای جدید و یا محتواهای قدیمی به روز رسانی شده در صفحات مختلف وب سایت‌ها به کار میگیرند. محتواهایی که درون صفحات وبسایت وجود دارند از متن، ویدیو، تصویر، فایل‌هایی مانند pdf، صوت یا پادکست و غیره تشکیل می‌شوند. اما اگر بخواهیم از قالب و فرمت محتوا صرف نظر کنیم این مطالب از راه لینکها پیدا می‌شوند.

ربات‌ها و خزنده‌های موتورهای جستجو با جمع آوری چند صفحه از وب سایت کار خود را آغاز می‌کنند و با دنبال کردن لینک‌هایی که درون این صفحات وجود دارند به آدرسهای جدید دسترسی پیدا می‌کنند. در طول این فرایند ربات‌ها و خزنده‌ها محتواهای جدید را پیدا کرده و آنها را ایندکس کرده و در دیتابیس خود بایگانی می‌کنند.

این فرآیند به این دلیل انجام می‌شود که وقتی کاربر موضوعی که با محتوای یکی از url های بایگانی شده در دیتابیس موتورهای جستجو مرتبط است را سرچ می‌کند این موتورها بتوانند به راحتی محتوای مرتبط را بازیابی کنند و در صفحه نتایج جستجو در معرض دید کاربر خود قرار دهند.

Indexing چیست و چگونه کار می‌کند؟

 پایگاه داده یا دیتابیس موتورهای جستجو با نام Indexing نیز شناخته می‌شود. ایندکس‌ها از اطلاعاتی که موتورهای جستجو از وب سایت‌های مختلف جمع آوری کرده‌اند تشکیل می‌شود. اگر محتوای وب سایتی در ایندکس موتورهای جستجو یافت نشود کاربران نمی‌توانند به صفحات این وبسایت دسترسی داشته باشند و یا حتی آن را پیدا کنند. ایندکس کردن به طور کلی به فرایندی گفته می‌شود که در طی آن صفحات سایت به نتایج موتورهای جستجو اضافه می‌شود.

به بیان ساده‌تر ایندکس کردن به گردآوری محتواهایی که در فرایند Crawling توسط موتورهای جستجو یافت می‌شوند گفته می‌شود. محتواهایی که در صفحات ایندکس شده وجود دارند قادر هستند در صفحه نتایج موتورهای جستجو برای موضوعات مرتبطی که کاربران آنها را سرچ کرده‌اند نشان داده شوند.زمانی که یک سایت رتبه بالاتری در صفحات نتایج موتورهای جستجو داشته باشند در نتیجه دارای محتوای مرتبط با موضوعات سرچ شده توسط کاربران است.

Ranking چیست و چه کاربردی در سئو وب سایت شما دارد؟

 زمانی که یک کاربر در مرورگر خود موضوعی را سرچ می‌کند موتورهای جستجو دیتابیس خود را جستجو می‌کنند تا محتواهایی که مرتبط با موضوع سرچ شده توسط کاربر است را پیدا کنند و بعد از آن محتوا را به امید آنکه به پرسش کاربر پاسخ مناسب بده و نیاز او را برطرف کند در صفحات و نتایج جستجو لیست می‌کنند. این نتایج جستجو که طبق مرتبط بودن لیست می‌شوند را رتبه بندی یا Ranking می گویند.

به عبارت دیگر زمانی که یک سایت رتبه بالاتری در صفحات نتایج موتورهای جستجو داشته باشند در نتیجه دارای محتوای مرتبط با موضوعات سرچ شده توسط کاربران است.

 نکته‌ای که در این مورد باید به آن توجه ویژه داشته باشید این است که رنکینگ و رتبه بندی وب سایت‌ها در صفحات نتایج جستجو در واقع ترتیب نمایش محتویات ایندکس شده در این صفحات است. این فهرست از مرتبط‌ترین نتایج آغاز می‌شود و به نامرتب‌ترین نتایج خاتمه می‌یابد.

اعتبار دامنه یا Domain Authority چیست و چه کاربردی برای وب سایت شما دارد؟

 اعتبار دامنه یا Domain Authority یک امتیاز در رتبه بندی موتورهای جستجو است که به وسیله شرکت نرم افزاری ماز به وجود آمده است. اعتبار دامنه نشان می‌دهد یک وب سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو چه رتبه‌ای را به دست می‌آورد. اعتبار دامنه امتیازی است که در طیف یک تا ۱۰۰ درجه بندی می‌شود و هر چه امتیاز یک وب سایت و دامنه آن بیشتر باشد نشان می‌دهد که توانایی بیشتری در گرفتن رتبه مناسب در صفحات نتایج موتورهای جستجو دارد. اعتبار دامنه با ارزیابی چندین معیار و فاکتور مانند لینک‌های ورودی به وب سایت تعیین و محاسبه می‌شود.

 توجه به این نکته در مورد اعتبار دامنه یا Domain Authority ضروری است: تنها اعتبار دامنه یک فاکتور مهم برای گوگل که از آن برای تعیین رتبه هر وب سایتی در صفحات نتایج جستجو استفاده می‌کند، محسوب نمی‌شود. اعتبار دامنه یا Domain Authority در حقیقت یک ابزار است که به وسیله آن گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر می‌توانند محدوده رتبه یک وب سایت را در فهرست نتایج جستجو نشان دهند و بگویند که یک وب سایت با اعتبار دامنه n در محدوده رتبه n در صفحات نتایج جستجو قرار خواهد گرفت. در واقع این ابزار وظیفه پیش بینی یا حدس رتبه برای هر وبسایت را بر عهده دارد.

 شما می‌توانید با مراجعه به قسمت لینک اکسپلورر سایت ماز اعتبار دامنه سایت خود را با وارد کردن آدرس وب سایت خود بررسی و ارزیابی نمایید. اعتبار صفحه یا Page Authority مانند اعتبار دامنه یک امتیاز برای وب سایت‌های مختلف در رتبه بندی موتور جستجو می‌باشد که به وسیله شرکت نرم افزاری ماز به وجود آمده است.

 اعتبار صفحه یا Page Authority چیست؟ و چه تفاوتی با اعتبار دامنه دارد؟

 اعتبار صفحه یا Page Authority مانند اعتبار دامنه یک امتیاز برای وب سایت‌های مختلف در رتبه بندی موتور جستجو می‌باشد که به وسیله شرکت نرم افزاری ماز به وجود آمده است. اما تفاوتی که اعتبار صفحه با اعتبار دامنه دارد این است که اعتبار صفحه پیش بینی می‌کند یک صفحه از یک وب سایت چه رتبه ای را در صفحات نتایج موتورهای جستجو به دست می آورد.

امتیاز اعتبار صفحه نیز مانند اعتبار دامنه در یک طیف یک تا صد درجه بندی می‌شود و هرچه یک صفحه خاص از وب سایت امتیاز بیشتری کسب نماید و بیانگر این موضوع است که این صفحه می‌تواند رتبه بهتر و مناسب‌تری را در صفحات نتایج جستجو به دست بیاورد.

 تعیین امتیاز اعتبار صفحه به وسیله معیارها و فاکتورهای مختلفی انجام می‌شود. شرکت ماز الگوریتم خود را به طور مداوم برای تعیین امتیاز اعتبار صفحه آپدیت می‌کند؛ به همین دلیل است که امکان دارد امتیاز صفحه شما در زمان‌های مختلف تغییر کند. به بیان دیگر اعتبار صفحه می‌تواند مانند اعتبار دامنه رتبه را در صفحات نتایج را پیش بینی کند. اما با این تفاوت که اعتبار صفحه رتبه صفحات خاصی از وب‌سایت‌ها را پیش بینی می‌کند و اعتبار دامنه رتبه وب سایت‌ها را در صفحات نتایج جستجو حدس میزند.

Sitewide links به چه لینک‌هایی گفته می‌شود و چه تاثیری بر روی سئو یک وبسایت می‌گذارد؟

 به لینک‌هایی که در سر صفحه یا Header و پانویس یا Footer یک وب سایت وجود دارد Sitewide links گفته می‌شود. این لینک‌ها ممکن است بنا بر نوع قالب و فرمت وب سایت در نوار کناری سایت نیز وجود داشته باشند. Sitewide links در بیشتر یا همه صفحاتی که در یک وب سایت وجود دارد مشاهده می‌شود. دلیل آن هم این است که پانویس یک وب سایت، سر صفحه و نوار کناری آن در تمام صفحات سایت دیده می‌شود. یک نمونه از این گونه لینک‌ها که می‌توان به آن اشاره کرد لینک سؤالات متداول در پایین صفحات یا همان Footer صفحات یک وب سایت می‌باشد.

همانگونه که بارها در این مقاله عنوان کرده‌ایم بک لینک‌ها همواره در حوزه سئو و بهینه سازی کردن وب سایت برای موتورهای جستجو از اهمیت خاصی برخوردار بودند. از آنجایی که Sitewide links یک راه بی دردسر برای دریافت تعداد زیادی بک‌لینک در مدت زمان کمی بود و در گذشته سایت‌ها بیشتر به کمیت اهمیت می‌دادند و از این روش بک لینک‌های بسیار زیادی را برای وب سایت خود به دست می‌آوردند که در آخر باعث می‌شد تا وبسایت آن‌ها رتبه‌های مناسبتری در صفحات نتایج جستجو به دست بیاورند.به روزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل به وب سایت‌هایی که با استفاده از Sitewide links قصد داشتند از ترفندهای سئوی کلاه سیاه برای دستیابی به رتبه‌های بالا در صفحات نتایج جستجو استفاده کنند توسط گوگل پنالتی شدند.

راه‌اندازی الگوریتم پنگوئن

 اما بعد از راه‌اندازی الگوریتم پنگوئن توسط گوگل، با یک به روز رسانی دوره تمام لینک‌هایی که به صورت غیر طبیعی و با هدف دستکاری رتبه‌های صفحات وب سایت به دست آمده بودند به پایان رسید. به این صورت که این الگوریتم مدیران وب سایت را مجبور کرد تا به کیفیت بیشتر از کمیت اهمیت بدهند.

 بعد از این به روزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل به وب سایت‌هایی که با استفاده از Sitewide links قصد داشتند از ترفندهای سئوی کلاه سیاه برای دستیابی به رتبه‌های بالا در صفحات نتایج جستجو استفاده کنند توسط گوگل پنالتی شدند. این موضوع باعث شد تا امروزه دیگر شاهد چنین لینک سازی در وب سایت‌های مختلف نباشیم.

 آیا Sitewide links تأثیر منفی و نامناسبی بر روی سئو یک وب سایت می‌گذارد؟

اگر شما از لینک سازی طبیعی برای وب سایت خود استفاده کرده باشید نیازی نیست که نگران پنالتی شدن از طرف گوگل و یا مجازات‌های آن باشید. اما موضوعی که در این بین وجود دارد این است که گوگل توجه چندانی به این مدل لینک‌ها نمی‌کند و اگر این لینک‌ها برای سئو وب سایت شما مضر نباشند تأثیر مثبت چندانی نیز بر روی آن نمی‌گذارند.

Cloaking چیست و چرا برای سئو وب سایت به عنوان یک تهدید محسوب می‌شود؟

Cloaking یکی از ترفندهای سئو کلاه سیاه است که به وسیله آن محتواهایی که به کرالر های موتورهای جستجو نشان داده می‌شود با محتواهایی که کاربران و بازدیدکنندگان یک وب سایت آنها را درون وب سایت مشاهده می‌کنند متفاوت است. این ترفند با تجزیه و تحلیل کردن آی پی‌ها انجام می‌شود. همانگونه که در بخش بازدید سایت عنوان شده است بازدید کننده‌ای که به وب سایت وارد می‌شود دارای یک آی پی مخصوص است که به وسیله آن شناخته می‌شود؛ اما تشخیص این که یک آی پی به کرالر تعلق دارد یا به ۱ کاربر حقیقی با استفاده از تکنیک‌ها و ترفندهایی امکان پذیر است.

 مدیران وب سایت می‌توانند با به وجود آوردن تغییر در تنظیمات سرور وب سایت خود مشخص کنند که اگر یک آی پی به کرالر متعلق باشد نسخه متفاوتی از صفحه وب سایتی که برای کاربران حقیقی به نمایش در می‌آید برای آن آی پی نیز به نمایش در بیاید. اگر موتورهای جستجو استفاده از Cloaking را درون یک وب سایت تشخیص دهند آن وبسایت را پنالتی می‌کنند.

زیرا به عنوان یک متخلف شناخته می‌شود و برای همیشه اطلاعات وب سایت از دیتابیس موتور جستجو حذف می‌شود. بنابراین اینگونه وب سایتها که با چنین مجازاتی مواجه می‌شوند هیچ وقت در هیچ یک از صفحات نتایج جستجو رتبه‌ای به دست نمی‌آورند و هیچ جایگاهی در این فهرست نخواهند داشت.فایل XML است که در واقع شاهراه ارتباطی میان وب سایت شما و گوگل است. ربات‌های گوگل از طریق نقشه وبسایت شما با محتوای شما و معنای وب سایت شما ارتباط می‌گیرند.

SITE MAP

فایل XML است که در واقع شاهراه ارتباطی میان وب سایت شما و گوگل است. ربات‌های گوگل از طریق نقشه وبسایت شما با محتوای شما و معنای وب سایت شما ارتباط می‌گیرند.

Google Webmaster Tools (GWT) یا Google Search Console چیست؟ چه کاربردی دارد؟

در سال ۲۰۱۵ که GWT به عنوان یک منبع مهم و با ارزش برای کاربران مختلف و همچنین به وبسمترها، متخصصان سئو، طراحان، کارآفرینان، صاحبان مشاغل و افراد عادی و… محسوب می‌شد. شرکت گوگل تصمیم گرفت تا نام آن را به Google Search Console تغییر دهند تا برای گروه‌های مختلف کاربران مناسب باشد و نه فقط یک گروه خاص یعنی وبمسترها.

این ابزار خدمات رایگان زیادی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که به وسیله آن می‌توانند اطلاعات مناسبی را در مورد وب سایت و یا حتی افرادی که از آن بازدید می‌کنند کسب کنند.

این اطلاعات شامل موارد زیر است:

  • چه تعدادی از افراد به سایت شما مراجعه کردند و از آن بازدید می‌کنند؟
  • این افراد چطور وب سایت شما را پیدا کرده‌اند؟
  •  آیا بازدیدکنندگان وب سایت شما به وسیله تلفن همراه یا کامپیوتر وارد وبسایت شما شده‌اند؟
  •  بازدیدکنندگان وب سایتتان بیشتر به چه صفحاتی مراجعه کرده‌اند؟ (صفحات محبوب بازدیدکنندگان در وب سایت شما را نشان می‌دهد)
  •  به شما کمک می‌کند تا ارور های وب سایتتان را پیدا کنید و آنها را حل کنید.
  •  به شما کمک می‌کند تا نقشه سایت مناسبی برای وب سایت خود داشته باشید.

 به طور کلی با استفاده از Google Search Console می‌توانید از خدمات زیر بهره مند شوید:

  •  اضافه یا حذف شدن لینک‌های موجود در وب سایت
  • اطلاع پیدا کردن از مطالبی که بیشترین جستجو را توسط کاربران در وبسایت شما دارند. این مطالب باعث می‌شوند تا وب سایت شما در صفحه نتایج جستجو رتبه بهتری را کسب کند.
  •  داشتن نقشه سایت مناسب
  •  مطلع شدن از اینکه وب سایت شما چه تعداد بازدید کننده دارد.
  •  اطلاع پیدا کردن از این موضوع که چه محتوایی در وبسایت شما بیشترین ترافیک را برایتان جذب می‌کند.
  •  افزایش سرعت فرآیند ایندکس شدن صفحات وب سایتتان
  •  اطلاع پیدا کردن از این موضوع که چه وب سایت‌هایی به وب سایت شما لینک داده‌اند.
  •  اطلاع پیدا کردن از این موضوع که آیا سایت شما هک شده است یا خیر.
  • بررسی و ارزیابی نسخه موبایل وب سایت شما و همچنین سنجش این موضوع که وب سایت شما برای افرادی که با تلفن همراه و یا تبلت خود از سایت شما بازدید می‌کنند چقدر جذاب و مفید بوده است.
  • Google Search Console به وب سایت شما کمک می‌کند تا خطاها را پیدا کرده و در صورت بروز مشکلات جدی مانند وجود بد افزارها، آن‌ها را رفع نمایید.

ترافیک طبیعی یا Organic Traffic در واقع اصطلاحی است که برای تعداد بازدیدهایی که از یک وب سایت صورت می‌گیرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترافیک طبیعی یا Organic Traffic چیست؟

ترافیک طبیعی یا Organic Traffic در واقع اصطلاحی است که برای تعداد بازدیدهایی که از یک وب سایت صورت می‌گیرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. چرا که ترافیک طبیعی از نتایج طبیعی صفحات نتایج جستجو به دست می‌آید نه از طریق تبلیغات پولی. زمانی که کاربران و بازدیدکنندگان، محتوا و مطلبی را در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند و به دنبال اطلاعات درمورد آن هستند، با مجموعه یا فهرستی از نتایج رو می‌شوند که از صفحاتی که به طور طبیعی رتبه‌های مناسب و بالایی را به دست آورده‌اند و همچنین صفحات تبلیغاتی که در کنار آنها علامت ad آمده است مواجه می‌شوند.

زمانی که کاربر برروی یکی از نتایج طبیعی کلیک می‌کند و وارد سایت مورد نظر میشود و از آن بازدید می‌کند در ابزار گوگل آنالیتیکس یک ترافیک جستجوی طبیعی برای آن وب سایت ثبت خواهد شد. ترافیک طبیعی می‌تواند به سئو وب سایت شما کمک بسیار زیادی کند و همچنین باعث شود که بعد از گذشت مدتی به دلیل محبوب بودن صفحات و محتواهای موجود در وب سایت شما و همچنین استقبال کاربران از این مطالب وب سایتتان رتبه مناسب و خوبی را در صفحه نتایج جستجو بدست بیاورد.گوگل آنالیتیکس برای شما کارهای زیر را انجام می‌دهد: نمایش تعداد بازدید سایت شما از نخستین روز نمایش تعداد بازدید روزانه

GOOGLE ANALYTICS

یکی از ابزارهای فوق العاده گوگل است. برای درک بهتر آمار و ارقام وب سایتتان با این ابزار فوق العاده می‌توانید سایت خود را تحلیل کنید. اینکه سایت شما توسط چه کسانی مورد بازدید قرار می‌گیرد، از کجاها وارد وبسایت شما می‌شوند، از کدام شهر آمده اند و از کدام صفحه به کدام صفحه منتقل شدند، تمامی این اطلاعات در گوگل آنالیتیکس موجود است؛ که به گوگل وبمستر نیز متصل می‌شود.

گوگل آنالیتیکس برای شما کارهای زیر را انجام می‌دهد:

  • نمایش تعداد بازدید سایت شما از نخستین روز
  • نمایش تعداد بازدید روزانه
  • چه تعداد افرادی همین الان در وب سایت شما حضور دارند؟
  • از چه صفحاتی بازدید کردند؟
  • از کدام صفحه به کدام صفحات وارد شدند؟
  • از کدام شهر و کدام کشور وارد وبسایت شما شدند؟
     

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با سئو چیست؟ راهنمای جامع سئو و تمام ترفندهای پنهان در آن در اختیار شما قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، کاربردی، مفید و جالب واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با تبلیغات اینترنتی، طراحی وب سایت و سئو و بهینه سازی کردن آن، دیجیتال مارکتینگ، نقشه راه محتوا و سایر مطالب و موارد مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیار شما قرار داده شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top