بهینه سازی وب سایت چیست؟

وب سایت شما تنها فروشنده در کسب و کار شماست که به طور شبانه روزی کار می‌کند. از آنجایی که امروزه تجارت بیشتر از راه ابزارهای دیجیتال انجام می‌شود، وب سایت شما اغلب اولین تصویری است که مردم از نام تجاری یا سازمان شما دریافت می‌کنند. با توجه به این که ۸۸٪ افراد پس از اولین تجربه بد، کمتر به وب سایت باز می‌گردند، حضور و عملکرد وب شما تأثیر مستقیمی بر تجارتتان دارد.

برای جلوگیری از ایجاد اولین برداشت ضعیف و غیرحرفه‌ای، بسیار مهم است که وب سایت شما برای یک تجربه کاربری یکپارچه که مشتریان احتمالی در آن به عقب بازگردند، بهینه سازی شود. بیایید بررسی کنیم که منظور از بهینه سازی وب سایت چیست و چگونه می‌توانید از تکنیک‌های مناسب برای عملکرد بهتر وب سایت خود استفاده کنید.

بهینه سازی مداوم وب سایت شما برای حفظ رشد بلند مدت بسیار مهم است. در نبرد با بازدیدکنندگان و تبدیل آنها به مشتریان وفادار، یکی از ارزشمندترین سلاح‌های شما تواناییتان در تکرار نسخه‌های جدید و بهتر وب سایت خود با در نظر گرفتن انتظارات کاربران (و چشم انداز رقابتی) است. این را مثل این بدانید که سایت خود را به سطح بالاتری می‌رسانید؛ شما قبلاً برای ساخت و طراحی یک وب سایت سخت کار کرده‌اید، اکنون زمان آن رسیده است که آنچه را که در حال حاضر وجود دارد بهینه کنید، تا از رقبا جلو بزنید و تجارتتان رشد زیادی را تجربه کند.

بهینه سازی وب سایت در واقع همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو است و ترجمه عبارت Search Engine Optimize محسوب می شود. احتمالاً شما واژه سئو (SEO) را شنیده‌اید، که مخفف همان جمله است. ما در مقاله سئو چیست؟ به طور کامل این مقوله را توضیح داده‌ایم، اما در این مقاله می‌خواهیم به طور کلی با مفاهیم ابتدایی بهینه سازی وب سایت آشنا شویم.

اگر بخواهیم بهینه سازی وب سایت یا سئو را به طور خیلی ساده توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم بهینه سازی وب سایت یعنی اینکه سایت ما از نظر گوگل خوب باشد.

فهرست مطالب

 بهینه سازی وب سایت چیست؟

همان طور که می دانید بیشترین سهم موتورهای جستجو از آن گوگل است. تقریباً ۷۴ درصد جستجوها از طریق وبسایت گوگل انجام می‌شود. بنابراین در این مقاله فقط گوگل را به عنوان موتور جستجو در نظر می‌گیریم. اگر بخواهیم بهینه سازی وب سایت یا سئو را به طور خیلی ساده توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم بهینه سازی وب سایت یعنی اینکه سایت ما از نظر گوگل خوب باشد. گوگل برای در نظر گرفتن اینکه کدام سایت بهتر است و کدام بدتر است؟ حدود 200 فاکتور را در نظر می‌گیرد.

 هر چقدر یک وبسایت نمره بالاتری بگیرد، برای گوگل ارجحیت بالاتری دارد.

 ما چه نیازی به بهینه سازی وب سایت داریم؟

 فرض کنید شما یک شرکت معماری و طراحی دکوراسیون دارید. شما در این وب سایت هیچ گونه محصولی برای فروش ندارید. اما اگر در عبارت شرکت طراحی دکوراسیون رتبه یک گوگل را داشته باشید. وب سایت شما، زیبا به همراه نمونه کارهای اجرا شدهٔ عالی باشد.

 من به عنوان کسی که این عبارت را جستجو کردم، به دنبال یک شرکت طراحی دکوراسیون هستم. طبیعتاً با شما تماس خواهم گرفت و می‌توانم مشتری شما شوم. در هر کسب و کاری، بهینه سازی وب سایت می‌تواند بسیار مؤثر باشد. به عبارتی هرچقدر یک وب سایت در گوگل بهینه‌تر باشد، امکان درآمد سازی آن به مراتب بالاتر خواهد رفت.

تقسیم بندی سئو

 بهینه سازی وب سایت یا سئو دارای بخش‌های متعددی است، اما به طور کلی می‌توان آن را به دو بخش تقسیم بندی کرد: سئوی داخلی و سئوی خارجی. البته برخی متخصصین سئو را سه بخش می‌دانند سئوی تکنیکال، سئوی خارجی و سئوی داخلی ولی برخی نیز سئوی تکنیکال را شاخه‌ای از سئوی داخلی میگویند.

هر موردی که در داخل خود وبسایت جهت بهینه کردن برای موتورهای جستجو انجام شود در شاخه سئوی داخلی قرار می‌گیرد. داشتن یک وب سایت با سرعت بالا، کاربرپسند، تولید محتوای عالی، لینک سازی داخلی و .... در این شاخه از بهینه کردن وبسایت قرار می‌گیرد.

سئوی داخلی

هر موردی که در داخل خود وبسایت جهت بهینه کردن برای موتورهای جستجو انجام شود در شاخه سئوی داخلی قرار می‌گیرد. داشتن یک وب سایت با سرعت بالا، کاربرپسند، تولید محتوای عالی، لینک سازی داخلی و …. در این شاخه از بهینه کردن وبسایت قرار می‌گیرد.

 سئوی خارجی

 هر آن چیزی را که خارج از وب سایت جهت بهینه کردن برای موتورهای جستجو انجام می‌شود، در شاخه خارجی دسته بندی می‌شود.

  •  وب سایت‌هایی که به وب سایت شما لینک می‌دهند
  •  تبلیغات در سطح اینترنت
  •  شبکه‌های مجازی
  •  تبلیغات گوگلی یا گوگل ادواردز
  • و …
مفهوم و 7 راهکار مهم سئو خارجی یا Off Page SEO

سئوی رنگی!

 سئو را از جهتی دیگر دسته بندی کردن که شامل دو دسته بندی است: سئو کلاه سیاه و سئوی کلاه سفید. البته افراد زیادی نیز معتقدند سئوی خاکستری بخش میانی این دو دسته بندی است.

 سئوی کلاه سفید

 اگر بخواهیم بسیار ساده این نوع سئو را توضیح دهیم می‌توانیم بگوییم اگر از نظر گوگل تمامی موارد را به طور کامل و درست انجام دهید. به عبارتی خیلی دوستانه سایت شما بسیار پاستوریزه باشد! آنگاه شما برای بهینه کردن وبسایت از سئوی کلاه سفید استفاده کرده‌اید. این نوع سئو بسیار زمان بر است اما به شدت پایدار و قابل اطمینان است.سئوی کلاه سیاه یکی از انواع سئو و بهینه سازی وب سایت می باشد.

سئوی کلاه سیاه

 در واقع تکنیک‌هایی است که باعث می‌شود گوگل گول بخورد و وب سایتی را بدون داشتن فاکتورهای لازم به رتبه‌های برتر بیاورد. این نوع سئو را اصطلاحاً سئوی کلاه سیاه می گویند. روش‌های سئو کلاه سیاه متعدد است برخی بسیار ساده و بدیهی است و برخی نیز نیاز به کدنویسی های بسیار پیشرفته دارد.

 گوگل برای جلوگیری از ادامه سئوی سیاه در وب سایت‌ها اقدام به طراحی الگوریتم‌هایی کرده است. الگوریتم‌های گوگل وب سایت‌های خاطی را شناسایی جریمه و یا پنالتی می‌کند. برای مثال در سال ۲۰۱۱ گوگل الگوریتمی به نام پاندا را معرفی کرد. این الگوریتم با متن‌های کپی شده و کم ارزش مبارزه می‌کند. بسیاری از سایت‌ها پس از ارائه این الگوریتم رتبه‌های خود را از دست می‌دهند.

 برخی از تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه باعث می‌شود در یک کلمه و معانی مرتبط به آن، کاملاً از نتایج گوگل حذف شوید. مثل خریدن بک لینک در تعداد زیاد.

تکنیک سئوی کلاه سیاه، مورد استفاده کلاهبرداران

 سئوی کلاه خاکستری

 این نوع سئو مرسوم‌ترین روشی است که سئو کارها برای ارتقا رتبه در گوگل انجام می‌دهند. در واقع در این روش سعی بر آن است که تمامی یا مهمترین فاکتورهای سئو کلاه سفید رعایت شود و برخی از تکنیک‌های کلاً سیاه با دقت زیاد جهت افزایش بهره وری استفاده شود.

 چگونه می‌توانم سایت خود را سئو کنم؟

در واقع سئو یک علم است و برای انجام سئوی یک وب سایت مانند هر علم و تخصص دیگری نیازمند زمان و تلاش در جهت یادگیری است یا آنکه فرد متخصص را جهت سئو وب بسایت استخدام کنید یا آنکه از شرکت‌های بهینه سازی وب سایت کمک بگیرید.

 راه حل سوم نیز وجود دارد که قدری زمان بر است و اگر درست بدانید که چه باید کنید می‌توانید با صرف زمان زیاد به نتیجه مطلوب برسید. در هر حوزه کسب و کاری که هستید شروع به تولید محتوای متنی، صوتی، گرافیکی و ویدئویی در آن زمینه کنید. سعی کنید به تمام پرسش‌های احتمالی در زمینه کسب و کاری خود پاسخ دهید. این پروسه زمان‌بر است، اما بعد از رسیدن به نتیجه شگفت آور خواهد بود.

10 ترفند کاربردی برای رسیدن به رتبه اول گوگل

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با بهینه سازی وب سایت در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، جذاب، مفید و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تولید محتوا، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی وب سایت برای موتور جستجوی گوگل و کاربران و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top