شکست فروشگاه اینترنتی

17 مورد از دلایل شکست فروشگاه اینترنتی

در این مقاله قصد داریم به شایع‌ترین دلایل شکست فروشگاه اینترنتی بپردازیم.

راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی، به تازگی در ایران به شدت محبوب شده است. دلیل کلی او را شاید بتوان در موفقیت فروشگاه‌های بزرگی مثل دیجی کالا دانست. افراد پس از مشاهده فروشگاه‌های اینترنتی موفق، بدون داشتن دانش کافی و صرفاً با خرید یک اپلیکیشن فروشگاهی، اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی می‌کنند.

تعداد انبوهی از این فروشگاه اینترنتی با شکست روبرو می‌شوند و پس از آن دلایل شکست خودشان را:

ناکارآمدی کسب و کار اینترنتی

نبودن بازار مناسب و نبودن بستر و…

می‌دانند. اما این‌ها دلایل موجهی برای شکست در فروشگاه اینترنتی نمی‌شود. به خصوص در بازاری که فروشگاههای اینترنتی زیادی در حال فعالیت با درآمدهای بسیار زیاد هستند.

مهم‌ترین دلایل شکست فروشگاه اینترنتی

توقع بالا:

برخی از صاحبان فروشگاه اینترنتی فکر می‌کنند پس از طراحی و ساخت یک فروشگاه اینترنتی، خیلی زود جزو بهترین فروشگاههای بزرگ ایران می‌شود و درآمد میلیاردی آنها از همان روز اول شروع می‌شود. اما پس از آماده شدن فروشگاه آنها و اینکه مشاهده می‌کنند مخاطبان آنها بسیار کم هستند، خیلی سریع دچار پشیمانی شده روحیه خود را برای ادامه کار از دست می‌دهند.

فراموش نکنید که دیجی کالا بعد از ده سال به یک جایگاه بالا در بین کاربران رسید موضوع به ما ثابت می‌کند که بدون صبر و تلاش نمی‌تواند راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی موفق شد.

ایده آل گرایی:

بسیاری از افراد بعد از اینکه فروشگاه اینترنتی خود را آماده کردند، فعالیتشان را شروع نمی‌کنند. زمانی که از آنها در مورد این بخش ایجاد شده در فعالیتشان سؤال شود، شروع به بهانه‌های مختلف می‌کنند که الان زمان مناسبی نیست! منتظر بهتر شدن اوضاع و شرایط هستیم. ها می‌توانند مواردی چون: ثابت نبودن قیمت‌ها، رکورد بازار، قوی بودن رقبا و کمبود اجناس و غیره باشد.

این که همیشه منتظر شرایط خوب برای شروع باشیم، نتیجه‌ای جز عقب ماندن و در نهایت شکست فروشگاه اینترنتی برای صاحبان کسب و کار اینترنتی ندارد. قطعاً باید از از جایی حتی در بدترین شرایط نیز شروع کرد و بهترین شرایط را ساخت.

نبود برنامه ریزی و بودجه بندی:

صاحب هر کسب و کاری، چه کوچک و چه بزرگ بچه فیزیکی و چه آنلاین، برای به هدف رسیدن و محقق شدن خواسته‌هایشان باید دارای یک برنامه یا طرح توجیهی مناسب باشد. کسب و کاری که بدون هیچ برنامه ریزی زمانی و مالی اقدام به شروع کار کند، مطمئناً درصد شکست خوردن را افزایش می‌دهد.

بهتر است قبل از حتی اولین اقدام، به طراحی یک طرح توجیهی برای فروشگاه اینترنتی خود بپردازیم. این طرح باید دارای هدف‌های مشخص باشد و برای دستیابی به آن هدف‌ها، کارهای مورد نیاز نوشته و سپس موارد مورد نیاز برای این کارها را زمانبندی مالی کرده و سپس شروع به فعالیت کنیم.

به عنوان مثال برای رسیدن به فروش ۲۰۰ میلیونی در سال، باید x تومان در تبلیغات فیزیکی در سطح شهر هزینه شود، y تومان برای تبلیغات آنلاین، p تومان برای افزایش فروش و…

وارد شدن به دریای سرخ

منظور از دریای سرخ، صحنه‌ای از رقابت است که رقبا در آن بسیار قوی هستند. بعضی از افراد می‌کنند که می‌توانند در ابتدا تبدیل به روی برای غول‌های اینترنتی شوند و جای آنها را در صفحات جستجو بگیرند. قطعاً در این حالت، پس از کمی تلاش از ادامه کار خسته می‌شوند و در هدایت فروشگاه اینترنتی خود شکست می‌خورند.

رقابت با رقیبان سرسخت دارای اصول و قواعدی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

شروع با قدم‌های بزرگ به جای قدم‌های کوچک

بعضی از مشتریان به جای شروع کوچک اما پیوسته، می‌خواهند از همان ابتدا با یک شروع خارق العاده همه را شگفت انگیز کند و اغلب نیز با شکست روبرو می‌شوند. به عنوان مثال می‌خواهند با یک فروشگاه اینترنتی، اقدام به فروش سه هزار محصول کنند و اطمینان دارند که در فروش تمامی این محصولات موفق خواهند بود.

سومین قدم استارت آپ: بیزینس پلن و هنر فروش

این افراد بدون نگاه کردن به سر گذشت فروشگاه‌های بزرگ، زمان موفقیت آنها را می‌بینند. فروشگاه آمازون در ابتدا تنها یک فروشگاه اینترنتی برای فروش کتاب بود فروشگاه دیجی کالا در ابتدا فقط به فروش لوازم عکاسی مشغول بود. پس نتیجه می‌گیریم شروع با قدم‌های کوچک، باعث رشد و طی کردن روند تکاملی می‌شود.

عدم ایجاد اعتماد از مشکلات شایع شکست فروشگاه اینترنتی

یکی دیگر از مشکلات شایعی که باعث شکست فروشگاه اینترنتی می‌شود، بی توجهی به اعتمادسازی در مخاطب است. در دنیای اینترنت اعتماد کردن یکی از کارهای سخت است و اعتماد سازی از آن هم سخت‌تر می‌باشد. بعضی از صاحبان کسب و کار، بدون کوچکترین توجهی به این موضوع، می‌خواهند تا کاربران برای خرید اجناس آنها به درگاه‌های پرداخت نامعتبر موجود در سایت اعتماد کنند.

 اولین اقدامی که برای ایجاد اعتماد در فروشگاه اینترنتی باید انجام شود، دریافت نماد اعتبار و استفاده از درگاه پرداخت است.یکی دیگر از مشکلات شایعی که باعث شکست فروشگاه اینترنتی می‌شود، بی توجهی به اعتمادسازی در مخاطب است. در دنیای اینترنت اعتماد کردن یکی از کارهای سخت است و اعتماد سازی از آن هم سخت‌تر می‌باشد.

عدم فعالیت در بازاریابی محتوا

بهترین نیروها برای پشتیبانی، بهترین محصولات برای فروش، سایت یا اپلیکیشن فروشگاهی بسیار زیبا، این‌ها تمام عواملی است که می‌تواند به موفقیت شما کمک کند اما زمانی که شما مشتری داشته باشید.

تولید محتوا برای سایت یک مسئله بسیار مهم است و می‌تواند باعث جذب مشتریان بسیار زیادی به سایت شما شود. بدون بازاریابی محتوا شما قشر وسیعی از مخاطبان خود را از دست می‌دهید.

تبلیغات نامناسب!

هر تبلیغ در فضای مجازی دو هدف را دنبال می‌کند: ایجاد برندینگ و ایجاد فروش سریع.

ایجاد برند در ذهن مخاطب، تمرکز اغلب فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ است و روی این موضوع بسیار بیشتر تبلیغات جهت فروش تمرکز می‌کنند.

در ابتدا شما نیازی به هزینه روی برندسازی نداریم اما تبلیغات معمولی خودتان را به شکل نامناسبی به مخاطب ارائه دهید باعث تأثیر منفی در برند شما می‌شود.

یکی دیگر از دلایل شکست فروشگاه اینترنتی ارائه تبلیغات در مکانهای نامناسب مثل سایت‌های تبلیغاتی، تبلیغات مزاحم و پاپ آپ و… هستند.ایجاد برند در ذهن مخاطب، تمرکز اغلب فروشگاه‌های اینترنتی بزرگ است و روی این موضوع بسیار بیشتر تبلیغات جهت فروش تمرکز می‌کنند.

عدم بهینه سازی عملکرد

یک فروشگاه اینترنتی موفق همیشه در جستجوی بهبود عملکرد خود جهت افزایش مخاطبان و بیشتر شدن رضایت خریداران است. فروشگاه‌های اینترنتی موفق برای بهبود عملکردهای خود گروه‌های آنالیز کننده و تحلیلگر استخدام می‌کنند.

متاسفانه بیشتر افراد به این موضوع بی توجه هستند و همین امر باعث کاهش رتبه آنها در بین رقبا می‌شود.

رفتار نامناسب با مشتری

به خاطر داشته باشید که خرید مشتری از فروشگاه اینترنتی، انتهای کار نیست، بلکه ابتدای راه است. یک رفتار نامناسب با مشتری و ارائه دادن خدمات با کیفیت پس از خرید، می‌تواند باعث ریزش شدید مشتریانی شود که آنها را با هزینه‌های کلان به سمت خود کشانده‌اید.

این موضوع متاسفانه در بسیاری از فروشگاه‌های موفق نیز دیده می‌شود. اما اگر به چشم یک فرصت به آنها نگاه کنیم، با رفتار مناسب با مشتری می‌توان یک مزیت رقابتی خوب بین خود و رقبا ایجاد کرد.

تجربه کاری نامناسب

 موارد مختلف موجود در سایت از زیبایی سایت (UI) تا نحوه کارآمدی آن در فرایندهای خرید، بازدید قسمت‌های مختلف و… باعث به وجود آمدن تجربه کاربری برای کاربر سایت است.

 تجربه کاربری یا UX یکی از مواردی است که به صورت نامحسوس کمک بسیار زیادی به افزایش فروش خدمات و محصولات می‌کند. در اغلب فروشگاه‌های اینترنتی گروه‌های UX کار برای بهبود UX سایت فعالیت می‌کنند.

توجه نکردن به UX، در نهایت باعث نارضایتی کاربر و کاهش فروش و حتی شکست و فروشگاه اینترنتی می‌شود.

انواع لینک بیلدینگ: بک لینک‌های خوب و بک لینک‌های بد چگونه اند؟

 عدم وجود اطلاعات کافی در مورد محصولات

هر محصول باید در صفحه مخصوص به خود، دارای مشخصات و ویژگی‌هایی باشد. اگر اطلاعات کافی در مورد محصول موجود نباشد، روی تجربه کاربرد تأثیر منفی می‌گذارد. علاوه بر این موضوع سئو سایت و فروشگاه اینترنتی وارد می‌کند.

صفحه محصول بهترین قسمت برای متقاعد کردن مخاطب به خرید است پس متن آن باید با دقت زیادی نوشته شود.

ناموجود بودن کالاها

این مورد که حتی در فروشگاه‌های بزرگ نیز دیده می‌شود، به شدت باعث نارضایتی کاربران می‌شود. وجود کالاهای ناموجود حس بدی را به مخاطب منتقل می‌کند و در نهایت باعث خروج زودهنگام کاربر از سایت می‌شود.

تا جایی که امکان دارد، این موضوع نباید برای سایت‌های فروشگاه اینترنتی اتفاق بیفتد و در صورتی که به ناچار مجبور به نام وجود کردن کالاهایی شدید سعی کنید تا جایی که امکان دارد از دید مخاطب خارج کنید.این مورد که حتی در فروشگاه‌های بزرگ نیز دیده می‌شود، به شدت باعث نارضایتی کاربران می‌شود. وجود کالاهای ناموجود حس بدی را به مخاطب منتقل می‌کند و در نهایت باعث خروج زودهنگام کاربر از سایت می‌شود.

عدم آپدیت قیمت‌ها

قیمت‌های به روز نشده یکی از بزرگترین مشکلات سایتهایی است که می‌تواند به شدت کاربر را از سایت ناراضی کند. به عنوان مثال تصور کنید که قصد خرید محصولی را دارید و پس از گشتن در تمام سایت‌ها، به سایتی رسیده‌اید که قیمت مناسبی برای محصول مدنظر شما ارائه می‌دهد. اما زمانی که برای خرید آن اقدام می‌کنید به شما گفته می‌شود که قیمت اصلی با قیمت درج شده در فروشگاه تفاوت دارد. چه احساسی دارید؟

بازو در صورت تکرار پی در پی، باعث شکست فروشگاه اینترنتی می‌شود.

بی توجهی به سرعت سایت و فروشگاه

سرعت پایین یک سایت، به غیر از تأثیر منفی در سدو سایت، باعث کاهش فروش آن نیز می‌شود. در مقالات متعدد مانند مقاله بازاریابی اینترنتی عنوان کردیم که کاربران سرعت پایین سایت را به هیچ عنوان تحمل نمی‌کنند و در صورت مشاهده به سرعت به سراغ یک فروشگاه اینترنتی دیگر می‌روند. بی توجهی به سرعت سایت به شدت اعتبار و برند سایت لطمه وارد می‌کند.

بی توجهی به اثرات مثبت برگزاری مسابقات

جذب مخاطب فقط از طریق هرینه کردن در تبلیغتات بنری و… به دست نمی‌آید. یکی از بهترین روش‌های جذب مخاطب برگذاری مسابقه است. مزیت این روش این است که شما علاوه بر جذب مخاطب برای فروش مستقیم محصولات، یک برند سازی عالی در ذهن مخاطبان انجام داده‌اید.

هزینه این نوع تبلیغات نیز به مراتب از کمپین‌های تبلیغاتی دیگر پایین‌تر است.

استراتژی غلط در تخفیف گذاری

تخفیف گذاری موضوعی است که به شدت به افزایش فروش در فروشگاه اینترنتی کمک می‌کند اما تقلید نابه جا در آن می‌تواند عامل شکست و نابودی یک فروشگاه اینترنتی شود.

تخفیف گذاری در سایت باید به صورت ناگهانی و همراه با کمپین تبلیغاتی دیگری انجام شود تا بتواند بیشترین بازخورد را برای صاحب کسب و کار اینترنتی داشته باشد. گذاشتن تخفیف در بازه‌های زمانی نزدیک بهم باعث از دست رفتن مشتریانی می‌شود که در هر حالت و قیمت عادی از شما خرید می‌کنند.

راه اندازی و موفقیت یک فروشگاه اینترنتی با عمل کردن به این نکات مطمئناً کار سختی نیست. در مورد نکات عنوان شده در بالا، پیشنهاد می‌شود به تمامی آنها اهمیت دهید.

 

ممنون که تا انتهای این مقاله از وب سایت استاد وب همراه ما بوده‌اید، امیدواریم مطالب فوق برایتان ارزشمند و مفید واقع شده باشد. در زیر چند لینک مرتبط برای شما عزیزان قرار داده‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید آن هارا مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top