خدمات موتورهای جستجو

خدمات موتورهای جستجو و ابزارهای مرتبط با آن

به طور کلی کارشناسان و فعالان موجود در عرصه سئو، در کار خود از ابزارهای بسیار زیادی استفاده می‌کنند. که بسیاری از این ابزارها به وسیله موتورهای جستجو تهیه شده‌اند. موتورهای جستجو همواره تمایل دارند وبستر ها محتوایی را تولید کنند که برای کاربران جذاب باشد. همچنین برای ربات‌های خزنده نیز قابل فهم باشد. به همین دلیل است که ابزارهای بسیار زیادی را در گوگل قرار می‌دهند و راهنمایی‌های مربوط به این زمینه را برای ما بیان می‌کنند. علاوه بر این موضوع موتورهای جستجو برای تشخیص محتوای سایت و کیفیت آن از عوامل و فاکتورهای متعددی استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به بررسی خدمات موتورهای جستجو و ابزارهای مرتبط با آن، مطالب مفیدی را برایتان ارائه دهیم. خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 نقشه سایت از پروتکل‌ها و خدمات موتورهای جستجو

 فایلی که در آن لیستی از مهمترین آدرس‌های محتواهای موجود در سایت وجود دارد را نقشه سایت یا سایت مپ میگویند. موتورهای جستجو و ربات‌های خزنده به وسیله آن می‌توانند به راحتی سایت را ایندکس کنند. به عبارت دیگر وظیفه نقشه سایت این است که به موتورهای جستجو کمک کند تا محتواهای موجود در سایت شما را دسته بندی و طبقه بندی کنند. به طور کلی نقشه‌های سایت‌ها انواع گوناگونی دارند و به شکل‌های مختلفی از جمله ویدیوها، تصاویر و متن دسته بندی می‌شوند.

 نقشه سایت

 پسوند XML از پروتکل‌ها و خدمات موتورهای جستجو

 به طور کلی نقشه سایت با پسوند xml برای راهنمایی موتورهای جستجوگر در نظر گرفته می‌شود. در واقع با کمک نقشه سایت، می‌توان موتورهای جستجو و ربات‌ها را از بروزرسانی ها مطلع کرد. یکی از مزایای XML این است که به عنوان شناخته شده ترین و معمول‌ترین فرمت برای تهیه نقشه سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این فرمت برای موتورهای جستجو به راحتی قابل تشخیص می‌باشد. همچنین آن را می‌توان به وسیله بسیاری از ابزارهای تولید نقشه سایت‌ها را طراحی کرده و ساخت.

 درمقابل مزایای XML باید بگوییم که این فایل‌ها معمولاً از حجم زیادی برخوردارند. همچنین از آنجایی که در فایل مورد نظر، به برچسب‌های باز و برچسب‌های بسته بسیاری نیاز است؛ اندازه فایل XML بسیار بالا رود.

 

پسوند RSS از پروتکل‌ها و خدمات موتورهای جستجو

 از RSS برای خواندن اطلاعات و محتویات یک صفحه بدون هیچگونه صفحه آرایی و دیزاین استفاده می‌شود. به طور کلی نگهداری نقشه سایت توسط RSS به سادگی امکان پذیر است. همچنین کدنویسی این دسته از نقشه‌ها خصوصاً در زمان اضافه شدن محتوای جدید، بسیار آسان می‌باشد. در مقابل این دسته از مزایای RSS باید بگویم مدیریت آن کمی دشوار می‌باشد. با وجود آنکه RSS متفاوت از xml است اما به دلیل به روز شدن‌های متعدد و آپدیت‌هایش مدیریت سخت‌تری نسبت به xml دارد.

نقشه سایت Txt

 به طور کلی این نقشه سایت برای سایت‌هایی که معمولاً آدرس صفحاتشان تغییری نمی‌کند بسیار مناسب می‌باشد. از مزایای آن می‌توان به این موضوع اشاره کرد که ساخت آن بسیار آسان است. اما در مقابل امکان اضافه کردن meta data به صفحات را ندارد.

فایل Robots.txt از خدمات موتورهای جستجو

فایل Robots.txt یک فایل متنی با فرمت txt می‌باشد. وب مسیرها می‌توانند به وسیله این فایل چگونگی خزیده شدن و ایندکس شدن وب سایت‌هایشان توسط موتورهای جستجو را مشخص کنند. به عبارت دیگر وبمسترها می‌توانند با کمک فایل Robots.txt به موتورهای جستجو بفهمانند که ربات‌ها اجازه دارند در کدام قسمت‌های سایت بخزند و کدام مناطق به عنوان مناطق غیر مجاز برای خزش در نظر گرفته می‌شود. در واقع با استفاده از فایل Robots.txt می‌توان تعیین کرد که فایل‌های نقشه سایت و پارامترهای crawl-delay کجا قرار گرفته‌اند.

لازم به ذکر است که همه ربات‌ها از این فایل پیروی نمی‌کنند. گاهی هکرها ربات‌هایی را طراحی می‌کند که این پروتکل را به رسمیت نمی‌شناسند. گاهی هم از این ربات‌ها برای دسترسی به داده‌های خصوصی و حساس استفاده می‌شود. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که بخش‌های مدیریتی و خصوصی سایت خود را که به صورت عمومی در حال نمایش است در فایل robots.txt قرار ندهید. بنابراین بهتر است که برای این صفحات مهم و حساس از برچسب meta robots استفاده کنید. از این رو موتورهای جستجو نمی‌توانند داده‌های حساس و شخصی شما را طبقه بندی کنند.

فایل Robots.txt

 ربات‌های متا از پروتکل‌ها و خدمات موتورهای جستجو

متا تگ‌ها، اسنیپت های متنی می‌باشند. آن‌ها محتوای یک صفحه را توصیف می‌کنند. در نظر داشته باشید که متا تگ‌ها بر روی صفحه وب سایت نمایش داده نمی‌شود. اما در کدهای html صفحه وجود دارند. از این رو باید آنها را در قسمت head فایل html نوشت. این نوشته معمولاً توضیحات مختصری در رابطه با کل محتوای موجود در صفحه وب سایت شما در نظر گرفته می‌شود. در واقع وظیفه آن این است که مختصری از مقاله شما را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهد.

بازاریابی موتور های جستجو و مشکلات آن

تگ Rel=Nofollow

به طور مختصر می‌توان اینطور گفت که هنگامی که یک وبسایت از تگ nofollow استفاده می‌کند؛ در واقع به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد لینک مورد نظر نباید در محاسبه رتبه صفحه یا رنکینگ پیج صفحه شما در نظر گرفته شود. علاوه بر آن، این لینک در محاسبه رتبه و پیج رنگ صفحه مقصد نیز تاثیری نخواهد گذاشت.

 

 تگ Rel=canonical

این تگ راهی است که می‌توان به وسیله آن به گوگل کمک کرد تا بتواند برترین مطلب‌ها از میان مطالب مشابه را تشخیص دهد. به بیان دیگر هنگامی که از تگ Canonical در صفحه مورد نظر خود استفاده می‌کنید گوگل به آدرسی که به آن لینک داده‌اید وارد می‌شود. همچنین به آن اهمیت بیشتری داده و صفحه را در نتایج جستجو ایندکس می‌کند.

به عنوان مثال تصور کنید که موتورهای جستجو با آدرس‌هایی که در زیر آورده شده است می‌توانند به صفحه اصلی وب سایت شما دسترسی داشته باشند:

http://www.example.com

 http://www.example.com/default.asp

 http://example.com

 http://example.com/default.asp

 http://Example.com/Default.asp

برای شما به عنوان یک کاربر، تمام این آدرس‌های موجود در بالا با مفهوم یکسان و مشابه نمایش داده می‌شوند. اما برای موتورهای جستجو و برخی از خزنده‌ها، هر کدام از این آدرس‌ها به عنوان یک صفحه مجزا و یکتا در نظر گرفته می‌شوند. از این رو ما در این مثال ۵ صفحه تکراری از صفحه وب سایتی را در اختیار داریم. اما در واقعیت این تنها بخشی از مشکلاتی است که امکان دارد با آن رو به رو شوید. برچسب canonical راه حل اصلی این مشکل است. این برچسب به موتورهای جستجو می‌گوید که فلان آدرس از نوع کانونیکال است و در صورت دیده شدن در چندین آدرس، بایستی به عنوان یک صفحه دیده شود.

خدمات موتورهای جستجو

 گوگل وبمستر یا کنسول جستجوی گوگل، به عنوان خدمات موتورهای جستجو

 کنسول جستجوی گوگل به عنوان یک منبع ارزشمند برای بسیاری از وبمسترها، متخصصان بازاریابی، صاحبان کسب و کارها و توسعه دهندگان، همچنین سئو کاران در نظر گرفته می‌شود. شما می‌توانید به وسیله گوگل مستر امکانات بیشماری را در دسترس خود قرار دهید. این امکانات عبارتند از:

  • هدف گیری جغرافیایی

 در صورتی که وب سایت شما تمایل دارد مخاطبانی در یک موقعیت و یا در کشوری خاص را بیابد، می‌تواند با در اختیار گذاشتن اطلاعاتی برای گوگل این امکان را برای سایت خود به وجود آورد. در واقع شما می‌توانید به وسیله اطلاعاتی که در اختیار گوگل قرار داده‌اید تعیین کنید که سایت شما در هر کشوری چگونه ظاهر شود. یا در واقع کاربران وب سایت شما در مناطق مختلف به چه امکاناتی از سایتتان دسترسی داشته باشند.

 در صورتی که چندین دامنه و یک آدرس متفاوت به آدرس سایت شما هدایت می‌شوند می‌توانید تعیین کنید که گوگل مستقیماً کدام یک را به عنوان دامنه اصلی در نظر بگیرد. برای تفهیم بیشتر این موضوع لطفاً به مثال زیر توجه کنید.

 اگر دامنه اصلی شما http://www.example.com باشد و گوگل لینکی به شکل http://example.com پیدا کند، با آن درست همانند http://www.example.com رفتار خواهد کرد.

  •  نرخ خزش

 نرخ خزش در واقع می‌تواند بر روی سرعت درخواست‌های ربات‌های گوگل، در فرایند خزیدن، تأثیر گذار باشد. در نظر داشته باشید که این نرخ بر روی سرعت درخواست‌های ربات گوگل تأثیر گذار است نه تعداد درخواست‌ها.

  •  بد افزار

 در نظر داشته باشید که گوگل در صورتی که بدافزاری را بیابد که به تجربه کاربری و همچنین رتبه وبسایت شما صدمه می‌رساند سریعاً موضوع را به شما اطلاع می‌دهد.

  • خطاها در خزش

 گوگل در اثر برخورد با این دسته از خطاها از جمله خطاهای ۴۰۴، شما را به عنوان کاربر و صاحب وب سایت، مطلع می‌سازد. پس از آن شما می‌توانید برای رفع این خطاها از راهنمای کامل رفع آن استفاده کنید.

پیشنهادهای HTML

 به طور کلی گوگل به دنبال یافتن عناصر ناسازگار با موتورهای جستجو می‌باشد. همچنین پس از یافتن این دسته از عناصر html، شما را از وجود آنها مطلع می‌سازد. عناصر html ناسازگار با موتورهای جستجو عبارتند از: توضیحات متا، برچسب‌های عنوان و…

ابزارها و خدمات موتورهای جستجو

 نکته

 آمارهایی توسط موتورهای جستجوی گوگل ارائه شده است. که در آن در رابطه با تأثیر کلید واژه‌ها، تعداد کلیک‌ها، صفحات برتر مشاهده شده در جستجوها، آمار لینک‌ها و… آورده شده است. این نکات و آمارها به سئو کاران و افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند کمک می‌کند تا بتوانند به بهبود و رشد وضعیت سایتشان کمک کنند.

لید یا سرنخ چیست؟ +چگونه با آن افراد را به مشتری تبدیل کنیم؟

تنظیمات سایت

 بخش تنظیمات سایت این امکان را برای شما فراهم می‌کند که نقشه سایت خود را بسازید، فایل robots.txt امتحان کنید، لینک‌های موجود در صفحات وب سایت خود را تنظیم کرده و همچنین درخواست‌های تغییر آدرس از یک دامنه دامنه دیگر را ثبت کنید. علاوه بر موضوعات گفته شده، این بخش حاوی قسمت‌های تنظیمات و پارامترهای url می‌باشد.

معیارهای گوگل پلاس

 در صورتی که محتوای خود را در گوگل پلاس به اشتراک بگذارید می‌توانید تأثیر بسیار زیادی بر روی نتایج جستجو اعمال کنید. در واقع در این بخش می‌توانید میزان تأثیر به اشتراک گذاشته شدن محتوای آن را در گوگل پلاس دنبال کنید.

 آزمایشگاه‌ها، از خدمات موتورهای جستجو

 دراین بخش از کنسول جستجوی گوگل به عنوان خدمات موتورهای جستجو، می‌توانید گزارش‌هایی را مشاهده کنید. این گزارشات از نظر گوگل در مرحله آزمایشی به سر می‌برند. اما برای وبمسترها به عنوان منبعی ارزشمند به شمار می‌آیند. یکی از گزارشات موجود در این بخش عملکرد سایت می‌باشد. در واقع در این گزارش بیان می‌شود که سایت شما با چه سرعتی برای کاربران و بازدیدکنندگان بارگذاری می‌شود.

 ابزارهای وب مستر بینگ از خدمات موتورهای جستجو

در سال ۲۰۱۳ نظرسنجی‌هایی توسط comScore انجام شد. در آن نظرسنجی مشخص شد بینگ حدود 17.9 درصد از بازار جستجوی ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داده است. امروزه هنوز هم افراد بسیاری وجود دارند که تمایل دارند با این موتور جستجوگر کار کنند. در واقع می‌توان این طور بیان کرد که این افراد به موتورهای جستجوگر غیر از گوگل اهمیت نمی‌دهند. آن‌ها تصور می‌کنند که هر روشی که برای گوگل کار می‌کند باید برای موتورهای جستجوی دیگر نیز کار کند.

 ویژگیهای ابزار بینگ از خدمات موتورهای جستجو 

 رصد سایت‌ها: در این بخش خلاصه‌ای از عملکرد سایت شما در نتایج جستجوهای بینگ ارائه می‌شود. معیارهایی که در اینجا می‌توانید مشاهده کنید تعداد کلیک‌ها، میزان تأثیر، صفحات ایندکس شده و تعداد صفحاتی که توسط ربات‌های خزنده بررسی شده‌اند هستند.

 ویژگیهای ابزار بینگ

آمارهای خزش: در این بخش می‌توانید گزارشاتی را در رابطه با عملکرد ربات‌های خزنده بینگ مشاهده کنید. به عنوان مثال می‌توانید مشاهده کنید که چه صفحاتی در سایت شما بررسی شده‌اند و یا چه تعداد خطا پیش آمده است. در واقع این بخش دقیقاً همانند کنسول گوگل در نظر گرفته می‌شود. از این رو شما می‌توانید در این بخش نیز نقشه سایت خود را بررسی کنید.

 ایندکس: این بخش به وبمستر ها اجازه می‌دهد کنترل چگونگی ایندکس شدن سایت‌هایشان توسط بینگ را در دست بگیرند. در این بخش نیز همانند گوگل می‌توانید ببینید محتوای شما چگونه توسط بینگ دسته بندی می‌شود. علاوه بر آن می‌توانید آدرس‌های جدید به نتایج جستجو اضافه کنید و یا برخی از آدرس‌ها را حذف کرده و یا تنظیمات پارامتری آنها را تغییر دهید.

ترافیک: بخش ترافیک در ابزارهای وبمستری بینگ، داده‌های مربوط به نرخ کلیک‌ها، تعداد دیده‌شدن‌ها و … از طریق موتورهای جستجوی بینگ و یاهو را در اختیار شما می‌گذارد. در صورتی که قصد تبلیغ در صفحات نتایج موتورهای جستجو را داشته باشید، این گزارش‌ها نتایج و هزینه‌های احتمالی این نوع تبلیغات را نیز به شما ارائه خواهند نمود.

جمع بندی مطالب و نکات پایانی

 به طورکلی موتورهای جستجو مدتی است که شروع به ارائه ابزارهایی برای بهبود نتایج جستجو کرده‌اند. این موضوع به عنوان گامی بسیار بزرگ در سئو و بهبود روابط بین وب مستر ها و موتورهای جستجو در نظر گرفته می‌شود. با وجود آنکه خدمات موتورهای جستجو به عنوان نقش مهمی در کمک کارشناسان سئو شناخته می‌شود؛ اما در نهایت مسئولیت اصلی انجام صحیح سئو بر عهده بازاریاب‌ها و وبمسترها می‌باشد.

 

 ممنون از این که تا انتهای مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت اطلاعات بسیار مناسبی در رابطه با موضوعات مختلفی همچون دیجیتال مارکتینگ، ابزارها و خدمات موتورهای جستجو، سئو و…. به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top