تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو

تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو و نکات مهم مرتبط با آن

اگر به خاطر داشته باشید ما در ماه‌های قبل در رابطه با انواع ریدایرکت مقاله‌ای را برایتان منتشر کردیم. اما در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی به ریدایرکت ۳۰۱ بپردازیم. همچنین تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ را در سئو بررسی کنیم. به طور کلی ریدایرکت کردن یک صفحه به صفحه دیگر و یا یک دامنه به دامنه دیگر نیاز به دقت، توجه و انرژی بسیار بالایی دارد. در صورتی که وبمستر تسلط و اطلاعات کافی در رابطه با سئو نداشته باشد در زمینه ریدایرکت کردن، ممکن است ضررهای جبران ناپذیری را به سایتش وارد کند.

مقدمه در رابطه با ریدایرکت ۳۰۱

قوانین مرتبط با ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ در گذشته بسیار متفاوت از زمان حال بود. در گذشته قوانین برای این ریدایرکت به صورت زیر تعریف می‌شد:

ریدایرکت ۳۰۱ باعث می‌شد حدود ۱۵ درصد از پیج رنک سایت شما کاهش یابد. این موضوع در سال ۲۰۱۳ توسط مت کاتز نیز به تأیید رسید. او عقیده داشت ریدایرکت ۳۰۱ دقیقاً مانند لینک دادن از صفحه‌ای به صفحه دیگر بوده و میزان پیج رنک را به همان میزان کاهش می‌دهد.

در گدشته ریدایرکت ۳۰۲ باعث ایجاد تغییر در رتبه سایت شما نمی‌شد. به طور کلی ریدایرکت ۳۰۲ به عنوان ریدایرکت موقت در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل موتورهای جستجو در قبال آنها رفتار متفاوتی نشان نمی‌دهند. این قوانین تا حدودی در زمان‌های حال نیز برای ریدایرکت ۳۰۲ صادق است.

 در نظر داشته باشید که برای تغییر پروتکل سایت، رتبه سایت شما کاهش می‌یابد. چرا که این کار مانند استفاده از تعداد زیادی ریدایرکت ۳۰۱ می‌باشد. از این رو می‌توان اینطور گفت که تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو مناسب نبود و منفی در نظر گرفته می‌شود. البته توجه داشته باشید که قوانینی که گفته شد همگی مربوط به قوانینی است که در گذشته بوده و امروزه تغییرات چندانی در این قوانین به وجود آمده است. ترس از دست دادن رتبه و ترافیک سایت، باعث شده است که بسیاری از وب مستر ها از آدرس‌های نامناسب برای سایت‌های خود استفاده کنند. این موضوع تأثیر بسیار نامناسب بر روی سایت آن‌ها می‌گذارد.

تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو

قوانین جدید ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲

گوگل به دلیل تاثیرات منفی ریدایرکت و عدم استفاده از آن توسط وبمستر ها، تغییراتی را در قوانین مرتبط با آنها ایجاد کرده است. که در زیر به بررسی آن بپردازیم:

جان مولر، مدیر ارشد گوگل، در ماه فوریه اعلام کرد که ریدایرکت ۳۰۱ دیگر موجب از دست رفتن رتبه شما نخواهند شد. به عبارت دیگر مهاجرت از پروتکل http به ‌https تاثیرات منفی برای شما به دنبال نخواهد داشت. ظاهراً گوگل با ایجاد این تغییرات تمایل دارد وبمسترها و مدیران وب سایت‌ها از پروتکل https در تعداد دفعات بیشتری استفاده کنند.

این موضوع که وبمستر ها از چه ریدایرکتی استفاده می‌کند موضوع مهمی نبوده و فرق چندانی ندارد. چرا که در نهایت پیج رنک را منتقل می‌کند. این موضوع موضوعی است که Gary Illyes در مصاحبه‌ای با مجله SEO World بیان کرده است. او همچنین در توییتر خود در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که از این پس استفاده از انواع ریدایرکت ها باعث کاهش رتبه وبسایت شما نشده و پیج رنک را منتقل نخواهد کرد.

قوانین جدید ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲

نکته

 به طور کلی گوگل برای وب سایت‌هایی که از پروتکل https استفاده می‌کند رتبه بهتری در نظر می‌گیرد و تاثیرات مثبتی در سئوی چنین سایت‌هایی به وجود میاورد. به همین دلیل مدیران سایت در صدد رسیدن به این موضوع هستند که آیا با وجود این تغییرات نگرانی برطرف خواهد شد یا خیر؟

اگر منطقی باشیم و عاقلانه به این موضوع نگاه کنیم باید هنوز هم در استفاده از ریدایرکت ها محتاط باشیم. چرا که پس از اعمال تغییرات در اثر استفاده از ریدایرکت ها تنها رتبه‌های سایت کاهش نمی‌یابد. این در حالی است که ممکن است ریدایرکت ها تاثیرات منفی بر روی دیگر فاکتورهای سئو بگذارند. بنابراین دقت و احتیاط هنگام استفاده از ریدایرکت ها شرطی اساسی و مهم می‌باشد. در ادامه این مقاله به بررسی تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو می‌پردازیم و آن را به صورت دقیق‌تر و جامع‌تر بررسی می‌کنیم.

 

تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو و کاهش ترافیک سایت

 به نظر شما آیا می‌توانیم بدون نگرانی از کاهش ترافیک سایت، از ریدایرکت ۳۰۱ برای هر نوع انتقال آدرسی استفاده کنیم؟ بی شک خیر! با وجود این موضوع که گوگل امروزه به دلیل ریدایرکت کردن صفحات، شما را جریمه نمی‌کند اما توجه داشته باشید که پیج رنک تنها یکی از فاکتورهای مرتبط با سئو می‌باشد. در واقع فاکتورها و سیگنال‌های دیگر نیز وجود دارند که بر روی سئو سایت شما تأثیر بسیار زیادی می‌گذارند.

ثبت مکان در گوگل مپ چگونه است؟

به طور کلی در صورتی که شما از ریدایرکت ها استفاده کرده و یک صفحه را به صفحه مشابه انتقال دهید به طوری که تنها url تغییر کند، بر اساس تئوری جدید انتظار می‌رود که هیچ ترافیکی از سایت شما کاسته نشود. به بیان دیگر در صورتی که میزان تغییرات میان دو صفحه زیاد باشد باز هم احتمال از دست رفتن ترافیک سایت وجود دارد. بنابراین نباید انتظار داشته باشید که پس از ریدایرکت کردن، ترافیک پیشین شما به طور کامل حفظ شود. 

گلم گیب، بازاریاب دیجیتال با بیش از ۲۲ سال تجربه، بیان کرده است که گوگل با ریدایرکت کردن صفحات نامربوط همانند soft404 رفتار می‌کند. بد نیست بدانید هنگامی که صفحه‌ای را باز می‌کنید که این صفحه وجود خارجی ندارد، از روی سرور با کد ۴۰۴ مواجه می‌شوید. در واقع این کد به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که صفحه مورد نظر وجود ندارد. بنابراین محتوای آن نباید ایندکس شود. در زمان گذشته ارسال کد وضعیت برای ربات‌های گوگل مشکل ساز می‌شد. چرا که در این صورت ربات گوگل زمان خود را برای یافتن صفحاتی که وجود خارجی نداشتند هدر می‌دهند. این موضوع باعث می‌شود سایر لینک‌های وبسایت دیرتر مورد بررسی قرار بگیرند. این حالت soft 404 نام دارد. ظاهراً در شرایط و قوانین امروزی و جدید ریدایرکت کردن به صفحات غیر مرتبط تفاوت چندانی با این حالت ندارد.

تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو و کاهش ترافیک سایت

آیا ریدایرکت ۳۰۲ ایمن‌تر و مطمئن‌تر از ریدایرکت ۳۰۱ می‌باشد؟

 با وجود آنکه تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو ممکن است منفی بوده و ضررهای جبران ناپذیری را به شما وارد کند اما در نظر داشته باشید که استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ ایمن‌تر و مطمئن‌تر نخواهد بود. بسیاری از کارشناسان و متخصصان در این زمینه عقیده دارند که تغییر رفتار گوگل در مقابل ریدایرکت ۳۰۲، که به عنوان ریدایرکتی موقت در نظر گرفته می‌شود، به دلیل اشتباهات وب‌سایت در اجرای ریدایرکت های ۳۰۱ و ۳۰۲ به جای یکدیگر، خسارات بسیاری را به رتبه صفحات وارد می‌کند. به طور کلی ابهاماتی در رابطه با ریدایرکت ۳۰۲ وجود دارد که در زیر به آن اشاره می‌کنیم.

ابهامات مرتبط با ریدایرکت ۳۰۲ 

ابهامات مرتبط با ریدایرکت ۳۰۲ 

 نکته اول اینکه ما هنوز هم به صورت دقیق نمی‌دانیم که ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ کاملاً شبیه به هم باشند. در گذشته ریدایرکت ۳۰۲ تنها در صورت گذشت زمانی قابل توجه باعث ایجاد تغییرات در رتبه و پیج رنک وب سایت شما می‌شد. در مقابل بهره بردن از ریدایرکت ۳۰۱ ترافیک و رتبه سایت را به سرعت کاهش می‌داد. با این شرایط جدید و قوانین امروزی دقیقاً نمی‌دانیم که گوگل چگونه ریدایرکت ۳۰۲ را انجام می‌دهد. در واقع نمی‌دانیم تاثیرات ریدایرکت ۳۰۲ در سئو به چه صورت تعریف شده است.

نکته دوم این است که ریدایرکت ۳۰۲ یک استاندارد وب است. از گذشته تا کنون ریدایرکت ۳۰۲ برای تغییر مسیر موقت بوده است. موتورهای جستجو و همچنین شبکه‌های اجتماعی نگاه متفاوتی به ریدایرکت ۳۰۲ دارند. رند فیشکین مدیر سایت MOZ، در رابطه با این موضوع بیان کرده است که با وجود آن که گوگل اعلام کرده است ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ در شرایط کنونی پیج رنک را منتقل نمی‌کنند و باعث کاهش رتبه سایت شما نمی‌شوند اما، شما باید فرضیات مختلف را امتحان کنید. همچنین در نظر داشته باشید که رنک و رتبه سایت شما تنها سیگنال مهم در سئو نبوده و فاکتورهای دیگری نیز در این زمینه دخیل هستند.

 

مهاجرت به پروتکل https و تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو

شاید برایتان سؤال به وجود بیاید که آیا با مهاجرت به پروتکل HTTPS تمام ترافیک وب سایت انتقال می‌یابد؟

در جواب باید بگوییم: بله احتمالاً

به طور کلی مهاجرت به پروتکل https فرآیندی کاملاً پیچیده دارد. همانطور که در قسمت‌های قبل مقاله نیز اشاره شد گوگل قصد دارد تا تمامی وب‌سایت‌ها به پروتکل HTTPS مهاجرت کنند. گوگل برای رسیدن به این هدف رتبه‌های بسیار مناسبی را برای این پروتکل در نظر گرفته است. تا به این صورت مدیران وبسایت ها را ترغیب به تغییر پروتکل سایت خود کنند.

چگونه هزینه خدمات رپورتاژ خبری را کاهش دهیم؟

در زمان‌های گذشته به دلیل تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو و تغییراتی که انواع ریدایرکت‌ها در رتبه و ترافیک سایت به وجود می‌آید صاحبان سایت‌ها تمایل به تغییر پروتکل وبسایت خود نداشتند. چرا که آنها نگران رتبه و پیج رنک سایت خود بودند. اما امروزه به نظر می‌رسد این مهاجرت خطری برای وب سایت‌ها و رتبه آنها نداشته باشد. از این رو شما می‌توانید بدون نگرانی البته با احتیاط کامل به تغییر پروتکل سایت خود اقدام کنید.

 در نظر داشته باشید که انتقال سایت بر روی پروتکل https از ریسک بسیار بالایی برخوردار است. چرا که اعمال هر تغییراتی بر روی پروژه‌های بزرگ، خطرات خاص خود را داشته و به احتیاط بالایی نیاز دارد. بنابراین، بهتر است شما هم برای انتقال سایت خود بر روی پروتکل HTTPS، به دقت عمل کنید.

 

مهاجرت به پروتکل https

قابل اجرا بودن قوانین و تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو

 با وجود آنکه زمان دقیق تغییرات در ریدایرکت ۳۰۱ مشخص نیست اما نتایج و تست‌های صورت گرفته شده نشان می‌دهند که شرایط و قوانین جدید واقعاً در حال اجرا هستند. به عنوان مثال چندین سال است که وب سایت Moz.com تغییراتی را در دامنه و پروتکل سایت خود به وجود آورده است. در صورتی که این تغییرات از قوانین گذشته پیروی می‌کردند باید با کاهش ۱۵ درصدی وب سایت روبرو می‌شدیم اما اتفاقی که افتاده است این است که برای ترافیک وب سایت تغییری ایجاد نشده است. هم چنین تغییری در پیج رنک و رتبه وب سایت مورد نظر اعمال نشده است.

 البته اگر بخواهیم دقیق‌تر بررسی کنیم باید بگوییم این سایت پس از اعمال تغییرات و مهاجرت به پروتکل https، با افت ترافیک روبرو شده است. اما به سرعت و بلافاصله پس از آن ترافیک وبسایت با افزایش چشمگیری مواجه شده است. در نظر داشته باشید که این افزایش ترافیک احتمالاً به دلیل امتیازی است که گوگل به سایت‌هایی که پروتکل https دارند می‌دهد. البته نمی‌توان به طور دقیق تمامی این افزایش ترافیک را مرتبط با این موضوع دانست.

نکته مهم در رابطه با تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو

با وجود آن که با تغییرات اعمال شده در انواع ریدایرکت و همچنین تاثیرات ریدایرکت ۳۰۱ در سئو آشنا شدید؛ لازم است به هنگام اجرای انواع ریدایرکت برخی از نکات را در نظر داشته باشید که در زیر به این نکات مهم خواهیم پرداخت.

نکات مهم هنگام اجرای ریدایرکت ۳۰۱

  •  تمامی ریدایرکت ها ممکن است درصدی از ریسک را به همراه داشته باشند. بنابراین هنگام استفاده از آنها و ریدایرکت کردن صفحات و یا دامنه وب سایت خود این موضوع را مدنظر قرار داده و با احتیاط عمل کنید.
  • با وجود آنکه انواع ریدایرکت ها رتبه وب سایت را انتقال می‌دهند اما ریدایرکت ۳۰۱ همچنان به عنوان بهترین روش ریدایرکت دائمی یاد می‌شود. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که ممکن است همه موتورهای جستجو رفتاری مشابه و یکسان نسبت به ریدایرکت ۳۰۱ نداشته باشند.
  •  در نظر داشته باشید که پیج رنک تنها یکی از فاکتورهای مورد نظر گوگل برای رتبه بندی وب سایت شما در نظر گرفته می‌شود. از این رو فاکتورها و عوامل دیگر بسیاری نیز وجود دارند که در این زمینه تاثیرگذارند.
  • بهترین حالت ریدایرکت، هنگامی است که به جز URL سایر قسمت‌های صفحه بدون تغییر باقی بمانند
  • تغییر URL برای رسیدن به اهداف سئو، شامل حذف برخی پارامترهای کوئری، بهبود ساختار ساب فولدرها، قراردادن کلمات کلیدی در URL و خوانا کردن URL برای انسان‌ها است. چنین تغییراتی اکنون از ریسک پایین برخوردار هستند. با این حال، بهتر است که شما همیشه جانب احتیاط را رعایت کنید.

 

ممنون از این که تا انتهای مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید، جذاب و آموزنده واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت، اطلاعات بسیار مناسبی در زمینه‌های مرتبط به دست آورید و از این طریق اطلاعات خود را افزایش دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top