دامنه چیست؟

اغلب افراد مبتدی از ما می‌پرسند: نام دامنه چیست و دامنه‌ها چگونه کار می‌کنند؟ اگر مبتدی هستید، ممکن است شنیده باشید که برای ساخت یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید. با این حال، بسیاری از مبتدیان نام دامنه را با یک وب سایت یا خدمات میزبانی وب سایت اشتباه می‌گیرند. اگر تازه شروع به کار کرده‌اید، ممکن است همه این اصطلاحات مختلف خیلی فنی به نظر برسند. در این راهنمای مبتدی، ما به این پاسخ خواهیم داد که دامنه چیست و چگونه کار می‌کند؟ هدف ما این است که این مقاله به شما در درک و انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایتتان کمک کند.

دامنه چیست

فهرست مطالب

نام دامنه چیست؟

نام دامنه آدرس وب سایت شما است که افراد برای بازدید از وب سایت شما در نوار URL مرورگر تایپ می‌کنند. به زبان ساده، اگر وب سایت شما یک خانه باشد، نام دامنه شما آدرس آن خواهد بود. به عبارت دیگر وقتی شما یک وب سایت طراحی می‌کنید. برای آن که افراد دیگر به وبسایت شما بیایند، باید آدرسی از وبسایت شما داشته باشند. دامنه همان آدرس وب سایت شما در دنیای اینترنت است.

به طور کلی، یک دامنه یک حوزه کنترل یا یک حوزه دانش است. سطوح پایین‌تر دامنه نیز ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد. به بیان دقیق، در سیستم نام دامنه اینترنت (DNS)، یک دامنه، نامی است که رکوردهای سرورِ نام با آن مرتبط است که زیر دامنه‌ها یا میزبان را توصیف می‌کند.

4 روش موثر برای افزایش اعتبار دامنه سایت یا Domain Authority

توضیح دقیق‌تر:

اینترنت شبکه‌ای غول پیکر از رایانه‌هایی است که از طریق شبکه جهانی کابل‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. هر کامپیوتر در این شبکه می‌تواند با کامپیوترهای دیگر ارتباط برقرار کند. برای شناسایی آنها، به هر رایانه یک آدرس IP اختصاص داده می‌شود. این یک سری اعداد است که یک کامپیوتر خاص را در اینترنت شناسایی می‌کند. یک آدرس IP معمولی به صورت زیر است:

66.249.66.1

اما یادآوری یک آدرس IP مانند این کار سختی است. تصور کنید برای بازدید از وب سایت‌های مورد علاقه خود مجبور به استفاده از چنین اعدادی هستید. نام دامنه برای حل این مشکل اختراع شده است. اکنون اگر می‌خواهید از یک وب سایت بازدید کنید، نیازی به وارد کردن یک رشته طولانی از اعداد ندارید. در عوض، می‌توانید با تایپ یک نام دامنه آسان در نوار آدرس مرورگر خود، از آن بازدید کنید. برای مثال آدرس سایت استاد وب ostadeweb.com است.

اجزای دامنه

اجزای دامنه

 دامن به طور کلی به دو بخش تقسیم می‌شود:

 نام دامنه: در واقع نامی که شما برای وب سایت خود انتخاب می‌کنید، را نام دامنه می گویند. در انتخاب نام دامنه هیچ محدودیتی وجود ندارد. تنها محدودیت آن است که فردی یا شرکتی قبل از شما آن را ثبت کرده باشد. نام دامنه می‌تواند به نوعی مرتبط یا نا مرتبط باشد، در صورتی که مرتبط باشد در سئو وب سایت شما تأثیر گذار خواهد بود.

 پسوند: برای وب سایت‌ها انواع مختلفی از پسوند در اینترنت وجود دارد. برخی از این پسوندها رایگان هستند، اما به هیچ عنوان برای طراحی وبسایت پیشنهاد نمی‌شود. زیرا رتبه سئوی شما را کاهش می‌دهند. هر پسوند، نشانگر هویت مشخصه یک وب سایت است. برای مثال .com مخفف کلمه commerce به معنی سایت تجاری است. برخی پسوندهای دامنه‌ها ملی هستند، برای مثال .ir نشانگر وب سایتی متعلق به کشور ایران است.

برای آشنایی بیشتر با پسوندها پیشنهاد می‌کنیم به مقاله (پسوندهای مختلف دامنه‌ها را بشناسید!) مراجعه کنید.

انواع مختلف نام دامنه

نام دامنه در پسوندهای مختلف موجود است. محبوب‌ترین آنها .com است. بسیاری از گزینه‌های دیگر مانند org ،.net ،.tv .info ،.io و غیره وجود دارد. با این حال ما همیشه استفاده از پسوند دامنه.com را توصیه می‌کنیم. بیایید نگاهی دقیق‌تر به انواع مختلف نام‌های دامنه در دسترس داشته باشیم.

انواع مختلف نام دامنه

دامنه سطح بالا TLD

دامنه سطح بالا یا TLD پسوندهای دامنه عمومی هستند که در بالاترین سطح در سیستم نام دامنه فهرست شده‌اند. صدها TLD وجود دارد، اما محبوب‌ترین آنها com ،.org. و .net هستند. سایر TLD ها کمتر شناخته شده‌اند و ما استفاده از آنها را توصیه نمی‌کنیم. برای مثال biz ،.club ،.info ،.agency. و بسیاری موارد دیگر.

دامنه سطح بالای کد کشور ccTLD

دامنه سطح بالای کد کشور یا ccTLD نام‌های دامنه خاص کشور هستند که به پسوند کد کشور مانند.uk برای بریتانیا،.de برای آلمان،.in برای هند ختم می‌شوند. آن‌ها توسط وب سایت‌هایی استفاده می‌شوند که می‌خواهند مخاطبان را در یک کشور خاص هدف قرار دهند.

دامنه سطح بالای حمایت شده sTLD

دامنه سطح بالای حمایت شده یا sTLD دسته‌ای از TLD ها است که دارای حامی است که نشان دهنده یک جامعه خاص است که توسط پسوند دامنه ارائه می‌شود. به عنوان مثال .edu برای سازمان‌های مرتبط با آموزش، .gov برای دولت ایالات متحده، .mil برای ارتش ایالات متحده و غیره.

هر دامنه اختصاصی است!

هر دامنه اختصاصی است!

برای مثال دامنه ostadeweb.com به نام گروه ما ثبت و تأیید شده است. بنابراین هیچ فرد یا گروه دیگری نمی‌تواند از این ترکیب دامنه برای کسب و کار خود استفاده کند.

 تاریخ انقضای دامنه

 دامنه‌ها به صورت سالانه خریداری یا به عبارت درست‌تر اجاره می‌شوند. یعنی به ازای هر سال مبلغی جهت اجاره باید پرداخت شود. البته می‌توان دامنه‌ها را در یک زمان برای ۵ سال تمدید کرد. در گذشته می‌شد یک دامنه را تا بیست سال تمدید کرد. اما اکنون به ۵ سال کاهش پیدا کرده است و اگر وب سایتی دامنه خود را پنج سال تمدید کند در سئو وب سایت تاثیرگذار خواهد بود، زیرا نشانه جدی بودن وب سایت برای موتورهای جستجو است.

 برای طراحی سایت به هاست نیز نیازمند هستید!

 باید به این موضوع توجه کنید که با یک دامنه نمی‌توانید وب سایت خود را طراحی کنید. بلکه شما به چیزی به نام‌هاست نیازمند هستید. تصور کنید یک کامپیوتر ۲۴ ساعت شبانه روز روشن و به اینترنت پرسرعت متصل است. به این کامپیوتر اصطلاحاٌ سرور میگویند. به بخشی از حافظه آن کامپیوتر که اطلاعات سایت شما در آن قرار دارد هاست میگویند. به این فضا در زبان فارسی میزبان نیز می گویند.

‌ url چیست؟ و چه تفاوتی با دامنه دارد؟

‌ url چیست؟ و چه تفاوتی با دامنه دارد؟

 در واقع آدرس صفحه اصلی وب سایت را دامنه می گویند. یعنی برای مثال ostadeweb.com دامنه سایت استاد وب است باقی صفحات وب سایت را اصطلاحاً url می گویند برای مثال صفحه ostadeweb.com/web-design را یک url می‌نامند.

چگونه باید یک دامنه ثبت کنم؟

 برای ثبت دامنه شما می‌توانید از چند طریق اقدام کنید. اگر می‌خواهید دامنهٔ ir را ثبت کنید، می‌توانید مستقیماً به سایت ایرنیک مراجعه کنید و با توجه به مدارکی که به شما می گویند اقدام به ثبت دامنه ir کنید.

 اگر می‌خواهید یک سایت با پسوندهای دیگر راه اندازی کنید. ابتدا وارد سایت nammesh شوید و نام دلخواه خود را وارد کنید. تمامی پسوندهای که می‌توانید با این نام ثبت کنید، برای شما به نمایش در می‌آید. همچنین این وبسایت به شما در انتخاب نام مناسب ایده‌های مختلفی می‌دهد. پس از انتخاب نام دومین می‌توانید به راحتی از یکی از شرکت‌های هاستینگ ایرانی اقدام به خریداری کنید.

۱۰ ابزار عالی برای انتخاب نام دامنه

چگونه یک نام دامنه برای وب سایت خود انتخاب کنیم؟

در حال حاضر بیش از ۳۵۰ میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد و هزاران نام دامنه دیگر هر روز ثبت می‌شوند. یعنی همهٔ نام‌های دامنه خوب قبلاً ثبت نام کرده‌اند یا خیلی زود ثبت خواهند شد. این امر فشار زیادی را بر کاربران جدید وارد می‌کند تا یک ایده برای دامنه وب سایت خود ارائه دهند. ما یک ابزار رایگان تولید نام تجاری مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند ایده‌های خلاقانه‌ای برای نام شرکت داشته باشید و وضعیت در دسترس بودن نام دامنه را بررسی کنید تا به شما در صرفه‌جویی در زمان کمک کند.

در اینجا چند نکته سریع وجود دارد که به شما کمک می‌کند نام دامنه را برای وب سایت بعدی خود انتخاب کنید:

  • نام دامنه سایتتان را به .com بچسبانید. زیرا جزو محبوب‌ترین‌ها است و همچنین به خاطر سپردن آن آسان خواهد بود و تبلیغ آن نیز راحت‌تر می‌شود.
  • تلفظ و املای آن را آسان کنید.
  • از اعداد و خط فاصله استفاده نکنید.
  • از مولدهای نام دامنه برای ارائه ایده‌های هوشمندانه نام دامنه استفاده کنید.

برای نکات بیشتر و توصیه‌های عملی، به راهنمای ما در مورد اینکه چگونه یک دامنه خوب برای سایت خود انتخاب کنم؟  مراجعه کنید.

چگونه یک نام دامنه را ایمن نگه داریم؟

چگونه یک نام دامنه را ایمن نگه داریم؟

هنگامی که یک نام دامنه توسط یک ثبت کننده ثبت شد، آن ثبت کننده مسئول است تا زمانی که دامنه آنها در شرف انقضا است به ثبت کننده اطلاع دهد و به آنها فرصتی برای تمدید بدهد و اطمینان حاصل کند که نام دامنه خود را از دست نمی‌دهند. در برخی موارد، ثبت‌کنندگان نام دامنه منقضی شده کاربران خود را با خرید آن دامنه‌ها پس از انقضا و سپس فروش مجدد آن‌ها به ثبت‌کننده اصلی با قیمتی گزاف، به دام می‌اندازند. در نتیجه انتخاب یک ثبت کننده صادق و قابل اعتماد برای جلوگیری از این نوع اقدامات غارتگرانه مهم است.

کلام آخر

 نام دامنه شما نام برند شماست این نام باید ساده کوتاه و به شکلی باشد که به راحتی به خاطر آورده شود دومین دقیقاً شبیه نام شماره تلفن همراه شما از این شماره تلفن رون تر و ساده‌تر باشد به یادآوری آن نیز راحت‌تر خواهد بود.

تاثیرگذاری دامنه مناسب بر سئو و رسیدن به نتیجه مطلوب

ممنون که تا پایان مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با دامنه سایت در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، جذاب، مفید و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تولید محتوا، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top