پسوندهای مختلف دامنه‌ها را بشناسید!

کسب و کار شما برای جذب مشتریان بیشتر در بین مخاطبان هدفتان باید تلاش زیادی انجام دهد. یک نام دامنه عالی می‌تواند به شما در انجام این کار کمک کند، اما با تعداد زیادی پسوند دامنه مختلف یا دامنه‌های سطح بالا (TLD) در دسترس، چگونه متوجه می‌شوید که باید از کدام یک از آنها استفاده کنید. بیشتر از ۱۰۰۰ پسوند نام دامنه وجود دارد که شامل TLD های کد کشور (ccTLD)، TLD های عمومی و پسوندهای دامنه جدید می‌شود. با وجود تعداد بسیار زیادی پسوند دامنه که می‌توانید از بین آنها دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید، پیدا کردن نام دامنه مناسب برای کسب و کارتان آسانتر شده است.

شما می‌توانید بر اساس کشور، منطقه، صنعت، سرگرمی، جامعه و موارد دیگر پسوند دامنه مورد نظرتان را انتخاب کنید. همانطور که می دانید برای طراحی یک وب سایت قبل از هر چیزی باید یک دامنه یا آدرس اینترنتی مناسب برای آن تهیه کرد. یک آدرس اینترنتی شامل دو بخش دامنه و پسوند است. در این مقاله به توضیح پسوندهای مختلف می‌پردازیم. اگر با مفهوم دامنه یا دومین آشنا نیستید بهتر است مقاله (دامنه چیست؟) را قبل از خواندن این مقاله، مطالعه بفرمایید.

انتخاب TLD مناسب به کسب و کار، محصولات یا خدماتی که دارید و اینکه چگونه می‌خواهید خود را از بقیه رقیبانتان متمایز کنید بستگی دارد. این مقاله به شما کمک می‌کند تا تشخیص دهید کدام TLD برای کسب و کار شما بهترین کاربرد را دارد، بنابراین توصیه می‌کنم که به خواندن ادامه دهید.

پسوند دامنه

فهرست مطالب

پسوند دامنه چیست؟

 همانطور که بالاتر اشاره کردیم، هر آدرس اینترنتی از دو بخش تشکیل شده است بخش اول نام دامنه و بخش دوم پسوند دامنه است. برای مثال در آدرس اینترنتی ostadeweb.com نام دامنه ostadeweb و پسوند دامنه.com است. پسوند نشان دهنده‌ی نوع کاربری وب سایت مربوطه است.

 چرا انتخاب پسوند دامنه مناسب مهم است؟

انتخاب دامنه مناسب از آن جهت مهم است که کاربران وبسایت براحتی می توانند نوع کسب و کار شما را تشخیص دهند. برای مثال اگر وب سایت شما دارای پسوند .shop باشد، کاملاً نشان دهنده این موضوع است که وب سایت شما یک فروشگاه اینترنتی است. انتخاب این نوع پسوند مرتبط به کسب و کار برای گوگل نیز اهمیت دارد، بنابراین در سئو وب سایت شما تأثیر گذار خواهد بود.

۱۰ ابزار عالی برای انتخاب نام دامنه

 انواع دامنه‌ها

در واقع می‌توان گفت تعداد پسوند دامنه‌ها به میلیونها عدد می‌رسد. البته این میلیونها پسوند به دسته بندی‌های مشخصی بر اساس کشور، سازمان، کاربرد، مشاغل و … تقسیم بندی می‌شود. بنابراین در این مقاله مهم‌ترین دامنه‌ها را معرفی می‌کنیم:

com.: مخفف کلمه commercial به معنی تجاری یا کلمه company به معنی شرکت است. معمولا برای سایت‌های تجاری و شرکت‌ها از این پسوند استفاده می‌شود.

org.: مخفف کلمه Organization به معنی سازمان است معمولاً سازمان‌ها و نهادهای غیرنظامی از این پسوند استفاده می‌کنند.

net.: مخفف کلمه Network به معنی شبکه است، که معمولاً توسط شبکه‌ها و شرکت‌های اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

biz.: مخفف کلمه BUsiness است، که برخی از سایت‌های تجاری از این ترفند برای وب سایت خود استفاده می‌کنند.

info.: مخفف کلمه Information به معنی اطلاعات است. معمولاً به سایت‌هایی که در زمینه اطلاع رسانی فعالیت می‌کنند، از این پسوند استفاده می‌کنند.

edu.: مخفف کلمه Education به معنی سواد آموزی است. سایت‌های آموزشی و عمومی دانشگاه‌ها از این دامنه برای آدرس اینترنتی وب سایت‌های خود استفاده می‌کنند.

gov.: مخفف کلمه Government به معنی دولت است، که سازمان‌ها و نهادهای دولتی است که عموما در آدرس اینترنتی خود از آن استفاده می‌کنند.

ir.: مخفف کلمه Iran است. این پسوند، پسوند ملی کشورمان است. تمامی کشورها دامنه‌ای مختص به ملیت خود دارند.

 قبل از ثبت دامنه ir. باید یک مورد را به شما گوشزد کنیم.  و آن این مطلب است که بسیاری از ابزارهای اینترنتی برای دامنه.ir تحریم است. برای مثال شما به هیچ عنوان نمی‌توانید از تبلیغات گوگلی استفاده کنید.

name.: این دامنه برای اشخاص حقیقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

me.: این دامنه که به معنی من است. مانند مورد بالا برای وب سایت‌های شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

tv.: این دامنه متعلق به کشور tuvalu است. اما در سطح اینترنت چون این کشور شناخته شده نیست معمولاً آن را مخفی کلمه television به معنی تلویزیون می‌دانند.آشنایی با انواع مختلف دامنه

دامنه‌های جذاب

 در چند سال گذشته برخی دامنه‌های بسیار جالب وارد عرصه اینترنتی شده اند. دلیل ایجاد چنین پسوندهایی هدفمندی مشخص و دقیق برای یک وب سایت است. برای مثال پسوند art. یک پسوند بسیار جالب و زیبا برای یک وب سایت است. این پسوند بطور کاملاً مشخص می‌کند، وب سایت مربوطه یک وب سایت هنری است. اما تنها ایراد چنین پسوندهایی هزینه‌ی بالای ثبت و تمدید آنهاست.

gold.: وب سایت‌های مرتبط به طلا و جواهرات

cafe.: دامنه‌ای برای کافه‌ها

shoes.: دامنه ای برای کسب و کارهای مرتبط به کفش

art.: دامنه‌ای برای سایت‌های هنری

fitness.: دامنه‌ای برای سایت‌های مرتبط به تناسب اندام

4 روش موثر برای افزایش اعتبار دامنه سایت یا Domain Authority

 دامنه‌های رسمی ایرانی

 دامنه رسمی ir. خود به تعدادی دامنه‌های مستقل تقسیم بندی می‌شود. که هر کدام آنها نشان دهنده نوع وب سایتی خاص می‌باشد. این نوع پسوندها& پسوندهای رسمی هستند که برای ثبت آنها نیازمند مجوزهای مشخصی است.

id.ir.: این دامنه مختص اشخاص حقیقی ایرانی است. برای ثبت این پسوند نیازمند تصویر شناسنامه خود هستید.

gov.ir.: این پسوند مختص بخش‌های اجرایی سه قوه مقننه، مجریه و قضایی جمهوری اسلامی ایران است.

org.ir.: این پسوند متعلق به سازمان‌های غیر انتفاعی رسمی، انجمن‌های علمی و مؤسسات بین المللی ثبت شده است که دولت ایران با یکی از مؤسسات آن عضو است.

sch.ir.: این پسوند مختص مؤسسات آموزشی، مدارس، سازمان‌های آکادمیکی است که دارای مجوز رسمی از آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران هستند.

ac.ir.: این پسوند متعلق به مؤسسات آموزش عالی دارای مجوز از وزارت علوم، وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

net.ir.: این پسوند متعلق به شرکت های ارائه دهنده خدمات شبکه و ISP می‌باشد.

کدام دامنه برای سایتی که می‌خواهم طراحی کنم مناسب است؟

 از نظر ما مناسب‌ترین دامنه‌ها com. و ir. می‌باشد. زیرا بی دردسر ترین نوع پسوند برای دامنه است. و با رعایت اصول سئو و تولید محتوا براحتی می‌توان در کلمات کلیدی که مدنظرتان است به صفحه اول گوگل برسید

 اما در انتخاب دامنه خصوصاً دامنه‌های جدید برای کسب و کارها محدودیت بسیار کمتر شده است و با صرف هزینه بالاتر می‌توانید پسوندهای جالبی را برای آدرس اینترنتی خود انتخاب کنید. اگر هم دارای مجوزهای لازم برای دامنه های خاص هستید می توانید از دامنه های رسمی ایرانی استفاده کنید البته به این مسأله نیز باید توجه کرد که از بسیاری از ابزارهای اینترنتی جا می مانید.

چگونه یک دامنه خوب برای سایت خود انتخاب کنم؟

ممنون که تا پایان مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با پسوند دامنه وب سایت در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، جذاب، مفید و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تولید محتوا، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Scroll to Top