نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

معرفی ریدایرکت و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که به این فکر کنید اگر بخواهید دامنه وبسایت خود را تغییر دهید چه اتفاقی برای رتبه سایتتان می‌افتد. و یا اینکه اگر صفحه سایت خود را تغییر دهید کاربرانتان چگونه متوجه این تغییرات می‌شوند. و چگونه از این موضوع مطلع می‌شوند. اگر قصد انجام چنین کاری را دارید و جایی برای نگرانی وجود ندارد. چرا که در بخش سئو و بهینه سازی سایت مفهومی به نام ریدایرکت وجود دارد. که دقیقاً برای این موضوع کاربردی است. از این رو در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با معرفی ریدایرکت و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت مطالب مفیدی را برای ارائه دهیم. خواهشمندیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

به طور کلی وبسایت ها فارغ از میزان سود اقتصادی‌شان، برای گردانندگان خود از اهمیت بالایی برخوردارند. آن‌ها ارزش و رتبه بالایی را با تلاش مداوم و رعایت جزء به جزء اصول سئو به دست می‌آورند. و برای حفظ آن از روش‌های درست مدیریتی استفاده می‌کنند. در برخی از مواقع مدیران وب سایت‌ها ناچارند به طور موقت یا دائم آدرس صفحات خود را تغییر دهند. در این صورت هنگامی که کاربران به آدرس‌های قدیمی مراجعه می‌کنند مدیران سایت‌ها باید با ترفندی آنها را به آدرس جدید خود هدایت کنند.

معرفی ریدایرکت

ریدایرکت و تغییر مسیر آدرس جدید، روشی برای انتقال کاربران و موتورهای جستجو به آدرس URL جدید می‌باشد. به بیان دیگر در دنیای سئو ریدایرکت روشی است که به کمک آن، کاربران و موتورهای جستجو به صورت خودکار به آدرس جدید ثبت و یا وب سایت شما منتقل می‌شوند.

ممکن است صفحه یا صفحاتی از وبسایت شما به آدرس جدید منتقل شود. در این صورت شما باید کاربران خود را از صفحه خود به آدرس domain.com/url1 به آدرس جدید یعنی domain.com/url2 منتقل کنید. گاهی ممکن است تمایل داشته باشید که تمام محتوای وب سایت خود را از دامنه domain.com به آدرس جدید newdomain.com منتقل کنید. در واقع وظیفه ریدایرکت همین موضوع می‌باشد. با وجود این موضوع موتورهای جستجو ممکن است در رابطه با استفاده از ریدایرکت سختگیرانه برخورد کنند. در ادامه مقاله می‌خواهیم نکات مهم درباره انواع ریدایرکت را برایتان ارائه دهیم.

نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

موارد استفاده از ریدایرکت از نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

 به طور کلی استفاده از روی دایره به دو دسته کلی تقسیم می‌شود. این دو دسته عبارتند از:

  • هنگامی که آدرس تمام یا برخی صفحات وب‌سایت تغییر می‌کند.
  • هنگامی که برای یک محتوای تکراری یا یکسان در سایت چندین آدرس متفاوت وجود دارد و به دلیل محدودیت Duplicate Content در سئو ناچاریم تمام آدرس‌ها را بر روی یک آدرس اصلی انتقال دهیم.

به طور کلی و بدون توجه به انتقال صفحات، ریدایرکت همواره به شیوه‌های یکسان اجرا می‌شود. اما از نکات مهم درباره انواع ریدایرکت این است که تعداد صفحاتی که قرار است آنها را انتقال دهیم از اهمیت بالایی برخوردارند. در قسمت اول تمام صفحات وبسایت به دامنه جدید منتقل می‌شوند. و آدرس تمامی صفحات وب سایت تغییر می‌کند. از این رو می‌توانیم با یک دستور کلی تمام صفحات را به آدرس جدید انتقال دهیم. در بخش دوم تنها برخی از صفحات آدرس وبسایت منتقل می‌شود. در این صورت باید برای هر کدام از صفحات دستور مجزا تعریف کنیم.

معرفی انواع ریدایرکت

نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

‌ ریدایرکت ها با توجه به هدفی که دارند به انواع متفاوتی تقسیم می‌شوند. که با وجود عملکرد مشابه، در زمان انتقال با یکدیگر متفاوتند. در بین انواع ریدایرکت های موجود، ریدایرکت های ۳۰۱ و ۳۰۲ کاربردی تر بوده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند.

 ریدایرکت ۳۰۱ وظیفه انتقال را به صورت دائمی و همیشگی انجام می‌دهد. اما در مقابل وظیفه ریدایرکت ۳۰۲ انتقال صفحات به آدرس جدید به صورت موقت می‌باشد. برای فهم بیشتر هر کدام از آنها را به صورت مجزا برایتان بررسی کرده و با یک مثال آن را به خوبی تفهیم می‌کنیم.

ریدایرکت ۳۰۱ و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

تصور کنید آدرس یکی از وب سایت‌های پربازدید تغییر می‌کند. در این صورت تنها انتقال آدرس صفحه مد نظر نیست. بلکه حفظ و ارزش رتبه آدرس از اهمیت بالایی برخوردار است. در این حالت می‌توانیم با استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ علاوه بر آنکه در جهت انتقال آدرس قدیم به آدرس جدید و هدایت کاربران و موتورهای جستجو فعالیت‌هایی را انجام دهیم، ارزشی که تا پیش از این موتورهای جستجو برای آدرس قدیم قائل بودند را نیز به آدرس جدید منتقل کنیم. به بیان دیگر با بهره گیری از ریدایرکت ۳۰۱ آدرس جدید را در دیتابیس موتور جستجو جایگزین آدرس پیشین می‌کنیم.

مفهوم پروتکل http و 9 روش درخواست در آن

نکته

 اساساً زمانی که یک مرورگر یا موتور جستجو یک صفحه از سایت را جستجو می‌کند اولین پیغامی که دریافت می‌کند کد وضعیت می‌باشد. که با عنوان Status Code شناخته می‌شود. این کد می‌تواند به شکل‌های مختلف ‌باشد. به عنوان مثال می‌توان کد ۲۰۰ باشد که نشان دهنده این است که همه چیز درست است. و صفحه مورد نظر در دسترس می‌باشد. و یا در مقابل می‌تواند کد ۴۰۴ باشد که در واقع اطلاع می‌دهد که صفحه ای که به دنبال آن هستید وجود ندارد. همچنین در صورتی که کد ۵۰۰ را نشان دهد نشان‌دهنده بروز یک مشکل در سرور می‌باشد.

ریدایرکت ۳۰۱ نیز در حقیقت یک نوع Status Code در نظر گرفته می‌شود. که به مرورگر یا موتورهای جستجو اعلام می‌کند که صفحه ای که به دنبال آن هستید نقل مکان کرده است. و به آدرس جدید منتقل شده است. از این رو مرور گرها و موتورهای جستجو پس از دریافت این پیغام به سرعت آدرس جدید را به کاربر نمایش می‌دهند. بنابراین در صورتی که می‌خواهید به طور دائم و همیشگی آدرس سایت خود را عوض کنید باید از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید.

 

اهمیت بالای ریدایرکت ۳۰۱

 به طور کلی جهت تغییر مسیر آدرس یک سایت انواع مختلفی از ریدایرکت نوع ۳۰۰ در نظر گرفته می‌شود. در کنار ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ های دیگری مانند ۳۰۵ و ۳۰۷ وجود دارد که عملکردشان مانند ریدایرکت ۳۰۲ میباشد. از این رو اهمیت دایرکت ۳۰۱ بسیار بالاتر از سایرین در نظر گرفته می‌شود.

 ریدایرکت ۳۰۲ و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد ریدایرکت ۳۰۲ به عنوان ریدایرکت موقت شناخته می‌شود. تصور کنید ناچارید یکی از صفحات ارزشمند سایت خود را که از رتبه بالایی برخوردار است، برای مدتی موقت و کوتاه از دسترس خارج کنید. و یا آن را به آدرس دیگری منتقل کنید. در این حالت هنگامی که کاربران به این سایت ورود می‌کنند و این صفحه را باز می‌کنند در ابتدا با ارور ۴۰۴ که به معنای حذف صفحه مورد نظر می‌باشد مواجه می‌شوند. مشکل زمانی آغاز می‌شود که این آدرس‌ها پس از مدت کوتاهی از دیتابیس موتورهای جستجو حذف می‌شوند. و تمام ارزش و رتبه آنها از بین می‌رود. علاوه بر آن استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ در این حالت موجب انتقال دائمی صفحه مورد نظر به آدرس جدید می‌شود. از این رو باید در این شرایط دنبال راهکار دیگری باشیم.

در چنین مواقعی شما می‌توانید با استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ صفحه مورد نظر خود را برای مدت موقت و محدودی به آدرس جدید منتقل کنید. با استفاده از این روش می‌توانید از بروز ارور ۴۰۴ که برای حذف صفحه مورد نظر است جلوگیری کنید. علاوه بر آن می‌توانید به موتورهای جستجو بفهمانید که این صفحه به طور موقت به آدرس جدید منتقل شده است. و دوباره به حالت عادی باز می‌گردد. از این طریق ارزش و رتبه صفحه مورد نظر شما در جای خود باقی مانده و از بین نمی‌رود. همچنین آدرس موقت در موتورهای جستجو ایندکس نمی‌شود.

مقایسه ریدایرکت 302 و 301

 نکته

 در نظر داشته باشید که موتورهای جستجو نسبت به ریدایرکت ۳۰۲ کمی سخت گیر هستند. و در صورتی که مدت زمان زیادی از آنها استفاده کنید موتورهای جستجو مانند ریدایرکت ۳۰۱ با آن برخورد می‌کنند. از این رو تنها زمانی که می‌خواهیم یک صفحه را به صورت موقت جابه جا کنید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید.

ریدایرکت ۳۰۷ و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

 علاوه بر ریدایرکت ۳۰۲ شما می‌توانید برای انتقال موقت آدرس‌ها از ریدایرکت ۳۰۷ نیز استفاده کنید. این ریدایرکت رفتاری مشابه ریدایرکت ۳۰۲ دارد و تنها در برخی موارد جزئی دارای تفاوتهایی با دایرکت ۱۰۲ باشد.

اینترنت بر پایه پروتکل HTTP (Hyper-Text Transfer Protocol) بنا نهاده شده، دارای دو ورژن 1.0 و 1.1 است. به طور کلی روی دایرکت ۳۰۲ در هر دو راسته به خوبی کار می‌کند. و در نسخه 1.0 با کد وضعیت Moved Temporarily (انتقال موقت) و در نسخه 1.1 نیز با کد وضعیت Found (یافت شده) آدرس‌ها را به طور موقت انتقال می‌دهد. در مقابل ریدایرکت 307 تنها در ورژن 1.1 با کد وضعیت Moved Temporarily به درخواست ارسالی توسط مرورگر پاسخ می‌دهد.

نکته

 در واقع ریدایرکت ۳۰۷ نیمی از ریدایرکت ۳۰۲ در نظر گرفته می‌شود. از این رو توصیه ما به شما این است که برای رسیدن به نتایج مطلوبتان از ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ استفاده کنید. چرا که آنها کامل‌تر می‌باشند و همچنین شناخته شده هستند.

کارکرد ویکی ها چگونه است؟ چطور مطلبی به آن اضافه کنیم؟

ریدایرکت 307

معرفی Meta Refresh

این روش برخلاف روش‌ها و راهکارهای قبل که در سطح سرور انجام می‌گرفتند، در سطح صفحات سایت صورت می‌گیرد. همچنین در مقایسه با راه کارهای قبلی از سرعت کمتری برخوردار بوده و از لحاظ سئو ارزش کمی از صفحه را منتقل می‌کند. اگر تا به حال وارد صفحه شده باشید که پیغامی تحت عنوان ” اگر تا 5 ثانیه دیگر به طور خودکار منتقل نشدید، ابنجا را کلیک کنید “مشاهده کردید باید بدانید که این روش در واقع همان Meta Refresh می‌باشد.

در این روش تعداد کمی از Link Juice به آدرس جدید منتقل می‌شود. اما با وجود این موضوع، به دلیل نوسانات شدید در ارسال Link Juice و مناسب نبودن برای سئو استفاده از این روش توصیه نمی‌شود. از این روش معمولاً در تکنیک‌های سئو کلاه سیاه استفاده می‌کنند.

انواع ریدایرکت

ریدایرکت Rel=Canonical و نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

 آخرین نوع ریدایرکتی که می‌خواهیم در این مقاله در رابطه با آن صحبت کنیم و نکات مهم درباره آن را بیان کنیم ریدایرکت Rel=Canonical می‌باشد. این نوع از ریدایرکت کاملاً مستقیم است. و به کد ریسپانس نیاز ندارد. در حقیقت، تگ rel=canonical در متا تگ‌های سایت قرار می‌گیرد. و در سطح سرور انجام نمی‌شود. از این رو هنگامی که وارد صفحه‌ای می‌شوید که آدرس آن تغییر کرده است با کد 200 رو به رو می‌شوید. و پس از بررسی صفحه در نهایت متوجه تگ rel=canonical در متا تگ‌های سایت می‌شوید.

در نظر داشته باشید که مرورگرها اهمیت چندانی به اینترنت نمی‌دهند. اما در مقابل هنگامی که موتور جستجو با این تگ رو به رو شود متوجه می‌شود که صفحه موردنظر نسخه اصلی نیست. به این ترتیب با دیدن این تگ تصمیم می‌گیرد که این صفحه را ایندکس نکند. و در جای دیگری به دنبال نسخه اصلی آدرس بگردد.

 نکته

 توجه داشته باشید که زمانی باید از تگ rel=canonical استفاده کنید که می‌خواهید هر دو صفحه برای کاربران قابل مشاهده باشد. اما قصد تثبیت یکی از صفحات را در موتور جستجو دارید. در صورتی که در وبسایت خود محتوای تکراری دارید و یا از یک صفحه دو نسخه وجود دارد استفاده از این تگ تصمیم بسیار مناسب و عاقلانه به نظر می‌رسد.

 

توجه داشته باشید!

 توجه داشته باشید که به هنگام استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ صفحاتی که به طور دائم منتقل می‌شوند را با این روش منتقل نکنید. چرا که این روش باعث می‌شود تا ارزش صفحه مورد نظر شما پس از مدتی از دیتابیس موتورهای جستجو پاک شود. توصیه ما به شما این است که در چنین مواردی با استفاده از ریدایرکت 301 اعتبار، ارزش و رتبه صفحات خود را به آدرس جدید انتقال دهید.

همچنین توجه داشته باشید که ریدایرکت صفحات حذف شده بر روی ایندکس از اشتباهات بسیار بزرگی است. که برخی از مدیران وب سایت‌ها دچار می‌شوند. موتورهای جستجو با الگوریتم‌های پیچیده نسبت به گذشته بسیار باهوش‌تر شده‌اند. بنابراین دیگر ارزش صفحات حذف شده را از به ایندکس سایت منتقل نمی‌کنند.

 جمع بندی مطالب و نکات پایانی در باره نکات مهم درباره انواع ریدایرکت

استفاده از ریدایرکت ها علاوه بر آن که می‌تواند به کاربران در جهت دریافت محتوای مورد نظرشان کمک کند می‌تواند از Duplicate شدن محتوای وب‌سایت شما جلوگیری کند. همانطور که میدانید وجود محتوای تکراری در یک وب سایت می‌تواند تاثیرات بسیار منفی و مخربی برای رتبه بندی سایت مورد نظر شما داشته باشد. از این رو شما می‌توانید به کمک یک ریدایرکت ساده از بروز این اتفاق جلوگیری کنید. در حال حاضر ریدایرکت‌های 301، 302 و rel=canonical به عنوان ریدایرکت های پرکاربرد و مفید شناخته می‌شوند. البته ریدایرکت های دیگری مانند ۳۰۳ ، ۳۰۵ و ۳۰۸ نیز وجود دارد. که چندان شناخته شده نیستند. و شما می‌توانید تنها از طریق همان ریدایرکت های پرکاربرد نیاز خود را رفع کرده و مشکلات خود را برطرف کنید.

 

از اینکه تا انتهای مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید از شما صمیمانه سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت اطلاعات بسیار مناسبی در رابطه با زمینه‌های متفاوت و مختلف به دست آورید. و از این طریق اطلاعات خود را افزایش دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top