محتوای تکراری وراه های رفع آن

محتوای تکراری چیست و چطور باید از آن جلوگیری کرد؟

محتوای تکراری ، محتوایی است که قبلاً در وب سایت منتشر شده است. در این زمان شناسایی محتوا برای گوگل سخت می‌شود و نمی‌تواند تصمیم بگیرد کدام محتوا با کوئری جستجو ارتباط دارد. بنابراین گوگل برای اینکه کاربر تجربه بهتری را داشته باشد ترجیح می‌دهد از بین نسخه‌های موجود تنها نسخه اصلی یا آن نسخه‌ای که بهتر است را به کاربر ارائه دهد.

 محتوای تکراری باعث پنالتی شدن وبسایت نمی‌شود. اما تأثیر منفی بر روی رتبه وب سایت می‌گذارد.

محتوای تکراری چه مشکلاتی به وجود می‌آورند؟

 مشکلاتی که برای موتورهای جستجو به وجود می‌آورد

آن‌ها نمی‌توانند تشخیص دهند که چه نسخه‌ای را برای کوئری جستجوی خاص رتبه بندی کنند.

 موتورهای جستجو نمی‌توانند تصمیم بگیرند که کدام نسخه را حذف و یا کدام را به کاربر ارائه دهند.

 آن‌ها نمی‌توانند تصمیم بگیرند که ویژگی‌های مرتبط به یک لینک مثل اعتماد و انکر تکست را به یک نسخه بدهند و یا بین تمام نسخه‌ها تقسیم کنند.موتورهای جستجو نمی‌توانند تصمیم بگیرند که کدام نسخه را حذف و یا کدام را به کاربر ارائه دهند

 مشکلاتی که برای مدیران سایت به وجود می‌آورد

 بخشی از محتوای تکراری در وب سایت خود استفاده کنید با کاهش ترافیک و کم شدن رتبه نتایج سایت رو به رو می‌شوید.

 دو دلیل به وجود آمدن این مشکل عبارتند از:

  • به خاطر در اختیار قرار دادن بهترین تجربه کاربری موتورهای جستجوگر به ندرت تعدادی از نسخه‌های یک محتوا را به کاربر ارائه می‌دهند. همین دلیل گوگل مدیران سایت را مجبور می‌کند که بهترین نتیجه خودشان را حدس بزنند. که باعث افزایش ترافیک وب سایت شما می‌شود.
  •  زمانی ممکن است تعادل لینک دهی به وب سایت شما مختل می‌شود. دلیل آن این است که وب سایت‌های دیگر بین محتوای وب سایت شما نمی‌توانند تفاوتی پیدا کنند. یکی از معیارهای مهم به دست آوردن رتبه بالا در نتایج گوگل است. این موضوع دیده شدن محتوای وب سایتتان اثر منفی می‌گذارد.

در نتیجه یک صفحه سایت آنگونه که باید توسط گوگل و کاربران دیده نمی‌شود.

 

 چگونه محتوای تکراری به وجود می‌آید؟

اگر بخواهیم در مورد این موضوع صادق باشیم باید این را بدانیم که حدوداً ۲۹ درصد از محتوایی که درون اینترنت وجود دارد محتوایی تکراری است. اما این موضوع به این معنی نیست که صاحبان وب سایت از عمد محتوای تکراری ایجاد کرده و در در وب سایت خود قرار می‌دهند.

رایج‌ترین روش‌هایی که باعث ایجاد محتوای تکراری می‌شود.

 متغیرهای آدرس سایت (URL)

متغیرهای مرتبط با آدرس سایت با متغیرهای ردیابی، کلیک و پیگیری و همچنین برخی از کدهای تحلیلی می‌توانند سبب به وجود آمدن محتوای تکراری در وب سایت شما شوند. حضور این متغیرها و ترتیب قرار گرفتن آنها در تولید محتوای تکراری اثر میگذارد. برای مثال یک نمونه از این آدرس برای شما آورده شده است:

داستان شکل گیری دیجی کالا

  آدرس www.widgets.com/blue-widgets?color=blue&cat=3

محتوای تکراری آدرس www.widgets.com/blue-widgets?cat=3&color=blue است.

استفاده از Session ID

این اتفاق زمانی می‌افتد که کاربر از سایت شما بازدید می‌کند و یک Session ID متفاوت دریافت می‌کند شناسه در آدرس سایت ذخیره می‌شود.این اتفاق زمانی می‌افتد که کاربر از سایت شما بازدید می‌کند id دریافت میکند که شناسه آن در آدرس سایت ذخیره می‌شود.

 قابلیت پرینت صفحه

صفحاتی که این گزینه را به کاربران ارائه می‌دهند مشکلاتی را به وجود می‌آورند. این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که نسخه‌های زیادی از یک صفحه ایندکس می‌شود. بنابراین زمانی که روی گزینه پرینت کلیک کنید صفحه با آدرس متفاوت و محتوایی یکسان مشاهده می‌کنید.

مشکلات موجود در HTTP و HTTPS، و صفحات با www و بدون www

اگر وب‌سایت شما چند نسخه بر روی www.example.com و example.com داشته باشد و محتوایتان بر روی هر دو نسخه قرار گرفته باشد، بهتر است بدانید برای هر صفحه از سایت خود یک صفحه تکراری به وجود آوردید.

این دستورالعمل برای سایت‌هایی که بر روی http و https هستند نیز صادق است. اگر هر دو نسخه از سایت شما موجود و در گوگل قابل دسترسی باشد، با محتوای تکراری مواجه می‌شوید.

محتوای کپی

 یک مشکل متداول برای سایت‌هایی که در حوزه تجارت الکترونیک فعالیت می‌کنند وجود دارد. این مشکل را می‌توان اطلاعات محصولات نام برد.

 اگر وب سایت‌ها و وبلاگ‌های گوناگون کالاهای یکسانی را برای فروش عرضه کنند. مطمئناً محتوای مشابهی را در اینترنت منتشر می‌کنند.

 

 چطور می‌توان مشکل محتوای تکراری را رفع کرد؟

وقتی که محتوای یک سایت در آدرس‌های زیادی پیدا می‌شود. باید موتورهای جستجوگر متعارف سازی شوند. این کار از طریق ریدایرکت ۳۰۱ انجام می‌گیرند. ریدایرکت کردن این صفحه‌ها از راه تگ rel=canonical یا بعضی اوقات با استفاده از ابزارهای موجود در گوگل وبمستر انجام می‌شود.

ریدایرکت ۳۰۱

 اکثر مواقع بهترین روش برای رفع محتوای تکراری تنظیم ریدایرکت ۳۰۱ صفحه محتوای تکراری به صفحه اصلی است. در این زمان صفحات که هر کدام پتانسیل رتبه بندی متفاوتی دارند. به جای اینکه با یکدیگر رقابت کنند ارتباط قوی‌ترین با هم برقرار می‌کنند. پیامهای محبوبیت قوی‌تر و بیشتری را برای گوگل ارسال می‌کنند. این موضوع به بالاتر رفتن رتبه در نتایج جستجو کمک می‌کند.

استفاده از تگ “Rel=Canonical”

 مورد دیگری که برای حل این مشکل از آن استفاده می‌کنند، تگ “Rel=canonical” است. این نیز مانند دایرکت ۳۰۱ قدرتمند عمل می‌کند و در اغلب موارد برقراری آن به زمان کمتری نیازمند است. تگ “Rel=Canonical” در قسمت هدر HTML قرار می‌گیرد. این تگ نیز مانند تگ nofollow، از پارامترهای rel استفاده می‌کند.

شایعات و باورهای غلط در موردگوگل ادوردز را بررسی کنید!!

متن زیر به سالهایی گفته شده که نشان می‌دهد چگونه استفاده از حروف بزرگ می‌تواند سبب ایجاد محتوای تکراری شود:

http://www.simplyhired.com/a/jobs/list/q-software+Developer

http://www.simplyhired.com/a/jobs/list/q-software+developer

 

تفاوتی که بین این آدرس‌ها دیده می‌شود بزرگ یا کوچک نوشته شدن حروف کلمات “software” و “developer” است. گوگل و دیگر موتورهای جستجو این آدرس‌ها را به عنوان صفحات متفاوتی می‌بینند و آنها را به عنوان محتوای تکراری تشخیص می‌دهند. شما برای حل این مشکل با استفاده از تگ rel=canonical در آدرس دوم واشاره کردن به مورد اول، به موتور جستجوگر می‌فهمانید که باید با آن مثل صفحه اول رفتار کند.گوگل وبمستر تولز این اختیار را به شما می‌دهد تا دامنه مورد نظرتان را تنظیم کنید

 متغیرها در گوگل وبمستر

گوگل وبمستر تولز این اختیار را به شما می‌دهد تا دامنه مورد نظرتان را تنظیم کنید و نسخه‌های زیادی از متغیرهای URL مختلف را مدیریت کنید. مهم‌ترین ایراد این روش این است که فقط برای گوگل کار می‌کند و تاثیری بر موتورهای جستجوی دیگر نمی‌گذارند.

 این موضوع باید در مورد همه سایت‌ها انجام شود. به این صورت که به گوگل می‌گوید همه سایتهای عرضه شده باید همراه با www و یا فاقد آن در موتورهای جستجوگر نمایش داده شوند.

 سایر روش‌های حل این مشکل

شما با استفاده از ربات متا یا وبمستر تولز می‌توانید از گزینه noindex, follow، برای حذف کردن محتوای تکراری از موتورهای جستجو بهره بگیرید.

 در ضمن برای لینک گرفتن دقت کنید که لینک به آدرس اصلی سایت داده شود نه به یکی از متغیرهای آدرس.

 از محتوای مشابه در سایت خود استفاده نکنید

 زمانی که در حال لینک سازی داخلی در سایت خود هستید یکپارچه عمل کنید و برای تولید لینک‌های داخلی از یک روش استفاده کنید.

نتیجه بحث

 داشتن محتوایی تکراری می‌تواند به نتایج رتبه وب سایتتان آسیب برساند. شما می‌توانید با به کارگیری از روش‌هایی که در این مقاله به آنها اشاره شده است به راحتی این مشکلات را رفع کرده و یا از آنها جلوگیری کنید.

 خواندن این مقاله برای آموزنده و لذت بخش واقع شده باشد برای خواندن مطالب مرتبط و بیشتر در استاد وب می‌توانید به لینک‌های زیر مراجعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top