چگونگی تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گوگل چگونه محتوای بی کیفیت را تشخیص می‌دهد. در واقع چگونه گوگل از هزاران محتوایی که منتشر می‌شود، تعدادی را به عنوان محتوای بی کیفیت در نظر می‌گیرد؟ برای بررسی این موضوع می‌توانید معیارهای مختلف بسیاری را در نظر بگیرید. معیارهایی نظیر رفتار کاربران، سرعت بارگذاری صفحات و یا غلط‌های املایی از جمله موارد تاثیرگذار بر کیفیت محتوای شما می‌باشند. به طورکلی گوگل معمولاً از الگوریتم‌ها و به روزرسانی های خود صحبتی نمی‌کند. اما با این وجود، متخصصان در این زمینه بر اساس تجربه خود تعدادی از معیارهای مهم در کیفیت محتوا را شناسایی کرده و بیان نموده‌اند. از این رو در این مقاله قصد داریم در رابطه با چگونگی تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل، اطلاعات مفیدی را برایتان ارائه دهیم خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مقدمه

 طبق آمار گوگل، روزانه میلیون‌ها مقاله جدید در وبلاگ‌ها و وبسایت ها منتشر می‌شود. از بین تمامی وبلاگ‌ها و وبسایت ها بخش بسیار زیادی با هدف قرار گرفتن در رتبه‌های نخست گوگل طراحی و تولید شده‌اند. گوگل که به عنوان یک ماشین برنامه‌ریزی شده در نظر گرفته می‌شود می‌تواند در اغلب موارد محتوای با کیفیت مناسب تولید شده را تشخیص دهد. درمقابل چگونگی تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل نیز امکان پذیر است. البته نکته حائز اهمیت در این بخش این است که رفتار گوگل در مقابل محتوای انگلیسی و فارسی متفاوت است. چرا که تشخیص محتوای انگلیسی برای گوگل ساده‌تر می‌باشد.

تشخیص محتوای بی کیفیت

معیارهایی که تشخیص محتوای بی کیفیت را برای گوگل امکان پذیر می‌کنند.

طبیعتاً گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت و جدا کردن از محتوای نامناسب و با کیفیت، برخی از معیارها را مد نظر قرار می‌دهد و متناسب با معیارهای مشخص شده محتواها را با یکدیگر مقایسه می‌کند. به طور کلی گوگل به دنبال محتوای یونیک و منحصر به فرد می‌باشد. همچنین می‌خواهد مطمئن شود که محتوایی که به دست کاربران می‌رسد از ارزش بالایی برخوردار است. بنابراین شما، تنها به وسیله تغییر لغات و کلمات یک متن نمی‌توانید محتوایی غیر تکراری، با ارزش و مفید تولید کنید. علاوه بر این موضوع گوگل به لینک‌های طبیعی علاقه بسیار زیادی دارد.

در صورتی که لنیک‌هایی که در محتوای خود قرار می‌دهید از سایت‌های معتبر و شناخته شده باشدُ گوگل متوجه می‌شود که صفحه مورد نظر شما با از کیفیت بالایی برخوردار است. همچنین یک مرجع غیر تکراری و مناسب در نظر گرفته شود. در غیر این صورت در صورتی که در محتوای سایتتان لینک‌های نامناسب داشته باشید گوگل تصور می‌کند که محتوای شما ارزش زیادی ندارد و معتبر نمی‌باشد.

از مواردی که گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت به عنوان معیار در نظر می‌گیرد بازخورد کاربران در بخش دیدگاه می‌باشد. گوگل براساس بازخورد کاربران می‌تواند تشخیص دهد که محتوای شما تا چه حد مورد علاقه و توجه کاربران قرار گرفته است. همچنین از دیگر معیارها و ملاک‌های گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا این است که شما به سؤالات کاربران در صفحه سایتتان پاسخ دهید.

 گوگل و رفتار کاربران

جالب است بدانید که گوگل به صورت بسیار جالبی بر اساس رفتار کاربران میزان رضایت آنها از مطالب وب سایت شما را متوجه می‌شود. روند تشخیص گوگل از میزان رضایت کاربران به صورت زیر می‌باشد:

 به طور کلی کاربران عبارت‌های مختلفی را در گوگل جستجو می‌کنند و با صفحات بسیار زیادی روبرو می‌شوند. آن‌ها به طور معمول وارد یکی از وب سایت‌های موجود در صفحه نخست می‌شوند. در این زمان برخی از کاربران وجود دارند که تا آخر مقاله در آن وب سایت می‌مانند و به طور کامل از مقاله مورد نظر استفاده می‌کنند. در مقابل این افراد، برخی از کاربران وارد صفحه شده و به سرعت از آن خارج شوند. آن‌ها وارد صفحه دیگری برای دستیابی به مطالب مورد نظر خود شوند. در این صورت گوگل رفتار تمامی کاربران را زیر نظر می‌گیرد. از این طریق می‌تواند تشخیص دهد که افرادی که برای مدت طولانی در یک وبسایت مانده‌اند از مطالب موجود در آن رضایت داشته‌اند.

در مقابل کسانی که به سرعت از صفحه مورد نظر خارج شده‌اند هدف خود را در مقاله مورد نظر نیافته‌اند. به عبارت دیگر گوگل تشخیص می‌دهد که فردی که برای مدت طولانی در وب سایتی مانده است و تمامی مطالب آن را خوانده است رضایت کامل از سایت مورد نظر دارد. به همین دلیل گوگل رتبه بالایی برایش در نظر می‌گیرد. در مقابل کاربری که پس از ورود به سایت به سرعت از آن خارج شده است یعنی مطالب سایت او را جذب نکرده است و مطالب برایش مفید و کاربردی در نظر گرفته نشده است. از این رو گوگل متوجه نارضایتی کاربر از مطالب و محتوای موجود در سایت می‌شود. به همین دلیل ممکن است رتبه نامناسبی را برای محتوای مورد نظر در نظر بگیرد.

آنالیز رفتار کاربران توسط گوگل

 سرعت بارگذاری از معیارهای جالب برای تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل

 کندی و سرعت پایین بارگذاری صفحات، تأثیر بسیار زیادی برای تشخیص محتوای بی کیفیت دارد. گوگل سرعت بارگذاری کامل صفحات و عکس‌های موجود در محتوا را یکی از معیارهای مهم در تشخیص کیفیت محتوا در نظر گرفته است. چرا که کاربرانی که به این سایت‌ها مراجعه می‌کنند چندان صبور نمی‌باشند. آن‌ها تمایل دارند محتوای مورد نظر را به سرعت دریافت کنند. علاوه بر این موضوع، دسترسی سریع و ریسپانسیو بودن صفحات سایت، از معیارهای تشخیص محتوای با کیفیت مطرح شده است.

 توجه داشته باشید که ریسپانسیو بودن صفحات به معنای تطبیق مناسب صفحات بدون به هم ریختگی فونت‌ها و گرافیک‌ها بر روی دستگاه‌های مختلف مانند موبایل، تبلت و لپ تاپ می‌باشد.

 سرعت بارگذاری تولید محتوا

اشتباهات املایی از معیارهای تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل

 جالب است بدانید که گوگل آنقدر پیشرفت کرده است که می‌تواند متوجه غلط‌های املایی موجود در محتوای شما شود. در صورت پیدایش غلط املایی تشخیص می‌دهد که محتوای شما بی کیفیت است. البته تشخیص اشتباهات املایی برای زبان‌های پرکاربرد مانند زبان انگلیسی از عملکرد بهتر و بالاتری برخوردار است. در این صورت صفحاتی که از اشتباهات املایی و غلط‌های املایی برخوردار هستند توسط گوگل حذف می‌شوند. یا به رتبه‌های پایین‌تر فرستاده می‌شوند. همانطور که می‌دانید این موضوع می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر روی سئو سایت شما نیز داشته باشد.

بازاریابی شبکه اجتماعی یک گزینه خوب برای صاحبان کسب وکار

برای اینکه بهتر و راحت‌تر این موضوع را درک کنید کافیست در یکی از صفحات پر بازدید و باکیفیت سایت خود، که از رتبه بالایی برخوردار است، از اشتباهات و غلط‌های نگارشی استفاده کنید. البته ترجیحاً سعی کنید این غلط‌ها در زبان انگلیسی مطرح شده باشند. در این صورت می‌توانید پس از مدتی مشاهده کنید که صفحه مورد نظر شما از رتبه و بازدید قبل برخوردار نمی‌باشد. تشخیص غلط‌ها و اشتباهات املایی در زبان فارسی هنوز با نقص‌هایی روبرو است و از دقت بالایی برخوردار نمی‌باشد.

 

‌ استفاده از تگ Alt و تشخیص محتوای بی کیفیت

 یکی از عواملی که می‌تواند سبب افزایش جذابیت و جذب بیشتر کاربران به وب سایت و محتوای شما شود استفاده از تصاویر می‌باشد. این تصاویر علاوه بر این که مورد توجه کاربران قرار می‌گیرند، مورد بررسی و ارزیابی موتورهای جستجوی گوگل نیز قرار می‌گیرند. توجه داشته باشید که برای گوگل تنها به کار بردن تصاویر کافی نمی‌باشد. بلکه شما باید برای محتوای تصویری خود از تگ Alt استفاده کنید. چرا که گوگل توانایی مشاهده تصویر موجود را ندارد. او تنها از طریق تگ Alt تصویر موجود را بررسی و ارزیابی می‌کند.

 هنگام استفاده از تگ Alt در نظر داشته باشید که طول محتوای این بخش باید کمتر از ۱۲۵ کاراکتر باشد. همچنین توجه داشته باشید که در صورتی که در این متن از کلمات کلیدی استفاده کنید شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبه‌های بالاتر از گوگل را خواهید داشت. کارشناسان و متخصصان در این زمینه عقیده دارند که عدم استفاده از این تگ، بی کیفیت بودن محتوای شما را نشان می‌دهد. چرا که در این صورت تصاویر موجود در وب سایت شما از توضیحات کافی برای خزنده‌های گوگل برخوردار نمی‌باشند.

‌ استفاده از تگ Alt

اهمیت لینک به منابع خارجی

وب مسترها برای افزایش بازدید صفحات وب سایتشان و همچنین بالا رفتن مدت زمان ماندگاری آنها، از لینک‌های خارجی استفاده می‌کنند. دلیل وبمستر ها برای استفاده از روش پیوند موضوعی صفحات، رسیدن به این نتایج می‌باشد.. در نظر داشته باشید که اگر به صفحات پربازدید و مرتبط با موضوع محتوای سایتتان لینک دهید تأثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت محتوای خود گذاشته‌اید. بنابراین این عامل را برای افزایش کیفیت محتوای خود در نظر بگیرید.

شیوه‌های رایج برای تشخیص محتوای بی کیفیت

 همانطور که در ابتدای مقاله عنوان کردیم بسیاری از الگوریتم‌های گوگل پنهان هستند. به همین دلیل نمی‌توانیم تمام جزئیاتی که این موتور جستجو برای تشخیص کیفیت محتوا در نظر می‌گیرد را بدانیم و از آنها آگاه باشیم. اما بسیاری از معیارها وجود دارند که بر اساس آزمون و خطا و تجربه متخصصین در این زمینه کشف شده است. که می‌توان با اطمینان بالایی بر آنها استناد کرد و به وسیله آن معیارها بتوان به تشخیص محتوای بی کیفیت پرداخت.

در ادامه این مقاله به بررسی برخی از شیوه‌های رایج برای تشخیص محتوای بی کیفیت می‌پردازیم. همچنین آنها را به صورت دقیق و کامل برایتان توضیح خواهیم داد. لطفاً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

  • شیوه Time on Site

ماندگاری طولانی مدت یک کاربر در وب سایت مورد نظر یا Time on Site می‌توانند به دلیل رضایت کاربر از محتوای وب سایت شما و همچنین عادت و دلبستگی به وبسایت شما می‌باشد. در مقابل ممکن است کاربری که جدیداً وارد سایت شما می‌شود این ارتباط را با سایت شما برقرار نکند. در صورتی که کاربر به دلیل مطالعه بخشی از محتوا مدت زمان زیادی را در وب سایت شما صرف کند باعث می‌شود تا Time on Site را افزایش دهند.

در نظر داشته باشید که همواره افزایش Time on Site نشان دهنده با کیفیت بودن محتوای شما نمی‌باشد. چرا که ممکن است هنگامی که کاربر وارد صفحه سایت مورد نظر شما می‌شود، با صفحات مزاحم روبرو شده و برای بستن آنها زمان زیادی را صرف می‌کند. در این صورت نیز ماندگاری و یا Time on Site سایت شما افزایش می‌یابد اما این افزایش نشان دهنده با کیفیت بودن محتوا و رضایت کاربران می‌باشد و در واقع کاملاً برعکس این موضوع صادق است.

در برخی از مواقع ممکن است کاربر پس از ورود به وب سایت شما، مدتی را برای مطالعه مطالب سپری کند. ممکن است در نهایت از مطالب موجود، اطلاعات کافی را به دست نیاورده و از صفحه وب سایتتان خارج شود. همچنین ممکن است به سایت دیگری مراجعه کند. در این زمانی به دلیل توقف کاربر Time on Site وبسایت شما افزایش می‌یابد. اما باز هم این موضوع نشان دهنده رضایت کاربران نمی‌باشد. چرا که کاربر اطلاعات مورد نیاز خود را از محتوای شما به دست نیاورده است و به وبسایت دیگری مراجعه کرده است.

 

  • شیوه Bounce Rate

این شیوه نیز می‌تواند همانند شیوه قبل، مفهومی دوپلو داشته باشد. معیار Bounce Rate به معنای درصد خروج کاربران پس از ورود به سایت شما می‌باشد. در واقع درصد افرادی را نشان می‌دهد پس از ورود به سایت شما و مشاهده صفحات موجود، از وب سایتتان خارج می‌شوند. با وجود این موضوع معیار Bounce Rate نیز نمی‌تواند معیار مناسبی برای تشخیص محتوای بی‌کیفیت باشد. به همین دلیل این معیار نیز مورد استفاده مستقیم توسط گوگل قرار نمی‌گیرد.

علاوه بر این موضوع افرادی که به وسیله بک لینک به سایت شما هدایت می‌شوند نیز هدف مشخصی از محتوای شما ندارند. چرا که آنها در حین مطالعه یک مطلب با لینک صفحه شما مواجه شده‌اند. در صورتی که خوش شانس باشید، آن‌ها بر روی لینک شما کلیک می‌کنند. درصد بسیار زیادی از این افراد پس از مطالعه مطلب دوباره به سایت مرجع باز می‌گردند. بنابراین این موضوع به معنای بی کیفیت بودن محتوای صفحه شما نخواهد بود.

  • بازدیدکنندگان طبیعی یا Organic Visitors

این معیار از معیارهای تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل نیز می‌تواند گاهی ما را به اشتباه بیندازد. احتمالاً شما نیز با صفحاتی که دارای محتوای بی‌کیفیت هستند اما از بازدید مناسبی برخوردارند، روبرو شده‌اید. حتی ممکن است این صفحات برای عبارات و کلماتی که در حوزه کاری وب سایت شما نیست رتبه خوبی کسب کرده باشند.

عملکرد موتورهای جستجوگر چگونه است؟

وجود چنین محتوایی در وب سایت شما می‌تواند موجب افزایش نرخ بانس ریت شود. همچنین ممکن است با توجه به اینکه کلمه کلیدی سئو شده با موضوع وب سایت شما همخوانی ندارد به احتمال قوی کاربران پس از بازگشت از صفحه بر روی لینک‌های دیگر نتایج جستجو کلیک کنند. نتیجه آنکه توصیه می‌شود به‌جای شادی از کسب رتبه مناسب به‌سرعت این صفحات را از وب سایت خود حذف کرده یا محتوای آنها را اصلاح کنید.

بازدیدکنندگان طبیعی یا Organic Visitors

 پس چگونه کیفیت محتوا را تشخیص دهیم؟

 در قسمت‌های قبلی مقاله متوجه شدیم که تمامی موارد گفته شده صد درصد مطمئن نمی‌باشند و قابل اطمینان نیستند. پس چگونه کیفیت محتوا را تشخیص دهیم؟ شما برای تشخیص کیفیت محتوا می‌توانید معیارهای نرخ مشارکت را با یکدیگر ترکیب کنید و از این طریق کیفیت محتوا را بررسی کنید. معیارهای نرخ مشارکت عبارتند از:

  • تعداد کل بازدیدها
  • نرخ مشارکت در داخل و خارج سایت
  • تعداد بازدید از هر صفحه پس از مشاهده صفحه فرود
  • توجه به رفتار کاربران
  • لینک‌های خارجی
  •  رتبه دامنه لینک‌های دریافتی
  • تعداد دامنه‌هایی که به شما لینک داده‌اند
  •  اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی
  • ایندکس شدن محتوا
  • و…

کیفیت بک لینک‌ها برای تشخیص محتوای بی کیفیت

تعداد بک لینک‌ها به عنوان معیاری برای تشخیص کیفیت محتوا در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که محتوای شما به طور طبیعی و بدون استفاده از مزارع لینک ساخته شوند بسیار مناسب و مطلوب خواهد بود و تأثیر مثبتی بر روی کیفیت محتوای شما می‌گذارند. اما در ایران بیشتر لینک‌ها توسط صاحبان وب سایت‌ها برای پرداخت پول یا ساختن وبلاگ‌هایی با هدف تولید لینک ساخته می‌شوند. با این حال، کیفیت و رتبه وب‌سایت‌هایی که از آنها لینک دریافت می‌کنید، بیش از تعداد لینک‌ها ارزشمند است. گوگل نیز به خوبی این موضوع را درک می‌کند و محتوایی که از وب‌سایت‌هایی با رتبه بالا لینک دریافت می‌کند را با کیفیت می‌داند.

پس از تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل چه کار کنیم؟

پس از تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل چه کار کنیم؟

 شاید برایتان سؤال پیش بیاید پس از آنکه محتوای بی کیفیت را تشخیص و شناسایی کردیم باید با آن چه کار کنیم؟ در این موقعیت، اگر زمان و حوصله کافی برای بازنگری مطالب وبسایت خود دارید پیش از هر گونه اقدامی بهتر است برای مطالب خود سه دسته بندی مختلف در نظر بگیرید. سپس مقاله‌های موجود را در هر کدام از این سه دسته قرار دهید. این سه دسته عبارتند از:

  •  دسته محتوای پر اهمیت

 به طور کلی شما موظفید زمان بیشتر و قابل توجهی را برای تولید محتوای پر اهمیت صرف کنید. بنابراین این مطالب از کیفیت و نظرات فراوانی برخوردارند. از این رو این مطالب نیازی به حذف کردن و یا اصلاح شدن ندارند.

  •  دسته محتوای متوسط

 در این دسته مقاله‌هایی قرار می‌گیرند که اگرچه نیاز به اصلاح دارند اما بهتر است در وبسایت باقی بمانند. چرا که این مطالب به برند شما آسیب نمی‌رساند. همچنین با معیارهای سنجش گوگل هماهنگی دارند و تنها ایرادشان ناهماهنگی با سطح انتظار شما می‌باشد. که در اثر گذشت زمان ایجاد شده است. در نتیجه می‌توانید بدون حذف کردن آنها و تنها با اصلاح و بازنویسی‌شان کیفیت آنها را افزایش دهید. سپس این مطالب را برای بار دوم منتشر کنید.

  •  دسته محتوای بی کیفیت

 این دسته از محتواها علاوه بر آن که با سلیقه شما سازگار نیستند استانداردهای موردنظر گوگل را نیز رعایت نکرده‌اند. در واقع مطالب موجود در این دسته دارای محتوای کپی شده، اشتباهات املایی و دستور زبان، بدون بازدید و بدون بازخورد از سوی کاربران و… می‌باشند. قرار دادن این گونه محتواها در وبسایت شما می‌تواند به رتبه شما آسیب رسانده و کیفیت کلی وب سایتتان را کاهش دهد. از این رو بهتر است این مطالب را از سایت مورد نظرتان را حذف کنید.

 نتیجه گیری و جمع بندی مطالب

 به طور کلی تولید محتوای با کیفیت برای وب سایت‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و معمولاً هزینه و زمان زیادی را نیز می‌طلبد. به نظر می‌رسد بهترین راه برای کسب رتبه‌های عالی در نتایج گوگل رفتار صادقانه و تولید محتوای تألیفی است. در واقع اینکه شما محتوای خود را از سایت دیگری کپی نکرده باشید یعنی صادقانه عمل کرده‌اید و این موضوع باعث می‌شود که رتبه بسیار بالایی را در نتایج موتورهای جستجو پیدا کنید. در نظر داشته باشید که گوگل معیارهای بسیار زیادی را دارد و می‌تواند با استفاده از این معیارها به تشخیص محتوای بی کیفیت بپردازد. از این رو سعی کنید معیارهایی را که گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا از آن پیروی می‌کند را شناسایی کرده و به آنها عمل کنید.

 

 ممنون از اینکه تا انتهای مقاله با وبسایت استاد وب همراه بودید. امیدوارم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت، اطلاعات مناسبی در رابطه با زمینه‌های مرتبط به دست آورید و اطلاعات خود را افزایش دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top