تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر روی سئوی سایت شما چیست؟

تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر روی سئوی سایت شما چیست؟

یک خواهش! قبل از ادامه دادن به خواندن این مقاله چند ثانیه مرورگر خود را باز کرده و عبارت رستوران‌های نزدیک من را در گوگل سرچ کنید. جالب است نه؟ گوگل نزدیک‌ترین رستوران‌ها را شناسایی کرده و به همراه مختصات آن به شما نشان می‌دهد. در واقع این همان الگوریتم کبوتر گوگل است. تأثیر الگوریتم کبوتر گوگل بر روی سئوی سایت عنوان مقاله ای است که در ادامه آن را می‌خوانید. پس با ما همراه باشیدتا تاثیرات الگوریتم کبوتر را بر روی بهینه سازی وب سایت برایتان شرح دهیم.

 گوگل بعد از پنگوئن، پاندا و مرغ مگس خوار تصمیم گرفت که کبوتری را به قفسه حیواناتش اضافه کند. ما در این مقاله برای شما توضیح می‌دهیم که الگوریتم گوگل چیست و چه ربطی به سئوی محلی دارد (لوکال) و چگونه می‌تواند به کسب و کارهای محلی شما کمک کند.الگوریتم کبوتر گوگل چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

الگوریتم کبوتر گوگل چیست

 موضوعی که در ابتدای این مقاله بیان کردیم، فقط برای آشنایی شما با الگوریتم کبوتر بود. هم اکنون می‌خواهیم شما را با الگوریتم کبوتر گوگل و کارآیی آن آشنا کنیم.

 همانطور که می دانید گوگل یک موتور جستجوگر هوشمند است و کارش با محتوا می‌باشد. اما چیزی که جالب است، این است که تصویر، صدا و متن تولید شده برای گوگل، محتوا محسوب نمی‌شوند؛ بلکه لوکیشن و یا مکان هم محتوا به شمار می‌رود. گوگل به این دلیل که بتوانند از محتوا درست استفاده نمایند و کار را برای کاربرانش راحت‌تر کند، الگوریتم جدیدی را طراحی و اعمال کرده و نام آن را کبوتر گذاشته است. این الگوریتم در سال ۲۰۱۴ توسط گوگل ارائه و معرفی شد.

 عملکرد الگوریتم کبوتر گوگل

 اگر تاکنون از گوگل برای جستجوی موضوعی استفاده کرده باشید، حتماً متوجه شده‌اید که وب سایت‌ها در این موتور جستجوگر رتبه‌های گوناگونی دارند.ساخت لینک در مزرعه لینک

به عنوان مثال

تصور کنید، عبارت ساخت لینک در مزرعه لینک را جستجو می‌کنیم. همانطور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، وبسایت استاد وب رتبه یک را دارد و این روند همین طور ادامه می‌یابد. اما مسئله اصلی اینجاست که گوگل برای هر وب سایت رتبه‌ای را مشخص می‌کند و برای انجام این کار کلی معیار دارد که می‌توانید برای اطلاع یافتن از خصوصیات یک سایت به مقاله موجود در این وب سایت، ویژگی‌های یک سایت موفق مراجعه نمایید.

تاکنون هرگز فاصله و مکان شما از عبارت مورد نظر از معیارهای گوگل برای رتبه‌بندی به شمار نرفته بود. تا اینکه الگوریتم کبوتر گوگل معرفی شد. این به چه معنا است؟ خواهشی که از شما در ابتدای مقاله کردم را یادتان است؟ وقتی عبارت رستوران‌های نزدیک من را جستجو می‌کنید، گوگل پیشنهاداتی برای شما نمایش می‌دهد. حال تصور کنید که این عبارت را در شهر دیگری جستجو کنید. آیا گوگل هم این پیشنهادات را بار دیگر برای شما نمایش خواهد داد؟ قطعاً!

اگر کمی تخصصی‌تر بیان کنیم، الگوریتم کبوتر، الگوریتم جستجوی شما را با الگوریتم وب سایت‌های مرتبط هماهنگ می‌کند و از لحاظ مکانی رستورانی را که به شما نزدیکتر باشد را به ترتیب برایتان نمایش می‌دهد.

 

 الگوریتم کبوتر چه تفاوت‌هایی را ایجاد کرده است؟

 بعد از این که گوگل الگوریتم کبوتر را به موتور جستجوی خود اضافه نمود، تغییراتی در صفحه نتایج جستجو یا همان  (SERP) به وجود آمد که در رتبه‌بندی بسیاری از سایت‌ها تأثیر گذاشت. مثلاً تصور کنید که یک کافه و یا رستوران در منطقه گیشا وجود دارد.

اگر قبل از اینکه الگوریتم کبوتر اعمال شود، شما عبارت رستوران های خوب تهران را سرچ کنید، ممکن بود که اسم این رستوران را در فهرست گوگل مشاهده نمایید. اما بعد از اعمال این الگوریتم اسم این رستوران از فهرست پاک شد. این تا حدی به ضرر کافه است. نه؟ اما همیشه اینگونه نیست. چرا که اگر شما عبارت رستوران های خوب در گیشا را جستجو نمایید، احتمال زیاد اسم این رستوران را مشاهده می‌کنید.

این مثال به ما نشان می‌دهد که الگوریتم کبوتر ممکن است برخی از موارد را در نتایج جستجو به ما نمایش ندهد، اما همین مورد را در یک عبارت جستجوی دیگر برایتان نشان دهد. الگوریتم کبوتر تلاش می‌کند، نتایج جستجو را هر چه بیشتر شخصی سازی و جزئی تر کند. معیار این الگوریتم، موقعیت مکانی و فاصله فیزیکی شما با عبارت مد نظرتان می‌باشد.

مطالبی که در بالا در رابطه با الگوریتم کبوتر ارائه کردیم، موارد عمومی و کلی بود. اما اکنون می‌خواهیم کمی تخصصی‌تر و عمیق‌تر وارد این موضوع شویم. آماده‌اید؟ متخصصینی که در حوزه سئو فعالیت می‌کنند، کمی در رابطه با الگوریتم کبوتر گوگل تردید داشتند. آن‌ها نمی‌دانستند که این الگوریتم خوب است یا بد؟ به نفع کیست. کاربر و یا وبسایت؟ یا این که ضررش برای چه کسانی بیشتر است؟

داستان شکل گیری دیجی کالا

برای اینکه بتوانیم به این سؤالات جواب مناسبی بدهیم و دقیقاً بدانیم که الگوریتم کبوتر گوگل چه تفاوت‌هایی را ایجاد کرده، یک وبینار تخصصی تشکیل داده و به جستجوی پاسخ این سؤالات و شرح  آنها پرداخته‌اند. در ادامه این مقاله سؤالات پرسیده شده از این افراد به همراه آنالیزشان را برایتان شرح می‌دهیم.

آیا اعمال الگوریتم کبوتر گوگل برای کسب و کارها و کاربران مفید بوده است؟

خلاصه نتایج یافته‌هایی که در این بخش می‌توان آن‌ها را بیان کرد، به شرح زیر است:

  •  ۵۳ درصد افراد فکر می‌کنند که اعمال این الگوریتم برای کسب و کارها باعث ایجاد تغییرات منفی شده است.
  •  ۶۹ درصد افراد فکر می‌کنند که اعمال این الگوریتم برای کاربران باعث ایجاد تغییرات مثبت شده است.

 در نتیجه متخصصان به این نتیجه رسیدند که الگوریتم کبوتر برای کاربران مفیدتر از کسب و کارها بوده است. اما دلیل آن چیست؟ الگوریتم کبوتر برای نشان دادن نتیجه‌های مربوط شما را در مرکز یک دایره قرار می‌دهد و شعاعی را برای این دایره مشخص می‌کند. موضوع این است که این دایره چندان بزرگ نیست و بسیاری از کسب و کارهای نزدیک شما را شامل نمی‌شود. در نتیجه برای کسب و کارها باعث ایجاد تغییرات منفی شده ولی شما را به نتایج مربوط نزدیک‌تر و مرتبط‌تر می‌کند و این یعنی ایجاد تغییرات مثبت!

آیا بعد از اعمال الگوریتم کبوتر، ترافیک وب سایت شما بیشتر شده یا کمتر؟

 خلاصه یافته‌های مهم این قسمت به شرح زیر می‌باشد:

  •  ۸۷ درصد افراد تغییرات جزئی مثبت و منفی را مشاهده نمودند.
  •  ۳۷ درصد افراد، ترافیک وب سایتشان کمتر شده و ۲۸ درصد افراد، ترافیک وب سایتشان بیشتر شده است.

 همانطور که از خلاصه یافته نتایج نمودارهای بالا مشخص است، اکثر افرادی که در این مطالعه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفتند، فقط تغییرات جزئی را مشاهده کردند. قسمتی از کسب و کارها هم وجود دارند که از کاهش ترافیک وب سایت خود ناراضی بودند. مسئله‌ای که در اینجا مطرح است این است که آیا کاهش ترافیک می‌تواند نتیجه افزایش کیفیت باشد؟ اگر شما هم به دنبال یافتن جواب این سؤال هستید، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 آیا نرخ تبدیل ورودی شما بهبود یافته است؟

خلاصه یافته‌های مهم این بخش به شرح زیر می‌باشد:

  •  ۵۸ درصد افراد در دوره قبل و بعد از اعمال الگوریتم کبوتر گوگل هیچ گونه تغییری را مشاهده نکردند.
  •  ۲۴ درصد افراد ترافیک وب سایتشان کمتر شده و در مقابل ترافیک ۱۹ درصد افراد بهبود یافته است.

 قطعاً الگوریتم کبوتر گوگل بر روی میزان مرتبط بودن نتایج جستجو تاثیراتی گذاشته است و این کار سبب جابجا شدن تعداد ورودی‌های سایت‌های گوناگون می‌شود. شاید برایتان این سؤال پیش آید که چگونه این عمل صورت می‌پذیرد؟

 ۲ دلیل اصلی می‌تواند برای این موضوع وجود داشته باشد.

  •  تغییر اندازه پک (گروه) نتایج از ۷ به ۳
  •  کاهش محدوده جغرافیایی نتایج جستجو

 نظر متخصصین حوزه سئو این است که با وجود الگوریتم کبوتر گوگل، ممکن است ترافیک وب سایت شما تا حد زیادی پایین آورده شود، اما از جنبه دیگر چون نتایجش را برای کاربران شخصی سازی کرده و به اصطلاح مرتب‌تر می‌سازد، باعث افزایش نرخ تبدیل کاربران نیز می‌شود. اجازه دهید این موضوع را برایتان روشن‌تر کنیم.

تصور کنید که در دوران قبل از وجود الگوریتم کبوتر ۳۰ کاربر وارد سایت شما می‌شدند و از این تعداد فقط هفت نفر از شما اقدام به خرید می‌کردند، تبدیل کاربر به مشتری یا (CRO) و یا آدرس ایمیل خود را در اختیار شما قرار می‌دادند، (تبدیل کاربر به سرنخ).

بعد از اعمال الگوریتم کبوتر بر روی موتور جستجوگر گوگل شما از لیست نتایج برخی جستجوها حذف شده‌اید، اما در عوض محتوای وب سایت شما به محتوای جستجوی کاربران مرتب‌تر و نزدیک‌تر شده است. یعنی چه؟ یعنی اینکه به جای ۳۰ نفر ممکن است ۱۲ نفر وارد سایت شما شود ولی از این تعداد ده نفر اقدام به خرید از شما کرده و یا اطلاعاتشان را در اختیار شما قرار می‌دهند. پس با اینکه ترافیک وب سایت شما پایین آمده، اما نرخ تبدیل شما بیشتر شده است.

 وب سایت‌هایی که از الگوریتم گوگل بیشترین سود را کسب نمودند

 الگوریتم تازه‌ای که وارد دنیای جستجو می‌شود، همیشه خبر خوبی به همراه ندارد. زیرا که کسب و کارها و وبسایت هایی هستند که به نوعی ضرر می‌کنند. به عنوان مثال زمانی که این الگوریتم برای نخستین بار در آمریکا و سپس در انگلستان و استرالیا اعمال شد، عبارت مربوط به شغل یابی تا حدود ۶۸ درصد کاهش پیدا کرد و علاوه بر آن کسب و کارهای املاک آنلاین هم ۶۳ درصد کاهش داشتند. این کار باعث ناراضی شدن بسیاری از کسب و کارها شده بود.

استراتژی سئو چیست و چرا باید آن را تغییر دهیم؟

اما همیشه باید جنبه مثبت قضیه را ببینیم. شاید بعد از اعمال این الگوریتم برخی از کسب و کارها ضرر کردند اما همین الگوریتم باعث ایجاد رشد انواع جدیدی از کسب و کارها نیز شد. منظورم از این حرف دقیقاً دایرکتوری یا directory  می‌باشد که با اسم وب سایت مرجع نیز شناخته می‌شود.

دایرکتوری directory چیست؟

 یکی از وب سایت‌های بسیار پرکاربرد، پس از معرفی الگوریتم کبوتر که توانسته کاربران بسیاری را به خود جلب نماید، وب سایت های مرجع بودند. حتماً شما تاکنون وب سایت های مرجع و یا دایرکتوری را دیده و یا حتی ممکن است از آنها استفاده نیز کرده باشید. اجازه دهید که این را با یک مثال واقعی برایتان شرح دهیم.

 به عبارت جستجو و به نتایج یافت شده توسط گوگل دقت کنید. من عبارت کافه‌های سمت گیشا را جستجو کردم، اما گوگل هیچ اسمی از هیچ کافه‌ای نمایش نداد. بلکه در عوض سایت‌هایی را برای من آورد که کافه‌های منطقه سعادت آباد در آن فهرست شده‌اند. حالا یکی از این وب سایت ها را باز می کنم. همانطور که می‌بینید وب سایتی را که باز کردم، کافه نیست ولی لیستی از کافه‌ها را به من نشان می‌دهد.وب سایت مرجع کافه و رستوران

این گونه وب سایت‌ها، وبسایت دایرکتوری شناخته می‌شوند. معرفی الگوریتم کبوتر در افزایش ترافیک دایرکتوری‌ها و جذب کاربر، کاربردی بی نظیر داشته است. چرا؟ اگر به عبارت جستجوی من دقت نمایید، متوجه می‌شوید که من در این عبارت از اسم یک منطقه استفاده کردم.

 اگر با مباحث بهینه سازی و یا سئو سایت آشنا باشید. میدانید زمانی که شما در عبارت جستجوی مورد نظرتان اسم محل و یا مختصاتی را مستقیماً وارد نمایید، در واقع وارد عرصه سئو محلی شده‌اید. همانطور که از اسمش تا حدودی پیدا است می‌توانید حدس بزنید که چرا به آن محلی و یا همان لوکال (LOCAL) گفته می‌شود. در این نوع جستجو محتوای عبارت شما با مختصات مورد نظر ارتباط پیدا کرده که این کار را بخشی از الگوریتم کبوتر گوگل انجام می‌دهد.

 آیا الگوریتم کبوتر بر روی ظاهر گوگل تاثیراتی گذاشته است؟

تا اینجای مقاله در مورد تغییرات تخصصی ایجاد شده توسط الگوریتم کبوتر گوگل صحبت کردیم. اما دیگر کافی است. می‌خواهیم نگاهی به ظاهر این قضیه بیندازیم و ببینیم که آیا الگوریتم کبوتر در ظاهر گوگل باعث ایجاد تغییراتی شده است؟ جواب بله است! البته این تغییر زیبایی خاصی به گوگل نداده است.

 جمع بندی مطالب

 در رابطه با یکی دیگر از حیوانات گوگل یعنی کبوتر نیز صحبت کردیم. در این مقاله متوجه شدیم که الگوریتم کبوتر گوگل چیست و چرا این همه سر و صدا به راه انداخته است و چه تغییراتی را توانسته به وجود آورد. از طرف دیگر متوجه شدیم که برخی از کسب و کارهای سنتی و یا آنلاین با ظهور این الگوریتم بسیار ضرر کردند. در حالیکه برخی دیگر از کسب و کارها با اعمال الگوریتم گوگل پیشرفت کرده و رتبه گرفتند. حال خیلی علاقه مندم که بدانیم شما با الگوریتم کبوتر در هنگام جستجوهایتان مواجه شده‌اید یا خیر؟ به نظر شما آیا الگوریتم کبوتر گوگل توانسته در کل تغییرات مثبت ایجاد کند یا خیر؟ منتظر نظراتتان هستیم.

 

ممنون از اینکه تا پایان مقاله ما را در وبسایت استاد وب همراهی نمودید. امیدواریم با مطالعه مطالب فوق لذت کافی برده باشید و مطالب برایتان کاربردی، مفید و آموزنده واقع شده باشند. همچنین درصورت تمایل برای مطالعه سایر مطالب مربوط به سئو و بهینه سازی وب سایت فروشگاه اینترنتی، تجارت الکترونیک می‌توانید به لینک‌های موجود در زیر مراجعه نموده و یا به سایر مقالات مرتبط موجود در وبسایت مراجعه نمایید و به افزایش اطلاعات خود در این حوزه اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top