مفهوم الگوریتم Freshness گوگل +دلایل ساخته شدنش

مفهوم الگوریتم Freshness گوگل +دلایل ساخته شدنش

 در این مقاله قصد داریم در رابطه با مفهوم الگوریتم Freshness گوگل +دلایل ساخته شدنش موضوعاتی را ارائه دهیم. پس خواهشمندیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 چه کسی علاقه دارد سن نامزد جاستین بیبر در سال ۲۰۰۵ را بداند؟

 این جمله نسبتاً زننده کاملاً صحبتی بود که مدیر اسبق بخش جستجوی گوگل در سال ۲۰۱۱ و در زمان رونمایی از الگوریتم Freshness گوگل عنوان کرد. این الگوریتم در ابتدای رونمایی موجب ایجاد تغییرات خیلی زیادی در نتایج جستجو شد. بر اساس آمار چیزی حدود ۳۵ درصد سایت‌های رتبه دار در نتایج صفحات اول گوگل، بعد از آغاز کار فرشنس، در رتبه‌هایشان دچار تغییراتی شدند و این موضوع خیلی از وب مستران را نگران کرد.

 در این مقاله قصد داریم به صورت جامع به معرفی الگوریتم Freshness گوگل بپردازیم و بعد از آن نکات مهم و کلیدی بهینه سازی سایت و محتوا را برای این الگوریتم به شما آموزش بدهیم.

 دلیل ساخته شدن الگوریتم Freshness گوگل چه بود؟

 روند تولید محتوا به صورت صعودی در حال پیشرفت بوده و است. در سال ۲۰۱۰ پیش بینی شده بود که حجم محتواهای تولید شده فقط در سال ۲۰۱۷ بیش از اطلاعات تولید شده در پنج هزار سال قبل از آن باشد. خودتان تصور کنید در میان این همه اطلاعات و محتوای موجود، گوگل چگونه می‌خواهد به طور دقیق مطلب مفید و مورد نظر کاربر را به دست او برساند؟

 برای نشان دادن بهترین نتیجه به کاربران، گوگل از الگوریتم‌های زیادی مثل مرغ مگس خوار، کبوتر، پنگوئن، پاندا و غیره را ایجاد و به روز رسانی می‌کند. الگوریتم‌ها روی مواردی مانند اعتبار سنجی سایت، کپی نبودن محتوا، تشخیص محتوای بی کیفیت و غیره تمرکز دارند. ولی اینها باز هم کافی نبودند.

 اجازه بدهید یک مثال برایتان شرح دهیم. فکر کنید که شما به دنبال دانلود یک کتاب درسی برای فرزندتان در سطح وب هستید. آیا شما دوست دارید در زمان سرچ عبارت “کتاب فارسی چهارم دبستان” با سایتی مواجه شوید که کتاب فارسی نوشته شده در سال ۱۳۸۷ را به شما نشان دهد؟ آیا در این حالت با کیفیت بودن، کپی نبودن و اعتبار بالای سایت به شما کمک می‌کند؟ معلوم است که نه.

 در واقع الگوریتم Freshness گوگل برای حل مشکل کاربران در مواجه شدن با محتواهای قدیمی ایجاد شده است. به عبارت دیگر وظیفه الگوریتم  Freshnes  افزایش رتبه محتواهای جدید نسبت به محتوای قدیمی می‌باشد. با کمک این الگوریتم است که بعد از جستجوی عبارت کتاب فارسی دبستان در گوگل تازه‌ترین نسخه چاپی این کتاب در رتبه‌های اول نتایج گوگل به شما نمایش داده می‌شود.الگوریتم‌ها روی مواردی مانند اعتبار سنجی سایت، کپی نبودن محتوا، تشخیص محتوای بی کیفیت و غیره تمرکز دارند. ولی اینها باز هم کافی نبودند.

 آیا با الگوریتم Freshness همه محتواهای جدید به صدر نتایج گوگل می‌رسند؟

 قطعاً جواب این سؤال منفی می‌باشد. یادتان نرود که سئو مثل یک مسابقه ورزشی است. اگر یک ورزشکار فقط تغذیه خوبی داشته باشد، نمی‌شود گفت که او حتماً برنده می‌شود. الگوریتم Freshness و محتوای تازه هم یکی از نکات مهم برای برنده شدن در این مسابقه هستند؛ که البته همین موضوع هم برای همه سایت‌ها یکسان نیست.

 مثال

 وقتی که عبارت “رئیس جمهور ایران” را در گوگل سرچ می‌کنید، حتماً خیلی مهم است که در صفحه اول با صفحه از ویکی‌پدیا روبه‌رو شوید که در مورد آقای حسن روحانی نوشته شده است، نه صفحه‌ای درمورد رئیس جمهور سابق کشور آقای محمود احمدی نژاد. ولی در مقابل وقتی که عبارت “آموزش پخت خورشت قورمه سبزی” را جستجو کنید اهمیت زیادی ندارد که دستور پخت این غذا مربوط به سه روز پیش باشد یا چهار سال قبل.

 در آخر این گوگل است که باید متوجه این موضوع شود و بفهمد که جدید بودن کدام محتوا برای کاربران اهمیت زیادی دارد. ولی به صورت کلی بر اساس راهنمایی‌های منتشر شده از همین شرکت تمرکز الگوریتم Freshness برای افزایش رتبه محتواهای جدید، بیشتر روی سایتهایی این است که آنها را در ادامه برایتان شرح می‌دهیم.

  •  دانلودی (فیلم موزیک و نرم افزار)
  •  سینمایی
  •  رویدادی
  •  خبری

 چگونه گوگل تفاوت محتوای مورد نیاز کاربر را تشخیص می‌دهد؟

 فکر کنید که سایتتان را بعد از مدت طولانی و با تلاش فراوان بر روی کلمه طراحی سایت سئو کرده‌اید. تا یک هفته در این رتبه برتر سایت هستید، ولی بعد از مدتی کوتاه یکی از رقیبان با انتشار یک مطلب از شما جلو می‌زند. به احتمال زیاد آن موقع صفحه مرورگر را می‌بندید و دیگر به سراغ گوگل نمی‌روید.

نکاتی در رابطه با خطای ۴۰۴ و داستان صفحه‌ای که پیدا نمی‌شود.

گوگل به خوبی می‌فهمد که در کدام کسب و کارها باید به دنبال محتوای جدید باشد و در کدام بر روی شاخصه‌های دیگر سئو تمرکز کند.

 ولی گوگل چطور این موضوع را می‌فهمد؟ مهم‌ترین نکته که به گوگل در فهمیدن این موضوع کمک می‌کند، تاپ (داغ) بودن یک بخش یا عنوان در سطح وب می‌باشد.

 وقتی که به صورت ناگهانی همه وب سایت‌ها پیرامون یک موضوع جدید صحبت می‌کنند و محتوا می‌نویسند و مخاطبان زیادی عبارت‌های مربوط به آن را سرچ می‌کنند، گوگل می‌فهمد که یک اتفاق تازه رخ داده است و به دنبال افزایش رتبه جدید مطلب می‌گردد.مهم‌ترین نکته که به گوگل در فهمیدن این موضوع کمک می‌کند، تاپ (داغ) بودن یک بخش یا عنوان در سطح وب می‌باشد.

 مثل

برای مثال اگر تا چند سال قبل شما عبارت ساختمان ‌پلاسکو را سرچ می‌کردید، با صفحاتی مواجه می‌شدید که در رابطه با تاریخچه ساخت این بنا و دیگر جزئیات آن اطلاعاتی به شما می‌دادند. همینطور سایت‌هایی که به ساخت صفحات جدید در مورد آن اقدام می‌کردند، به حالت عادی در رقابت با یک دیگر قرار می‌گرفتند. ولی بعد از وقوع حادثه ناگوار آتش سوزی این ساختمان، به صورت ناگهانی سرچ این عبارت با روند بالایی رو به رو شد و البته با دیگر کلمات مرتبط جست و جو شد.

 در هر حال سایت‌های گوناگونی هم دست به تولید محتوای جدید در رابطه با آن زدند. این موضوع موجب می‌شود که در این زمان اهمیت محتوای جدید برای گوگل افزایش پیدا کند و مطالب تازه را به صدر نتایج بیاورد.

 اکنون نیز جستجوی ساختمان پلاسکو در صفحه نخست، بعضی از سایت‌هایی را به شما نشان می‌دهد که محتوای جدید آنها در زمان وقوع حادثه جای محتوای قدیمی را گرفته است و در نتایج بالایی قرار دارد.

 

 چگونه سایتمان را برای الگوریتم Freshness بهینه سازی و سئو کنیم؟

 از مثال‌هایی که در ابتدای مقاله برایتان شرح دادیم متوجه شدید که الگوریتم Freshness فقط بر روی موضوعات داغ و خبری تمرکز ندارد و امکان دارد انواع محتواهای دیگر را هم در بر داشته باشد. ولی هدف نهایی این الگوریتم هم مثل الگوریتم‌های دیگر گوگل نمایش محتوای مفیدتر و پربارتر به کاربران است. بنابراین دلیل نمی‌شود که اگر محتوای شما سال پیش انتشار یافته باشد دیگر توانایی رقابت با محتواهای جدید را از دست بدهد.

 در ادامه این مقاله به معرفی نکات بهینه سازی محتوای جدید و قدیمی برای الگوریتم Freshness گوگل می‌پردازیم.

محتواهایتان را به روز رسانی کنید

 نخستین نکته مهم برای بهبود جایگاه محتوا و رقابت با صفحات جدید در دنیای سئو و البته زیر نظر الگوریتم Freshness به روز رسانی محتوا می‌باشد. شما باید مطمئن شوید که محتوای موجود در صفحات سایتتان، در زمان حال هم برای کاربر مفید هستند. محتوای قدیمی شما در مورد رئیس جمهور ایران وقتی مفید هستند که مطالب مورد نیاز کاربر را به او ارائه دهد.

 در این حالت شما می‌توانید مطلب قبلی را در صفحه نگه دارید و در مورد رئیس‌جمهور جدید توضیحات کاملی را ارائه دهید.

اکنون رقابت با شما حتی با استفاده از محتوای جدید نیز خیلی سخت می‌شود. یادتان باشد که منظور از به روز رسانی محتوا فقط اضافه کردن یک خط متن، کد، تصویر یا برچسب نیست. مثلاً اگر شما مقاله‌ای در مورد آموزش یک نرم افزار فتوشاپ نسخه ۲۰۱۸ نوشتید، بعد از انتشار نسخه ۲۰۱۹ این برنامه باید مقاله را با توجه به تغییرات نسخه جدید نرم افزار به روز رسانی کنید.

 توجه کنید که محتوایتان را نه فقط برای گوگل، بلکه برای کاربر بهینه کنید و مطمئن باشید که حتی کاربر اسبق شما بعد از مطالعه قسمت‌ جدید مقاله نکته جدیدی را یاد می‌گیرند. وجود فرمت‌های صوتی و ویدیویی که موجب افزایش رضایت کاربران شما می‌شود هم در قالب بروزرسانی محتوا نتایج خوبی دارد. توجه کنید که محتوایتان را نه فقط برای گوگل، بلکه برای کاربر بهینه کنید و مطمئن باشید که حتی کاربر اسبق شما بعد از مطالعه قسمت‌ جدید مقاله نکته جدیدی را یاد می‌گیرند.

 نکته

به هیچ وجه در به‌روزرسانی محتوا زیاده‌ روی نکنید! امکان دارد به روز رسانی‌های بی مورد موجب شود که ارتباط متن با کلمه‌های کلیدی مورد نظر کاهش پیدا کند و در آخر موجب کاهش رتبه شما شود.

 

 در انتشار محتوای جدید سرعت عمل داشته باشید

بعضی وقت‌ها برای اینکه محتوای شما به رتبه‌های بالای گوگل برسد، باید در انتشار آن پیش دستی کنید. این الگو را در محتواهای خبری می‌شود دید.

 مثلاً وقتی که عبارت الگوریتم جدید ماز که مربوط به تغییرات ناگهانی سایت ماز بر روی الگوریتم‌های سنجش اعتبار دامنه بود را سرچ کنید، مبینید که سایت‌هایی که سریعتر از دیگر رقبا در مورد این اتفاق مقاله و خبر را منتشر کرده‌اند رتبه بالاتری در نتایج دارند.

روش‌های یافتن محصولات پر فروش اینترنتی

 بنابراین تا جایی که ممکن است در زمینه فعالیت خود به روز باشید و محتواهای خبری و دیگر محتواها را به سرعت منتشر کنید. انتشار سریع محتوا یکی از نکاتی می‌باشد که می‌تواند موجب موفقیت بیشتر شما در مواجهه با الگوریتم freshness و سئو سایت بشود. در انتشار محتوای جدید سرعت عمل داشته باشید

 از قدرت شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید

 انتشار محتوا در شبکه‌های اجتماعی یکی از سیگنال‌هایی می‌باشد که روی رتبه سایت شما مؤثر است. این سیگنال چه ربطی به الگوریتم freshness دارد؟

 خیلی از وبمستران با این موضوع برخورد می‌کنند که محتوای یونیک و باکیفیتشان بعد از انتشار توسط یک سایت دیگر کپی‌برداری می‌شود و در عین حال سایت مذکور با این محتوای دزدی رتبه خوبی در نتایج کسب می‌کند.

 دلیل این موضوع این می‌باشد که بیشتر سایت‌های کپی کننده محتوا سرعت ایندکس بالاتری نسبت به سایت‌های تازه کار دارند. این سایتها با استفاده از ربات‌های مخصوص اقدام به دزدی محتوای جدید دیگر سایت‌ها می‌کنند و به خاطر اینکه محتوای مذکور برای اولین بار به گوگل نمایش داده شود، گوگل آنها را به عنوان صاحب محتوا تعیین می‌کند. برای اینکه این اتفاق‌ها نیفتد محتوای تولیدی خود را هر چه سریعتر در شبکه‌های اجتماعی مخصوصاً توییتر منتشر کنید و از آنها لینک بگیرید تا گوگل شما را به عنوان ناشر محتوا بشناسد. در زمان انتشار محتواهای خبری و دست اول حتماً به این موضوع دقت داشته باشید. از قدرت شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید

 بک لینک معتبر بسازید

امکان دارد که محتوای شما در ابتدای انتشار از سایت‌های گوناگونی لینک گرفته باشد. ولی صرفاً به همین لینک‌های قدیمی اکتفا نکنید. بک لینک‌های دریافتی محتوای قدیمی شما هم به احتمال زیاد از مطالب قدیمی دیگر سایت‌ها گرفته شده است. برای ساخت بک لینک های جدید روی صفحه سایتتان به سراغ محتواهای جدید بروید تا الگوریتم freshness به شما توجه بیشتری کند. محتواهای تازه منتشر شده از سایت‌های معتبر به خوبی موجب افزایش رتبه محتوای تازه یا به روز رسانی شده شما می‌شود.

 محتوای همیشه سبز تولید کنید

 در آخر محتوای همیشه سبز به عنوان یک راهکار خیلی خوب پیش روی شما است. محتوای همیشه سبز محتوایی می‌باشد که نیاز به به روزرسانی مداوم در جهت یکی شدن با سلیقه مخاطب را ندارد.

 مثلاً وقتی که محتوای جامعی در مورد الگوریتم فلوریدا 2 منتشر کنید، این محتوا دیگر نیاز به آپدیت ندارد و همیشه می‌تواند جوابگوی نیازهای کاربر جستجو کننده آن باشد. وجود محتواهای همیشه سبز می‌تواند شما را از به روزرسانی دائم معاف کند و ترافیک دائمی را به سایت شما جذب کند.

 گوگل محتوای همیشه سبز شما را با توجه به رفتار کاربر می‌سنجد. اگر در زمان انتشار محتوا، زمان ماندگاری کاربران در آن صفحه ۳ دقیقه باشد ولی بعد از یکسال این زمان به ۳۰ ثانیه کم شود، نشانه‌ای قوی از این است که محتوای شما دیگر مثل قبل برای کاربر مفید نیست ولی اگر با گذشت زمان باز هم کاربر نسبت به محتوای شما رفتار مناسبی داشته باشد، گوگل می‌فهمد که جایگاه شما در صفحه اول می‌باشد. در آخر محتوای همیشه سبز به عنوان یک راهکار خیلی خوب پیش روی شما است. محتوای همیشه سبز محتوایی می‌باشد که نیاز به به روزرسانی مداوم در جهت یکی شدن با سلیقه مخاطب را ندارد.

 کلام آخر

به عنوان کلام آخر باید اشاره‌ای داشته باشیم به وبمسترانی که ارزش به روزرسانی محتوا برای گوگل را می‌فهمند و به صورت بی رویه و بر روی همه محتوای خود این تکنیک را پیاده می‌کنند. شاید در ابتدای موضوع موجب رشد صفحات در نتایج گوگل شود ولی اگر مطالب اضافه شده نمی‌تواند کاربر را به خواسته دقیقش برساند، در آخر جایگاه صفحات مذکور به مرور کاهش پیدا می‌کند. بنابراین مقالاتتان را فقط در جهت ارائه یک محتوای بهتر و کاملتر به مخاطب به روز رسانی کنید.

 

 ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. در این مقاله از سری مقالات الگوریتم‌های گوگل به معرفی الگوریتم freshness پرداختیم و به اضافه توضیح نحوه کار با آن، بهینه سازی سایت برای محتوای  Freshness را به شما آموزش داده‌ایم. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک مقالات زیر مراجعه کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top