چگونه از محتوای قدیمی برای بازاریابی محتوا استفاده کنیم

معجزه‌ی محتوای قدیمی در سئو

دوست دارید با کار و انرژى کمتر افزایش رتبه گوگل داشته باشید؟ با این استراتژى استفاده مجدد از محتواى قدیمى آشنا شوید. نیازى نیست انرژى زیادى براى خلق یک محتواى جدید صرف کنید، کافى اســت همان محتوایى را کــه دارید، تغییر دهیــد و با همان تغییرات ترافیک بیشترى بگیرید در نتیجه رتبه شما هم بالاتر مى رود؛

 بله. به همین سادگى است. اما بایــد بدانید چگونه ایــن کار را انجام دهید و چگونه این استراتژى را عملى کنید. تحقیقى که موسسه Moz منتشر کرده است نشان مى دهد که محتواى جدیدى که خلق مى کنید، به مرور زمــان دچار افت رتبه مى شــود. تقریبا همه ســایت ها این افت رتبه را تجربه مى کنند؛

چون گوگل محتواى تازه و دســت اول را ترجیح مى دهد. در حقیقت یکى از فاکتورهایى که گوگل براى رتبه بندى یک محتوا بررسى مى کند، تاریخ انتشار محتواست. این اتفاق خوبى نیست؛ چرا که محتواى ارزشمند شــما به مرور زمان قدرتش را از دست مى دهد و مثل سابق از آن ترافیک نمى گیرید. در این حالت چه کار مى کنید که جلوى این افت رتبه را بگیرید و حتى روز به روز رتبه بالاترى را کســب کنید؟ با چند راه حلى که متخصصان حوزه محتوا و ســئو در این زمینه ارائه کرده اند، آشنا شوید.محتوای قدیمی

  CTR یا نرخ کلیک تان را بهبود ببخشید

اگر همین الان موضوعى را در گوگل سرچ کنید، مى بینید که معمولا مقالاتى که در ســال جارى منتشــر شــده اند، رتبه هاى اول را به خودشان اختصاص داده انــد. برخى موضوعــات به مرور زمان اعتبار قبلى شان را از دست مى دهند.

مثلا سئو جزو مباحثى اســت که روز به روز تغییرات گســترده اى دارد و احتمالا یــک مقاله مربوط به ســال 2016 چنــدان به کار شــما نمى آید. تکنیک هاى ســئو که در ســال 2015 استفاده مى شدند، براى امسال کاربرد ندارند. خود کاربر هم به دنبال محتواى نو و دســته اول است.

 پس روى لینکى کلیک مى کند که زیاد از انتشــار آن نگذشته باشد. شما مى توانید از این حساســیت کاربر استفاده کنیــد و نرخ کلیک خود را بالاتــر ببرید. به طور مثال، اگــر محتوایــى دارید کــه در عنوان آن نوشــته اید: بهترین تکنیک هاى ســئو در سال 2017 ،مى توانید محتــوا را کمى تغییر دهید و به روزتر کنید. عنوان آن را هم به امســال تغییر دهید و توضیحات جذاب ترى براى آن بنویسید. مى توانید تاریخ این تغییرات را هم اعمال کنید تا محتواى شما به روز شود. این تغییر تاریخ انتشار یک سیگنال بسیار قدرتمند است. اگر عنوان و متا را هم جذاب تر و ترغیب کننده‌تر بنویسید، افراد بیشترى روى آن کلیک مى کنند. در نتیجه نرخ کلیک شما بالاتر مى رود. با بالا رفتن نرخ کلیک، گوگل محتواى شما را با ارزش تلقى مى کند و رتبه بهترى به آن مى دهد.

 ایرادات گرامرى و املایى را درست کنید

 برخى اوقات شما یک محتواى قدیمى دارید که اطلاعات خوبى هــم دارد و مى تواند براى کاربر بسیار مفید باشد. اتفاقا رتبه و ترافیک خوبى هم دارد، اما به وضوح مى بینید که برخى جملات آن سخت خوان هســتند، خوانایى متن کمتر است، برخى جاها ایرادات دســتور زبانى وجود دارد و شاید چند غلط املایى هم داخل محتوا ببینید.

محتوایى از وب سایت شــما که رتبه خوبى دارد و ترافیــک بالایى دریافت مى کنــد، در حقیقت ویترین برند و کسب و کار شماست و نباید اجازه بدهید کاربران تصورى منفى از شــما داشــته باشــند. گوگل هم این تصور منفــى را به خوبى احســاس مى کند. اما از کجا؟ Page On Time یا مدت زمانى که کاربر در صفحه شــما مى ماند و محتواى شــما را مى خواند، نشــانى از کیفیت محتواى شماســت.

معرفی 3 نوع تبلیغات کلیکی یا PPC + مزایا و معایب استفاده از آن

 اگر کاربر همان ابتداى کار جملات سخت خوان و خشک و پر از غلط املایى و دستورى ببیند، بلافاصله سایت را ترك مى کند و Page On Time شما کمتر مى شود. محتواى شما هم دچار افت رتبه مى شود. پس اگر چنین پســت هایى دارید، ســعى کنید جملات آن را تغییر دهید. اجازه بدهید کاربران تمام جملات متن را بفهمنــد. به هیچ وجه نبابد غلط املایى یا دســتورى فاحش داشته باشید. متن تان را جذاب بنویسید و به متن تان Flow یا جریان اضافه کنید تا پیوستگى متن حفظ شود و راحت تر خوانده شود.

چیزهاى جدیدى به محتواى تان اضافه کنید

 برخى موضوعات روز به روز عوض مى شــوند. هر روز اتفاقــات جدیدى مى افتد و اگر متن شــما به روز نباشد، کاربران قدیمى بودن آن را احساس مى کنند و ممکن است ادامه متن را نخوانند. پس اگر محتوایى دارید که در صفحه اول گوگل قرار دارد، سعى کنید هر چند مدت یک بار تغییراتى را روى آن اعمال کنید. اصلاحیه بزنید. اگر نکتــه جدیدى در مورد این موضوع به ذهن تان مى رســد، به آن اضافه کنید. اگر موضوعات تغییر کرده اند، مى توانید اصلاحیه کامل ترى در مــورد آن بنویســید. دلیل اینکه ویکى پدیا آنقدر قدرتمند شده هم همین است. اینکه هــر اتفاق یا پوینت جدیــدى که در مورد موضوعــات مختلف آن اتفــاق مى افتد، صفحه مربوط به آن هم توسط کاربران آپدیت مى شود.

استفاده از بهینه از محتوای قدیمی

به منابع جدیدتر و تازه تر لینک بدهید

 گوگل منبع دهى را دوست دارد، چون مى خواهد که ســایت ها دقیق ترین اطلاعــات را در اختیار کاربران قرار دهند. اگــر محتوایى قدیمى دارید که منبع آن مشخص نیست و هیچ لینک خارجى به مراجع معتبر ندارد، بهتر اســت این سیگنال ضعیف اما کاربردى را هم روى آن اجرا کنید. به یک منبع جدید و معتبر لینک بدهید. هر چقدر منابع موجود در صفحات شــما به روز باشــند، گوگل هم متوجه مى شود که محتواى شــما تازه اســت. اما منابع معتبر چه چیزهایى هستند؟

خبرگزارى هاى معتبر، مطالعات آمارى و نمونه هاى تحقیقاتى گزینه هاى خوبى هستند. مى توانید به سایت هاى معتبر و شناخته شده در حوزه کارى خودتان هم لینــک بدهید. (لینک به منابع انگلیســى در محتواى فارســى گزینه مناسبى است)

به محتواى قدیمى تان عکس و فیلم و … اضافه کنید

سیگنالى که بسیارى از سایت ها هنوز اهمیت آن را درك نکرده اند، استفاده از فرمت هاى مختلف محتوایــى در صفحات اســت. به طــور معمول محتوایى که داراى ویدئو باشــد، قدرتمندتر از محتواى معمولى متنى است. گوگل هم این نکته مهم را لحاظ مى کند. محتوایى که اینفوگرافیک داشته باشــد، از عکس هاى متناســب با محتوا استفاده شــده باشــد، ویدئو یا محتواى صوتى داخل صفحات وجود داشــته باشد، معمولا رتبه بهترى مى گیرد.
از همین تکنیــک مى توانید در ویرایش محتواى قدیمى خود بهره ببرید، براى این کار کافى است ویدئویى به محتــواى فعلى تــان اضافه کنید و ببینید که به چه آسانى چند پله بالاتر مى روید و از رقبا جلو مى افتید.

کلیدواژه هاى دیگــرى به محتوا اضافه کنید

رفتار جست وجوى کاربران در طول زمان تغییر مى کند؛ یعنى جست وجو و پیشنهادهاي گوگل تحت عنوان LSI تغییــر مى کند و کاربران رفتار جدیدى پیدا مى کنند. پس اگــر کلیدواژه هاى شما قدیمى شده اند و نیاز به کلیدواژه هاى جدید دارید، حتما این کلیدواژه ها را به متن قدیمى تان اضافه کنید.

مى توانید جملات جدیدى به محتوا اضافه کنید و ایــن کلیدواژه ها را در این جملات به کار ببندید، البته اگر به محتواى شــما مرتبط باشند. هر کلیدواژه اى را به آن اضافه نکنید. کلیدواژه هاى ارزشمندى را که احساس مى کنید مى توانند ترافیک شــما را بالاتر ببرند، شناسایى کنید. با Planner Keyword Google مى توانید تعداد زیــادى از این کلیدواژه هاى مرتبط را پیدا کنیدمحتوای قدیمی

آشنایی با تکنیک پست مهمان معکوس

لینک سازى داخلى تان را تقویت کنید

 بر خلاف باور عموم که فکر مى کنند لینک سازى داخلى چندان تاثیرى در رتبه بندى سایت ندارد، باید گفت که لینک ســازى داخلى مى تواند براى بالا بــردن اعتبار یک صفحه مثل موشــک عمل کند.

در فرایند لینک سازى محتواى قدیمى خود را فراموش نکنید و هر از گاهــى به محتوایى که همچنان رتبه خوبى دارد، لینک بدهید؛ زیرا این لینک یک سیگنال قدرتمند است که براى صفحه موردنظر شما در نظر گرفته مى شود. اگر به صورت جدى قصد دارید از محتواى قدیمى خود اســتفاده کنید، بهتر اســت یک استراتژى قدرتمنــد براى لینک ســازى در نظــر بگیرید. Cluster Topic یا خوشه محتوایى مى تواند گزینه خوبى باشد؛ اینکه به صورت هرمى و شاخه اى به صفحات خود لینک بدهید. اگر یک محتواى قدیمى با ارزش دارید که دوست دارید لینک هاى قدرتمندى براى آن بســازید، آن را به عنوان خوشــه اصلى در نظر بگیرید و به صورت لایه اى در سایت خود لینک بدهید. به طور مثال، اگر خوشــه اصلى شما A باشد، از صفحه B به A لینک بدهید و از صفحه C به B لینک بدهید و همینطور تــا آخر. این ســاختار لایه اى باعث مى شــود تا صفحه اصلى شما با ســرعت بسیار بالاترى اوج بگیرد

محتواى قدیمى خود را دوباره به اشتراك بگذارید

تولید محتوا یک چیز اســت و توزیع محتوا چیز دیگرى. تا زمانى که محتواى شما خوانده نشود، هیچ ارزشى ایجاد نمى کند. پس باید این محتوا را از طریق کانال ها و بسترهاى مختلف تبلیغ کنید تا دوباره جان بگیرد.

 این پروموت کردن مى تواند به چند شکل انجام شود. آن را دوبــاره در شــبکه هاى اجتماعى تــان به اشــتراك بگذارید تا فالوئرهاى شــما دوباره آن را ببینند. فالوئرهاى جدید شــما روى آن کلیک خواهند کرد. محتواى خود را دوباره براى ارســال در خبرنامه ایمیلى آماده کنید. پست مهمان بنویســید و به محتواى خود لینک بدهید؛ یک تیر و دو نشان. هم لینک فالو خواهید گرفت و هم افرادى از طریق این پست وارد صفحه محتواى شما مى شوند و آن را مى خوانند.

 بخش هایــى از این محتوا که جذاب اســت را در وبلاگ هایى مانند ویرگول یا مدیوم منتشر کنید. محتــواى خود را به صــورت اینفوگرافیک تهیه کنید و به متن اصلى لینک بدهید. در فروم هــا، گروه هــا و کامیونیتى هاى مختلف مطلب خود را به اشتراك بگذارید تا افراد زیادى دوباره به آن دسترسى داشته باشند. راه هاى دیگرى هــم وجود دارند، اما این روش ها به صورت طبیعــى عمل مى کنند و در درازمدت تاثیر بسیار زیادى هم در رتبه، هم ترافیک و هم نرخ تبدیل سایت تان دارند

جمع بندى

شــما بدون صرف انرژى زیاد و بدون اینکه یک محتوا را از نقطه صفر بنویســید، محتواى قدیمی خــود را بهینه مى کنیــد و ترافیــک هدفمند بیشــترى دریافت مى کنید. وقت کمترى هم از شما مى گیرد. کافى است این روش ها را امتحان کنید. این روش ها به سادگى انجام مى شوند و قرار نیست تمام این راهکارها را همین امروز و همین لحظه پیاده کنید. اتفاقا بهتر اســت این فرایند را برنامه ریزى شده و در یک تایم بندى خاص انجام دهید تا از یک محتوا تا مدت ها اســتفاده بهینه داشته باشید.

منبع:شنبه‌مگ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top