تبلیغات کلیکی یا PPC

معرفی 3 نوع تبلیغات کلیکی یا PPC + مزایا و معایب استفاده از آن

به احتمال زیاد تاکنون با تبلیغات اینترنتی و آنلاین مواجه شده‌اید. حتماً در این میان واژه تبلیغات کلیکی یا PPC به گوشتان خورده است. حتماً برایتان این سؤال پیش آمده که تبلیغات کلیکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ معرفی انواع تبلیغات کلیکی یا PPC + مزایا و معایب استفاده از آن عنوان مقاله‌ای است که در ادامه آن را می‌خوانید. بنابراین خواهشمندیم که تا پایان این مقاله همراه وب سایت سایت استاد وب باشید.

 تبلیغات کلیکی یا PPC امروزه در سرتاسر دنیا و همینطور ایران مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است. هم اکنون بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی در حال استفاده از این روش هستند. ما در این مقاله قصد داریم بیان کنیم که تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟ و چگونه می‌تواند ما را به اهداف مورد نظرمان نزدیک‌تر کند.

 تکنیک‌های مختلف تبلیغات در اینترنت

یکی از المان‌هایی که هر کسب و کاری برای افزایش فروش و درآمد از آن استفاده می‌کند، تبلیغات است. در دنیای دیجیتال مارکتینگ، روش‌های مختلف و کانال‌های بسیاری برای تبلیغات وجود دارند که می‌توانید از آنها برای کسب سود و گسترش کسب و کارتان استفاده کنید. یکی از پر بازده‌ترین و بهترین کانال‌های تبلیغاتی اینترنت و دنیای مجازی است.

 با توجه به گستردگی فضای اینترنت در بین مردم جهان و ایران کسب و کارها می‌توانند از این پتانسیل حداکثر استفاده را کرده و کسب و کار خود را با استفاده از تبلیغات حرفه‌ای و هوشمند رشد دهند.

همانطور که تبلیغات در دنیای آفلاین دسته بندی‌های گوناگونی مانند: کارت ویزیت، بروشور و بیلبورد دارد. در دنیای آنلاین نیز روش‌ها و دسته بندی‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش‌ها تبلیغات کلیکی یا PPC است که می‌خواهیم در این مقاله به آن بپردازیم تا در نهایت بتوانیم به این سؤال که تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟ پاسخ مناسبی بدهیم.معرفی 3 نوع تبلیغات کلیکی یا PPC

تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟

تبلیغات کلیکی یا PPC مخفف کلمه Pay Per Click می‌باشد که به معنای پرداخت به ازای هر کلیک است. در تبلیغات PPC شما برای تبلیغات خود بودجه مشخصی را تعیین می‌کنید. به عنوان مثال مبلغ یک میلیون تومان را در نظر می‌گیرید. در این صورت با هر کلیکی که بر روی تبلیغات شما انجام شود، مقداری از این بودجه کسر می‌شود.

 به بیانی دیگر برای هر بازدید کننده‌ای که به سمت سایت و یا سرویس شما هدایت می‌شود هزینه ای را پرداخت می‌کنید. یعنی برای جذب هر بازدیدکننده مبلغ معینی را هزینه می‌کنید. اما در رابطه با تبلیغات کلیکی یا PPC یا و انواع و اقسام گوناگون آن نکات کلیدی کلیدی وجود دارد که در ادامه این مقاله درباره آنها صحبت خواهیم کرد.

 انواع تبلیغات کلیکی 

تبلیغات کلیکی یا PPC دارای اقسام مختلفی است که در این مقاله توضیحات کلی درباره هر یک از آنها ارائه می‌دهیم.

 تبلیغات در موتورهای جستجو 

 یکی از پرکاربردترین و اصلی‌ترین انواع تبلیغات، تبلیغات در موتورهای جستجو است. در این حالت شما به موتورهای جستجو هزینه ای را پرداخت می‌کنید تا در نهایت تبلیغات شما در نتایج جستجو نمایش داده شود.

 به عنوان مثال تصور کنید که کار شما دکوراسیون داخلی است و می‌خواهید کاری انجام دهید که وقتی شخصی این عبارت را در گوگل و یا سایر موتورهای جستجو سرچ می‌کند، کسب و کار شما در نتایج اول به آنها نشان داده شود. برای انجام این کار می‌توانید به دو روش زیر عمل نمایید.

  •  در روش اول شما به صورت طبیعی عملیاتی به نام سئو یا بهینه سازی وب سایت را انجام می‌دهید. بهینه سازی وب سایت مجموعه‌ای از کارهای مختلف است که سبب می‌شود با گذشت زمان وبسایت شما در نتایج برتر موتورهای جستجو نشان داده شود.
  •  روش دوم استفاده از تبلیغات گوگل است که نوع تبلیغاتی آن به تبلیغات کلیکی معروف می‌باشد. این بدان معنا است که گوگل لینک شما را در نتایج جستجوی برتر در عباراتی که می‌خواهید قرارمی‌دهد و به ازای هر کلیک بر روی لینک شما از بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌اید، مبلغی کسر می‌شود.

 در حقیقت به این روش تبلیغات در موتورهای جستجو گفته می‌شود که از تبلیغات PPC می‌باشد. این بدان معنا است که شما به ازای هر کلیک بر روی تبلیغتان در موتورهای جستجو هزینه پرداخت می‌کنید. اینکه مبلغ هر کلیک چقدر باشد به المان‌های مختلفی بستگی دارد که در هنگام تعریف کمپین‌های تبلیغاتی می‌توانید آنها را تنظیم و مشخص نمایید.

 تبلیغات همسان یا Native

 در ادامه پاسخ به این سؤال که تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟ می‌خواهیم درباره یکی از پرطرفدارترین و جذاب‌ترین نوع تبلیغات اینترنتی صحبت کنیم. یکی دیگر از انواع تبلیغات کلیکی یا PPC که در سایر وبسایت ها نمایش داده می‌شود به تبلیغات همسان یا اصطلاحاً native معروف است. در رابطه با این تبلیغات مطالب گسترده‌ای وجود دارد که در آینده حتماً درباره آن صحبت خواهیم کرد. اما گر بخواهیم به طور خلاصه درباره انواع این نوع از تبلیغات صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم که یکی از تاثیرگذارترین روش‌های تبلیغاتی که به تازگی در وبسایت های ایرانی از آن استفاده می‌شود، تبلیغات همسان یا native می‌باشد.

SMM  یا سوشال مدیا مارکتینگ چیست؟

نحوه کاربرد تبلیغات همسان به این صورت است که فرض کنید شما مطلبی را در وب سایتتان با موضوعات متفاوتی مانند سفرنامه به هند منتشر می‌کنید. حتما دیده اید که در وبسایت ها در قسمت پایین مقاله و یا در منوی کناری آنها بخشی به عنوان مقالات مرتبط وجود دارد که به کاربران مطالبی را نشان داده و معرفی می‌کند.

 به عنوان مثال در تصویر بالا مطلبی که توسط وب سایت پیشنهاد شده است را مشاهده می‌کنید. همه اینها به صورت تبلیغات همسان دسته‌بندی شده‌اند.

 نحوه عملکرد تبلیغات همسان بدین گونه است که معمولاً تبلیغات به صورت یک مطلب مرتبط با مطلبی که در حال خواندن آن هستید به شما نشان داده می‌شود. در این صورت کاربر تصور می‌کند که آن مطلب نیز از همین وبسایت است. در صورتی که آن مطلبی که در حال مشاهده آن هستید یک تبلیغ است که با کلیک بر روی آن وارد وبسایت دیگری می‌شوید. همچنین در این صورت به طور همزمان از بودجه تبلیغاتی تبلیغ دهنده مبلغی کسر می‌شود؛ چرا؟ زیرا نوعی تبلیغات کلیکی محسوب می‌شود.

 Google Ads چیست؟ و چه تاثیری بر تبلیغات کلیکی دارد؟

 اگر با دنیای تبلیغات اینترنتی آشنا شده باشید، حتماً با سرویسی به نام گوگل Google Ads یا Google Adwords مواجه شده اید. Google Adwords درواقع تبلیغات گوگل است که به تازگی نام خود را به Google Ads تغییر داده است. شما با استفاده از این سرویس می‌توانید از گوگل بخواهید که در کلمات کلیدی مختلف به ازای پرداخت هزینه شما را در نتایج جستجوی برتر نشان دهد. این دقیقاً مشابه چیزی است که در قسمت تبلیغات در موتورهای جستجو درباره آن صحبت کردیم.

 بدان معنا که شما با استفاده از سرویس گوگل می‌توانید کسب و کار خود را در گوگل تبلیغات کنید و لینک خودتان را در ازای پرداخت مبلغ در نتایج جستجو قرار دهید. همان طور که بیان کردیم سرویس گوگل در گذشته با نام گوگل ادوردز شناخته می‌شد. پس اگر در جایی نام گوگل ادوردز یا گوگل ادز به گوشتان رسید، بدانید که این سرویس در واقع یک سرویس برای انجام تبلیغات در موتورهای جستجو است. به بیان ساده‌تر گوگل ادوردز یک روش تبلیغاتی نیست! بلکه یکی از ابزارهای انجام تبلیغات کلیکی  می‌باشد.مزایای استفاده از تبلیغات کلیکی یا PPC

مزایای استفاده از تبلیغات کلیکی یا PPC

 تا به اینجای مقاله درباره تبلیغات کلیکی مطالبی را برایتان بیان کردیم و متوجه شدیم که تبلیغات کلیکی چیست و چه کاربردی دارد. در این قسمت می‌خواهیم درباره مزایای این نوع از تبلیغات به نسبت سایر تبلیغات‌ها صحبت کنیم.

 پرداخت هزینه به ازای هر نفر

 یکی از اصلی‌ترین مزایای تبلیغات کلیکی یا PPC این است که ما به ازای هر فردی که بر روی تبلیغ ما کلیک می کند هزینه ای را پرداخت کنیم. بنابراین اجازه دهید که این نوع روش تبلیغاتی را با سایر روشهای تبلیغاتی در دنیای آنلاین مقایسه کنیم.

 یکی از روش‌های تبلیغات نمایشی در وب‌سایت‌های مختلف این است که شما می‌توانید به صورت ماهیانه یک بنر را در یک وب سایت اجاره کنید. به عنوان مثال تصور کنید که وبسایت بنر کنار لوگوی خود را ماهیانه ده میلیون تومان اجاره می دهد. در ازای پرداخت آن ۱۰ میلیون تومان، بنر شما یک ماه در کنار لوگوی وب سایت نشان داده می‌شود.

 در طول این یک ماه هیچ تضمینی وجود ندارد که چند نفر وارد وب سایت شما شود. ممکن است صد نفر از طریق آن تبلیغ با کسب و کار آنلاین شما آشنا شوند یا ممکن است ۱ نفر این تبلیغات را دیده و وارد وبسایت شما شود. این موضوع کاملاً به این که تبلیغ شما در چه وب سایتی نشان داده می‌شود بستگی دارد. همچنین یکی دیگر از عواملی که در جذب کاربران بسیار مؤثر است؛ این است که آیا محتوا و موضوع آن وبسایت با سایت شما مطابقت دارد یا خیر؟

 این در حالی است که در تبلیغات کلیکی یا PPC شما دقیقاً می دانید، مثلاً 2 میلیون تومان بودجه‌ در اختیار دارید و هزینه هر کلیک بر روی تبلیغات شما ۵۰۰ تومان است. بنابراین با ورود 4000 نفر به وبسایت، بودجه شما به پایان می‌رسد و نهایتاً  چهار هزار نفر وارد وب سایت شما شده‌اند. یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از این روش تبلیغاتی، موضوع قابل اندازه‌گیری بودن تعداد کاربرانی است که تحت تأثیر تبلیغات قرار گرفتند.

 امکان شخصی سازی برای نمایش تبلیغات

 یکی از ویژگی‌های بی نظیر تبلیغات کلیکی این است که شما می‌توانید در این نوع تبلیغات تا حد بسیار زیادی تبلیغات را برای خودتان شخصی سازی کنید. اگر بخواهیم با مثال قبلی مقایسه انجام دهیم، در واقع شما با اجاره کردن یک بنر در یک وب‌سایت هیچ کار دیگری نمی‌توانید انجام دهید. فقط بخشی از یک سایت را برای یک ماه اجاره کرده‌اید که تبلیغ شما در آن بخش نمایش داده شود. این در صورتی است که در سیستم‌های تبلیغات کلیکی شما می‌توانید تعیین کنید که:

  •  تبلیغات شما بر روی چه وب سایت‌هایی با چه موضوعاتی نشان داده شود.
  •  تبلیغات شما در کدام کشورها و شهرها به مخاطبان و کاربران نشان داده شود.
  •  تبلیغات شما بر روی موبایل، کامپیوتر، تبلت ها نشان داده بشود یا نشود.
  •  تبلیغات شما در چه ساعتی از شبانه روز به مخاطبان و کاربران نشان داده شود.
  •  و بسیاری از تنظیمات دیگر.
۵ ترند طراحی وب سایت کاربردی و کاربرپسند

 به این معنا که تبلیغات کلیکی می‌تواند بسیار تارگت شده و هدفمند باشد و تبلیغات کسب و کار شما دقیقاً برای کاربرانی نمایش داده شود که بسیار به کاربر هدف شما نزدیک هستند. در این صورت اثر بخشی و بازدهی تبلیغات شما چندین برابر خواهد شد که این به نوبه خود عملکردی فوق‌العاده است. معایب تبلیغات PPC چیست

 معایب تبلیغات PPC

 تا به اینجا درباره این سؤال که تبلیغات کلیکی چیست؟ مطالبی را ارائه دادیم و به معرفی مزایای آن پرداختیم. اما در خصوص تبلیغات کلیکی نکاتی وجود دارد که برخی از افراد با آن مخالف هستند. به عنوان مثال بحث کلیک دزدی از نکاتی است که در خصوص معایب این نوع از تبلیغات بیان می‌شود.

 

 منظور از کلیک دزدی در تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟

 همانطور که گفتیم در تبلیغات کلیکی شما بودجه مشخصی را در نظر می‌گیرید و باید به ازای هر کلیک بر روی تبلیغات هزینه را پرداخت کنید. متاسفانه بسیاری از کسب و کارها به این موضوع برخورد کرده‌اند که در پنل تبلیغات نوشته شده است که مثلاً ۵۰۰ نفر وارد وب سایت شده‌اند. در صورتی که آمار سایت گوگل آنالیتیکس عددی کمتر از این عدد را نشان می‌دهد.

در برخی از موارد این موضوع سبب می‌شود که سرویس‌های ارائه دهنده تبلیغات کلیکی به دزدیدن کلیک متهم شوند. به بیان دیگر تعداد کاربرانی که به تبلیغات شما هدایت می‌شوند با تعدادی که از هزینه شما کاسته می‌شود مطابقت ندارد. برای پیشگیری از به وجود آوردن چنین موضوعی می‌توانید آمار دقیق وبسایت خود را از گوگل آنالیتیکس دریافت کنید. اگر پنل تبلیغاتی شما عدد متفاوتی را نمایش دهد با پشتیبانی تماس گرفته و توضیحات لازم را درخواست کنید.

چگونه می‌توان تبلیغات کلیکی خود را راه اندازی کنم؟

 ما در این مقاله تلاش کردیم که به صورت جامع و کامل به سؤالات مرتبط با تبلیغات کلیکی پاسخ دهیم. برای استفاده از این نوع تبلیغات شما باید از وب سایت‌های ارائه دهنده این دسته از تبلیغات استفاده کنید. روش کار این وبسایت ها به این گونه است که آنها با وب سایت‌های بسیار زیاد دیگری در تعامل و ارتباط هستند و با آنها قرارداد کاری دارند.

شما برای انجام تبلیغات کلیکی وارد سامانه‌های تبلیغاتی شده تبلیغات خود را می‌سازید و به ازای هر کلیک هزینه مشخصی را تعیین می‌کنید یک بودجه کلی و مشخصی را پرداخت می کنید. در نهایت کاری که این وب سایت برای شما انجام می‌دهند این است که تبلیغات کسب و کار شما را در همه وب‌سایت‌هایی که با آنها قرارداد بسته است، نمایش می‌دهد. ممکن است این سؤال برایتان به وجود آمده باشد که از چه وبسایت هایی در این زمینه می‌توانید استفاده کنید. سؤال کاملاً مناسبی است! کافی است که واژه تبلیغات کلیکی را در گوگل سرچ کرده تا با فهرستی از بهترین وب سایت‌های اینترنتی آشنا شوید و از آنها برای تبلیغات کلیکی خود استفاده کنید. نظر شما درباره تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟

 نظر شما درباره تبلیغات کلیکی یا PPC چیست؟

آیا استفاده از این تبلیغات را پیشنهاد می‌کنید؟ اگر تجربه موفق و ناموفقی درباره استفاده از تبلیغات کلیکی دارید آن را در قسمت نظرات با ما و دیگر خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت داشتن سؤالات می‌توانید آن را در بخش نظرات برای ما کامنت بگذارید. ما در اسرع وقت به آنها پاسخ خواهیم داد.

 

ممنون از اینکه تا پایان مقاله معرفی انواع تبلیغات کلیکی یا PPC + مزایا و معایب استفاده از آن همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه مطالب گفته شده نهایت لذت را برده باشید و مطالب برایتان مفید،آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. همچنین در صورت تمایل برای مطالعه سایر مطالب مرتبط با کسب و کار اینترنتی، بازاریابی آنلاین و تجارت الکترونیک می‌توانید به لینک‌های قرار داده شده در زیر مراجعه نموده و از این طریق افزایش اطلاعات خود نمایید. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top