چگونگی تبلیغات در جستجوی گوگل و نکات مهم مرتبط با آن

چگونگی تبلیغات در جستجوی گوگل و نکات مهم مرتبط با آن

به طور کلی ما در مقالات قبل در وبسایت استاد وب بیان کردیم که تبلیغات گوگل چیست و چرا باید آن را جدی بگیرید. اکنون وقت آن رسیده است که وارد دنیای تبلیغات جستجوی گوگل شوید و ببینید که چگونه کار می‌کند. همچنین چرخ‌دنده‌های آن چگونه می‌چرخند. از این رو در این مقاله قصد داریم در رابطه با تبلیغات در جستجوی گوگل نکات و مطالب مفیدی را برایتان عنوان سازیم خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

لازم به ذکر است که هدف اصلی گوگل این است که بهترین و مرتبط‌ترین تبلیغ‌ها را به هدفمندترین کاربران نمایش دهد. در این مقاله قصد داریم قدم به قدم توضیح دهیم که این هدف چگونه انجام می‌پذیرد.

اهمیت کلمات کلیدی در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل

به طور کلی پیش از هر گونه اقدامی باید ابتدا بدانیم که اساس کار تبلیغات در جستجوی گوگل، کلمات کلیدی می‌باشند. کلمات کلیدی کلماتی هستند که برای صاحبان کار ارزش بسیار زیادی دارند. این کلمات کلماتی هستند که ما به عنوان صاحبان کار، با توجه به تجربه شخصی خود و به کمک ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی و گاهی مشاور با افرادی که در این زمینه مهارت دارند؛ انتخاب می‌کنیم. همچنین حاضریم برای نمایش آنها در گوگل هزینه پرداخت کنیم.

به طور کلی پیش از هر گونه اقدامی باید ابتدا بدانیم که اساس کار تبلیغات در جستجوی گوگل، کلمات کلیدی می‌باشند. کلمات کلیدی کلماتی هستند که برای صاحبان کار ارزش بسیار زیادی دارند. این کلمات کلماتی هستند که ما به عنوان صاحبان کار، با توجه به تجربه شخصی خود و به کمک ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی و گاهی مشاور با افرادی که در این زمینه مهارت دارند؛ انتخاب می‌کنیم. همچنین حاضریم برای نمایش آنها در گوگل هزینه پرداخت کنیم.

رتبه بندی تبلیغات در جستجوی گوگل چگونه انجام می‌شود؟

در مواقعی کاربر موضوع را در گوگل جستجو می‌کند، می‌تواند در نتایج گوگل نهایتاً تا ۸ تبلیغ مختلف را تماشا کند. سوالی که مطرح است این است که گوگل چگونه جایگاه این تبلیغات را مشخص می‌کند؟ به عبارت دیگر کدام تبلیغ‌ها را در بالای صفحه نمایش می‌دهد و کدام یک را پایین صفحه. همچنین کدام تبلیغ با رتبه اول ظاهر خواهد شد و کدام تبلیغ بدر رتبه دوم جای خواهد گرفت. واقعیت این است که گوگل باید تشخیص دهد که کدام تبلیغ بهتر می‌باشد و از کیفیت بالاتری برخوردار است. چرا که هدف گوگل نشان دادن مناسبترین و بهترین تبلیغ به کاربران است. تا بتواند از این طریق نیاز کاربران را به بهترین شکل ممکن پاسخ دهد.

لازم به ذکر است که گوگل ادز برای نمایش تبلیغات، بر اساس سلیقه شخصی خود عمل نمی‌کند. بلکه از یک سری قانون و اصول مختلف برای تصمیم گیری خود بهره‌مند می‌شود. به عبارت دیگر گوگل معیارهایی را تعیین کرده است تا بتواند با استفاده از آنها در سایت‌هایی که قصد تبلیغ دارند رتبه بندی کند و به هر کدام از آن‌ها بر اساس کیفیتشان رتبه مشخصی بدهد. از این رو وظیفه گوگل در این زمینه این است که تشخیص دهد کدام تبلیغ مناسب‌تر می‌باشد و می‌تواند در رتبه بالاتری ظاهر شود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید گوگل دو معیار اصلی تعیین کرده است و با استفاده از آنها جایگاه نمایش هر سایت تبلیغاتی را تعیین می‌کند. از این رو برای اینکه بدانیم گوگل ادز چگونه کار می‌کند و روند آن به چه صورت می‌باشد کافی است تا این دو معیار را به خوبی شناسایی کنیم. به همین دلیل در ادامه مقاله به طور مفصل هر کدام از این شاخص‌ها را برایتان شرح خواهیم داد.

 

هزینه پرداختی از شاخص‌های گوگل

تصور کنید چهار تبلیغ دهنده مختلف داریم. این دوستان عزیز همگی دارای فروشگاه اینترنتی موبایل هستند و می‌خواهد با استفاده از تبلیغات گوگل فروش خود را افزایش دهند. بنابراین یکی از مهمترین هدف‌های آنها احتمالاً این است که در صورتی که کاربر در سایت گوگل عبارت خرید اینترنتی موبایل را جستجو کند، گوگل سایت آنها را در رتبه‌های بالا نشان دهد. در این صورت گوگل باید بتواند به این ۴ سایت تبلیغات، رتبه هاب مختلف یک تا چهار بدهد.

لازم است یادآوری کنیم که هزینه در گوگل کلیکی می‌باشد. به عبارت دیگر زمانی به گوگل پول پرداخت می‌کنید، که کاربر پس از کلیک روی تبلیغ، وارد سایت شما شود. بنابراین اولین معیاری که به گوگل برای رتبه‌بندی تبلیغات کمک می‌کند و در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل حائز اهمیت است، هزینه‌ای است که شما بابت هر تبلیغات پرداخت می‌کنید. بنابراین در مثال بالا هر کدام از این چهار سایت که مبلغ بیشتری را هزینه کنند، رتبه بهتری را دریافت خواهند کرد. انگار که گوگل به تبلیغ کننده‌ها می‌گوید هر اندازه کاسه بیاورید، همانقدر آش خواهید گرفت!

برای درک بهتر این شاخص، این اتفاق را همانند یک مزایده در نظر می‌گیریم. در این موضوع کسی در این مزایده برنده است که قیمت بهتری را به گوگل ادز پیشنهاد دهد. از این رو هر چه مبلغ پیشنهادی بالاتر باشد رتبه بالاتری دریافت خواهید کرد.

نکته

تا اینجای کار احتمالاً به گوگل بدبین شده‌اید و با خود گفته‌اید که گوگل تنها به فکر افراد ثروتمند می‌باشد! اما بهتر است زود قضاوت نکنید. چرا که در این سیستم همه چیز پول نمی‌باشد. از این رو به هیچ عنوان قرار نیست هر کسی که توان مالی بیشتری داشته باشد، گوگل تبلیغات آن را بالاتر نشان دهد.

محتوای عمیق اما ساده + 8 ویژگی حیاتی آن

در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل باید عنوان کنیم که این موتور جستجو تنها به دنبال کسب درآمد نمی‌باشد و برای رضایت کاربران خود تلاش بسیار زیادی می‌کند. از اهداف بسیار مهم گوگل این است که رضایت کاربران خود را جمع کرده و بتواند نیازهای آنها را پاسخ داد. به همین دلیل تلاش می‌کنند تا تبلیغاتی که از کیفیت بالاتری برخوردار اند را در رتبه اول قرار دهد. از این رو اینجا شاخص دیگری به نام امتیاز کیفی لحاظ می‌شود. در ادامه مقاله به بررسی این شاخص خواهیم پرداخت.

در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل باید عنوان کنیم که این موتور جستجو تنها به دنبال کسب درآمد نمی‌باشد و برای رضایت کاربران خود تلاش بسیار زیادی می‌کند. از اهداف بسیار مهم گوگل این است که رضایت کاربران خود را جمع کرده و بتواند نیازهای آنها را پاسخ داد. به همین دلیل تلاش می‌کنند تا تبلیغاتی که از کیفیت بالاتری برخوردار اند را در رتبه اول قرار دهد. از این رو اینجا شاخص دیگری به نام امتیاز کیفی لحاظ می‌شود. در ادامه مقاله به بررسی این شاخص خواهیم پرداخت.

امتیاز کیفی از شاخص‌های گوگل

در یک جمله می‌توان گفت که گوگل به تبلیغ شما یک امتیاز کیفی یا امتیاز کیفیت می‌دهد. این امتیاز از ۱۰ محاسبه می‌شود و هرچه امتیاز سایت شما به ۱۰ نزدیک‌تر باشد، نشان دهنده آن است که از کیفیت بالاتری برخوردار است. گوگل از این معیار در جهت رتبه بندی سایت شما استفاده می‌کند. لازم به ذکر است که هرچه امتیاز کیفی شما بالاتر باشد گوگل تبلیغ شما را در رتبه بالاتری قرار می‌دهد. همچنین هزینه‌های ناشی از تبلیغات برای شما کاهش می‌یابد.

بنابراین می‌توانید اینطور به قضیه نگاه کنید که در صورتی که کیفیت کارتان بالا باشد گوگل از شما تشکر می‌کند. چرا که شما در این حالت رضایت کاربران را جلب کرده‌اید. از این رو گوگل برای اینکه از زحمات شما تشکر کند، حاضر است با هزینه کمتری تبلیغ شما را در رتبه بالاتر قرار دهد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این یک بازی سه سر برد است. که در این حالت هم مشتری، هم تبلیغ دهنده و هم گوگل به عنوان برنده این بازی شناخته می‌شوند.

لازم به ذکر است که عکس این قضیه نیز وجود دارد. از این رو ممکن است شما امتیاز پایین‌تری بگیرید و گوگل تمایل چندانی برای نمایش تبلیغات شما نداشته باشد. از این رو در صورتی که شما خواهان تبلیغات در جستجوی گوگل باشید، باید هزینه زیادی را بابت این امر پرداخت کنید.

کیفیت تبلیغات در جستجوی گوگل چگونه در رتبه تاثیرگذار است؟

لازم به ذکر است که برآیند هزینه پرداختی و امتیاز کیفی شما امتیاز نهایی تبلیغات شما در نظر گرفته می‌شود. این امتیاز نهایی در واقع همان رتبه تبلیغ می‌باشد. اگر بخواهیم خیلی ساده به این قضیه نگاه کنیم، رتبه تبلیغ شما از ضرب کیفیت در قیمت به دست می‌آید.

به طور کلی گوگل امتیاز هر تبلیغ را به صورت کاملاً مستقیم در رتبه بندی تبلیغات و هزینه پرداختی دخالت می‌دهد. بنابراین هر چقدر کیفیت تبلیغ شما بالاتر باشد، گوگل تمایل بیشتری از خود نشان می‌دهد برای آن که تبلیغات شما را در جایگاه بالاتری قرار دهد. همچنین هزینه کمتری از شما دریافت می‌کند.

لازم به ذکر است که پارامترها و متغیرهای دیگری نیز در تعیین رتبه تبلیغ شما اثر گذار هستند. که در ادامه مقاله به آنها خواهیم پرداخت. اما به طور کلی می‌توان گفت که رتبه تبلیغ شما برآیند هزینه‌ای است که حاضرید به ازای آن بپردازید و امتیازی است که از گوگل ادز دریافت می‌کنید. توجه داشته باشید که شما می‌توانید کلمات کلیدی متفاوتی به گوگل ادز پیشنهاد دهید. علاوه بر آن گوگل به ازای کلمات کلیدی متفاوت امتیاز جداگانه را برای شما در نظر می‌گیرد.

از این رو ممکن است هزینه‌های متفاوتی را بر روی کلمات کلیدی مختلف خود داشته باشید. همچنین ممکن است که امتیاز کیفی کلمات کلیدی شما در مقالات مختلف متفاوت باشد. از این رو در صورتی که دیدید روی یک کلمه کلیدی از 10 نمره ۲ و بر روی کلمهٔ کلیدی دیگری از 10 نمره 9 گرفته‌اید، توجه نکنید. چرا که این اساس کار گوگل می‌باشد.

کیفیت تبلیغات در جستجوی گوگل چگونه در رتبه تاثیرگذار است؟

سایر شاخص‌های تاثیرگذار روی تبلیغات در جستجوی گوگل

به طور کلی علاوه بر دو شاخصی که در قسمت قبل مقاله به طور مفصل در رابطه با آن صحبت کردیم، شاخص و معیارهای اصلی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند در رتبه نهایی تبلیغ شما تأثیر گذار باشند. از این رو در ادامه مقاله در رابطه با آنها توضیحاتی را خدمت شما ارائه خواهیم کرد.

زمینه جستجوی کاربر از شاخص‌های گوگل

از دیگر شاخص‌های تاثیرگذار در رتبه تبلیغ شما، زمینه جستجوی کاربر می‌باشد که از موارد زیر تشکیل می‌شود:

  • مکانی که کاربر در آن جستجو می‌کند.
  •  دستگاهی که از طریق آن جستجو می‌کند. این دستگاه می‌تواند شامل موبایل، تبلت و دسکتاپ باشد.
  • زمانی که کاربر به جستجو می‌پردازد.
  • سایر متغیرهایی که از سمت کاربر ارسال می‌شود. لازم به ذکر است که گوگل در این رابطه توضیح خاصی ارائه نداده و موارد مشخصی را به مثال نزده است. اما می‌توان مواردی مانند تاریخچه جستجو کاربر، اطلاعات مرورگر، زبانی که استفاده می‌کنید و… را از جمله موارد این بخش در نظر گرفت.

توجه داشته باشید که زمینه جستجوی کاربر مسئله بسیار مهمی در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل در نظر گرفته می‌شود. همچنین برای ما، به عنوان یک آژانس بازاریابی، دردسر زیادی را ایجاد کرده است. به طور کلی ما معمولاً مدت زمان زیادی را صرف می‌کنیم تا به مشتریانمان توضیح دهیم که چرا تبلیغشان در یک دستگاه نمایش داده می‌شود و در یک دستگاه دیگر نمایشی ندارد. لازم به ذکر است که نتایجی که شما به عنوان تبلیغ مشاهده می‌فرمایید ممکن است کاربر به کاربر و دستگاه به دستگاه متفاوت باشد.

۷ اشتباه متداول در انتخاب کلید واژه های سایت

 

نکته

البته این حق مشتری است که نگران باشد. وظیفه ما این است که به صورت کامل و شفاف تمامی موضوعاتی که در بحث تبلیغات در جستجوی گوگل حائز اهمیت است را برایش توضیح دهیم. اینکه تبلیغ شما در یک دستگاه نمایش داده می‌شود و همزمان در سیستم فرد دیگری نمایشی ندارد. کاملاً طبیعی است زمانی که گوگل ادز بخواهد تبلیغی را به شما نمایش دهد، سابقه جستجوی شما که در مرورگرتان ذخیره شده است را نیز در نظر می‌گیرد. همچنین به شاخص‌های مهم دیگری مانند زمان، مکان، زبان دستگاه، نمایش و متغیرهای دیگر توجه می‌کند. تا بتواند هدفمندتر این تبلیغات را به شما نمایش دهد.

از این رو در صورتی که دیدید تبلیغ شما مکان ثابتی ندارد، یا گاهی نمایش داده نمی‌شود، تعجب نکنید! چرا که گوگل با توجه به تمامی متغیرهایی که به آنها اشاره کردیم، تصمیم می‌گیرد که گاهی تبلیغی را برای شما نمایش دهد و آن را در جایگاه مشخص و به کاربرانی که به دنبال آن هستند معرفی کند.

تعیین جایگاه دقیق تبلیغات در جستجوی گوگل

برای اینکه بدانید تبلیغ شما دقیقاً در چه جایگاهی قرار دارد، لازم نیست آن را در گوگل جستجو کنید. کافی است از ابزار پیش نمایش تبلیغ گوگل یعنی ad preview and diagnosis بهره ببرید. این ابزار به شما می‌گوید که جایگاه دقیق تبلیغات در جستجوی گوگل کجا می‌باشد. البته لازم به ذکر است که برای استفاده از این ابزار باید به پنل گوگل ادز دسترسی داشته باشید.

برای اینکه بدانید تبلیغ شما دقیقاً در چه جایگاهی قرار دارد، لازم نیست آن را در گوگل جستجو کنید. کافی است از ابزار پیش نمایش تبلیغ گوگل یعنی ad preview and diagnosis بهره ببرید. این ابزار به شما می‌گوید که جایگاه دقیق تبلیغات در جستجوی گوگل کجا می‌باشد. البته لازم به ذکر است که برای استفاده از این ابزار باید به پنل گوگل ادز دسترسی داشته باشید.

افزونه‌ها و فرمت تبلیغات در جستجوی گوگل

از عوامل مهم دیگری که تأثیر بسیار زیادی بر جایگاه تبلیغ شما دارد استفاده از افزونه‌های گوگل ادز می‌باشد. متن تبلیغات در جستجوی گوگل به دو قسمت تقسیم می‌شود:

  • متن اصلی که نمایش ثابتی دارد و از سه قسمت عنوان، توضیحات و لینک تشکیل می‌شود.
  • افزونه‌ها که با استفاده از آن‌ها می‌توانید اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار دهید. البته لازم به ذکر است که نمایش آنها دائمی نمی‌باشد.

توجه داشته باشید که هر چه بیشتر از این افزونه‌ها استفاده کنید، تبلیغات شما از کیفیت بالاتری بهره مند خواهد شد. به بیان دیگر هرچه تبلیغات شما پربارتر، شفاف‌تر و حسابی‌تر باشد؛ امتیازی که گوگل به آن می‌دهد بیشتر خواهد بود. چرا که متوجه می‌شود که شما تلاش کرده‌اید تا اطلاعات بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار دهید و رضایت آنها را جلب کنید. از این رو با استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی، گوگل اولویت بیشتری برای نمایش تبلیغات شما قائل می‌شود. در این صورت هزینه‌های ناشی از تبلیغات نیز برایتان کم‌تر محاسبه می‌شود. از این رو استفاده از افزونه‌ها مزایای بیشماری را برای شما به دنبال دارد.

افزونه‌ها و فرمت تبلیغات در جستجوی گوگل

جمع بندی مطالب و نکات پایانی

 در نهایت می‌توان اینطور بیان کرد که گوگل ادز بر اساس رتبه‌ای که به تبلیغ شما داده می‌شود جایگاه آن را مشخص می‌کند و به کاربران نمایش می‌دهد. لازم به ذکر است که گوگل در هر صفحه نهایتاً ۸ تبلیغ را نشان می‌دهد. از این رو در صورتی که ۱۰ نفر همزمان روی یک کلمهٔ کلیدی مشخص رقابت کنند، تبلیغ دو نفر از آنها در صفحه اول گوگل نمایش داده نخواهد شد. از این رو در این وضعیت آنها باید هزینه بیشتری را پرداخت کنند و یا آنکه موظف‌اند امتیاز کیفی خود را افزایش دهند تا بتوانند از دیگر برندها و رقبای خود جلو بزنند.

به طور کلی ما در این مقاله در رابطه با تبلیغات در جستجوی گوگل و نکات پایه و اساسی آن، مطالب مفیدی را برایتان ارائه کردیم. در مقالات بعد قصد داریم به صورت مفصل به شاخص‌های اصلی گوگل بپردازیم. همچنین نکات مهمی را در رابطه با آن برایتان عنوان کنیم تا بتوانیم تا آخر مسیر تبلیغات اینترنتی شما را همراهی کنیم.

 

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله با وب سایت استاد وب همراه بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید و آموزنده واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت، اطلاعات بسیار مفید و سودمندی در رابطه با موضوعات مختلف به دست آورید و به افزایش آگاهی و اطلاعات خود کمک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top