طراحی وب سایت چیست؟

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که منظور از طراحی وب سایت چیست و چه تکنیک‌هایی در این فرایند وجود دارد؟ ما عادت داریم به اینترنت به عنوان یک رسانه تصویری نگاه کنیم. وب سایت‌ها، برنامه‌ها، خدمات، بازی‌ها و غیره برای ارائه تجربه مناسب به مخاطبان، به رابط‌ها متکی هستند. با این حال، همهٔ آن‌ها چیزهایی هستند که برای درست کار کردن نیاز به طراحی وب خوب و مناسبی دارند. کسب و کارها و تجارت‌هایی که می‌خواهند حضور آنلاین خود را در اینترنت تقویت کنند باید از نقش طراح وب و تمام کارهایی که انجام می‌دهد مطلع باشند.

به همین دلیل در این مقاله می‌خواهم به سؤال طراحی وب سایت چیست جواب بدهم و شما را با جزئیات طراحی سایت بیشتر آشنا کنم و همه چیز را به طور کلی در رابطه با طراحی سایت مورد بررسی قرار دهم.

طراحی وب سایت چیست؟

فهرست مطالب

 تاریخچه وب سایت

تیم برنرز لی ایده‌ای به ذهنش رسید، او می‌خواست به جای آنکه فیزیکدانان از سراسر جهان برای انتقال اندیشه‌ها و دستاوردهای خود در یک مکان فیزیکی مثل CERN جمع شوند. در آزمایشگاه های خود آنها را در جایی به اشتراک بگذارند.

 او به این فکر کرد که این موضوع نباید تنها به صورت یک متن ساده باشد. بلکه متن‌ها باید به یکدیگر لینک داده شود. او نام این متن را متن پیشرفته Hyper Text نامید. در این اتفاق بی نظیر هم اینترنت و هم به نوعی وبسایت متولد شد و آرام آرام در سراسر جهان گسترش پیدا کند.

طراحی وب سایت چیست و از چه چیزهایی تشکیل شده است؟

 اگر بخواهیم بسیار ساده به این سؤال پاسخ دهیم نخست باید به مفاهیمی چون دامنه‌، هاست، سرور، سیستم مدیریت محتوا بپردازیم.

4 روش موثر برای افزایش اعتبار دامنه سایت یا Domain Authority

دامنه چیست؟

 نام دیگر دامنه، دامین یا دومین Domain نیز می‌باشد. در واقع همان آدرس است که شما در مرورگر اینترنتی خود وارد می‌کنید. برای مثال شما ostadeweb.com را در مرورگر خود تایپ می کنید و وارد وبسایت استاد وب می‌شوید. هر دامنه دارای یک پسوند است مانند com ،org ،net و … که نشان دهنده ماهیت وب سایت است. برای مثال com مخفف کلمه comerce به معنی سایت تجاری است.

دامنه‌ها را برای یک سال خریداری یا به عبارت درست‌تر اجاره می‌کنند و هر سال با توجه به نوع پسوند، مبلغی برای تمدید اجاره آن پرداخت می‌کنند.

 سرور چیست‌؟‌ هاست چیست؟

اگر بخواهیم این دو را را بسیار ساده تعریف کنیم: خواهیم گفت فرض کنید یک کامپیوتر تمام ۲۴ ساعت روز روشن و متصل به اینترنت باشد. به این کامپیوتر اصطلاحا سرور می گویند. بخشی از حافظه آن کامپیوتر که اطلاعات وبسایت شما بر روی آن ذخیره شده است، را اصطلاحاً هاست میگویند. هاست ها انواع متفاوتی دارند، مانند هاست اشتراکی‌، هاست اختصاصی و … که بر اساس نوع‌هاست و نوع شرکت هاستینگ قیمت‌ها متفاوت است.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

 سیستم مدیریت محتوا CMS چیست؟

سیستم مدیریت محتوا یا CMS مخفف کلمه Content management System می‌باشد. در واقع سیستمی است که امکان ایجاد، ویرایش و نگهداری محتوا را از طریق وب سایت امکان پذیر می‌کند. به عبارت ساده‌تر فضایی شبیه به یک نرم افزار است، که در آن شما می‌توانید برای وب سایت خود مقاله‌ای بنویسید. در میان مقاله عکس، صوت و ویدئو بگذارید و آن را در وبسایت خود منتشر کنید.

 امروزه برترین سیستم مدیریت محتوا وردپرس است. کاربران بسیار زیادی در جهان و ایران از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنند.

آشنایی با انواع وب سایت‌ها

 وب سایت‌ها را می‌توان از جهات مختلفی دسته بندی کرد: برای مثال انواع وبسایت ها از نظر فنی شامل سایت‌های دینامیک، سایت‌های استاتیک و … می‌باشند.

انواع وب سایتاز نظر کارکرد

 وب سایت‌ها را می توان از نظر نوع کارکرد آنها طبقه بندی کرد که شامل: وب سایت های خبری، وب سایت‌های فروشگاهی، وب سایت‌های شرکتی، وب سایت‌های شخصی، وب سایت‌های تفریحی، وب سایت‌های شبکه‌های اجتماعی، وب سایت‌های علمی و … می شود.

انواع وب سایت از نظر نسل

 همچنین می‌توان به وب سایت‌ها را از نظر نسل نیز دسته بندی کرد، که شامل وب سایت‌های وب ۱، وب سایت‌های وب ۲ و وب سایت‌های وب ۳ می‌شود.

طراحی وب سایت با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا

انواع وسایل از نظر سیستم

نوع دیگری از انواع وب سایت‌ها مربوطه انواع سیستم آن‌ها می‌باشد می‌باشد که عبارت است از:

  •  طراحی وب سایت با برنامه نویسی اختصاصی یا سفارشی
  • طراحی وب سایت با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا

 انواع وب سایت وردپرسی

 البته حالت سومی را نیز می‌توان برای این نوع طبقه بندی در نظر گرفت برای مثال با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌توان دو نوع وب سایت طراحی کرد. نوع اول آن طراحی سایت با قالب آماده و نوع دوم آن طراحی سایت با قالب اختصاصی است. بدیهی است که طراحی سایت با قالب اختصاصی دارای قیمت به مراتب بالاتری است.

مدیریت سئو وردپرس و آموزش‌های مربوط به آن

 انواع زبان طراحی سایت

به طور کلی برنامه نویسی در ساخت سایت در دو سمت انجام می‌شود:

  • برنامه نویسی سمت کاربر 
  • برنامه نویسی سمت سرور

 از جمله زبان‌های برنامه نویسی سمت کاربر می‌توان به Html ،Css ،Javascript ،jquery اشاره کرد و در سمت زبان برنامه نویسی سمت سرور از زبان های برنامه نویسی Asp.net ،PHP ،Ruby ،Java می توان نام برد.

مراحل طراحی وب سایت

 طراحی وب سایت دارای مرحله‌هایی است که به طور کلی باید طی شود.

 خرید دامنه

 اولین قدم در طراحی وب سایت خرید دامنه است. نام دامنه می‌تواند مرتبط یا نامرتبط باشد. در صورتیکه مرتبط باشد از نظر سئو رتبه بالاتری خواهد گرفت. پس از خرید دامنه نوبت به خرید هاست می‌شود. بر حسب نوع پروژه نوع هاستی که خریداری می‌شود متفاوت خواهد بود.

 برنامه ریزی و استراتژی طراحی سایت

 برنامه ریزی و استراتژی طراحی سایت

 در این مرحله به چندین سؤال ساده باید پاسخ داده شود:

  •  دلیل طراحی این وب سایت چیست؟
  •  این وبسایت چه نیازی را پوشش می‌دهد؟
  •  پرسونای مخاطبان هدف چیست؟
  •  هدف و منبع درآمد این وبسایت چه خواهد بود؟
  •  راه رسیدن به اهداف وب سایت چیست؟
  •  و …

طراحی وب سایت

 پس از آنکه تمامیت وبسایت مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت، حال به سراغ طراحی وبسایت می‌رویم این مرحله خود شامل چندین مرحله است:

  •  طراحی گرافیکی وب سایت
  •  برنامه نویسی وب سایت
  •  تست و رفع مشکلات احتمالی
  •  طراحی صفحات مهم وب سایت
  •  بارگذاری وب سایت بر بستر اینترنت

 در این مرحله وب سایتی که طراحی شده است بر روی‌ هاست بارگذاری می‌شود و با وارد کردن نام دامنه در مرورگر سایت طراحی شده، بالا می‌آید.

 بازاریابی وب سایت

 بازاریابی وب سایت

 در این مرحله با تولید محتوا و انتشار آن در وب سایت و شبکه‌های مجازی، رعایت اصول سئو و تبلیغات اینترنتی اقدام به بازاریابی جهت وب سایت خود می‌کنیم تا میزان بازدید کنندگان به وب سایت خود را افزایش دهیم.

هدف یک وبسایت در قالب کلمات کلیدی ارائه می‌شود. برای مثال اگر شما فروشگاه کفش دارید بنابراین هدف وب سایت شما خرید کفش، قیمت کفش و … خواهد بود. در واقع هدف رساندن این کلمات به صفحه اول و رتبه های بالای گوگل است.

 نگهداری و توسعه وب سایت

 در این مرحله نگهداری وب سایت بسیار مهم است. به روز رسانی وب سایت جهت امنیت و جلوگیری از هک شدن از اصول مهم در این مرحله است. با توجه به تجربه ماه‌های گذشته مواردی در وبسایت نیاز به حذف، بهبود و یا اضافه شدن دارد. در این مرحله برنامه نویس اقدام به بهبود کلی وب سایت می کند.

 ui و ux چیست؟

UI مخفف User Interface design است،‌ مفهوم ساده این عبارت یعنی آنچه که مخاطب از وبسایت می بیند و UX که مخفف User Experience design است، به معنی تجربه ای است که کاربر در حین استفاده از وب سایت بدست می‌آورد و در ذهنش باقی می‌ماند امروزه با استفاده از این دو علم به زیبایی ظاهری وب سایت و افزایش حس بهتر کاربر استفاده می‌کنند.

 وبسایت رسپانسیو چیست؟

امروزه استفاده از گوشی‌های تلفن همراه و تبلت در ایران و جهان بسیار افزایش پیدا کرده است. بنابراین استفاده از اینترنت از طریق گوشی‌های تلفن همراه نیز دارای نرخ بالایی است. طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا یعنی طراحی سایت به شکلی منعطف، که با توجه به اندازه صفحه نمایش، حالت آن نیز تغییر کند. دلیل کاربرد ریسپانسیو، افزایش رضایت کاربران است. 

طراحی سایت ریسپانسیو یا واکنش گرا یعنی طراحی سایت به شکلی منعطف، که با توجه به اندازه صفحه نمایش، حالت آن نیز تغییر کند.

 سئو و بهینه سازی وب سایت چیست؟

SEO مخفف عبارت Search Engine Optimize است. معنی این عبارت بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو است. از آنجا که بیشترین سهم بازار موتورهای جستجو از آن گوگل است. بنابراین در این مقاله تنها گوگل را در نظر می‌گیریم. اگر بخواهیم سئو را بسیار ساده تعریف کنیم، خواهیم گفت: سئو یعنی آن که:

وب سایت شما از نظر گوگل خوب باشد!

 فرض کنیم شما یک فروشگاه کفش دارید و سئوی فروشگاه شما از نظر گوگل بسیار خوب است. بنابراین وب سایت شما در کلمات کلیدی چون خرید کفش، قیمت کفش و …. در گوگل در رتبه‌های بالایی قرار می گیرد. این یعنی تعداد بازدید کننده سایت شما افزایش پیدا می‌کند. بنابراین امکان فروش محصولات شما نیز به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد.

 برای رفتن به صفحه اول گوگل یا ارتقا رتبه در گوگل باید اصولی رعایت شود. گوگل برای آنکه سئو یک وبسایت را به سنجد حدوداً از ۲۰۰  فاکتور استفاده می‌کند. البته ارزش هر یک از این فاکتورها با دیگری متفاوت است و هر چقدر به وبسایت شما در مجموع این فاکتورها نمره بالاتری بگیرد، سئوی بهتری خواهد داشت.

خدمات ما در استاد وب برای طراحی سایت در استان گیلان به شرح زیر است:

ترند های ضروری طراحی سایت در سال ۲۰۲۱

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با طراحی وب سایت چیست در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، جذاب، مفید و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تولید محتوا، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی وب سایت برای موتور جستجوی گوگل و کاربران و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

1 دیدگاه دربارهٔ «طراحی وب سایت چیست؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top