تاریخچه وب سایت

اولین بار در سال ۱۹۹۱ سوت آغاز آن توسط تیم برنز لی زده شد و تعداد آن تا به امروز به بیشتر از ۱.۸۸ میلیارد رسیده است و همینطور روز به روز افزایش می‌کند. اما ایده اصلی آن چگونه شکل گرفت؟ در ابتدا شامل چه چیزهایی بود؟ و مراحل رشد و پیشرفت آن چگونه طی شد؟

در این مقاله تاریخچه وب سایت و مطالب نزدیک به آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم و در رابطه با پیدایش HTML، آدرس وب سایت یا URL و مرورگر وب و مفهوم هر کدام از آنها صحبت می‌کنیم. در سال ۱۹۹۱ (Tim Bernes-Lee) تیم برنرز لی مخترع شبکه جهانی وب، اولین صفحه وب دنیا را که در واقع چندین پاراگراف و یک لینک ایمیل بود ایجاد کرد و توانست اولین وب سایت را به نام خود ثبت کند.

در ابتدا وب سایت‌ها به صورت HTML ساخته می‌شدند.

تاریخچه وب سایت و پیدایش HTML

در واقع HTML زبان برنامه نویسی بسیار ساده‌ای است؛ این زبان بسیار ساده و با تگ های بسیار ابتدایی متولد شد و در طول زمان تغییرات زیادی کرد؛ به صورتی که از صفحات کاملاً استاتیک به صفحاتی که دارای فلش، تصاویر متحرک، فایل صوتی و ویدئویی بودند، تغییر پیدا کرد. تمام این تغییرات در طول تولد تا بلوغ این زبان برنامه نویسی اتفاق افتاد.

تیم برنرز لی مخترع HTML  شبکه جهانی وب

معمولاً افرادی که تاریخچه وب سایت ها را می‌خوانند یا می‌شنوند؛ واکنش تعجب برانگیزی از خود نشان می دهند. زیرا این شبکه با هدف بسیار متفاوتی و در جای شاید عجیبی‌ پا به عرصه وجود گذاشت.

تیم برنرلی مخترع وب در تاریخچه وب سایت

فهرست مطالب

سرن CERN آزمایشگاهی در اروپا و در ژنو سوییس است که برای آزمایش‌هایی که در رابطه با فیزیک ذره‌ای هستند مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین مبدا تاریخچه وب سایت و محل تولد شبکه جهانی وب می‌باشد. در سال ۱۹۹۱ در این آزمایشگاه فیزیکدانان از سراسر دنیا جمع شدند تا به تبادل افکار، اندیشه‌ها و نظریه‌های خود بپردازند و گاها این نظریه ها را مورد آزمایش قرار دهند.

تیم برنرز لی هنگامی که در بخش کامپیوتری Cern مشغول به کار بود ایده‌ای به ذهنش رسید؛ او با خود فکر کرد چقدر خوب، جذاب! و راحت بود اگر تمامی فیزیکدانان جهان در جایی که حضور داشتند، می‌توانستند اطلاعات، نظریه‌ها و اندیشه‌های خود را بدون آن که به Cern یا مکان های مشابه بیایند با همکاران خود به اشتراک بگذارند.

او حتی به ذهنش نمی‌رسید که روزی این ایده به نظر ساده تمام جهان را در خود حل کند و تمامی ساختارهای نظام های اقتصادی، آموزشی و حتی سیاسی را به طور کامل تغییر دهد.

ابر متن

تیم برنرز لی به این فکر می‌کرد که مطالب تنها نباید به صورت یک متن خالص و ساده باشند بلکه این متن‌ها باید به یکدیگر لینک بخورند. او این متون پیشرفته را (Hyper Text) یا ابر متن نام گذاری کرد.

دلایل داشتن وب سایت

وب سایت چیست ؟

یک صفحه یا چندین صفحه در مکان مشخصی در اینترنت را اصطلاحاً وبسایت می گویند. اطلاعاتی که در این صفحه ها وجود دارد در کامپیوترهایی به نام سرور ذخیره می‌شوند. هر سرور می‌تواند میزبان یک یا چندین وب‌سایت باشد و برای آنکه وبسایت ها از یکدیگر متمایز شوند یک شماره خاص برای هر وب سایت در نظر گرفته می‌شود که به IP معروف است.

آدرس وب سایت یا URL

  آدرس وب سایت یا URL چیست ؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم هر وب سایت یک شماره اختصاصی برای تمایز با سایر وب سایت‌ها دارد. اگر شما شماره اختصاصی وب سایتی را در نوار مرورگر وارد کنید؛ وارد وب سایت مربوطه خواهید شد. اما از آنجایی که یادآوری شماره‌ها و همچنین کار کردن با آن‌ها سخت است؛ بنابراین مفهومی به نام دامنه (Domain) ابداع شد.

برای توضیح بیشتر بگذارید یک مثال بزنیم؛ در واقع  ostadeweb.com دامنه وب سایت استادوب است. با تایپ این دامنه در نوار آدرس مرورگر، شما به آی پی اختصاصی وبسایت استاد وب منتقل (به نوعی ریدایرکت) می‌شوید.

در دسامبر ۱۹۹۴ تیم برنرز لی و کارگروه مهندسی اینترنت (IETF) مفهوم URL را ارائه دادند؛ URL تکنولوژی آدرس دهی در شبکه می‌باشد. یک URL شامل موارد زیر می‌باشد:

مسیر – و – نام – فایل /  درگاه: دامنه//: پروتکل

 پروتکل: طرح کاربردی همسطح آدرس است که توسط سرور و کاربر استفاده می‌شود.

 دامنه: همان آدرس IP می‌باشد که به صورت حروف برای آسانی کار و به خاطر آوردن راحت‌تر استفاده می‌شود.

 درگاه: شماره درگاه پروتکل کنترل انتقال TCP می‌باشد که سرور از طریق آن به درخواست‌های ورودی پاسخ می‌دهد.

مسیر – و – نام – فایل: نام و مسیر سایت درخواست شده است که سرور مرجع آن را مدیریت می‌کند.

مرورگر وب

مرورگر وب چیست ؟

در سال ۱۹۹۰ مرورگر وب برای کامپیوترهای NEXT به وجود آمد. Web Browser یا مرورگر برنامه نرم افزاری است که داده‌ها را از منابع اطلاعاتی وب دریافت می‌کند و آن را به نمایش می‌گذارد یا آن را باز پس می‌فرستد. این منابع اطلاعاتی می‌تواند صفحات HTML صوت، ویدیو و یا هر نوع محتوای دیگری باشد.

خدمات ما در استاد وب برای طراحی سایت در استان گیلان به شرح زیر است:

مراحل طراحی وب سایت

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان آموزنده، جذاب، مفید و کاربردی واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در رابطه با دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تولید محتوا، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی وب سایت برای موتور جستجوی گوگل و کاربران و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top