لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با لندینگ پیج یا صفحه فرود مطالب و نکات مهمی را برایتان عنوان کنیم. از این رو خواهشمندیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 پیش از هر چیزی فکر کنید که در یک مهمانی حضور دارید. در این مهمانی اشخاص گوناگونی هستند و شما هم تقریباً کسی را نمی‌شناسید. ابتدا به سراغ چه کسی می‌روید؟ ملاک شما برای شروع گفتگو و آشنایی با دیگران چیست؟

 تجربه ثابت کرده است که بیشتر ما آدم­ها در لحظه اول ملاکی به جز ظاهر آن شخص ندارند. بگذارید با یک مثال این مطلب را به گونه دیگری برایتان شرح دهم. فکر کنید از قبل به شما گفته شده است که باید با آقای علیزاده صحبت کنید، ایشان پزشک متخصص مغز و اعصاب می‌باشد که چهل سال سن دارد و یک اتومبیل فراری سوار می‌شود. به نظر شما این شخص به چه شکلی است؟ انتظار دارید با چه آدمی روبه‌رو شوید؟ آیا ممکن است ظاهرش موجب شود که فکر کنید که در رابطه با شغل و منزلت اجتماعی او به شما دروغ گفته شده است؟

 اکثر افرادی که برای اولین بار وارد وبسایت ما می‌شوند، چنین حالتی دارند. آیا نخستین صفحه‌ای که با آن روبرو می‌شوند، با تصوراتشان مطابقت دارد؟ آیا جذب سایت شما می‌شوند یا صفحه را می‌بندند و دیگر به شما سر نمی‌زنند؟ چه کار کنیم که تأثیر اولیه خوبی روی مخاطب داشته باشیم؟ ما در همچین مواقعی عبارت لندینگ پیج را شنیده‌ایم. ولی این صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست و چه کاربردی دارد؟

 در ادامه این مقاله سعی‌مان را کردیم به این سؤال‌ها جواب دهیم. با ما همراه باشید! قبل از هر چیزی به یک تعریف کاربردی می‌پردازیم.

 لندینگ پیج یا صفحه فرود دقیقاً چیست؟

همانگونه که حدس زدید، لندینگ پیج یا صفحه فرود صفحه مجزا و ساده در وب سایت شما می‌باشد که به هدف جذب کاربر یا یک تبدیل ساده ایجاد شده است. دلیل این نام گذاری این می‌باشد که کاربر نخستین بار با این صفحه رو به رو می‌شود یا به اصطلاح روی آن فرود می‌آید. درست مثل یک مسافر که نخستین مقصدش باند فرودگاه می‌باشد و بعد از پیاده شدن از هواپیما دوست دارد که شهرش را ببیند.

 اجازه دهید به جای اینکه در اینجا بگوییم صفحه فرود چیست، بگوییم که چه چیزی نیست؟ اهمیت این موضوع در اینجاست که تعریف‌های بسیار زیادی از لندینگ پیج یا صفحه فرود وجود دارد که تفاوت‌های بسیار زیادی با یکدیگر دارند. مثلاً هر صفحه قدیمی در یک سایت که بشود روی آن فرود آمد، لزوماً یک صفحه فرود یا لندینگ پیج نیست. بازاریابان دیجیتال میان یک لندینگ پیج و یک صفحه عادی تفاوت قائل هستند.

 هر صفحه فرود یا لندینگ پیج دو ویژگی خیلی مهم دارد که به شرح زیر می‌باشد:

  •  دارای یک فرم است.
  •  صرفاً برای جمع‌آوری اطلاعات از مخاطب طراحی شده است.

 به عبارت دیگر همه صفحه‌های فرود نوعی صفحه وب می‌باشند؛ ولی هر صفحه وب لندینگ پیج حساب نمی‌شود. همانگونه که در شکل زیر می‌بینید، با باز کردن سایت استاد وب در نخستین صفحه با انبوهی از لینک‌ها تبلیغات و تصاویر روبرو می‌شویم. قطعاً صفحه زیر یک صفحه فرود محسوب نمی‌شود. به عبارت دیگر همه صفحه‌های فرود نوعی صفحه وب می‌باشند؛ ولی هر صفحه وب لندینگ پیج حساب نمی‌شود. همانگونه که در شکل زیر می‌بینید، با باز کردن سایت استاد وب در نخستین صفحه با انبوهی از لینک‌ها تبلیغات و تصاویر روبرو می‌شویم.

 آنچه که در عکس بالا می‌بینید صفحه اصلی یا هوم پیج نام دارد که اغلب کاربردهای گوناگونی دارد. این صفحه بسته به نوع هدف سایت ممکن است شما را به بازدید کنندگان معرفی کند، یک ویدیو آموزشی پخش کند یا محصولات شما را نمایش دهد. صفحه اصلی شما احتمالاً فرم ها و فراخوان‌های گوناگونی هم دارد؛ از جمله دکمه امتحان کردن مجانی، لینک ثبت نام، تبلیغات، لینک‌های خرید و غیره این صفحه به یک منظور مشخص طراحی نشده است، بلکه انواع گوناگون محتوا در آن دیده می‌شود.

 بیایید نگاهی به سایت آمازون بیاندازیم. نخستین صفحه آمازون پر از cta های کلیک است. این صفحه برای رسیدن به یک منظور خاص طراحی نشده و به خاطر همین یک صفحه فرود یا لندینگ پیج حساب نمی‌شود. صفحه­های فرود اغلب تک منظوره هستند و یک کال تو اکشن هم در آنها دیده می‌شود. بیایید نگاهی به سایت آمازون بیاندازیم. نخستین صفحه آمازون پر از cta های کلیک است.

 البته باید بگویم که سایت آمازون هزاران صفحه فرود دارد. لندینگ پیج ها تک منظوره هستند و یک کالتو اکشن دارند. در این مثال هر محصول برای خودش یک صفحه مجزا دارد و فقط هدف از ساخت این صفحه این می‌باشد که کاربر روی دکمه اضافه کردن به صفحه خرید کلیک کند. چنین صفحه­ای یک صفحه فرود حساب می‌شود. مثلاً صفحه اول وب سایت پونیشا که همان ابتدا شما را به همکاری دعوت می‌کند یک صفحه فرود حساب می‌آید. البته باید بگویم که سایت آمازون هزاران صفحه فرود دارد.

به عنوان مثالی دیگر، صفحه نخست وبسایت پونیشا که همان اول شما را دعوت به همکاری می‌کند، یک صفحه فرود محسوب می‌شود.به عنوان مثالی دیگر، صفحه نخست وبسایت پونیشا که همان اول شما را دعوت به همکاری می‌کند، یک صفحه فرود محسوب می‌شود.

 هدف از ایجاد یک لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟

 کسب و کارها و وب سایت‌های آنلاین به صورت کلی با ایجاد لندینگ پیج یا صفحه فرود سه هدف اصلی را دنبال می‌کنند.

  •  فروش مستقیم
  •  ایجاد مخاطب
  •  برقراری ارتباط

 فروش مستقیم

 تصور بیشتر اشخاص از لندینگ پیج یا صفحه فرود مربوط به وب سایت‌های فروش محصولات یا خدمات می‌باشد. اگر تاکنون در اینترنت چیزی خریده باشید، حتماً این صفحه به چشم شما خورده است. در تجارت الکترونیک صفحه فرود مربوط به فروش مستقیم اغلب صفحه یک محصول خاص می‌باشد. صفحات رزرو صندلی‌های سینما یا مشابه آن هم نوعی صفحه فرود به حساب می‌آیند.

هدف اصلی از ساخت این صفحات فروش می‌باشد. شما می‌توانید لندینگ پیج یا صفحه فرودتان را در صفحات دیگر تبلیغ کنید، در شبکه‌های اجتماعی آنها را به اشتراک بگذارید و هر کار دیگری که نیاز است را انجام دهید تا ترافیک صفحه فرودتان بالا رود.

حتماً بخوانید: چگونگی به دست آوردن محبوبیت توسط لینک‌ها

 ایجاد مخاطب

 این صفحات به عنوان صفحات جذب مخاطب هم شناخته می‌شوند. این نوع خاص از صفحات فرود یا لندینگ پیج ها، برای جمع‌آوری اطلاعات از بازدیدکنندگان طراحی شده است. هدف اصلی آنها نیز به دست آوردن اطلاعات شخصی مانند نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و اطلاعات دیگری است که می‌تواند برای ارتباط بعدی با مخاطب به کار بیاید.

دلیل تنفر مردم از تبلیغات چیست ؟ راه حل کدام است؟

 فرم‌های موجود در صفحات ایجاد مخاطب اغلب طولانی‌تر هستند و پر کردن آنها نسبت به یک صفحه فروش مستقیم نیازمند زمان بیشتری است. این فرم ها امکان دارد شامل بخش‌هایی باشند که مخاطب می‌تواند علایق و سلیقه و ویژگی‌های شخصی‌اش را هم در آنها وارد کنند. صفحات ایجاد مخاطبی که طراحی می‌کنید، باید برای بازدیدکنندگان آنقدر ارزش داشته باشد که بتوانند نرخ‌تبدیل سایتتان را به صورت قابل توجهی زیاد کنند.

 این نوع از لندینگ پیج یا صفحه فرود می‌تواند برای موارد زیر کاربرد داشته باشد:

  •  ثبت نام در خبرنامه
  •  راهنما
  •  ثبت نام در یک سمینار آنلاین
  •  یک کتاب الکترونیکی رایگان

 برقراری ارتباط

 این لندینگ پیج یا صفحه ورود که به آنها Click-through نیز گفته می‌شود، به شما این اجازه را می‌دهد بازدیدکنندگان را در مراحل گوناگون کار همراهی کنید و جزو روشهای پیشرفته بازاریابی به حساب می‌آید. این لندینگ پیج ها ترکیبی از دو نوع فروش مستقیم و ایجاد ارتباط هستند و هدف آنها هم هدایت افراد و ترغیب آنها به حرکت در طول مسیر فروش می‌باشد. این نوع صفحات فرود افراد را به صورت مداوم به کلیک کردن روی لینک‌های جدید وادار می‌کند و آنها را در سایت نگه می‌دارد.

روش کار به این صورت است که زمانی مخاطبین وارد صفحه نخست شما شده اند و از آنجا وارد صفحات بعدی می‌شود، به صورت خودکار و هدفمند از طریق لینک‌های موجود در مسیر فروش هدایت می‌شود. استفاده از این صفحات قطعاً جواب می‌دهد؛ مخصوصاً به این دلیل که همه افرادی که روی تبلیغات آنلاین یا صفحات اجتماعی شما کلیک می‌کنند، لزوماً آماده خرید از شما نیستند و نیاز است اندکی جلوتر بیایند.

 صفحات فرود یا لندینگ پیج های Click-through به شما کمک می‌کند تا افرادی را که وارد فرآیند بازاریابی شما شده‌اند در آخر به مشتری تبدیل کنید. این صفحات فرود با توجه کردن به علاقه مندی های مشتری نرخ تبدیل را بالا می‌برند. صفحات برقراری ارتباط سعی می‌کنند که مشتری را آهسته آهسته با خدمت یا محصول ارائه شده شما آشنا کنند و در مرحله نهایی کار فروش را نهایی کنند.

یک لندینگ پیج یا صفحه فرود چه ویژگی‌هایی دارد؟

 عوامل خیلی زیادی در موفقیت یک صفحه فرود وجود دارد. در اینجا تلاش کردیم که تعدادی از اصلی‌ترین عوامل موفقیت یک لندینگ پیج را برایتان شرح دهیم.

 یک عنوان چشمگیر!

همه چیز از عنوان شروع می‌شود. ایجاد علاقه، درک موضوع و جلب توجه، همگی با عنوان اصلی ارتباط مستقیم دارند. عنوان نخستین و مهم‌ترین بخش یک صفحه فرود می‌باشد. عنوان باید توجه مخاطب را جلب کند و به مخاطب توضیح بدهد که محصول مورد نظر دقیقاً چیست. همچنین بهتر است توضیحات شما کوتاه باشد. هرگز برای نوشتن آن بیشتر از ۲۰ کلمه استفاده نکنید. در بهترین حالت باید از ده کلمه استفاده کنید.

 مثلاً لندینگ پیج سایت زیر را مشاهده کنید. صفحه کوتاه و معلوم است و مستقیماً به مشکل احتمالی مخاطب اشاره می‌کند. مخاطبان با مطالعه این عنوان می‌دانند از این وبسایت باید چه انتظاری داشته باشند.لندینگ پیج سایت زیر را مشاهده کنید. صفحه کوتاه و معلوم است و مستقیماً به مشکل احتمالی مخاطب اشاره می‌کند. مخاطبان با مطالعه این عنوان می‌دانند از این وبسایت باید چه انتظاری داشته باشند.

 یک زیرعنوان متقاعد کننده

اگر عنوان اصلی وظیفه جلب توجه مخاطب را بر عهده دارد، کار زیرعنوان این می‌باشد که این شخص را در صفحه نگه دارد. زیرعنوان ها اغلب درست زیر عنوان اصلی قرار می‌گیرند و وظیفه آنها ارائه توضیحات بیشتر به مخاطب و تشویقش به مطالعه بقیه مقاله می‌باشد؛ در حقیقت ادامه عنوان اصلی با اندکی جزئیات بیشتر.

استفاده از تصاویر

مغز انسان عکس‌ها را شش هزار برابر سریعتر از متن پردازش می‌کند. وجود داشتن عکس در لندینگ پیج ها قطعاً بسیار تأثیر گذار می‌باشد. عکس‌هایی که از آنها استفاده می‌کنید، باید بزرگ باشند و همچنین به کسب و کار شما مرتبط باشند. اگر در سایت خود محصولی را می‌فروشید، حتماً باید درون لندینگ پیج شما تصویری از آن محصول وجود داشته باشد. اگر کار شما خدماتی می‌باشد که آن تصویر درست مثل عنوان اصلی وظیفه جلب توجه مخاطب را به عهده دارد. یادتان نرود که کیفیت این عکس‌ها هم اهمیت بسیار زیادی دارد.

 یک مثال عالی از این روش به وبسایت شاتر استوک می‌باشند که از قدرت تصویر در لندینگ پیج یا صفحه فرود نهایت استفاده را کرده است. یک مثال عالی از این روش به وبسایت شاتر استوک می‌باشند که از قدرت تصویر در لندینگ پیج یا صفحه فرود نهایت استفاده را کرده است.

 یک توضیح تکمیلی در مبحث لندینگ پیج یا صفحه فرود

اگر کاربر نفهمد که موضوع چیست به سرعت سایت را ترک می‌کند. توضیحات تکمیلی باید در لندینگ پیج یا صفحه فرود وجود داشته باشند و لحن آنها هم باید ساده و قابل فهم و مستقیم باشد.

 نیازی نیست که این توضیح خود یک پاراگراف جدا باشد، بلکه زیر عنوان، خود عنوان اصلی و یا حتی تصویر هم بسته به شرایط می‌تواند این نقش را ایفا کند. ویژگی مهم دیگری که این توضیحات باید داشته باشد نشان دادن منافع کاربر می‌باشد. برای مثال به جای اینکه بگویید ما وبسایت می‌سازیم باید بگوید به کمک ما وب سایتتان را بسازید و به صورت آنلاین درآمد کسب کنید.

کار خوب دیگری هم که می‌توانید انجام دهید، فهرست کردن فواید کار با سایت شما می‌باشد. این فواید هم دقیقاً مثل توضیحات تکمیلی باید ساده، کوتاه و قابل فهم باشد.

تخفیف های فروشگاه اینترنتی + 22 روش‌های موثر در افزایش فروش

 جریان منطقی

 جریان منطقی یک لندینگ پیج یا صفحه فرود دقیقاً به اندازه محتوای آن پر اهمیت است. مشتری که واقعاً علاقه مند باشد، Landing Page را به صورت کامل می‌خواند. به دلیل همین افراد هم که شده باید این افراد را در یک مسیر فکری هدایت کنید که قانع کننده و منطقی باشد.

لندینگ پیج یا صفحه فرود شما باید با توضیحات کامل مانند منافع مشتری شروع شده و با یک کال تو اکشن خوب تمام شود. لندینگ پیج یا صفحه فرود را به چند بخش تقسیم کنید و در هر کدام از یکی از ویژگیهای خدمات خود حرف بزنید.

محل دکمه کال تو اکشن بسیار مهم است. حتی شما می‌توانید از چندین دکمه کال تو اکشن استفاده کنید و هر کدام را در یکی از قسمتهای لندینگ پیج تان بگذارید. در لندینگ پیج یا صفحه فرودتان از مؤلفه‌های متقاعد کننده استفاده کنید.

 یادتان باشد که لندینگ پیج یا صفحه فرود طولانی در صورت جذاب بودن مطالب خیلی اثر بخش هستند. بنابراین از به کاربردن فرم‌های طولانی نترسید.

 مطرح کردن یک موضوع دردناک

 آدم‌ها از رنج و درد فراری هستند و برای دوری کردن از آن هر کاری را انجام می‌دهند. هر خدمت یا محصولی که در دنیا وجود دارد، به نوعی در تلاش می‌باشد که دردی را تسکین دهد. اگر مخاطبانتان را وادار کنید به مشکلی فکر کنند به صورت خودکار به راه حل آن که محصول یا خدمات شما است فکر می‌کنند.

برای اینکه به کاربر بگویید با محصول شما چه چیزی به دست می‌آورند، باید به او یادآوری کنید که بدون شما چه چیزی را از دست می‌دهند. مثلا به دست آوردن ۵۰۰ هزار تومان لذت بخش است ولی حس از دست ندادن ۵۰۰ هزار تومن لذت‌بخش‌تر هم می‌باشد. در مرحله بعد باید روی این مسئله تاکید کنید که خدمت یا محصول شما برطرف کننده آن درد می‌باشد.

 

 از لذت‌ها حرف بزنید

ما انسان‌ها همان اندازه که از دردی فراری هستیم به دنبال لذت می‌رویم. در لندینگ پیج یا صفحه فرود خود حتماً به لذت استفاده از خدمت یا محصول خود اشاره کنید. هر محصول یا خدمتی می‌تواند به نحوی ارائه شود که هم لذت احساسی و هم لذت روان‌شناختی را به مخاطب القا کند.

Mixpanel شرکتی می‌باشد که خدمات A/B ارائه می‌کند. در مقالات قبلی در مورد تست A/B مطالبی را برایتان عنوان کردیم. صفحه فرود این شرکت به گونه‌ای طراحی شده است که نوعی حس شگفتی و کنجکاوی را در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند و همین رمز موفقیت این شرکت در ارائه خدمات خود می‌باشد.

نقل‌قول‌های اطمینان دهنده

 برای یک کاربری که هنوز به وب سایت مورد نظر اطمینان نکرده است، چه چیزی بهتر از اینکه مشاهده کند کاربران دیگر هم این وب سایت را تأیید کرده‌اند؟ استفاده از نقل قول‌های اشخاص، امروزه تبدیل به یکی از مهمترین و اساسی‌ترین ابزارهای جلب اعتماد مخاطبان شده است.

شما می‌توانید از جمله‌های اشخاص واقعی استفاده کنید. اگر این اشخاص مشهور باشند، بسیار بهتر است. ولی تلاش کنید این نقل قول‌ها را تا جایی که امکان دارد جوری انتخاب کنید که به جامعه هدف شما نزدیک‌تر باشد. حتماً از روی عکس‌ها و ویدیوهای آن افراد استفاده کنید.

 

 روش‌های ارتباط در مبحث لندینگ پیج یا صفحه فرود

 گذاشتن چند این آدرس ایمیل شماره تلفن فرم‌های ارتباط و یک آدرس فیزیکی به اضافه اینکه ممکن است ارتباط مخاطبان با شما را فراهم کند برای شما اعتبار ساز هم می‌باشد. اطلاعات کامل‌تر و بیشتر باشد اطمینان افراد هم بیشتر به شما می‌شود. دست کم شما با این روش می‌توانید واقعی بودنتان را به مخاطبین نشان دهید و در صورت وجود امکان چت آنلاین این اطمینان بیشتر هم می‌شود.

 گارانتی‌ها

 استفاده از نمادهایی که به مخاطبین این اطمینان را می‌دهد که محصولات و خدمات شما واقعی هستند می‌تواند در موفقیت لندینگ پیج یا صفحه فرود شما خیلی تاثیرگذار باشد. برای ما ایرانی‌ها چند سالی است که لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد تبدیل به یکی از عوامل اطمینان دهنده در زمان استفاده از وب سایتهای فروش شده است.

حتماً بخوانید: مفهوم نماد اعتماد الکترونیکی اینماد و چگونگی دریافت آن

 استفاده از کال تو اکشن‌های خوب

 در این مطلب اشاره کردیم که کال تو اکشن‌ها جزوی جدا نشدنی از لندینگ پیج یا صفحه فرود هستند. اگر نمی‌دانید فراخوان عمل خوب چه ویژگی‌هایی دارد، باید بگوییم که در گذشته در رابطه با تعریف فراخوان عمل یا Call To Action مطالبی را برایتان عنوان کردیم.

 نتیجه گیری

لندینگ پیج یا صفحه فرود، صفحات هدفمند و ساده هستن که برای خوشامدگویی به مخاطبین، معرفی یک محصول یا خدمات خاص و دعوت از او به انجام کاری طراحی شده‌اند. ساخت و طراحی درست این صفحات می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در ترافیک سایتتان و همچنین فروش و سود شما داشته باشد. امروزه استفاده از این صفحات به همراه کال تو اکشن‌های مناسب یکی از بایدها در جنبه‌های متفاوت تجارت الکترونیک می‌باشد.

 

 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به درستی کار کرد لندینگ پیج یا صفحه فرود را برایتان توضیح داده باشیم. اگر تجربه­ای در زمینه ساخت و طراحی لندینگ پیج یا صفحه فرود دارید و یا اگر نکته‌ای را از قلم انداختیم، خوشحال می‌شویم که آن را از طریق کامنت گذاری برای ما گوشزد کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top