بهینه سازی و سئوی سایت + 17 تا از بهترین ابزارهای رایگان

 بهینه سازی و سئوی سایت + 17 تا از بهترین ابزارهای رایگان

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با بهترین ابزارهای رایگان بهینه سازی و سئوی سایت مطالب و نکات مهمی را برایتان عنوان کنیم. از این رو خواهشمندیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

فرقی نمی‌کند! چه سایتتان در صفحه ۷ گوگل باشد که مانند شبکه چهار کسی آن را تماشا نکند و چه در صفحه یک باشد و در آنجا برای خودش پادشاهی کند. ممکن است فردا رتبه‌تان زیرو رو شود و از زمین تا آسمان با امروز فرق داشته باشد. هیچ شخصی آینده سئو را نمی‌داند، ولی به صورت کامل و واضح معلوم است که گوگل در رتبه بندی هر روز بیشتر از روز گذشته ریز بین‌تر و سخت گیرتر می‌شود.

پس لازم داریم که پیش از این که گوگل به حسابمان برسد، خودمان، خودمان را زیر ذره بین بگذاریم و سئوی خود را زیر نظر داشته باشیم تا بهانه‌ای دست گوگل ندهیم. اکنون که بهینه سازی و سئوی سایت را بلدید، بهتر می‌باشد که ابزارهای بهینه سازی و سئوی سایت برای کنترل و مدیریت آن را هم بشناسید تا همه چیز مانند موم در دست شما باشد.

 در این مقاله 17 ابزار رایگان بهینه سازی و سئوی سایت که رایگان و پرکاربرد می‌باشند را به شما معرفی می‌کنیم. ما تلاش کردیم که این ابزارها همه بخش‌های سئو را پوشش داده باشد.

گوگل آنالیتیکس

 چرا باید از این ابزار سئو استفاده کرد؟ پاسخ این سؤال خیلی راحت و ساده است: چون شما باید از هر چیزی که در رابطه با بازدید کنندگان و مخاطبین سایت شما می‌باشد را به خوبی بشناسید و از آنها مطلع باشید. با نصب گوگل آنالیتیکس شما می‌توانید داده‌های موجود را در چندین طبقه گوناگون بررسی کنید و سپس به پیگیری کردن آنها بپردازید.

  • Conversions (نرخ تبدیل): در این بخش می‌توانید بیبنید که نرخ تبدیل شما چقدر بوده است یا به عبارتی چه تعداد از کاربران شما به مشتری تبدیل شده‌اند.
  • Behavior (رفتار): این بخش به شما نشان می‌دهد که بازدید کنندگانتان در زمان ورود به سایت شما، دقیقاً چه صفحاتی را مشاهده می‌کنند و چه کاری انجام می‌دهند.
  • Acquisition (نحوه جذب): این بخش به شما می‌گوید که بازدیدکنندگان سایتتان از چه طریقی جذب سایت شما شده‌اند و ترافیک ورودی شما از چه راه‌هایی به دست است.
  • Audience (مخاطبان): در این بخش شما می‌توانید در مورد بازدیدکنندگان و ویژگی‌های آن‌ها اطلاعات مهمی و زیادی کسب کنید. اطلاعاتی مانند تعداد کاربران آنلاین، جنسیت آن‌ها، علاقه‌مندی‌هایشان، مدت زمان ماندن در سایت، بانس ریت و…
  • Real-Time (بررسی لحظه به لحظه): این قسمت به شما اطلاعات لحظه‌ای را نمایش می‌هد؛ اطلاعاتی مثل نحوهٔ ورود کاربران، تعداد صفحات دیده شده توسط آن‌ها، صفحات فعال، مکان فعلی آن‌ها و … در این بخش قابل دسترسی است. مثلاٌ می‌توانید ببینید که در همین لحظه چند نفر در سایت شما هستند و چه کاری انجام می دهند؟

این‌ها فقط بیاناتی کلی از ابزارهای گوگل آنالیتیکس می‌باشد که هرکدام زیرمجموعه‌های کاملی از داده‌ها را در اختیارتان قرار می‌دهند.

 مثالی در مورد بهینه سازی و سئوی سایت

 در قسمت Acquisition روی گزینه چنل کلیک کرده تا صفحه‌ای مثل عکس پایین به شما نمایش داده شود: در قسمت Acquisition روی گزینه چنل کلیک کرده تا صفحه‌ای مثل عکس پایین به شما نمایش داده شود:

با استفاده از این اطلاعات شما می‌توانید متوجه شوید که ترافیک موجود از چه طریقی به سایتتان وارد شده است. بدین ترتیب به گونه‌ای استراتژی بازاریابی‌تان را تنظیم کنید که از همه ظرفیت کانال‌های پرطرفدارتان به بهترین شکل ممکن استفاده شود. در این مثال سایت مورد نظر بیشترین ترافیک سایتش را از سرچ طبیعی مخاطبین در گوگل به دست آورده است.

در حدود 15329 نفر به صورت مستقیم و 21921 نفر از طریق شبکه‌های اجتماعی وارد سایت شما شده‌اند. این سایت بیشترین ترافیک اش را از طریق شبکه های اجتماعی به دست آورده است که یعنی روی شبکه های اجتماعی این سایت به خصوص اینستاگرام به خوبی کار شده است.

بعد از اینکه گوگل آنالیتیکس را نصب کردید، شما می‌توانید از مزیت‌های آن بهره ببرید. گوگل آنالیز همه کارها را به تنهایی انجام می‌دهد، فقط اندکی به آن وقت بدهید تا داده‌های موجود را جمع آوری کند و فرآیند بررسی را شروع کند.

Google PageSpeed Insights یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

در روزهای نخست سئو هیچ شخصی حتی خود گوگل به سرعت سایت‌ها اهمیت نمی‌داد. ولی اکنون داستان خیلی متفاوت است؛ زیرا گوگل به صورت واضح می‌گوید که از سرعت بارگذاری سایت‌ها در رتبه بندی سایت‌ها استفاده می‌شود. شما با استفاده از ابزار Google PageSpeed Insights می‌توانید سرعت بارگذاری صفحات تان را در دسکتاپ و هم در موبایل چک کنید. بعد از این که آدرس سایتتان را وارد کردید، صفحه نتایج اطلاعات متعددی را به شما نشان می‌دهد.

ما برای مثال در page speed سایت گوگل را وارد کردیم. همانگونه که می‌بینید، این غول مرورگر اینترنتی با این حجم از اطلاعات در نسخه دسکتاپش امتیاز 72/100 را در سرعت بارگذاری به خود اختصاص داده است.ما برای مثال در page speed سایت آمازون را وارد کردیم. همانگونه که می‌بینید، این غول فروشگاه‌های اینترنتی با این حجم از محصولات در نسخه دسکتاپش امتیاز ۹۹ را در سرعت بارگذاری به خود اختصاص داده است.

 قطعاً شما هم دوست دارید نمره سایتتان تا جایی که ممکن است به صد نزدیک شود. برای رسیدن به این هدف، پایین‌تر از این امتیازات، پیج اسپید یا سرعت صفحه، توصیه‌هایی برای شما دارد که می‌تواند به بهبود سایتتان کمک کند.

 نکته ای در مبحث یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

یادتان نرود به سرعت سایتتان را برای دستگاه‌های موبایل و دسکتاپ بررسی کنید. باید برای هر دو دستگاه رتبه بالایی داشته باشید.

Similar Web یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

در مبحث بهینه سازی و سئوی سایت به اضافه اینکه باید حواستان به بهینه سازی و سئوی سایت باشد و به صورت مداوم عملکرد سایتتان را مورد بررسی قرار دهید، باید حواستان به اطرافتان نیز باشد که ببینید دیگران چه کاری انجام می‌دهند و شما در میدان رقابت کجای کار هستید.

 این ابزار نه تنها ابزاری رایگان برای انجام چنین کاری است، بلکه استفاده از آن خیلی راحت و ساده می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از این ابزار بررسی کنید که ترافیک رقیبانتان چقدر است و رتبه صفحات رقیبانتان چقدر است؟ و اطلاعات دیگری که دید خیلی خوبی برای برنامه ریزی به شما می‌دهد. در ضمن همه آمارها و داده‌ها با فرمت‌های قابل خوانده شدن به شما ارائه می‌شود.

 اطلاعات خیلی زیادی از طریق این ابزار به دست می‌آید. پس تلاش کنید صفحه نتایج را با جزئیات و به دقت مورد بررسی قرار دهید؛ زیرا این داده‌ها برای بهبود بهینه سازی و سئوی سایت و استراتژی بازاریابی شما در آینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 مثال

 به قسمت داده‌های مرتبط با جستجو بروید؛ شما از طریق این قسمت می‌توانید متوجه شوید که از کجا ترافیک سایتتان تأمین می‌شود، روی چه کلمه‌هایی بیشترین ترافیک را دارید و تبلیغات شما روی کدام کلمه‌ها بیشترین بازده را داشته است.

 محدودیتی که این نسخه دارد، این می‌باشد که شما می‌توانید تنها ۵ مورد را باهم مقایسه کنید، اما با همین پنج مورد همه اطلاعات لازم را به دست می آورید.

SEO SiteCheckup

فکر کنید بهینه سازی و سئوی سایت خود را انجام داده‌اید، ولی هنوز آن گونه که باید مورد توجه گوگل قرار نگرفته‌اید. از کجا باید ایرادها و عیب‌های سایتتان را بیابید؟ شاید با خودتان بگویید که کاش برنامه‌ای بود که می‌گفت اشکال کار من کجاست. این ابزار همان برنامه‌ای است که در چنین مواقعی به شما کمک می‌کند. این ابزار بهینه سازی و سئوی سایت قابلیت‌های گوناگونی دارد. بعضی از این قابلیت‌ها را در ادامه این مقاله برایتان شرح می‌دهیم.

 قابلیت‌های ایجاد گزارش‌های مرتبط با بهینه سازی و سئوی سایت

  •  بررسی رقیبان
  •  مانیتورینگ بهینه سازی و سئوی سایت
  •  تجزیه و تحلیل مشکلات مرتبط با بهینه سازی و سئوی سایت

 اگر شما می‌خواهید بدانید که کارایی این ابزار چیست، بهتر است جستجوی نام خود را انجام دهید. کافی است آدرس سایتتان را در باکس سرچ وارد کنید. نتیجه های به دست آمده در یک صفحه به نمایش در می‌آید و بررسی آنها خیلی راحت می‌باشد. اگر شما می‌خواهید بدانید که کارایی این ابزار چیست، بهتر است جستجوی نام خود را انجام دهید. کافی است آدرس سایتتان را در باکس سرچ وارد کنید. نتیجه های به دست آمده در یک صفحه به نمایش در می‌آید و بررسی آنها خیلی راحت می‌باشد.

 اگر شما خوش شانس باشید، سایتتان نمره کامل را می‌گیرد. این مسئله به معنی این است که از دید یک متخصص بهینه سازی و سئوی سایت همه کارها به درستی انجام شده است و هیچ مشکلی وجود ندارد. البته شما نباید انتظار داشته باشید که چنین نمراتی را بگیرید. این ابزار نه تنها ابزاری رایگان برای انجام چنین کاری است، بلکه استفاده از آن خیلی راحت و ساده می‌باشد.

 نکته

 یادتان نرود بررسی بهینه سازی و سئوی سایت فقط مرحله اولیه کار می‌باشد. این ابزار مشکلات وجود داشته را نمایش می‌دهد. سپس می‌توانید بر روی دکمه How to Fix کلیک کنید تا این برنامه توصیه‌هایی در رابطه با حل مشکلات به شما نمایش دهد.

 با استفاده از این ابزار شما می‌توانید موقعیت‌های بهینه سازی و سئوی سایت خود را بررسی کنید. اگر شما توصیه‌ها و پیشنهادات ارائه شده از طریق این ابزار را انجام دهید، می‌توانید از شر مشکلات خلاص شوید و در موتورهای جستجو رتبه بهتری بگیرید.

۶ روش درآمدزایی در اینستاگرام

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

بارها و بارها پیش آمده است که از مدیران سایت سؤال کرده‌ایم که آیا از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند یا نه؟ باور کنید که تعداد جوابهای منفی آنقدر که زیاد بوده است از خاطرم رفته.

 یکی از ابزارهای رایگانی که توسط گوگل ارائه می‌شود، کنسول جستجوی گوگل یا همان وبمستر تولز سابق می‌باشد. این ابزار اطلاعات و آمارهای سایتتان را خیلی مرتب و ساده به شما نشان می‌دهد. داشبورد گوگل سرچ کنسول می‌تواند اطلاعات سرسری در رابطه با سلامت کلی سایتتان را فراهم کند.داشبورد گوگل سرچ کنسول می‌تواند اطلاعات سرسری در رابطه با سلامت کلی سایتتان را فراهم کند.

 همانگونه که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، ایمپرشین ها، کلیک‌ها، میانگین جایگاه در گوگل، نرخ کلیک سایتتان در هر بازه زمانی که انتخاب کنید قابل مشاهده می‌باشد. امکان دارد اطلاعات موجود در این قسمت برای شما کافی باشد؛ ولی بهتر است پا را فراتر از مرزها قرار دهید و سری به همه قسمت‌های سرچ کنسول بزنید.

  •  قابلیت استفاده از سایت در موبایل
  •  هدف گیری بین المللی
  •  جریمه‌های دستی
  • لینک‌های داخلی
  •  لینک‌های داده شده به سایت شما
  •  تجزیه و تحلیل جستجو

 در قسمت search result یعنی همان صفحه‌ای که عکسش را در قسمت بالا مشاهده می‌کنید، یکی از قسمت‌های پرکاربرد سرچ کنسول می‌باشد که شما می‌توانید عملکرد سایتتان را در گوگل بررسی کنید. برای مثال شما می‌توانید به تفکیک هر عبارت، کشور، صفحه، تاریخ و وسیله جستجو و نوع جستجو را بدانید که چقدر بازدید و کلیک گرفته‌اید، نرخ کلیک سایتتان چگونه است و رتبه سایتتان چقدر است؟

کنسول جستجوی گوگل یکی از دقیق‌ترین و بهترین روش‌ها برای پیگیری لینک‌هایی می‌باشد که به سایتتان داده می‌شوند. همانگونه که می‌دانید، این کار برای رتبه‌بندی بهتر در موتورهای جستجو خیلی مفید می‌باشد. شما باید مطمئن شوید که نه تنها تعداد لینک‌ها را پیگیری می‌کنید، بلکه صفحاتی که بیشترین لینکها را دریافت کرده‌اند را بررسی کنید.

با  استفاده از این ابزار هر چقدر که شما بیشتر به کاوش بپردازید، به اطلاعات بیشتری می‌رسید. یادتان باشد که اطلاعاتتان خیلی سریع به روز رسانی می‌شود، بنابراین تلاش کنید هر چند وقت یکبار داشبورد سرچ کن خودتان را بررسی کنید.

SpyFu یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

تاکنون شنیده‌اید که میگویند دوستانتان را در نزدیکی‌تان نگه دارید بعد دشمنانتان را نزدیکتر؟

 البته این موضوع به معنی این نیست که رقیبان شما دشمنانتان هستند، ولی خوب رقابت است و بهتر است که شما بدانید آنها برای بهینه سازی و سئوی سایت خود در حال انجام چه کاری هستند. اگرچه شما می‌توانید کارهای خیلی زیادی را در این مورد انجام دهید، ولی باید وقتی را برای بررسی رقیبانتان و پیگیری آنها صرف کنید. به خاطر همین بهتر است که به ابزارهایی مانند این ابزار اعتماد کنید.

 با استفاده از این ابزار شما می‌توانید کارهایی که رقیبان شما در حال انجام آن هستند را ببینید، به صفحه اصلی این برنامه بروید و آدرس هر سایتی را که دوست دارید وارد کنید. از این قسمت شما می‌توانید سرچ تان را انجام دهید و سپس از اطلاعات نشان داده شده استفاده کنید. با وارد کردن آدرس سایت، نتایجی مانند نتایج پایین به شما نشان داده می‌شود. با استفاده از این ابزار شما می‌توانید کارهایی که رقیبان شما در حال انجام آن هستند را ببینید، به صفحه اصلی این برنامه بروید و آدرس هر سایتی را که دوست دارید وارد کنید.

 این‌ها فقط شروع کار می‌باشد. شما می‌توانید نتیجه‌های وجود داشته در صفحه را مورد بررسی قرار دهید و داده‌های مرتبط با موارد زیر را جمع آوری کنید.

  •  لینک‌های داخلی
  •  سابقه رتبه بندی سایت
  •  کلمات کلیدی برتر
  •  کلمات کلیدی اشتراکی

 شاید از خودتان بپرسید که دانستن کارهایی که رقیبان انجام می‌دهند، چه مزیتی دارد؟ جای هیچ تردید و شکی نیست که همه دوست دارند وقت کمی را روی رقیبانشان صرف کنند و بیشتر وقتشان را روی کسب و کارشان تمرکز کنند. ولی در نظر بگیرید که شما نمی‌توانید بدون شناسایی رقیبانتان موفقیتی کسب کنید. با کمک این ابزار شما می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

  •  به دست آوردن اطلاعات بیشتر در رابطه با پروفایل لینک بیلدینگ رقبا
  •  به دست آوردن کلمات کلیدی جدید برای رتبه گیری در نتایج جستجو
  •  بررسی میزان موفقیت شما یا رقیبانتان در یک کلمه کلیدی خواص

در مبحث بهینه سازی و سئوی سایت کارتان را با رقیبان اصلی شروع کنید. بعد از گذشت مدتی می‌فهمید که چه تهدیدات بزرگی برای رتبه بندی در موتورهای جستجو را پشت سر گذاشته‌اید.

 

Dasheroo

شما هم از تلف کردن وقتتان بر روی ابزارهای گوناگون خسته شده‌اید، بهتر است این ابزار را امتحان کنید. این ابزار یکی از راه‌های کاربر پسند، تجاری و رایگان می‌باشد که همه معیارهای کسب و کار را در کنار یکدیگر می‌گذارد. برای اینکه داده‌هایتان را پیگیری کنید مجبور نیستید که به صورت جداگانه از ابزارهای گوناگون استفاده کنید.

 اکنون با خود می گویید که این هم که کارایی‌اش مانند ابزارهای قبلی می‌باشد. بنابراین چه فرقی با بقیه دارد؟ فرق این ابزار، این می‌باشد که این ابزار یکی از بزرگترین کتابخانه‌های ادغامی شبکه‌های اجتماعی را در خود دارد و می‌تواند به اپلیکیشن های زیر وصل شود:

  • Shopify
  • HubSpot
  • اینستاگرام
  • گوگل آنالیز
  • یوتیوب
  • توییتر
  • فیس بوک

مطمئن باشید شما هم مانند مانند ما از بررسی داده‌های به دست آمده لذت می‌برید؛ ولی مطمئناً نمی‌توانید این کار را به صورت مداوم و پشت سر هم انجام دهید. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً از این ابزار خوب برای کسب و کارتان استفاده کنید.

Google Keyword Planner یکی دیگر از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

خوب اکنون رسیدیم به مبحث مهم بهینه سازی و سئوی سایت یعنی کلمات کلیدی که تا دلتان بخواهد، برای آنها ابزار جست و جو و تحقیق ارائه شده است. ولی اکنون قرار است که یکی از بهترین این ابزارها را به شما معرفی کنیم. ابزار کیورد پلنر گوگل که عصای دست ما دیجیتال مارکتر ها می‌باشد و کار با آن خیلی راحت و ساده است.

نکته

 برای استفاده از این ابزار در نخستین گام شما باید یک اکانت گوگل ادز داشته باشید و حساب شما فعال باشد. در این صورت است که شما می‌توانید به صورت رایگان از این ابزار بدون محدودیت استفاده کنید. اگر نه اطلاعات دقیق و کاملی به شما نشان داده نمی‌شود. فقط توجه کنید که حتماً اگر نتوانید کلمات کلیدی درستی را در سایتتان به کار ببرید، با شکست روبرو می‌شوید.

بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق و مطمئن شدن از موقعیت کلمات کلیدی بهتر است از ابزار گوگل کیورد پلنر استفاده کنید. چون که این ابزار توسط خود گوگل مدیریت می‌شود، مطمئن می‌شوید که داده‌های به دست آمده از طریق آن بسیار دقیق هستند.

 برای کار با این ابزار کافیست وارد اکانت تان شوید و چند کلمه که به کسب و کارتان ربط دارد را وارد کنید. برای مثال ما در عکس بالا کلماتی مانند استراتژی محتوا، تولید محتوا، بازاریابی محتوا و مدیریت محتوا را وارد کرده‌ایم. اکنون روی دکمه Get Ideas کلیک کنید. گوگل پلنر به شما اطلاعات زیر را نمایش می‌دهد:

  •  کلمات کلیدی مرتبط با کلمه‌ای که سرچ کرده‌اید و تعداد جستجوهای ماهانه این کلمه‌ها
  •  روند جستجوی کلمه در بازه زمانی مشخص شده
  •  رقابت آن کلمه در گوگل
  •  میانگین جستجوی کلمات کلیدی در هر ماه

خوب اکنون شما یک لیست از کلمات کلیدی یا کلید واژه‌هایی دارید که می‌توانید از آنها برای چیدن استراتژی بازاریابی‌تان استفاده کنید. بهتر است پیش از شروع به کار سایت از کیورد پلنر استفاده کنید. در این صورت شما می‌توانید محتوایتان را طبق کلمات کلیدی معتبر ایجاد کنید.

GTMETRIX یکی از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

این ابزار سرعت بارگذاری صفحات سایتتان را ارزیابی می‌کند و در کنار نمره عملکردی که به سایتتان می‌دهد توصیه‌های عملی هم برایتان دارد تا سرعت صفحاتتان را بیشتر کنید.این ابزار سرعت بارگذاری صفحات سایتتان را ارزیابی می‌کند و در کنار نمره عملکردی که به سایتتان می‌دهد توصیه‌های عملی هم برایتان دارد تا سرعت صفحاتتان را بیشتر کنید.

Google mobile friendly test

در مبحث بهینه سازی و سئوی سایت گوگل خیلی واضح و روشن گفته است که سایت‌هایی که ریسپانسیو نیستند، رتبه کمتری در نتایج می‌گیرند. حتی با الگوریتم موبایل فرست index ابتدا نسخه موبایل صفحات را ایندکس می‌کند تا اشخاصی که به کاربران موبایلی خود هم توجه می‌کنند در جایگاه بالاتر قرار دهد.

 گوگل ابزاری طراحی کرده است که موبایل فرندلی بودن سایتتان را مورد بررسی قرار می‌دهد تا ببینید که کاربر سایتتان را در صفحات نمایش کوچک مانند موبایل درست می‌بیند یا نه.در مبحث بهینه سازی و سئوی سایت گوگل خیلی واضح و روشن گفته است که سایت‌هایی که ریسپانسیو نیستند، رتبه کمتری در نتایج می‌گیرند.

xml-sitemaps از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

 نقشه سایت یا سایت مپ، یک صفحه از وب سایت می‌باشد که با لیست کردن آدرس همه صفحاتتان، به ربات‌های موتور جستجو کمک می‌کند تا آسان تر سایتتان را مورد بررسی قرار دهد و ایندکس کند. اگر سایتتان وردپرسی می‌باشد، بدانید که افزونه های زیادی برای ساخت سایت مپ برایتان وجود دارد. ولی اگر سایت‌هایی با cms های اقتصادی استفاده می‌کنید، احتمالاً برای ساخت نقشه سایت به مشکل می‌خورید. در این شرایط می‌باشد که ابزار بهینه سازی و سئوی سایت رایگان xml-sitemaps کمکتان می‌کند.اگر سایت‌هایی با cms های اقتصادی استفاده می‌کنید، احتمالاً برای ساخت نقشه سایت به مشکل می‌خورید.

HEO چیست؟ + 10 نکته بهینه سازی وب سایت برای کاربران که باید بدانید!

همانگونه که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، می‌توانید آدرس وب سایت خو را در  کادر مشخص شده وارد کنید و سپس با زدن دکمه استارت منتظر ساخته شدن فایل سایت مپ سایتتان باشید. پس از اینکه فایل ساخته شد، باید آن را در آدرسی مانند example.ir/sitemap.xml قرار بدهید و منتشر و سپس آدرس دقیق صفحه سایت مپ را از طریق سرچ کنسول به گوگل معرفی کنید.

keywordtool

در مبحث بهینه سازی و سئوی سایت در بخش قبل گفتیم که کیورد پلنر وقتی برای شما قابل دسترسی و رایگان می‌باشد که از تبلیغات گوگل استفاده کرده باشید. البته کیورد پلنر چند سال قبل که ابزار گوگل در اختیار همه وبمستران بود، کسی نیاز به ابزار دیگری برای تحقیقات کلمات کلیدی نداشت. ولی زمانی این ابزار از دسترس مخاطبان عادی خارج شد که وبمستران به ابزارهای رایگانی نیاز پیدا کردند که بتوانند در پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کارشان به آنها کمک کند.

بیشتر ابزارهایی که اکنون برای این کار ساخته شده است، غیر رایگان و پولی می‌باشد. ابزار keyword tool نیز همین طور می‌باشد. ولی در حالت رایگان نیز این ابزار اطلاعات خیلی خوبی در رابطه با کلمات که مخاطبان کسب و کار جستجو می‌کنند به شما می‌دهند. مثلاً به تصویر زیر نگاه کنید.بیشتر ابزارهایی که اکنون برای این کار ساخته شده است، غیر رایگان و پولی می‌باشد. ابزار keyword tool نیز همین طور می‌باشد.

همانگونه که مشاهده می‌کنید با سرچ کلمه آموزش سئو در این ابزار تعداد خیلی زیادی واژه مشابه که توسط مخاطبان سرچ می‌شود به ما نشان داده می‌شود. در نسخه پولی اطلاعات زیادتری مانند تعداد جستجوی کلمات و همچنین کلمات بیشتر به شما نشان داده می‌شود.

Ahrefs یکی دیگر از ابزار های بهینه سازی و سئوی سایت

این وبسایت به معنای واقعی یکی از قدرتمندترین و توانمند ترین ابزارهای مانیتور و بررسی بک لینک‌ها در کل سطح وب را در اختیار دارد. البته خوب قطعاً حاضر هم نیست که این ابزار فوق العاده اش را به صورت رایگان در اختیار همه مخاطبین بگذارد. ولی این سایت به شما اجازه می‌دهد که به صورت رایگان اطلاعاتی را در رابطه با وب سایتتان یا رقیبان به کمک ابزار backlink checker به دست بیاورید.

 اطلاعاتی مانند امتیاز دامنه، میزان لینکهای فالو و نو فالو، تعداد بک لینک‌های دامنه و غیره به صورت رایگان تعدادی از بک لینک‌های ساخته شده برای سایت را هم به شما نشان می‌دهد. به اضافه، سایت ahrefs، سایت ماز همچنین قابلیت شبیه به این را به صورت رایگان در اختیارتان می‌گذارد. البته برای استفاده از ابزار بررسی بک لینک ماز شما نیاز دارید که ثبت نام کنید.

moz bar

شاید شما چند باری واژه های PA و DA را از زبان سئو کاران شنیده باشید. این ها شاخص‌هایی هستند که از طرف وب سایت معتبر ماز که بر اساس آنها اعتبار دامنه و صفحات سایت پیش گوگل مشخص می‌شود. وقتی که گوگل شاخص معروفش را یعنی پیج رانک در آن را از دسترس وبمستران خارج کرد، دامین و پیج اتوریتی ماز به عنوان شاخص‌های معتبر در میان سئو کاران شناخته می‌شوند.

 در این میان ماز برای اینکه دسترسی مخاطبین را برای بررسی اعتبار دامنه‌های سطح وب راحت کند، برای آنها یک افزونه مرورگر کروم ساخته است. شما می‌توانید با دانلود و نصب این افزونه روی مرورگرتان اطلاعاتی را در رابطه با هر سایتی که در سطح وب می‌بینید به دست بیاورید. 

 همانگونه که می دانید، به کمک ماز بار توانستیم اطلاعاتی در رابطه با دامین اتوریتی و پیج آتوریتی و همینطور نرخ اسپم و تعداد بک لینک‌های سایت مورد نظر را در کوتاه‌ترین زمان به دست بیاوریم. وقتی که در گوگل کلمه‌ای را سرچ کنید، پایین هر وبسایت هم به شما نشان داده می‌شود.

Screaming frog

ابزار رایگان بهینه سازی و سئوی سایت Screaming frog یکی از پرکاربردترین ابزارها برای کسب و کارها و وبمستران می‌باشد. شما با کمک این ابزار می‌توانید یک نگاه جزئی و سریع به سئو داخلی سایتتان داشته باشید. برای مثال:

  •  لینک‌های خروجی
  •  لینک و ریدایرکت صفحات
  •  توضیحات متای صفحات
  •  عنوان هر صفحه
  •  تعداد تگهای اچ در هر صفحه
  •  و…

 توجه کنید که این ابزار یکی از ابزارهای آنلاین در سطح وب نیست و برای استفاده از آن باید نرم افزارش را دانلود کنید و سپس روی کامپیوترتان نصب کنید.

Brocken link checker

یکی دیگر از مواردی که به شدت می‌تواند روی کم شدن قدرت بهینه سازی و سئوی سایت شما تأثیر داشته باشد، وجود لینک‌های شکسته در آن سایت می‌باشد. منظورمان از لینک‌های شکسته لینک‌هایی است که به صفحات ۴۰۴ و حذف شده می‌رسد. اگر شما می‌خواهید لینک‌های شکسته وب سایتتان را بیابید، باید از ابزار سئو رایگان Brocken link checker استفاده کنید.منظورمان از لینک‌های شکسته لینک‌هایی است که به صفحات ۴۰۴ و حذف شده می‌رسد. اگر شما می‌خواهید لینک‌های شکسته وب سایتتان را بیابید، باید از ابزار سئو رایگان Brocken link checker استفاده کنید.

 در عکس بالا پس از آنالیز سایت، 2 لینک شکسته نشان داده می‌شود. با کلیک کردن روی گزینه url که جلوی هر لینک قرار دارد، می‌توانید صفحه از سایت که این لینک‌های شکسته در آنها قرار گرفته است را ببینید.

Google Light House

ابزار لایت هاوس گوگل عملکرد صفحه یا سایتتان را از ۵ جهت ارزیابی می‌کند و به شما می‌گوید که کدام قسمت‌ها مشکل دارند. این ۵ موضوع عبارتند از:

  • وب اپلیکیشن پیش‌روند (PWA): برنامه‌های وب پیشرونده در حقیقت وب‌سایت‌های می‌باشند که مانند اپلیکیشن های نصبی قابل استفاده هستند. گزارش لایت هاوس در مورد سرعت و کارایی، بهینه سازی و سئو سایت و قابلیت نصب این سایت‌ها می‌باشد.
  • بهینه سازی و سئوی سایت (SEO): گزارش لایت هاوس در مورد سئو، یک چک لیست از اصول اولیه می‌باشد که هر سایت باید آن را رعایت کنند.
  • دسترسی‌پذیری: (Accessibility)
  • تجربه برتر (Best Practices): نکته‌هایی که بررسی می‌کند برای تجربه بهتر کاربران، سئو، بهبود عملکرد وبسایت و غیره مؤثر هستند. به اضافه مشکلات احتمالی، که شاید کاربران عادی آن را متوجه نشوند را کاهش می‌دهد.
  • اجرا (Performance): این آزمون بررسی می‌کند که روند بارگذاری و سرعت بارگذاری صفحه مورد نظر چقدر است.

این  ابزارها هر کدام از این بخشها، شاخص‌های گسترده‌ای دارد که در اینجا فقط به یک نمای کلی اشاره کردیم. ولی چطور باید از این ابزارها استفاده کرد؟

 دو راه ساده برای گرفتن گزارشات لایت هاوس موجود می‌باشد. اولین راه استفاده از خود مرورگر کروم می‌باشد. برای این کار کافیست روی صفحه سایت کلیک راست کنید و Inspect را انتخاب کنید و یا اینکه دکمه اف ۱۲ را بزنید. تب آخر لایت هاوس می‌باشد که با انتخاب نوع گزارش و دستگاه مورد نظر می‌توانید گزارش مربوطه را بگیرید. پس از زدن Generate report این ابزار نتایجی را به شما نشان می دهد.

 دومین راه استفاده از ابزار نصب افزونه لایت هاوس روی مرورگر کروم می‌باشد. برای نصب این افزونه به وب استور خود گوگل بروید. پس از نصب افزونه در هر صفحه‌ای که دوست داشتید، می‌توانید آن را از گوشه بالای سمت راست اجرا کنید.

 نتیجه گیری

 همانگونه که دیدید، ابزارهای خیلی زیادی برای بهینه سازی و سئوی سایت وجود دارند که 17 تا از مهمترین و پرکاربردترین آنها را برایتان شرح دادیم. البته ابزارهای بسیار زیاد دیگری مانند گوگل ترند هم وجود دارند که می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. اگر شما از هر یک از این ابزارها تجربه‌ای دارید خوشحال می‌شویم که از پیشنهادات و نظراتتان بهره ببریم. همینطور اگر در زمینه آموزش سئو سوالی دارید، می‌توانید از طریق بخش دیدگاه‌ها برایمان کامنت بگذارید. مطمئن باشید که همکاران ما در استاد وب در اسرع وقت پاسخ سوالتان را می‌دهند.

 

 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشد. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط از طریق لینک مقالات زیر، اطلاعات مفید و آموزنده‌ای در رابطه با طراحی سایت، آموزش سئو، دیجیتال مارکتینگ و غیره به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top