انواع سیستم‌های فروشگاه سازها

معرفی فروشگاه ساز و انواع سیستم‌های فروشگاه سازها

 در گذشته در صورتی که تصمیم به ایجاد فروشگاه اینترنتی می‌گرفتید این کار بسیار سخت و دشوار در نظر گرفته می‌شد. زیرا درگذشته ابزاری به نام فروشگاه ساز در اختیار کاربران اینترنتی قرار نگرفته و از این رو آنها مجبور بودند تا همه چیز را از ابتدا بسازند. این کار برای آنها هزینه و زمان زیادی را می‌طلبید. اما در مقابل امروزه افراد به راحتی می‌توانند به و طراحی و ساخت فروشگاه‌های اینترنتی بپردازند. در واقع امروزه افراد می‌توانند به کمک انواع سیستم‌های فروشگاه سازها به راحتی و در زمان بسیار اندک یک فروشگاه اینترنتی بسازند؛ که تمام امکانات لازم را در اختیار کاربرانشان قرار می‌دهد. از این رو تمام هم و غم شما این خواهد بود که محصولاتی را وارد این فروشگاه کنید که برایشان مشتری‌های متعددی پیدا شود.

از این رو در این مقاله قصد داریم را در رابطه با معرفی فروشگاه ساز و انواع سیستم‌های فروشگاه سازها نکات مفیدی را برایتان ارائه دهیم. خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

معرفی فروشگاه ساز و کاربرد انواع سیستم‌های فروشگاه سازها

در صورتی که طراحی و قصد ساختن یک فروشگاه آنلاین را دارید باید در نظر داشته باشید که شما نیازمند یک سیستم خواهید بود که این فروشگاه را برایتان مدیریت کند. سیستمی که بتوانید از طریق آن، محصولات خود را وارد فروشگاه اینترنتی خود کرده و موجودی انبار خود را مشخص کنید. شما به وسیله این سیستم می‌توانید طوفانهای تخفیف تعریف کرده و سفارش‌های مشتریان را از سر بگیرید. در یک کلام، تمامی امکانات را به یکدیگر مرتبط سازید. آنجاست که مفهومی به اسم فروشگاه ساز برجسته می‌شود. فروشگاه سازها در واقع سیستم‌هایی هستند که دقیقاً با هدف ساخت فروشگاه اینترنتی ساخته شده‌اند. در واقع این سیستم‌ها وظیفه دارند تمامی آنچه را که یک فروشگاه اینترنتی لازم دارد در اختیار شما قرار دهند. به وسیله انواع فروشگاه ساز ها شما می‌توانید به راحتی یک فروشگاه اینترنتی تمام و کمال برای خودتان بسازید و سریعاً وارد بازار رقابت آنلاین شوید.

معرفی فروشگاه ساز و کاربرد انواع سیستم‌های فروشگاه سازها

 مشکل‌های موجود در اثر استفاده از انواع سیستم‌های فروشگاه سازها

لازم به ذکر است که تعداد این دسته از فروشگاه‌هایی که به وسیله انواع سیستمهای فروشگاه سازها طراحی شده‌اند؛ کم نیست. در واقع زمانی که شما تصمیم به ایجاد یک فروشگاه اینترنتی به وسیله سیستم فروشگاه ساز می‌گیرید متوجه خواهید شد که ده‌ها انتخاب مختلف پیش روی شما قرار دارد. که هر کدام دارای مزایا و معایب مرتبط با خود می‌باشند.

 علاوه بر مشکل گفته شده، مشکل بعدی استفاده از این سیستم‌ها این است که اطلاعات کامل و موثقی در رابطه با آنها وجود ندارد. شما برای استفاده از آنها هیچگونه راهنمایی را نخواهید یافت که شما در این مسیر هدایت کند. از این رو در این مقاله تصمیم گرفتیم تا برای راحتی کار شما در رابطه با معرفی فروشگاه ساز و انواع فروشگاه ساز ها مطالب و نکات مفیدی را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم.

 

انواع سیستم‌های فروشگاه ساز ها

به طور کلی در مجموع انواع سیستمهای فروشگاه ساز به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند. تعدادی از آنها به صورت کد باز در اختیار کاربران قرار گرفته و دسته دیگر به صورت اشتراکی وجود دارند. در ادامه هر کدام از این دو دسته را به صورت کامل بررسی کرده و نکات مفید و مهم مرتبط با آن را برایتان بیان می‌کنیم.

  • فروشگاه‌سازهای کد باز (Open Source) از انواع سیستمهای فروشگاه ساز

این دسته از سیستم‌های فروشگاه ساز به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. به همین دلیل برای تمامی کاربرها قابل دسترسی می‌باشند. همچنین از هر نظر قابلیت ویرایش دارند. به طور کلی باید بگویم که فروشگاه ساز هایی که دارای کدهای باز هستند بر روی‌هاست شما سوار می‌شوند و استفاده از آنها به کمی تخصص و مهارت نیاز دارد. شما می‌توانید این مهارت‌ها را با آموزش‌های مختلف و مطالعه به دست آورید. همچنین می‌توانید این نکات را از شخصی که در این زمینه تجربه و مهارت کافی دارد دریافت کنید.

مفهوم سئوی داخلی (On Page Seo) چیست؟ + 14 تکنیک کاربردی آن

فروشگاه‌سازهای کد باز (Open Source)

 به نظر شما درآمد این فروشگاه سازها از کجاست؟

 به طور کلی زمانی که شما از یک فروشگاه ساز کدباز استفاده می‌کنید به امکانات مختلفی نیاز پیدا خواهید کرد. به عنوان مثال اولین چیزی که برای استفاده از این فروشگاه سازها لازم است این است که یک قالب مناسب خریداری کنید. پس از آن شما نیاز به ایجاد یک سیستم درگاه پرداخت اینترنتی از یکی از بانکهای ایرانی را دارید. از این رو تمامی امکاناتی را که به سیستم خود اضافه می‌کنید همگی احتمالاً دارای هزینه‌هایی برای شما خواهند بود. از این رو در آمد انواع سیستم فروشگاه ساز اینترنتی که به صورت کد باز وجود دارند از طریق خرید این افزونه‌ها محاسبه خواهد شد.

در نظر داشته باشید که هنگام استفاده از انواع سیستم‌های فروشگاه، قرار نیست کسی مشکلات شما را برایتان حل کند. مگر اینکه شما کسی را استخدام کنید که این کار را برای سایتتان انجام دهد. در واقع هدف ما از گفتن این موضوع آن است که نباید از سازنده این سیستم‌ها انتظار داشته باشید تا در رفع مشکل‌هایتان به شما کمک کنند. در واقع شما باید کسی را داشته باشید که در زمینه استفاده و توسعه این سیستم‌ها مهارت کافی و لازم را داشته باشد. یا اینکه خودتان شروع به یادگیری این مهارت‌ها کنید.

 

انواع فروشگاه سازهای کدباز مطرحی که در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پیش از آنکه انواع فروشگاه ساز هایی را که از دسته کد باز هستند را برایتان معرفی کنیم باید بگوییم که انواع سیستم‌های فروشگاه سازهایی که به صورت کد باز بوده و در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در حقیقت ترجمه سیستم‌های خارجی می‌باشند. این سیستم‌ها در دنیا مقبولیت خوبی را به دست آورده و کاربران بسیاری را ترغیب به استفاده از آنها کرده‌اند.

انواع فروشگاه ساز های کدباز مطرح در ایران عبارتند از:

  •  فروشگاه ساز ووکامرس
  • فروشگاه ساز جوملا
  • فروشگاه‌ساز پرستاشاپ
  • فروشگاه‌ساز اپن کارت
  • فروشگاه‌ساز مجنتو
  • فروشگاه‌ساز دروپال

در رابطه با فروشگاه ساز ووکامرس باید بگویم که این فروشگاه ساز یک افزونه برای سیستم مدیریت محتوا وردپرس در نظر گرفته می‌شود. در واقع یک سیستم وبلاگی است که قابلیت‌های فروشگاه نیز به آن اضافه شده است.

همچنین در رابطه با فروشگاه ساز جوملا باید بگویم که این فروشگاه ساز دقیقاً همانند ووکامرس بوده و بر روی سیستم مدیریت محتوای جوملا سوار می‌شود. تا قابلیت فروشگاهی را به آن اضافه می‌نماید.

  • فروشگاه ساز های اشتراکی از انواع سیستمهای فروشگاه ساز

به طور کلی این سیستم‌ها بر اساس اشتراک کار می‌کنند. یعنی شما باید برای دریافت این سیستم‌ها و خدمات مرتبط با آن، یک هزینه سالیانه به این سیستم پرداخت کنید. به این سیستم‌ها اصطلاحاً SaaS یا همان Software as a Service گفته می‌شود.

 لازم به ذکر که زمانی که شما از یک سیستم اجتماعی استفاده می‌کنید سایت شما بر روی‌هاست قرار می‌گیرد و تمامی خدمات لازم نیز توسط شرکت به شما داده می‌شود. با وجود اینکه استفاده از این سیستم‌ها رایگان می‌باشد اما در مقابل هزینه‌های خرید قالب، خرید افزونه، استخدام طراح سایت، اجاره‌هاست و… را ندارد. علاوه بر این موضوع کار با این سیستم‌ها بسیار ساده‌تر از سیستم‌های کد باز می‌باشد.

12 نکته مهم برای ارائه توضیحات محصولات فروشگاه اینترنتی

در نظر داشته باشید که با دریافت یک سیستم فروشگاه ساز اشتراکی از انواع سیستم‌های فروشگاه ساز، همیشه خیالتان راحت است چرا که یک تیم پشتیبانی وجود دارد که به تمامی سؤالات شما پاسخ داده و به رفع تمامی مشکلات شما می‌پردازد. علاوه بر این موضوع ویرایش و توسعه سایت شما به وسیله این دسته از فروشگاه سازها بسیار راحت‌تر بوده و در زمان کمتری انجام می‌شود.

فروشگاه ساز های اشتراکی از انواع سیستمهای فروشگاه ساز

نکته

 البته باید بگوییم که شما نباید تصور کنید که این سیستم‌ها یقیناً بهتر هستند. در واقع حرف ما این است که این سیستم‌ها برای افراد مبتدی و کسانی که اطلاعات چندانی از این مباحث ندارند و از طراحی سایت‌ها هم چیز زیادی نمی‌دانند بهتر است. اما اگر قصد ایجاد امکانات مخصوصی در فروشگاهتان را دارید، دست شما کمی بسته خواهد بود. از این رو باید با شرکت ارائه دهنده فروشگاه ساز به توافق برسید.

 فروشگاه‌سازهای اشتراکی مطرحی که در ایران عرضه می‌شوند:

  • فروشگاه‌ساز شاپفا
  • فروشگاه‌ساز سبد خرید
  • فروشگاه‌ساز بیدک
  • فروشگاه‌ساز سازیتو
  • فروشگاه‌ساز کاموا

 به طور کلی باید بگویم که فروشگاه ساز های اشتراکی در جهان کم نیستند و نمونه‌های گفته شده به عنوان مطرح‌ترین فروشگاه ساز های اشتراکی در جهان محسوب می‌شوند. در نظر بگیرید که متاسفانه هیچ کدام از آنها به ایران خدماتی ارائه نمی‌دهند. با این وجود، در سال‌های اخیر شاهد فروشگاه سازهای ایرانی مختلف بوده‌ایم که به صورت اشتراکی کار می‌کنند.

کدام یک از این دو نوع سیستم فروشگاه ساز را برگزینیم؟

کدام یک از این دو نوع سیستم فروشگاه ساز را برگزینیم؟

به طور کلی ما در این مقاله تفاوت‌های عمده این دو نوع سیستم فروشگاه ساز را برایتان معرفی کردیم. همچنین مزایا و معایب هر کدام را به روشنی برایتان بیان کردیم. در صورتی که هنوز هم بین انتخاب آن دو شک دارید باید ببینیم که انتخاب نوع سیستم کاملاً بستگی به سطح توانایی شما و همچنین خواسته‌های شما دارد یا خیر. سیستم اشتراکی بسیار ساده بوده و یک تیم پشتیبانی را در اختیار شما قرار می‌دهد. تا بتوانند مشکلات و سؤال‌های شما را حل کرده و پاسخ دهند. اما در مقابل سیستم‌های فروشگاه ساز از هر نظر قابل ویرایش بوده و دست شما را برای ایجاد تغییرات بسیار گسترده و بزرگ باز می‌گذارند.

 در صورتی که به دنبال دریافت یک جواب قطعی هستید بهتر است به جای آنکه بر حسب نوع فروشگاه ساز به انتخاب بپردازید، سیستم‌های مختلف را با هم بررسی کنید و ببینید که کدام‌یک از آنها با نیازها و خواسته‌های شما همخوانی بیشتری دارد. این یعنی درگیر نوع سیستم نشوید و بیشتر به این دقت کنید که آیا سیستم مورد نظر، می‌تواند پاسخگوی نیازهای شما باشد یا خیر.

 

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله همراه سایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید. همچنین مطالب برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشند. شما می‌توانید با مراجعه به امکانات موجود در این وب سایت، اطلاعات بسیار زیادی را در زمینه‌های مرتبط به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top