مفهوم سئوی داخلی (On Page Seo) چیست + تکنیک های کاربردی آن

مفهوم سئوی داخلی (On Page Seo) چیست؟ + 14 تکنیک کاربردی آن

به نظر شما ویژگی یک محتوای جذاب چیست؟ اولین موضوع داشتن یک محتوای جذاب برای مخاطبین و کاربران است. اما چرا برخی اوقات یک پست وبلاگی بسیار جذاب، ویژه و منحصر به فرد تولید می‌کنید اما برای خوانندگان جذابیتی ندارد؟ مشکل دقیقاً کجاست؟ مفهوم سئوی داخلی چیست + ۱۴ تکنیک اثربخش در On Page Seo عنوان مقاله ای است که در ادامه آن را می خوانید. بنابراین خواهشمندیم که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مقدمه

 در پاسخ به سوال بالا باید بگویم ساده است. شما باید کاری کنید که مخاطبین بتوانند به راحتی مطالب شما را در موتورهای جستجوگر پیدا کنند. بنابراین شما باید اصول استاندارد سئوی داخلی را برای یک مطلب و یا یک محتوا رعایت کنید. بدین وسیله می توانید به موتورهای جستجو کمک کرده تا راحت‌تر محتوا و مطلب شما را مشخص کنند و رتبه بهتری به آن بدهند.

 در این مقاله مفهوم سئو داخلی را شکافته و با راهنمایی قدم به قدم به شما می گوییم که چگونه می‌توانید محتوای درونی وبسایت خود را بهینه کرده و قدمی بزرگ در جهت بهینه‌سازی بهتر وب سایت بردارید.مفهوم سئوی داخلی (On Page Seo) چیست؟

 مفهوم سئوی داخلی (on page seo)

 بدون بهینه سازی و سئو هر چقدر هم که خوب باشید شاید هرگز دیده نشوید. در گذشته بیان کردیم وبسایتی که بهینه سازی نشده باشد، همانند انسانی است که ته چاله گیر کرده و هر چقدر که فریاد بزند کسی صدایش را نمی‌شوند. هم اکنون ماجرا دقیقاً به همان شکل است. برای اینکه دیده شوید در آغاز مسیر باید قسمتی از کارهای بهینه‌سازی را خودتان در صفحات انجام داده و بقیه کارها را خارج از سایت.

 مفهوم سئوی داخلی در واقع بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است که در داخل وبسایت خودتان صورت می‌پذیرد. اگر وبسایت شما با اصول داخلی بهینه شده باشد، موتورهای جستجوگر گوگل به راحتی می‌توانند وب سایت شما را پیدا کرده و مطالب آن را بخوانند و اگر استانداردهای لازم را داشته باشند آن را به عنوان یک وب سایت مفید به کاربران معرفی می‌کنند.

 در واقع به بیانی ساده‌تر هم شما کار مفیدی انجام داده‌اید و هم مطالب و سایت خود را برای گوگل بهینه کرده‌اید. عجله نکنید. ما هنوز در ابتدای داستان مفهوم سئوی داخلی یعنی شروع بهینه سازی با سئوی داخلی هستیم. سئو کردن صفحات داخلی کار دشواری نیست. کافی است که چند نکته ساده را رعایت کنید و آن را برای مطالب و محتوای خود لحاظ کنید در ادامه این مقاله فهرستی از نکات و اصول سئوی داخلی را برایتان گردآوری کرده‌ایم.

 تکنیک‌های سئو داخلی وب سایت

 در این قسمت نکات و مطالب سئو داخلی را برایتان بیان خواهیم کرد که در سال ۲۰۲۰ اطلاع رسانی شده‌اند و بیشترین تأثیر را در بهینه سازی وب سایت می‌گذارند.

آدرس (URL) تمام صفحات سایت خود را بهینه سازی کنید

 آدرس صفحات وب سایت اولین چیزی است که نظر گوگل را به خود جلب می‌کند. آدرس وب سایت شما باید به محتوای داخلی وب سایت مربوط بوده و شامل کلمات کلیدی باشد. همچنین آدرس وبسایت باید کوتاه باشد تا بیشترین تأثیر را بر روی سئو داشته باشد. بنابراین از آدرس‌های دشوار و پیچیده دوری کنید. یک آدرس کوتاه داشته باشید و از کلمه کلیدی استفاده نمایید.آدرس (URL) تمام صفحات سایت خود را بهینه سازی کنید

 درباره کلمات کلیدی (Keyword Research) تحقیق انجام دهید

با تحقیق در مورد کلمات کلیدی می‌توانید بدانید که کاربران در زمینه کاری شما به دنبال یافتن چه موضوعاتی هستند و چه مسائلی برایشان حائز اهمیت است و چه کلماتی را بیشتر جستجو می‌کنند. حتی می‌توانید روند تعداد جستجو را بررسی کنید و بدانید که آیا تعداد جستجو در حال افزایش است یا خیر؟

 پس از این تحقیقات، کلماتی که قرار است مخاطبان را جذب کند و ترافیک وب سایت شما را افزایش دهد را خواهید شناخت. حال شاه کلید دنیای بهینه سازی و سئو در دستان شما است! بنابراین با دقت به این کلمات محتوا و مطالب وبسایت خود را تولید کنید و یا آنها را بهبود دهید. اگر تحقیقات کلمات کلیدی به درستی انجام شود، می‌توانید امیدوار باشید که اولین گام برای اجرای سئوی داخلی را درست برداشته‌اید.

 توجه

 هدف از انجام تحقیقات کلمات کلیدی جذب بازدید کننده برای وبسایت نیست. بلکه هدف از انجام آن جذب آن دسته از بازدیدکنندگانی است که مطالب و محتوای وب سایت شما برایشان مفید و سودمند می‌باشد و دقیقاً به دنبال محتوا، خدمات و محصولات شما می‌باشند.

 بهینه سازی عنوان سئو (Meta title) در سئوی داخلی

 متا تایتل یا عنوان سئو دقیقاً همان عبارتی است که کاربران در نتایج گوگل آن را مشاهده می‌کنند. در متا باید چند نکته را رعایت کنید تا برای موتورهای جستجو بهینه شوند. تلاش کنید که عنوان صحیح شما از ۶۰ کاراکتر بیشتر نباشد؛ چرا که اگر این تعداد بیشتر شود، عنوان شما در گوگل ناقص نشان داده می‌شود.

 

 حداقل از یک کلمهٔ کلیدی در عنوان سئو خود استفاده کنید

 تلاش کنید که کلمه کلیدی هدف را در ابتدای عنوان سئوی صفحه قرار داده و سپس جزئیاتی را به آن اضافه کنید تا کاربران ترغیب شوند بر روی لینک شما کلیک کنند. به عنوان مثال افزودن کلماتی مانند نقد و بررسی، راهنما، بهترین و ۲۰۲۰ می‌تواند در کسب رتبه بهتر برای کلمات کلیدی دم بلند، تاثیرات مثبت بیشتری داشته باشد.

 زیر عنوان ها (تگ‌های H1، H2 و H3) را درست بچینید

 یک محتوا و مطلب خوب و درست باید ساختار صحیحی داشته باشد تا خواننده گیج نشود و با خواندن مطالب شما با خود نگوید که این چه تیتر بی ربطی است. برای رعایت ساختار، عنوان اصلی محتوا که در بالای مقاله خودنمایی می‌کند را با تیتر یک (تگ H1)، تیترهای اصلی را با تگ H2 و زیر شاخه‌های آن را با تگ H3 مشخص نمایید.

12 نکته مهم برای ارائه توضیحات محصولات فروشگاه اینترنتی

 اغلب سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس به صورت خودکار تگ‌ها را به پست اضافه می‌کنند. ممکن است گاهی اوقات برخی از قالب‌ها این تنظیمات را تغییر دهند. بنابراین بهتر است که کد وب سایت خود را بررسی کرده تا مطمئن باشید که تیترهای شما تگ‌های مناسبی دارند.

 این کار هم گوگل را برای ایندکس کردن محتوای بهتر راهنمایی می‌کند و هم کاربران به راحتی می‌توانند مطالب را خوانده و آنها را درک کنند. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که آوردن کلمات کلیدی در عنوان‌های اصلی، سئو شما را بهبود خواهند داد. از محتوای چندرسانه‌ای در محتوای خود استفاده کنید

 از محتوای چندرسانه‌ای در محتوای خود استفاده کنید

 استفاده از نمودار تصاویر و ویدیوها می‌توانند نرخ پر شوند و کاربر را بیشتر در صفحه نگه دارند این دو از اصلی‌ترین روش در تعامل با کاربر محسوب می‌شوند و همچنین به صورت مستقیم در رتبه وبسایت شما تاثیرگذار هستند.

 لینک سازی داخلی انجام دهید

 لینک سازی داخلی در وبسایت به دو روش صورت می‌پذیرد که در زیر برایتان شرح می دهیم.

 لینک دهی به محصولات خودتان و یا به سایر مطالب

هر پستی که می‌گذارید ۲ یا ۳ لینک به سایر مطالبتان داشته باشید. این کار برای شما دو مزیت دارد: نخست اینکه می‌توانید از صفحاتی که اعتبار بیشتری دارند برای پست‌های جدید خود نیز اعتبار بگیرید. دوم اینکه اگر خواننده‌ها و کاربران بر روی لینک‌های شما کلیک کنند و به صفحات دیگر وب سایتتان بروند سبب می‌شود که زمان بیشتری را در وب سایت شما بگذرانند و به گوگل این پیام را می‌رسانند که سایت شما را دوست دارند. گوگل هم علاقه مند به وب سایت‌های کاربر پسند است که به آنها اعتبار بدهد.

 لینک‌های بی ربط به موضوع نداشته باشید

همیشه نفع کاربران را در نظر بگیرید که آیا این لینک به درد کاربران می‌خورد یا خیر. به عنوان مثال اگر درباره سئوی داخلی می‌نویسید لینک به سئوی خارجی می‌تواند برای کاربران مفید باشد ولی در مطلب سئوی داخلی لینک به انرژی درمانی توسط کائنات زیاد منطقی نیست. بنابراین گوگل را گیج نکنید. لینک دادن به سایر وب سایت‌ها

 لینک دادن به سایر وب سایت‌ها

 لینک دهی به سایت‌های همکار و مرتبط به گوگل کمک می‌کند تا راحت‌تر از موضوعات فعالیت صفحات وب سایت شما آگاه شوند و بدانند که در کدام میدان رقابت به شما رتبه بهتری بدهند. همچنین با انجام این کار گوگل وب سایت شما را به عنوان یک منبع و مرجع اطلاعاتی معتبر شناسایی کرده که هم پای رقبا مطالب کامل و مفیدی را تولید می‌کند. بنابراین لینک خارجی نیز در سئوی وبسایت شما تاثیرگذار است.

 بهینه سازی سرعت وب سایت

گوگل اعلام کرده است که یکی از معیارهای رتبه‌بندی سرعت وبسایت می‌باشد. هیچ فردی دوست ندارد که زمان زیادی را برای لود شدن صفحات وب سایت شما تلف کند. مخصوصاً الان که از هر سایتی چندتا وجود دارد و کاربر می‌تواند به راحتی به سراغ وبسایت های دیگر برود.

 بنابراین اگر وب سایت شما در لود کردن صفحات از لحاظ سرعت مشکل داشته باشد، تأخیر در بارگذاری می‌تواند منجر به از دست رفتن بازدید کننده‌ها و کاهش نرخ تبدیل شود.

بد نیست بدانید

 اگر باورتان نمی‌شود بد نیست که تحقیقاتی که شرکت آمازون انجام داده است را بخوانید. در این تحقیق هر ۱۰۰ میلی ثانیه تأخیر در بارگذاری وبسایت یک درصد از فروش را کم کرده است.

طبق مطالعات گوگل زمان ماندن کاربران در صفحه‌ها در سایت‌های سریع که در کمتر از ۵ ثانیه بارگذاری می‌شوند، در مقایسه با وب سایت های کند که ۱۹ تا ۲۰ ثانیه طول می‌کشد تا بارگذاری شوند ۷۰ درصد بیشتر است. از طرف دیگر در سایت‌های سریع نرخ پرش نیز ۳۵ درصد کمتر است. طراحی سایت واکنش گرا و یا ریسپانسیو

 طراحی سایت واکنش گرا و یا ریسپانسیو

 اگر به سراغ آمار کاربران اینترنتی بروید، مشاهده می‌کنید که کاربران موبایلی چندین برابر کاربران سیستمی هستند. گوگل در سال ۲۰۱۵ متوجه شد که استفاده از موبایل روز به روز در حال افزایش است. کاربران با دستگاه موبایل به وبسایت ها سر می زنند. بنابراین در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که به سایت‌های ریسپانسیو و یا واکنش گرا رتبه‌های بهتر می‌دهد و به اصطلاح سیگنال موبایل فرندلی را تقویت کرد.

سیستم ریسپانسیو و یا واکنش گرا به این معنا می‌باشد که وقتی در دستگاه‌های دیگری مانند تبلت موبایل وب سایت مورد نظر را باز می‌کنید، ساختار ظاهری آن به هم نریزد.

 اگر می‌خواهید رتبه وب سایت شما در گوگل بهبود پیدا کند، نیاز است در طراحی وب سایت حتما از ریسپانسیو و یا واکنش گرا استفاده نمایید.

 تصاویر سایت خود را بهینه سازی کنید

 تصاویر وب سایت شما باید از دو جهت بهینه شوند:

 حتماً از کلمه کلیدی در آنها استفاده شود و تگ alt نیز داشته باشند. تگ alt به گوگل کمک می‌کند که بتواند متوجه شود ارتباط موضوع عکس با متن و محتوای شما چیست؟ به خاطر داشته باشید که رقابت در Google Image در کلمات کلیدی کمتر است و شما می‌توانید با بهینه‌سازی تصاویر به جایگاه‌های بهتر و بالاتری در جستجوی تصاویر گوگل برسید.

Page Authority یا پیج اتوریتی چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

حجم آن استاندارد و بهینه باشد

 قبلاً بیان کردیم که کاربران به وب سایت‌های کند علاقه ندارند و خیلی زود وب سایت را ترک می‌کنند. شما می‌توانید با بهینه کردن حجم عکس، سرعت بارگذاری خود را افزایش دهید. پیشنهاد می‌کنیم که برای این کار حجم تصاویر سایتتان را بدون افت کیفیت کاهش دهید. شما می‌توانید از وب سایت Optimizilla کمک بگیرید.

چگالی کلمات کلیدی

 کلمات کلیدی باید به تعداد لازم در متن شما وجود داشته باشند. فقط به یاد داشته باشید که در استفاده از این کلمات کلیدی زیاده روی نکنید. زیرا از بار معنایی آنها کم می‌شود. در الگوریتم‌های گوگل مانند: الگوریتم مرغ مگس خوار و جستجوی معنایی این کار اسپم تلقی شده و منجر به ضرر در بهینه سازی وب سایت شما خواهد شد.

 بسیاری از متخصصان سئو معتقدند که چگالی کلمات کلیدی باید بین ۱ تا ۳ درصد از کل محتوای صفحه شما باشد. اگر تعداد کلمات کلیدی از حد نیاز بیشتر شود گوگل آن صفحه را به عنوان اسپم می‌شناسد. همانطور که بیان کردیم این عمل باعث ضرر در بهینه سازی وب سایت شما خواهد شد. تولید محتوای با کیفیت

 تولید محتوای با کیفیت

 از مهمترین بخش‌های بهینه سازی و سئو داخلی تولید یک محتوای با کیفیت و خوب است. چرا می‌گویم مهمترین؟ چون اگر همه نکات سئو را تا به اینجا رعایت کرده باشید اما محتوای شما محتوای به درد نخور باشد برای گوگل نیز ارزشی نخواهد داشت.

شما با رعایت نکات سئو به لینک یک یا دو گوگل می‌رسید. اما پس از مدتی گوگل متوجه می‌شود که هر کاربری که روی وبسایت شما کلید می‌کند از آن خارج شده و به سراغ وبسایت دیگری می‌رود. این بدان معنا است که محتوای وب سایت شما نتوانسته برای کاربران جذاب باشد و آن‌ها را در وبسایت نگه دارد و یا نیاز آنها را برطرف کند. بنابراین رتبه وبسایت شما را کاهش داده و لینکتان را به نتایج پایین‌تری می‌فرستد. پس در آغاز مسیر تلاش کنید که محتوای خود را به گونه ای بنویسید که موضوعات را کاملاً توضیح داده و کاربران از خواندن آنها لذت ببرند.

 انکر تکست ها را بهینه سازی کنید

 منظور از انکر تکست متن یک لینک است که کاربران با کلیک کردن بر روی آن به صفحات مقصد منتقل می‌شود. با رعایت کردن چند نکته که در زیر به شما خواهیم گفت در استفاده از انکر تکست ها به سئو داخلی خود کمک کنید.

  •  انکر تکست ها باید به صفحاتی که به آن لینک داده شده است، مرتبط باشند.
  •  در انکرتکست ها الزاماً باید از کلمات کلیدی استفاده کنید.
  •  در استفاده از انکرتکست ها Excat match یا کلمه کلیدی اصلی زیاده روی نکنید و تلاش کنید که متن لینک‌هایتان متفاوت و متنوع باشد.

 کلمات کلید LSI را در پست خود پخش کنید

 شما می‌توانید از LSI برای اینکه کلمات کلیدی اصلی در محتوای شما تکراری نشوند، استفاده کنید. کلمات کلیدی LSI هم معنی و مترادف با کلمهٔ کلیدی می‌باشند. گوگل برای مشخص کردن موضوع صفحات از آنها استفاده می‌کند.

 با استفاده از کدهای اسکیما نشانه‌گذاری کنید

 بخش دیگری از سئوی داخلی وبسایت، نشانه‌گذاری اسکیما است. اسکیما مجموعه‌ای از کدها است که شما آنها را در وب سایت خود قرار می‌دهید تا به گوگل بفهمانید که این قسمت از وبسایت شما در مورد چه موضوعاتی صحبت می‌کند. با این کار گوگل بهتر متوجه محتوای وب سایت شما شده و می‌تواند شما را در نتایج مرتبط با کلمات کلیدی جستجو شده قرار دهد.

 شما می‌توانید با مراجعه به سایت schema.org تمامی کدهای اسکیما را مشاهده کنید و در صورت لزوم از این کدها در وب سایت خود استفاده نمایید. البته این کدها یکی دوتا نیستند. دارد؟واقعیت این است که سئو چیز افسانه‌ای نیست و رمز و راز خاصی ندارد.

 شما رتبه یک هستید اگر…

 درست است که فتح کردن قله‌های گوگل، تبلیغات اینترنتی و بهینه سازی وبسایت داغ است و همه از رتبه‌های برتر صحبت می‌کنند. اما واقعیت این است که سئو چیز افسانه‌ای نیست و رمز و راز خاصی ندارد.

 فقط کافی است که حواستان به چک لیست سئوی داخلی که بیان کردیم باشد و گام به گام نکات ذکر شده را رعایت کنید. بقیه‌اش را به رفتار کاربران و گوگل بسپارید. برای اینکه کاتالیزور این رقابت باشید به سراغ سئوی خارجی بروید تا صفحات وب سایت شما سریعتر توسط کاربران دیده شود. همه مسیر به همین سادگی است! حال بنشینید و از صعود خود در نتایج بالاتر نهایت لذت را ببرید.

 

 ممنون از اینکه تا پایان این مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه مطالب گفته شده نهایت لذت برده باشید و مطالب برایتان کاربردی، مفید و آموزنده واقع شده باشند. همچنین در صورت تمایل برای مطالعه سایر مطالب مربوط به بازاریابی دیجیتال، تجارت الکترونیک و کسب و کار اینترنتی می‌توانید به لینک‌های قرار داده شده در زیر مراجعه نموده و از این طریق اقدام به افزایش اطلاعات خود نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top