چگونگی دریافت مجوز

چگونگی دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

امروزه کسب و کارهای اینترنتی بیشترین چیزی است که در بین مردم طرفداران بسیار زیادی را به خود جلب کرده است. به دلیل گسترش روز افزون اینترنت، افراد بسیار زیادی از این بستر مهیا شده استفاده می‌کنند و به راحتی به کسب درآمد از اینترنت می‌پردازند. همانطور که می دانید امروزه اینترنت باعث راحتی در خرید و دریافت خدمات شده است. راحتی افراد را ترغیب به استفاده بیشتر از اینترنت و خریدهای اینترنتی می‌کند. به این منظور در این مقاله قصد داریم در رابطه با دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی، مطالب مفیدی را برایتان ارائه دهیم. خواهشمندیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

در این روزها خصوصاً به دلیل شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، افراد بسیار زیادی ترجیح می‌دهند که به جای حضور فیزیکی در بازارها و فروشگاه‌ها، خریدهای خود را به صورت اینترنتی و مجازی انجام دهند. در واقع آنها به کمک فروشگاههای اینترنتی اقدام به خرید کرده و نیازهای خود را از این طریق برطرف می‌سازند. از این رو به دلیل استفاده راحت و دسترسی آسان به اینترنت، فعالیت‌های تجاری بسیار زیادی ترجیح می‌دهند محصولات و خدمات خود را از طریق فضای مجازی و اپلیکیشن های موبایل معرفی کرده و به مخاطبان ارائه سازند.

 مقدمه

 امروزه کسب و کارهای اینترنتی بسیار زیادی مشغول به فعالیت می‌باشند. به همین دلیل اینترنت فضای جدیدی برای کشور ما در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر آن امروزه کلاهبرداری های بسیار زیادی توسط اینترنت انجام می‌شود. به همین دلیل برای این که از این کلاهبرداری و سوء استفاده‌ها جلوگیری شود، باید اقداماتی صورت گیرد تا این کسب و کارها ساماندهی شوند.

به همین دلیل دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی اولین اقدام به منظور ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی در نظر گرفته می‌شود. که از نکات بسیار مهم می‌باشد. اهمیت این موضوع باعث شده است که ما یک مقاله کامل به آن اختصاص دهیم و در این مقاله به طور جامع و دقیق به موضوع دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی بپردازیم. لطفاً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 امروزه کسب و کارهای اینترنتی بسیار زیادی مشغول به فعالیت می‌باشند. به همین دلیل اینترنت فضای جدیدی برای کشور ما در نظر گرفته می‌شود. علاوه بر آن امروزه کلاهبرداری های بسیار زیادی توسط اینترنت انجام می‌شود. به همین دلیل برای این که از این کلاهبرداری و سوء استفاده‌ها جلوگیری شود، باید اقداماتی صورت گیرد تا این کسب و کارها ساماندهی شوند.

دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

 لازم به ذکر است که کسب و کارهای متفاوت نیاز به مجوزهای جداگانه و مجزا دارند. از این رو شما برای دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی باید ابتدا در نظر بگیرید که برای چه کسب و کاری، چه مجوزهایی لازم است؟ در واقع به بیان دیگر با توجه به این نکته که شما فروشنده یک محصول هستید و یا می‌خواهید آن محصول را تولید کنید نیاز به دریافت مجوزهای جداگانه و مختلفی دارید. از این رو باید پس از تعیین حوزه فعالیت خود برای دریافت مجوز اقدام کنید.

به طور کلی مجوزهایی که در حوزه کسب و کار آنلاین در نظر گرفته می‌شوند شامل دو دسته اساسی می‌باشند:

  •  دسته اول مجوزهای عمومی یا همان  نماد اعتماد
  •  دسته دوم  مجوزهای اختصاصی هر صنف

 در ادامه مقاله به بررسی هر کدام از این دو دسته می‌پردازیم و آنها را به صورت دقیق و جزئی‌تر برایتان تعریف می‌کنیم.

مجوزهای عمومی از انواع مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

 به طور کلی مجوزهای عمومی برای تمامی کسب و کارهای آنلاین عمومیت دارند. بنابراین هنگامی که شما اقدام به انجام هر کسب و کار اینترنتی کردید باید برای دریافت این گونه مجوزها اقدام کنید. از این رو هنگامی که به دریافت مجوز اقدام می‌کنید یک نماد با توجه به نوع کاربری سایت شما به شما تعلق می‌گیرد. نماد اعتماد الکترونیکی و پروانه‌های کسب و کار، از جمله این مجوزها می‌باشند.

نماد اعتماد الکترونیکی توسط سازمان توسعه و تجارت الکترونیک ارائه می‌شود. طبق قوانین در نظر گرفته شده در این مرکز، این نماد اعتماد تنها برای سایت‌هایی در نظر گرفته می‌شود که در آنها فرآیند فروش کالا یا خدمات انجام می‌شود. از این رو تمامی فروشگاه‌های اینترنتی باید دارای نماد الکترونیکی باشند. از این رو در صورتی که دارای یک فروشگاه اینترنتی هستید باید به دریافت این مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی خود اقدام کنید و آن را پشت گوش نیندازند.

تحلیل پستل (PESTEL) و طریقه شناسایی محیط کسب و کار با آن

به طور کلی مجوزهای عمومی برای تمامی کسب و کارهای آنلاین عمومیت دارند. بنابراین هنگامی که شما اقدام به انجام هر کسب و کار اینترنتی کردید باید برای دریافت این گونه مجوزها اقدام کنید.

مجوزهای اختصاصی از انواع مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

این مجوزها شامل همان گروه صنفی مورد نظر می‌باشند. برای دریافت این مجوزها باید در نظر داشته باشید که در چه حوزه‌های فعالیت می‌کنید. به عنوان مثال برای فروش محصولات سمعی، بصری و محصولات فرهنگی مانند کتاب، باید به وزارت ارشاد مراجعه کرده و اقدام به دریافت مجوز از این سازمان کنید.

در حالی که برای محصولات مربوط به سلامت و درمان به مجوز وزارت بهداشت و درمان نیاز دارید. از این رو مشخص است که هر صنفی نیاز به پروانه اختصاصی همان صنف و اتحادیه دارد. لازم به ذکر است که سایت‌های شرکتی نیاز به دریافت و اخذ پروانه کسب و کار و یا نماد اعتماد الکترونیکی ندارند.

 

پروانه کسب و کار اینترنتی چیست؟

از مهمترین مجوزهای مورد نیاز جهت راه اندازی فروشگاه اینترنتی پروانه کسب و کار اینترنتی می‌باشد. پروانه و مجوز صنفی به مجوزی گفته می‌شود که باید از صنف و یا اتحادیه حوزه فعالیت مربوطه دریافت شود. در واقع یعنی شما باید متناسب با نوع فعالیت خود، به صنف و یا اتحادیه مورد نظر مراجعه کرده و تقاضای دریافت مجوز از آن‌ها کنید. در صورتی که شما در حوزه‌ای فعالیت دارید که برایش صنف خاص و مشخصی وجود ندارد، باید مجوز خود را از اتحادیه کسب و کارهای مجازی دریافت نمایید.

به عنوان مثال کسب و کارهای اینترنتی در حوزه فروش مواد غذایی دارای صنف و یا اتحادیه خاصی نمی‌باشند. از این رو کسی که به عنوان تولید کننده محصول و یا مواد غذایی در نظر گرفته می‌شود نیازی به دریافت مجوز ندارد. بنابراین تنها باید مجوزی را از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای تولید محصول خود اخذ نماید.

در نظر داشته باشید که این کسب و کارهای مورد نظر شما هستند که در گروی داشتن مجوز می‌باشند. بنابراین سایت‌های اینترنتی مجوز را دریافت نمی‌کنند. به طور کلی هر محصولی که شما قصد فعالیت بر روی آن را دارید و تمایل دارید آن را در فضای مجازی به اشتراک بگذارید باید مجوز لازم را از مراکز مربوطه دریافت نماید. در غیر این صورت ممکن است کسب و کار شما کلاهبرداری محسوب شود و پیامدهای نامناسبی را برایتان به همراه داشته باشد. همچنین شما را در کسب و کارتان با شکست مواجه کند.

بنابراین توصیه می‌کنیم برای آنکه بتوانید به کسب درآمد از اینترنت پرداخته و در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید هر چه سریعتر به دریافت مجوزهای مربوطه اقدام کنید.

از مهمترین مجوزهای مورد نیاز جهت راه اندازی فروشگاه اینترنتی پروانه کسب و کار می‌باشد. پروانه و مجوز صنفی به مجوزی گفته می‌شود که باید از صنف و یا اتحادیه حوزه فعالیت مربوطه دریافت شود. در واقع یعنی شما باید متناسب با نوع فعالیت خود، به صنف و یا اتحادیه مورد نظر مراجعه کرده و تقاضای دریافت مجوز از آن‌ها کنید.

مجوز ساماندهی برای فروشگاه‌های اینترنتی

از دیگر مجوزهای لازم برای فروشگاه‌های اینترنتی مجوز ساماندهی در نظر گرفته می‌شود. ساماندهی به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و همچنین رسانه‌های دیجیتال وابسته می‌باشد.  در واقع این مرکز به عنوان یکی از توابع وزارت فرهنگ و ارشاد شناخته می‌شود. وظیفه این سایت و سامانه جمع آوری اطلاعات مدیران تمام سایت‌ها و سامانه‌های اینترنتی می‌باشد. به این منظور اطلاعات تمامی مدیران و صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌های مختلف، در این سایت‌ها  ثبت می‌شود. بنابراین سایت ساماندهی از جمله سایت‌هایی می‌باشد که کمک بزرگی برای جلوگیری از هرگونه سوء ظن و کلاهبرداری می‌کند.

نظام صنفی رایانه‌ای از انواع مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

از دیگر مجوزهای لازم که برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه‌های اینترنتی لازم است مجوز نظام صنفی رایانه‌ای می‌باشد. به طور کلی تمامی شرکت‌ها پیش از آن که فعالیتهای طراحی، توسعه، راه اندازی، تولید، مشاوره، پشتیبانی و آموزش سیستم‌های نرم افزاری، شبکه‌های اطلاع رسانی و نمونه‌های شبیه به آن اقدام کنند؛ باید به نظام صنفی استان خود مراجعه کرده و مجوزهای لازم و مرتبط با فعالیت خود را دریافت نمایند. 

۱۰ استراتژی برای افزایش فروش

از دیگر مجوزهای لازم که برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه‌های اینترنتی لازم است مجوز نظام صنفی رایانه‌ای می‌باشد. به طور کلی تمامی شرکت‌ها پیش از آن که فعالیتهای طراحی، توسعه، راه اندازی، تولید، مشاوره، پشتیبانی و آموزش سیستم‌های نرم افزاری، شبکه‌های اطلاع رسانی و نمونه‌های شبیه به آن اقدام کنند؛ باید به نظام صنفی استان خود مراجعه کرده و مجوزهای لازم و مرتبط با فعالیت خود را دریافت نمایند. 

 

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز در کسب و کارهای اینترنتی

  • کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل
  • کپی مدرک تحصیلی مدیرعامل
  • کپی روزنامه رسمی آگهی تأسیس شرکت
  • تصویر روزنامه رسمی آگهی کلیه تغییرات
  • کپی اساسنامه
  • ارائه تصویر آخرین رتبه‌بندی شورای عالی انفورماتیک
  • کپی لوگو و گواهی ثبت
  • کپی کارت ملی همه اعضای هیئت مدیره
  • کپی لیست بیمه
  • کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی

مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز چه مواردیمی باشد؟

مدارک مورد نیاز برای دریافت پروانه کسب

در نظر داشته باشید که کسب و کارهایی که دارای نماد اعتماد می‌باشند باید قوانین و مقررات مندرج در نماد را رعایت کنند. به این منظور این کسب و کارها باید مدارکی برای دریافت پروانه کسب داشته باشند. این مدارک شامل موارد زیر می‌باشد:

  •  دریافت و ارائه تأییدیه ویژگی‌های تخصصی کسب و کار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی
  •  ارائه کپی کارت ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی و ارائه گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
  •  نشانی دفتر کار یا اقامتگاه قانونی متقاضی
  •  ارائه گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی
  • ارائه کپی کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا گواهی اشتغال به تحصیل معافیت دائم و معافیت پزشکی برای آقایان کمتر از پنجاه سال سن
  •  ارائه پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط با کسب و کار یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف
  •  ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده
  • ارائه گواهی شرکت در دوره‌های آموزشی احکام تجارت و کسب و کار
  • ارائه مصوبه هیأت مدیره جهت صدور پروانه کسب به نام مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضاء طبق اساسنامه و آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی

مراحل لازم برای دریافت مجوز برای کسب و کارهای اینترنتی

در مرحله اول شما موظف به راه اندازی کسب و کار خود به صورت مجازی می‌باشید. برای راه اندازی کسب و کار خود باید بر اساس چک لیستهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قدم بردارید. تا تمامی قوانین آن را رعایت کنید. پس از راه اندازی کسب و کار خود به صورت مجازی باید به ثبت تقاضا توسط متقاضی در سامانه اینماد بپردازید.

 در مرحله بعد پس از بررسی‌های لازمه توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، تقاضای کسب و کار شما به سامانه اصناف ارجاع داده می‌شود. در مرحله چهارم شما موظفید مدارک درج شده در ماده ۴ این آیین نامه را برای این سازمانها فراهم کنید. در نظر داشته باشید که مدت زمان لازم و مشخص برای دریافت مدارک به این سازمان‌ها سه ماه  بعد از قبول  تقاضا می‌باشد.

پس از این مرحله و تکمیل شدن مدارک، پرونده شما توسط اتحادیه کامل می‌شود. در پس از تطبیق مدارک بارگذاری شده با اصل آن ظرف مدت ۱۵ روز و همچنین ارسال مشخصات پروانه کسب به سامانه اینماد، پروانه کسب و کار برای متقاضی صادر می‌شود. در نظر داشته باشید که مراجعی که مجوز کسب و کار را صادر می‌کنند وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشد.

 

ممنون از اینکه تا انتهای مقاله با وبسایت استاد وب همراه بودید. امیدواریم از مطالب گفته شده لذت برده باشید و مطالب برایتان مفید، آموزنده و کاربردی واقع شده باشد. علاوه بر آن شما می‌توانید با مراجعه به مقالات موجود در این وب سایت، اطلاعات بسیار مفید و مناسبی در رابطه با موضوعات مختلف به دست آورید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top