زمان حضور کاربر در سایت

زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time و تاثیر آن بر سئو سایت

بعضی از متخصصین سئو و کارشناسان این حوزه و همچنین سایت‌های آنالیز سئو وب سایت‌ها، معتقد هستند که ملاک زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time یکی از مهمترین فاکتورها در بهینه سازی و سئو هر وب سایتی می‌باشد. برای اینکه شما را بیشتر با این اصطلاح آشنا کنیم از یک مثال کمک می‌گیریم:

تصور کنید که شما برای دستیابی به پاسخ سوالی که در مرورگر خود سرچ کرده‌اید با فهرست نتایج گوگل روبرو می‌شوید. شما به عنوان یک کاربر ابتدا متن کوتاهی که در زیر هر لینک موجود در فهرست نتایج، نوشته شده است را بررسی می‌کنید و بعد از آن لینک‌هایی که به نظرتان با سوال شما ارتباط بیشتری دارد را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک می‌کنید.

 در آخر هم وارد صفحه موردنظر خود می‌شوید و محتوایی که به نظرتان بیشترین ارتباط را با سؤال شما دارد، مطالعه کنید. ممکن است که محتوایی که در این صفحه وجود دارد اطلاعات مفید و جامعی در رابطه با سؤال شما در اختیارتان قرار دهد و شما مدت زمان بیشتری را برای مطالعه محتوای موجود در این صفحه صرف کنید.

اما امکان دارد زمانی که وارد صفحه‌ای که بر روی لینک آن کلیک کردید شدید با محتوایی روبرو شوید که به نظر شما کیفیت مناسبی ندارد. در نتیجه بعد از یک نگاه اجمالی به آن، از آن صفحه به سرعت خارج می‌شوید و به فهرست نتایج گوگل باز می‌گردید. مدت زمانی که شما در لینک باز شده سپری می‌کنید را زمان حضور کاربر در سایت Dwell Time میگویند. به عبارت دیگر ملاک و فاکتور Dwell Time یا زمان حضور کاربر در سایت به این معنا است که یک کاربر چه مدت زمانی را در لینک موجود در صفحه نتایج که آن را به وسیله کلیک باز کرده و وارد آن شده است سپری می‌کند و محتوای موجود در این صفحه را مطالعه می‌نماید؟ وب سایت‌های مختلفی مانند وب سایت ماز نخستین بار از این معیار برای بررسی و آنالیز وب سایت‌ها استفاده کرده اند.

 زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time

 به عبارت دیگر ملاک و فاکتور Dwell Time یا زمان حضور کاربر در سایت به این معنا است که یک کاربر چه مدت زمانی را در لینک موجود در صفحه نتایج که آن را به وسیله کلیک باز کرده و وارد آن شده است سپری می‌کند و محتوای موجود در این صفحه را مطالعه می‌نماید؟ وب سایت‌های مختلفی مانند وب سایت ماز نخستین بار از این معیار برای بررسی و آنالیز وب سایت‌ها استفاده کرده اند.

از آنجایی که این فاکتور برای سئو و بهینه سازی وب سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و همچنین گوگل به آن توجه ویژه می‌کند؛ در نتیجه هر چه محتوای موجود در صفحه وب سایت شما با کیفیت تر و غنی‌تر باشد، امکان اینکه کاربران مدت زمان بیشتری را در صفحات وب سایت شما سپری کنند افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه به این وسیله می‌توانید به راحتی صفحه وب سایت خود را به رتبه‌های خوبی در فهرست نتایج گوگل برسانید.

 با توجه به اهمیت موضوعات عنوان شده در ابتدای مقاله ما قصد داریم تا در رابطه با اهمیت زمان حضور کاربر در سایت و همچنین مزیت‌هایی که برای سئو به همراه دارد نکات حائز اهمیتی را در اختیارتان قرار داده‌ایم. در نتیجه توصیه می‌کنیم حتماً تا انتهای مقاله همراه ما باشید. زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time

Dwell Time خوب به چه معناست؟

به طور کلی هر چه زمان حضور کاربران در سایت شما بیشتر باشد، میزان Dwell Time و همچنین Time on Site وب سایت شما در آنالیز بیشتر خواهد بود. Time on Site نیز مانند زمان حضور کاربر در سایت می‌تواند به عنوان یک امتیاز مثبت و تاثیرگذار برای کسب رتبه‌های مناسب در فهرست نتایج موتور جستجوی گوگل به شمار می‌رود.

  • برای فاکتور Dwell Time ثبت مدت زمان ۱۵ دقیقه یا بیشتر یک رکورد بسیار عالی محسوب می‌شود. زیرا این مقدار ماندگاری کاربر در صفحات وب سایت شما تنها نشان دهنده این موضوع است که او از نتیجه جستجوی خود احساس رضایت می‌کند و توانسته است ارتباط و تعامل مناسبی را با عبارت جستجو شده و محتوایی که در آن صفحه از وبسایت شما وجود دارد درک کند و همچنین جذابیت آن را مشاهده کند.
  • اگر یک کاربر حدود دو دقیقه یا ۱۲۰ ثانیه در صفحات وب سایت شما بماند، مدت زمان ماندگاری خوبی محسوب می‌شود. زیرا کاربر توانسته است به مدت ۲ تا ۳ دقیقه با محتواهایی که درون صفحات وب سایت شما وجود دارد تعامل و ارتباط قرار کند و از آنها اطلاعاتی را به دست بیاورد.
  • اگر زمان حضور کاربر در صفحات وب سایت شما یا Dwell Time کمتر از ۳۰ ثانیه باشد اصلاً خوب نیست. زیرا این احتمال وجود دارد که کاربرانی که وارد صفحات وب سایت شما می‌شوند از محتوایی که در اختیار آنها قرار داده‌اید ناراضی باشند. این موضوع باعث می‌شود تا زمان حضور کاربر در سایت شما کاهش پیدا کند. با این کار تنها به گوگل می‌فهمانید کاربران از سایت شما ناراضی هستند و همچنین نمی‌توانند ارتباط و تعامل درستی بین عبارت سرچ شده و محتوای موجود در صفحات وب سایت شما پیدا کنند.
معجزه‌ی محتوای قدیمی در سئو

به طور کلی هر چه زمان حضور کاربران در سایت شما بیشتر باشد، میزان Dwell Time و همچنین Time on Site وب سایت شما در آنالیز بیشتر خواهد بود. Time on Site نیز مانند زمان حضور کاربر در سایت می‌تواند به عنوان یک امتیاز مثبت و تاثیرگذار برای کسب رتبه‌های مناسب در فهرست نتایج موتور جستجوی گوگل به شمار می‌رود.

رابطه بین Dwell Time با عبارت‌های جستجو شده توسط کاربران

درست است که در قسمت‌های بالایی مقاله عنوان کردیم که زمان حضور کاربر در سایت یکی از فاکتورهای مهمی است که موتور جستجوی گوگل به وسیله آن امتیازهای بیشتر و مناسب‌تری به وبسایت شما می‌دهد و آن را به رتبه‌های خوبی در فهرست نتایج خود می‌رساند. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که در فرآیند رتبه دهی گوگل فاکتورها و ملاک‌های دیگری نیز وجود دارد که در ارتباط با Dwell Time هستند. این ملاک‌ها و معیارها برای تمام عبارت‌هایی که توسط کاربران جستجو می‌شوند به طور یکسان عمل نمی‌کنند.

 در حقیقت این امکان وجود دارد که عبارتی که شما در مرورگر خود سرچ می‌کنید شماره تلفن یک مکان خاص یا تاریخ وقوع یک حادثه باشد.

 

برای اینکه درک بهتری از این موضوع به دست بیاورید به مثال زیر توجه کنید:

 شما در مرورگر خود عبارت شماره تلفن بیمارستان میلاد را سرچ می‌کنید و بعد از کلیک بر روی لینک انتخابی خود و پیدا کردن شماره تماس بیمارستان به سرعت از صفحه خارج می‌شوید. تنها به این دلیل که هدف شما فقط به دست آوردن یک شماره تلفن است که برای آن به زمان زیادی احتیاج ندارید و نیازی نیست که در صفحه‌ای که بر روی آن کلیک می‌کنید، مدت زمان زیادی را سپری کنید. همچنین به دلیل اینکه جواب موضوع سرچ شده خود را به دست آورده‌اید نیازی به سرچ کردن دوباره ندارید.

 در مثالی که در قسمت بالای مقاله عنوان کردیم درست است که شما به سرعت فهرست نتایج گوگل را ترک کرده اید و اما این موضوع به نظر موتور جستجوی گوگل یک امتیاز منفی به شمار نمی‌رود. زیرا شما به راحتی و در کمترین زمان ممکن به اطلاعات مورد نظر خود دست پیدا کرده‌اید و به همین دلیل است که دوباره به صفحه جستجو بازنگشتید.

 نکته

 با توجه به مسائلی که عنوان شد موتور جستجوی گوگل برای امتیاز دهی به وب‌سایت‌ها بر اساس معیار زمان حضور کاربر در سایت، عبارت‌های جستجو شده و نوع آنها را نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد. به عبارت دیگر عبارت‌ها و کلید واژه‌هایی که توسط کاربران سرچ می‌شوند و تنها اطلاعاتی که برای آنها وجود دارد، اطلاعات کوتاه و مختصری مانند شماره تلفن، معنی لغات، تاریخ و… می‌باشد نیاز به زمان ماندگاری بالایی درون وب سایت ندارد. در نتیجه هوش مصنوعی گوگل به این موضوع توجه کرده و بر اساس آن از تأثیر Dwell Time در رتبه بندی سایت‌ها استفاده می‌کنند.Dwell Time چه تاثیری بر روی سئو و بهینه سازی سایت دارد؟

 زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time چه تاثیری بر روی سئو و بهینه سازی سایت دارد؟

 درست است که ما در ابتدای مقاله در رابطه با اثرگذاری Dwell Time برای سئو و بهینه سازی آن و همچنین رتبه بندی وب سایت در صفحه نتایج گوگل مواردی را عنوان کردیم. اما این تأثیر هنوز هم که هنوزه توسط گوگل تأیید نشده است. در حقیقت موتور جستجوی گوگل هنوز این موضوع را تأیید نکرده است که آیا زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time بر روی رتبه بندی سایت و بهینه سازی آن تاثیری دارد یا نه.

اما همان طور که بیان کردیم اکثریت متخصصان سئو و کارشناسان بهینه‌سازی وبسایت بر این باور اعتقاد دارند که مدت زمانی که یک کاربر درون یک سایت سپری می‌کند یک فاکتور مهم در بهینه سازی و سئو سایت محسوب می‌شود. در نتیجه بهتر است که به این فاکتور در زمان اجرای فرآیند سئو در سایت‌های مختلف توجه ویژه‌ای شود.

زیرا هر چقدر که یک کاربر مدت زمان بیشتری را در صفحات یک وب سایت سپری کند آن وب سایت امتیاز مثبتی را از گوگل می‌گیرد. در نتیجه وبمستران و مدیران سایت تلاش می‌کنند تا با کمک گرفتن از روش‌ها و راهکارهای مختلفی این مدت زمان را افزایش دهند تا بتوانند امتیاز بیشتر و مناسب‌تری را از این فاکتور برای سایت خود کسب کنند.

اهمیت گردش محتوا

 

 تفاوت موجود بین Dwell Time و Time On Site

 با اینکه این دو از شباهت بسیار زیادی برخوردار هستند؛ اما دارای تفاوت‌هایی نیز می‌باشند. در ملاک زمان حضور کاربر در سایت قبل از بازگشت او به صفحه نتایج جستجو مهمترین موضوع، مدت زمانی است که کاربر در صفحات وب سایت سپری می‌کند. اما در در Time On Site فقط به زمانی که یک کاربر در صفحات وب سایت حضور دارند اهمیت می‌دهد و توجهی به بازگشت و به صفحه نتایج جستجوی گوگل نمی‌کند.

مهم‌ترین موضوعی که در این بین وجود دارد این است که هر دوی این معیارها به مدت یا زمان بیشتر حضور کاربر در صفحات یک وب سایت توجه ویژه نشان می‌دهند و به وسیله آن امتیازاتی را از گوگل دریافت می‌کنند که نتیجه آن دستیابی به رتبه بالاتر در فهرست نتایج جستجو می‌باشد. در نتیجه برای اینکه کاربران وبسایت خود را تشویق کنید تا مدت زمان بیشتری را درون صفحات وب سایت شما سپری کنند حتماً باید از تدابیر و تکنیک‌های ویژه استفاده کنید. شما با کمک گرفتن از تکنیک‌ها و ترفندهایی مانند تشویق کاربران به کامنت گذاری، استفاده از بازاریابی، کمک گرفتن از تصاویر، اینفوگرافی های جالب، ویدیوها و پادکست های با کیفیت و… کاری کنید تا کاربران مدت زمان بیشتری را درون صفحات وب سایت شما بمانند و از محتوایی که در اختیارشان قرار داده‌اید استفاده کنند.

چطور می‌توان Dwell Time یک وب سایت را افزایش داد؟

 شما با کمک گرفتن از تکنیک‌ها و ترفندهایی مانند تشویق کاربران به کامنت گذاری، استفاده از بازاریابی، کمک گرفتن از تصاویر، اینفوگرافی های جالب، ویدیوها و پادکست های با کیفیت و… کاری کنید تا کاربران مدت زمان بیشتری را درون صفحات وب سایت شما بمانند و از محتوایی که در اختیارشان قرار داده‌اید استفاده کنند.

 همچنین شما می‌توانید با تولید مقالات پرمحتوا و با کیفیت که اطلاعات به روز و جامعی را در اختیار کاربران وب سایت شما قرار می‌دهند موجب شوید تا این افراد مدت زمان بیشتری را در صفحات وب سایت شما سپری کنند. با توجه به اهمیت این موضوع شما باید در زمان تولید محتوا از مقالاتی استفاده کنید که مرتبط با موضوعاتی هستند که توسط کاربران سرچ می‌شوند.

به عبارت دیگر سئو و بهینه سازی محتوا برای عبارت های کلیدی و همچنین حفظ و ارتقاء کیفیت مقالات و محتوایی که درون وب سایت شما وجود دارند می‌تواند از هر تکنیک و ترفند دیگری در افزایش مدت زمان حضور کاربر در سایت شما مؤثرتر باشد.

 یکی دیگر از مواردی که می‌تواند Dwell Time را افزایش دهد طراحی ریسپانسیو صفحات وب سایت خواهد بود. زیرا به وسیله آن شما می‌توانید وب سایت خود را برای هر دستگاه و سیستم عاملی بهینه کنید تا کاربران به راحتی بتوانند با استفاده از هر وسیله دیجیتالی وارد وب سایت شما شوند و به محتوای مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. یکی دیگر از مواردی که می‌تواند Dwell Time را افزایش دهد طراحی ریسپانسیو صفحات وب سایت خواهد بود. زیرا به وسیله آن شما می‌توانید وب سایت خود را برای هر دستگاه و سیستم عاملی بهینه کنید تا کاربران به راحتی بتوانند با استفاده از هر وسیله دیجیتالی وارد وب سایت شما شوند و به محتوای مورد نظر خود دسترسی داشته باشند.

 نکات پایانی و جمع‌بندی

 همانگونه که در طول مقاله عنوان کردیم بهترین زمان ممکن برای حضور کاربر در صفحات یک وب سایت ۲ تا ۳ دقیقه است و بدترین حالت آن نیز زمانی است که کاربران کمتر از ۳۰ ثانیه درون صفحات یک وب سایت می‌مانند. همانطور که در این مقاله به آن اشاره کردیم زمان حضور کاربر در سایت می‌تواند تأثیر چشمگیری بر روی رتبه بندی و نتایج به دست آمده در فهرست نتایج موتور جستجوی گوگل داشته باشد.

در نتیجه شما با بهینه سازی محتوا و صفحات وب سایت خود می‌توانید به راحتی کاری کنید تا کاربران زمانی که به وب سایت شما مراجعه می‌کنند مدت زمان بیشتری را در آن سپری نمایند.

 

 ممنون که تا انتهای مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با زمان حضور کاربر در سایت یا Dwell Time عنوان شد، برایتان کاربردی، مفید، آموزنده و جذاب واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در زمینه دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا، طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی وب سایت برای کاربران و موتور جستجوی گوگل و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک مقالاتی که در زیر در اختیارتان قرار داده شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top