گوگل آنالیتیکس چیست؟[طریقه نصب گوگل آنالیتیکس]

گوگل آنالیتیکس چیست؟[طریقه نصب گوگل آنالیتیکس]

گوگل آنالیتیکس ابزار تحلیلگر شرکت گوگل می‌باشد که در میان کاربران ایرانی به نام‌های گوگل آنالیتیکز، گوگل آنالیتیک و گوگل آنالیز شناخته می‌شود.

از زمان‌های گذشته گفتند که چیزهایی که اندازه گیری و کنترل نشوند، ارتقا پیدا نمی‌کنند. گوگل آنالیتیکس نیز برای رصد کردن سایت‌ها طراحی شده است تا با گزارشات و داده‌های آن وبسایت خود را بهینه سازی کنید.

 ولی چیزی که google analytics را به یک ابزار بسیار قدرتمند و عالی برای هر صاحب سایت مبدل کرده است، این می‌باشد که استفاده از آن بسیار آسان می‌باشد. آنقدر آسان که کاربرانی که حتی به زبان انگلیسی آشنایی ندارند و به راحتی می‌توانند با مطالعه یک مقاله آموزشی مانند این مقاله آن را به خوبی انجام دهند.

با وجود اینکه به راحتی می‌شود با مطالعه مقاله ساده آن را آموخت اما به دلایل نامشخصی هنوز نیز خیلی از وب سایت‌های فارسی این تحلیلگر را مورد استفاده قرار نمی‌دهند. ما در این مقاله قصد داریم بگوییم که گوگل آنالیتیکس چیست و چرا اینقدر واجب و مهم است؟ بنابراین در صورتی که هیچ آشنایی با گوگل آنالیتیکس ندارید و هیچگاه از آن برای تحلیل سایتتان استفاده نکردید یا در صورتی که آن را نصب دارید اما تاکنون به سراغ آن نرفتید، به شما پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از دست ندهید و اجازه ندهید که این فرصت استثنایی برای پیشرفت وب سایت شما از دستتان برود.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

 همانگونه که در ابتدای مقاله هم به آن اشاره کردیم، گوگل آنالیتیکس ابزاری برای آنالیز و تحلیل وب سایت می‌باشد که گوگل به صورت رایگان در اختیار طراحان سایت قرار داده است. این ابزار قدرتمند می‌تواند اطلاعات کاملی در مورد رفتار کاربران ترافیک ورودی نرخ تبدیل و بسیاری گزارشات و اطلاعات دیگر را در اختیار مدیران وب سایت قرار بدهد. اطلاعاتی که می‌تواند نقش خیلی مهمی را برای بهینه سازی یک سایت و پیشرفته آن ایفا کند.

 گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را می‌دهد شبکه وبلاگ سایت و شبکه‌های اجتماعی‌تان را زیر نظر بگیرید و اطلاعاتی مثل رفتار کاربر، نحوه ورود کاربر، زمان‌ماندن در صفحات، نرخ تبدیل، نوع دستگاه و همه اتفاقاتی که در وبلاگ یا سایت شما می افتد را رصد کنید.

این اطلاعات تنها بخش بسیار کوچکی از گزارشاتی می‌باشد که این ابزار تحلیل گر در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات بسیار مهم می‌تواند وضعیت سایتتان را به درستی نمایش دهد ولی آنچه که سرویس گوگل آنالیز را به ابزاری بسیار کامل مبدل می‌کند، این می‌باشد که با بقیه ابزارهای گوگل سازگاری دارد. پس می‌شود آنالیتیک را با یوتیوب، گوگل ادز و تگ منیجر ترکیب کرد. در واقع همه ابزارهای گوگل که ترافیک و بازدیدها با آن محاسبه می‌شوند، می‌توانند با گوگل آنالیتیکس ادغام و تکمیل شوند.گوگل آنالیتیکس چیست؟

دلیل این که همه مدیران وب سایت‌ها به گوگل آنالیتیکس نیاز دارند چیست؟

اگر شما یک سایت شخصی و یک وبلاگ دارید که آن را مدیریت می‌کنید، دیگر مهم نیست که کدام یک از آنها را داشته باشید. در هر صورت شما به گوگل آنالیز نیاز دارید؛ چون جذب کردن مخاطبین بیشتر برای شما اهمیت بسیار زیادی دارد و گوگل آنالیتیکس در این راه شما را یاری می‌کند. سؤالات قسمت پایین تنها چند مورد از سوالاتی می‌باشند که به کمک این ابزار تحلیلگر می‌توانید جواب آنها را پیدا کنید.

  •  چگونه می‌توان سرعت وبسایت خود را افزایش داد؟
  •  بازدیدکنندگانی که به مشتری مبدل می‌شوند چه ویژگی‌هایی دارند؟
  •  چه تعداد از بازدیدکنندگان به مشتری تبدیل شدند؟
  •  کدام صفحات سایت محبوبیت بیشتری دارد؟
  •  کدام تکنیک‌های بازاریابی بیشترین تأثیر را روی ترافیک سایت من دارد؟
  •  بازدیدکنندگان از چه طریق وارد سایت شدند؟
  •  آیا داشتن یک وب سایت واکنش گرا و مناسب گوشی نیاز است؟
  •  بازدیدکنندگان در چه کشورها و شهرهایی سکونت دارند؟
  •  خوانندگان وبلاگ به چه مطالبی علاقه دارند؟
  •  آیا محتویات صفحات وب سایت به اندازه کافی جذاب و واضح هستند؟
  •  چند نفر از سایت بازدید کردند؟
  •  به صورت متوسط افراد چه مقدار زمانی در سایت و گذاشتند؟

 این ابزار می‌تواند آماری که مربوط به وب سایت شما را به یک منبع ارزشمند برای شناخت کاربران و سئو وب سایت برای آنها مبدل کند. بنابراین حتی یک لحظه هم برای استفاده از آن شک نکنید. نکته‌ای که وجود دارد، این می‌باشد که گوگل آنالیتیکس را می‌شود روی گوشی‌های ios و اندروید نصب کرد. اکنون که دلایل ارزشمندی گوگل آنالیز را متوجه شدید، در ادامه مقاله در رابطه با طریقه نصب و استفاده از آن بیشتر حرف می‌زنیم.

چگونه گوگل آنالیتیکس را بر روی سایت خود نصب کنیم؟

 نصب این ابزار بسیار راحت می‌باشد و وقت بسیار زیادی از شما نمی‌گیرد. ولی نیاز است که کمی دقت کنید تا تنظیماتش را به درستی انجام دهید. ما در مقالات گذشته در رابطه با روش‌های افزایش بازدید وبسایت مطالبی را شرح داده‌ایم اگر آن را مطالعه نکردید می‌توانید به مطلب زیر مراجعه کنید.

 ۲۹ مورد از بهترین روشهای افزایش بازدید وب سایت

 یک فرهنگ لغت بسیار سریع برای گوگل آنالیتیکس

 پس از اینکه مراحل نصب آن به پایان رسید، زمان آن می‌رسد که طریقه استفاده از این ابزار را یاد بگیرید. پیش از آنکه شروع کنیم، نیاز است که شما با معنی عبارات و کلمات کلیدی برای استفاده از این ابزار تحلیلگر آشنا شوید. شما چندین بار در طول مطالعه این مقاله با این واژه‌ها مواجه می‌شوید.

رفتار (Behavior): اطلاعات رفتاری کاربران به شما این اجازه را می‌دهد که محتوایتان را طبق نیاز آنها تغییر دهید و بهینه کنید.

جذب (Acquisition): منظور از جذب روشی می‌باشد که از طریق آن کاربران خود را به دست آوردید. برای مثال امکان دارد که طریقه جذب یک کاربر موتور جستجوی گوگل باشد.

کمپین‌ها (Campaigns): کمپین‌ها به شما این اجازه را می‌دهند که پارامترهای شخصی خود را برای هر صفحه‌ای که دوست دارید، اضافه کنید تا بتوانید اطلاعات زیادتری را از کاربرانتان به دست آورید.

تبدیل‌ها (Conversions): تبدیل‌ها وقتی صورت می‌گیرند که کاربر هدفهای شما را انجام می‌دهد و در نتیجه به یک کاربر ثابت تبدیل می‌شود. مثلاً زمانی یک کاربر در سایت شما ثبت نام می‌کند و یا چیزی می‌خرد.

اهداف (Goals): شما می‌توانید در گوگل آنالیتیک برای خودتان اهدافی تعیین کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا میزان موفقیت سایتتان را اندازه بگیرید و ببینید که چند درصد از کاربران یک فرایند مشخص که برای شما اهمیت دارد را در وب سایت طی می‌کنند.

دوره‌های جدید (New Sessions): یک تخمین از تعداد بازدیدهایی می‌باشد که برای نخستین بار توسط کاربران جدید انجام می‌شود. دلیل تخمینی بودن این درصد می‌باشد که کاربر امکان دارد با یک آی‌پی جدید وب سایت شما وارد شود.

نرخ پرش (Bounce Rate): منظور از نرخ پرش، درصد کسانی می‌باشد که فقط یک صفحه از سایت شما را دیده‌اند. هر چقدر که نرخ پرش وب سایت شما کمتر باشد، یعنی سایت شما در حفظ کاربر موفق‌تر عمل کرده است.

میانگین زمانِ دوره (Avg. Session Duration): میانگین وقتی می‌باشد که دوره‌های استفاده کاربران طول کشیده باشد.

صفحات/دوره‌ها (Pages/Sessions): دوره‌ها و صفحات به میانگین تعداد صفحات اطلاق می‌شود که در طی یک دوره دیده می‌شوند. بازدیدهای تکراری از یک صفحه هم در این مورد حساب می‌شود.

بازدید صفحات (Pageviews): منظور از این عبارت تعداد کل دفعاتی می‌باشد که یک صفحه دیده شده است. دقت کنید که بازدیدهای مکرر توسط یک کاربر تکراری هم در این مقدار حساب می‌شود.

بازدیدکنندگان (Visitors): این مورد یعنی بازدید کنندگانی که به سایت شما سر زدند. این‌ها به دو دسته بازدیدکنندگان تکراری و بازدید کنندگان جدید تقسیم بندی می‌شوند. بازدیدکنندگان تکراری اشخاصی هستند که قبلاً یک دوره را در سایت شما گذراندند.

کاربران (Users): اشخاصی که حداقل برای یک دوره در سایت حضور داشتند، جزوه کاربران شما حساب می‌شوند.

دوره‌ها (Sessions): دوره به زمانی گفته می‌شود که کاربر به صورت فعال با سایت، برنامه گوشی و بقیه رسانه‌ها با شما در ارتباط است. همه اطلاعات مورد نیاز تعاملات کاربر در طی یک دوره حساب می‌شوند. دوره‌ها اغلب بعد از نیم ساعت عدم تعامل کاربر با سایت یا برنامه بسته می‌شود و در صورت برگشتن کاربر یک دوره جدید باز می‌شود.

متریک‌ها (Metrics): در حقیقت متریک‌ها خصوصیات درونی یک دایمنشن می‌باشند که می‌توانند به صورت جمع یا نرخ اندازه گیری شوند.

ابعاد (Dimensions): منظور از بعد یا دایمنشن یکی از خصوصیات بارز سایت یا اپلیکیشن گوشی می‌باشد که می‌تواند مقادیر گوناگونی را بپذیرد. نوع مرورگر، صفات مورد بازدید، صفحه خروج کاربر و زمان حضور کاربر در سایت از نمونه‌های ابعادی هستند که در گوگل آنالیتیکس وجود دارند.

 

 منوی اصلی

در سمت چپ صفحه گوگل آنالیتیکس می‌توانید منوی آن را مشاهده کنید و میان گزینه‌ها جابجا شوید.

اختصاص (Attribution): در این قسمت می‌توانید مشاهده کنید که هر یک از کانال‌های ورودی چه مقدار از تبدیل‌ها را به خودش اختصاص داده است.

کشف (Discover): در این قسمت گوگل لینک یکسری از منابع شامل اپلیکیشن‌ها، ابزارها و مقاله‌ها را برای شما می‌گذارد تا در صورتی که نیاز داشتید از آنها استفاده کنید.

مدیریت (Admin): برای انجام تنظیمات مدیریتی حساب و همینطور دسترسی دادن به همکاران شما کاربرد بسیار زیادی دارد.

گزارش (Reports): این بخش شامل گزارشات اطلاعاتی می‌باشد یک سایت یا برنامه مشخص را در اختیار شما قرار می‌دهد.

تبلیغات در گوگل ادز یکی از بهترین روش ‌های تبلیغاتی در دنیا

شخصی‌سازی (Customization): به شما اجازه می‌دهد گزارشات شخصی با دایمنشن ها و متریک‌های مورد نظرتان را ایجاد کنید.

خانه (Home): صفحه اصلی می‌باشد که در آن اطلاعات کلی در رابطه با همهٔ وب سایت‌ها و برنامه‌های گوشی خود را دریافت می‌کنید.

 ما در این مقاله بخشی از اینها یعنی صفحه اصلی و گزارش که برای تحلیل وب سایت ایران مهم هستند را بررسی می‌کنیم.

 حتماً بخوانید: 10 محتوای افزایش دهنده بازدید وب سایت

تنظیم زمان

در بخش گزارش به غیر از گزارشات لحظه‌ای، شما می‌توانید با استفاده از تقویم موجود در سمت راست صفحه بازه زمانی مورد نظرتان را برای مشاهده اطلاعات معلوم کنید.

اگر  روی قسمت تاریخ کلیک کنید تقویمی مثل شکل زیر برایتان نمایش داده می‌شود و شما می‌توانید بازه زمانی گزارشتان را معلوم کنید.

 همینطور امکان مقایسه دو بازه زمانی گوناگون هم وجود دارد. با انتخاب گزینه مقایسه، اطلاعات داده شده به صورت مقایسه‌ای از دو بازه زمانی در می‌آید و در نتیجه می‌توانید مشاهده کنید که کدام متریک‌ها در بازه زمانی دوم پسرفت یا پیشرفت داشته است.در بخش گزارش به غیر از گزارشات لحظه‌ای، شما می‌توانید با استفاده از تقویم موجود در سمت راست صفحه بازه زمانی مورد نظرتان را برای مشاهده اطلاعات معلوم کنید.

 خانه در مبحث گوگل آنالیتیکس چیست؟

 شما با ورود به حساب کاربری‌تان در گوگل آنالیز به صفحه اصلی منتقل می‌شوید. در این صفحه یک سری آمار و اطلاعات کلی در رابطه با سایت‌ها به شما نمایش می‌دهد که شامل تعداد دوره‌ها، نرخ پرش، میانگین زمان دوره‌ها، نرخ تبدیل برای اهداف می‌باشد.

 اگر صفحه را اسکرول کنید، اطلاعات بسیار زیادی مشاهده می‌کنید که به صورت کلی به شما نشان داده می‌شود. از کاربران آنلاینی گرفته که در همان لحظه در سایتتان حضور دارند، تا ساعتی که بیشتر به سایت مراجعه می‌کنند و دستگاه مورد استفاده و خیلی از اطلاعات کاربردی دیگر که به صورت گراف‌ها و نمودارها نمایش داده می‌شود.

از قسمتی که در تصویر بالا با مستطیل قرمز نشان داده شده است می‌توانید لیستی از سایتهای را مشاهده کنید که به حساب خودتان متصل کرده‌اید. همینطور شما در این صفحه می‌توانید در میان برنامه‌های گوشی و دامنه‌های خود سرچ کنید و در صورتی که نیاز بود برنامه‌ها و دامنه‌های مهم را ستاره دار کنید تا دسترسی به آن‌ها آسان‌تر شود. اکنون سایت یا برنامه‌ای را که در رابطه با آن اطلاعات زیادتری می‌خواهید را برگزینید تا وارد صفحه گزارش گوگل آنالیز شوید. خانه در مبحث گوگل آنالیتیکس

 سفارشی سازی

 اساسی‌ترین بخش این قسمت داشبورد یا صفحه اصلی گزارش می‌باشد که شما می‌توانید آن را همانگونه که خودتان دوست دارید و به سلیقه خودتان ویرایش کنید و با استفاده از ویجت ها کاری انجام دهید که همه اطلاعات کلیدی که نیاز دارید را نمایش دهد. با یک تنظیم درست داشبورد به شما این امکان را می‌دهد و کمکتان می‌کند که بدون نیاز به چرخیدن درون گزارشات استاندارد موجود در گوگل آنالیز بیشتر اطلاعاتی که نیاز دارید را به دست بیاورید.

شما می‌توانید معیارهای جدیدی را از طریق دکمه +Add Segment در آمار ببینید و با گزینه +Add Widget بخش‌های جدیدتری را به این قسمت اضافه کنید. همینطور در زمان چرخیدن در میان گزارشات استاندارد با انتخاب لینک Add to Dashboard می‌توانید آنها را به داشبوردتان اضافه کنید. به اضافه اینها چون می‌توانید داشبوردهای از قبل آماده را از طریق گالری راه حل‌های گوگل آنالیتیکس دانلود کنید. مثل صفحه خانه، اینجا هم می‌توانید در قسمت بالا و سمت راست اقدام به تغییر بازه زمانی گزارش و مقایسه دو بازه زمانی گوناگون کنید.

گزارش گوگل آنالیتیکس

 قسمت گزارش به شما این اجازه را می‌دهد تا اطلاعات دقیقی در رابطه با مخاطبین، نرخ‌تبدیل، جستجوها و رفتار مخاطبین خود دریافت کنید. همانگونه که مشاهده می‌کنید، هر یک از این گزینه‌ها به صورت کشویی باز می‌شوند و در هر یک از آنها لیستی از لینک‌ها وجود دارد که شما را به قسمت‌های مهم گوگل آنالیتیکس هدایت می‌کند. در ادامه به بررسی هر یک از این لینک‌ها می‌پردازیم.گزارش گوگل آنالیتیکس

اطلاعات لحظه‌ای (Real-Time)

اگر شما دوست دارید که بدانید چند نفر همین الان درون وب سایت شما هستند و چه کاری را انجام می‌دهند، این بخش اجازه دسترسی به این اطلاعات لحظه‌ای را به شما می‌دهد. شما می‌توانید از اطلاعاتی مثل نحوه ورود بازدیدکنندگان، صفحات فعال، تعداد صفحات دیده شده توسط آنها، امکان دیدن مکان فعلی آن‌ها و غیره را در این صفحه مشاهده کنید.

 

 بخش هیجان انگیز آمار سایت

تا این قسمت از مقاله به بررسی یک سری از قسمت‌های کلی و غیر تخصصی پرداختیم. ولی مغز اطلاعات گوگل آنالیتیکس شما در سه قسمت بعدی رفتار، مخاطبین و تبدیل‌ها نهفته است. این سه بخش اطلاعات بسیار عمیق و کاملی از کاربران، محتوا، منابع، ترافیک و میزان دستیابی به اهداف را در اختیار شما قرار می‌دهد. در ادامه مقاله آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 مخاطبان

 شما می‌توانید در قسمت مخاطبین در رابطه با کاربرانتان و ویژگی‌هایشان اطلاعاتی به دست آورید. در این بخش صفحات گوناگونی وجود دارد که هر چیز در رابطه با کاربرانتان نیاز داشته باشید را به شما می‌گوید. در ادامه به بررسی بخش‌های مهم این قسمت می‌پردازیم.

 اطلاعات کلی

 این قسمت یک سری اطلاعات کلی را در رابطه با کاربران در اختیار شما قرار می‌دهد.

 به صورت پیش فرض در پایین نمودار یکسری از آمارها وجود دارد: تعداد کاربران، دوره‌ها یا تعداد دفعاتی که وب سایت شما بازدید شده است، تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربران، تعداد کاربران جدید، میانگین طول مدت یک دوره بازدید، میانگین صفحات مشاهده شده در هر دوره، تعداد session هر کاربر، نرخ پرش یا تعداد کاربرانی که از دست دادید، رصد دوره‌هایی که بازی کننده جدیدی به سایت شما آمده است. در قسمت سمت راست هم می‌توانید از درصد بازدیدکنندگان جدید و قدیمی یک مقایسه نموداری را مشاهده کنید.

در قسمت نمودار شما می‌توانید معلوم کنید که می‌خواهید از میان ۸ آماری که در تصویر به عدد معلوم شده است چه متریکی روی نمودار نشان داده شود. همینطور امکان انتخاب دو متریک گوناگون و مقایسه آنها هم وجود دارد. در قسمت راست هم می‌توانید معلوم کنید که نمودار شما طبق ساعت، هفته، روز یا ماه نشان داده شود.

در آخر صفحه می‌توانید در رابطه با کشور، زبان، مرورگر، شهر، سیستم عامل و غیره کاربرانتان اطلاعات کلی به دست آورید. اطلاعات کلی

 اطلاعات جمعیت شناختی

 در این قسمت شما می‌توانید در مورد جنسیت و سن کاربرانتان اطلاعاتی به دست آورید. شاید فکر کنید که گوگل چطور این آمار را به دست می‌آورد و به چه اندازه دقیق است؟ این آمار در آزمایشی بررسی شد و معلوم شد که از دقت بسیار زیادی برخوردار است. ولی نحوه جمع آوری آنها! گوگل فقط از حساب کاربری شما اطلاعاتی را جمع نمی‌کند بلکه با استفاده از کوکی‌های خود همه سایت‌های مورد بازدید شما را هم شناسایی می‌کند و بدین ترتیب جنسیت، سن و بقیه اطلاعات شما را بدست می‌آورد.

 زمینه‌های مورد علاقه

 در این قسمت می‌توانید در رابطه با علایق کاربرانتان بخوانید و با توجه به اینکه اکثریت کاربران شما به چه چیزهایی علاقه دارند، تغییراتی را در سایتتان به وجود آورید. در قسمت قبل توضیح دادیم که گوگل این اطلاعات را چطور به دست می‌آورد.

 اطلاعات جغرافیایی

 در این قسمت شما در رابطه با زبان و مکان کاربرانتان اطلاعات کسب می‌کنید.

 رفتار

 این بخش به چهار قسمت تقسیم می‌شود:

  •  قسمت اول (New vs Returning) می‌توانید رفتار کاربرانی که جدید هستند را با کاربران قدیمی مقایسه کنید.
  •  قسمت دوم (Frequency & Recency) می‌توانید مشاهده کنید که کاربران قدیمی چقدر امکان دارد که مجدداً به سایت شما مراجعه کنند و از آخرین بازدید آنها چه مدت زمانی گذشته است.
  •  قسمت سوم (Engagement) می‌توانید میزان درگیر شدن کاربران با سایتتان و زمانی که در آن سپری کردند را ببینید.
  •  قسمت چهارم (Session Quality) همه کانالهای ورودی از نظر تعداد کاربران و نرخ پرش و غیره با هم مقایسه می‌شوند.

 فناوری

در این قسمت می‌توانید آمار سیستم عامل، مرورگر و شرکت ارائه دهنده اینترنت کاربر را داشته باشید.

موبایل

 در این قسمت می‌توانید تعداد کاربران گوشی و تبلت و کامپیوتر را با یکدیگر مقایسه کنید و ببینید که کاربران گوشی و تبلت از چه دستگاهی استفاده می‌کنند.

 معیار

 در قسمت قبل آمار هر متریک در دستگاه‌ها، کانال‌ها و مکان‌های گوناگون نمایش داده می‌شود؛ ولی در این قسمت نمایش می‌دهد که متریک‌ها در کانال‌ها و دستگاه‌های گوناگون چقدر رشد کرده‌اند.

 حتماً مطالعه کنید: 18 روش برای افزایش ترافیک ارگانیک وب سایت

 جریان کاربران

 بخش آخر این قسمت هم به بررسی مسیرهای حرکت کاربران شما می‌پردازد. در این قسمت شما مشاهده می‌کنید که کاربران شما چه راههایی را در سایت شما پیمودند. شما می‌توانید در قسمت چپ ابتدای مسیر را معلوم کنید. مثلاً طبق کشور به بررسی مسیر حرکت کاربرانتان بپردازید.

 نحوه جذب

 در این قسمت شما می‌توانید نحوه جذب کاربرانتان را بررسی کنید و ببینید که ترافیک ورودی شما از چه طریقی می‌باشد. همچنین شما متوجه می‌شوید که کاربران ورودی از هر ترافیک چه رفتاری داشتند و چند نفر از آنها به کاربر ثابت و مشتری شما تبدیل شده‌اند. پیش از بررسی قسمت‌های گوناگون این قسمت عبارات کلیدی آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اجتماعی (Social): کاربرانی که از طریق شبکه‌های اجتماعی به سایت شما هدایت شده‌اند.

ارجاعی (Referral): کاربرانی که از سایت‌های دیگر وارد سایت شما شدند.

جستجوی طبیعی (Organic Search): کاربرانی که شما را از طریق نتایج طبیعی در موتورهای جستجوگر پیدا کردند.

دلایل عدم موفقیت سئو و راهکار های مقابله با آن

مستقیم (Direct): کاربرانی که مستقیماً آدرس سایت شما را وارد کردند و وارد آن شدند.

کانال‌ها (Channels): منظور از کانال روش می‌باشد که مخاطب شما از طریق آن جذب شده است.

رسانه‌ها (Mediums): مشخص می‌کند که کاربران به صورت طبیعی و از طریق جستجوی گوگل شما را پیدا کرده‌اند یا آنکه توسط یک تبلیغ یا لینک به سایت شما مراجعه کرده‌اند و یا اینکه هیچ یک از این دو نبوده است.

منابع (Sources): منبع جذب یک کاربری سایتی که از آن وارد شده است. شما می‌توانید مشاهده کنید که هر سایت چه تعداد بازدید کننده را برای شما داشته است.

موارد دیگر: همین طور شما می‌توانید آمار کاربرانی که از طریق تبلیغات پولی گوگل، ایمیل، سایر تبلیغات و غیره وارد سایت شدند را هم ببینید. به اضافه امکان تعریف منابع ترافیکی جدید با دقت بیشتر هم وجود دارد.همین طور شما می‌توانید آمار کاربرانی که از طریق تبلیغات پولی گوگل، ایمیل، سایر تبلیغات و غیره وارد سایت شدند را هم ببینید. به اضافه امکان تعریف منابع ترافیکی جدید با دقت بیشتر هم وجود دارد.

 اطلاعات کلی

شما می‌توانید به کمک گزینه‌های بالا معلوم کنید که چه اطلاعاتی را نیاز دارید. در این قسمت می‌شود مشخص کرد که آمار منابع، کانال‌ها یا رسانه‌ها نمایش داده شود و می‌شود هدف مورد نظر را هم تغییر داد.

 پایین این تنظیمات شما یک نمودار دایره‌ای از نوع جذب ترافیک مشاهده می‌کنید. نمودارهای دوم و سوم هم نمایش می‌دهد که کاربران جذب شده از راههای مختلف چقدر با سایت شما تعامل داشتند و در آخر چند درصد از آنها فرآیندهای مورد نظر شما را پیمودند و به کاربر ثابت تبدیل شدند. در انتهای صفحه هم اطلاعات مشابهی به صورت آماری و درجدول برای شما آورده شده است. اطلاعات کلی

 تمام ترافیک

 در این قسمت شما می‌توانید اطلاعاتی دقیق‌تر را در مورد کانال‌ها، رسانه‌ها، منابع و ترافیک ارجاعی ببینید و یک نقشه درختی از ترافیکتان را هم مشاهده کنید.

 گوگل ادز

 این قسمت به بررسی ترافیک جذب شده شما از راههای تبلیغات خود گوگل پرداخته و در آخر در صورتی به کار شما می‌آید که شما بخواهید در این موتور جستجو تبلیغاتی را انجام دهید. اگر شما تبلیغات گوگل داشته باشید، می‌توانید مشاهده کنید که هر کمپین شما چقدر هزینه برداشته، چقدر کلید گرفته و چه مقدار ترافیک به خود جذب کرده است. همین اطلاعات را در رابطه با هر کلمه کلیدی که روی آن تبلیغ انجام داده‌اید قابل مشاهده می‌باشد.

 کنسول جستجو

 شما می‌توانید در این قسمت جستجوی خود را به آنالیز وصل کنید و اطلاعاتی در رابطه با ترافیک جستجوی خود به دست آورید. اینکه کاربران جستجوگر ابتدا وارد چه صفحه از وب‌سایت شما می‌شوند، از چه دستگاهی استفاده می‌کنند و از چه کشورهایی هستند.

اجتماعی

 در این قسمت به بررسی ترافیک شبکه‌های اجتماعی خود می‌پردازید و آمار گوناگونی در رابطه با اشخاصی که از راه شبکه‌های اجتماعی شما وارد سایت شدند را می‌بینید.

رفتار

 این بخش از گوگل آنالیتیکس کاربرد بسیار زیادی برای شما دارد. با استفاده از این بخش شما می‌بینید که رفتار کاربران شما چطور بوده است چه کارهایی را در آن انجام داده است و چگونه با سایت شما تعامل برقرار کرده است. در ادامه این مقاله به بخشهای گوناگون این قسمت می‌پردازیم.

 حتماً بخوانید:7 نکته طلایی استفاده از سئو ویدیو برای افزایش رتبه وب سایت

 اطلاعات کلی

 در این بخش شما می‌توانید اطلاعات کلی در رابطه با رفتار کاربرانتان را ببینید. شما متوجه می‌شوید که کاربران شما چه تعداد صفحه را مشاهده کردند و چه تعداد از این بازدیدها تکراری نبودند، چقدر از آنها پریده‌اند، به طور میانگین چقدر در صفحات شما وقت گذراندند و بیشتر چه صفحاتی را مشاهده کردند. همچنین شما می‌توانید مشاهده کنید که چه عبارتی را در سایت شما سرچ کردند و چه نوع تعاملی با شما داشتند. اطلاعات کلی

 جریان رفتار

 در این بخش شما می‌توانید مسیر رفتار کاربرانتان را مشاهده کنید. شما می‌توانید ابتدای این مسیر را خودتان معلوم کنید و گوگل به شما نمایش می‌دهد که نخستین دومین و سومین کاربران سایت شما چطور بوده است.

 محتوای سایت

 در صفحه نخست این قسمت شما می‌توانید در رابطه با محتوای سایت خود اطلاعات بسیار زیادی را به دست آورید. بدان معنا که مشاهده کنید که هر صفحه و مطلب سایت شما به چه اندازه‌ای بازدید داشته است، چقدر کاربر پرانده شده است، کاربران به طور میانگین چقدر در آن وقت گذراندند، چقدر از طریق آن خارج و داخل شدند و چقدر برای شما پول ساز بوده است.

 در صفحات بعدی هم می‌توانید اطلاعات بسیار دقیق‌تری را به دست آورید. بدان معنا که مشاهده کنید که در هر سطح از زیر دامنه‌ها رفتارها چگونه بوده است، صفحات خروجی کدام ها بودند و صفحات فرود یا ورودی کدام ها بوده‌اند.

سرعت سایت

 این قسمت منبع بسیار ارزشمندی برای به دست آوردن اطلاعات و بهبود دادن سرعت سایت می‌باشد. شما می‌توانید در صفحه اصلی مشاهده کنید میانگین زمان بارگذاری صفحه به ثانیه چقدر است. البته سرعت موارد دیگری مانند زمان پاسخ سرور، زمان ریدایرکت شدن و غیره به شما نمایش داده می‌شود. همچنین شما می‌توانید طبق نوع مرورگر، کشور و صفحه نیز سرعت را مورد بررسی قرار دهید.

 در صفحات بعدی اطلاعات سرعت حتی دقیق‌تر و جالب‌تر می‌شود. در صفحه زمان بندی صفحه شما اطلاعات دقیقی در رابطه با سرعت هر صفحه می‌یابید. در صفحه پیشنهادات سرعت، شما می‌توانید پیشنهادات خود گوگل برای زیاد شدن سرعت هر صفحه را بخوانید که واقعاً فوق العاده می‌باشد.

 جستجوی سایت

 باوصل کردن سیستم جستجوی داخلی سایت به گوگل آنالیتیکس، شما می‌توانید اطلاعات بسیار دقیقی را در رابطه با جستجوهای انجام شده در سایتتان ببینید.

 

 رویدادها

 منظور از رویدادها آن دسته از تعاملاتی می‌باشد که شما قصد راه اندازی آنها را دارید. مثلاً شما می‌توانید معلوم کنید که با کلیک بر روی یک گزینه رویدادی در گوگل آنالیتیک ثبت شود تا بتوانید تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی آن گزینه را بررسی و اندازه گیری کنید.

 تبدیل‌ها

 این آخرین قسمت گوگل آنالیتیکس می‌باشد. همانگونه که گفتیم منظور از این کلمه تبدیل شدن بازدیدکننده به کاربر ثابت یا مشتری می‌باشد. برای این کار نیاز است که شما هدف‌هایی را معلوم کنید و در صورتی که کاربر چیزی را می‌خرد، اطلاعات خرید را در اختیار گوگل قرار دهید. تنظیمات این قسمت باید از طریق قسمت مدیریت گوگل آنالیز و به کمک گوگل تگ منیجر انجام شود و بر روی سایت پیاده سازی شود. این قسمت شامل چهار بخش گوناگون می‌باشد.

 اهداف

 در این قسمت آمار مربوط به هدف‌هایی که تعیین کردید، به شما نمایش داده می‌شود. هدف شما می‌تواند ثبت نام کاربر در سایت، بازدید کاربر از یک صفحه مشخص، عضویت کاربر در خبرنامه و غیره باشد. بدین ترتیب می‌فهمید که چه تعداد از کاربران و کدام یک از آنها اهداف شما را تکمیل می‌کنند؛ طبق این اطلاعات شما می‌توانید فرآیندهای خود را بهینه سازی کنید.

 فروش آنلاین

 شما می‌توانید با دادن این اطلاعات به گوگل آنالیتیکس در این قسمت ببینید که چقدر درآمد کسب کرده‌اید، چند تا معامله صورت گرفته است، چند درصد از کاربران به مشتری تبدیل شده‌اند و میانگین ارزشی که برای شما داشته است چقدر بوده.

 با استفاده از گزینه سمت چپ بالای تصویر شما می‌توانید درآمدتان را با شاخص‌های دیگر بر روی نمودار مقایسه کنید.

 مسیرهای چند کاناله

 در گوگل آنالیتیکس اعتبار فروش‌ها و تبدیل‌های شما به آخرین کانال ورودی داده می‌شود که کاربر از راه آن وارد شده است. ولی جستجوها و ارجاع‌های قبلی چه نقشی در تبدیل کاربرد داشتند؟

 میان علاقه ابتدایی کاربر تا انجام خرید یا هدف شما چقدر فاصله وجود داشته است. با استفاده از این قسمت شما می‌توانید جواب همه این سؤال‌ها را بیابید. شما می‌توانید مشاهده کنید که کاربر دقیقاً چند بار و از چه راهی وارد سایت شما شده است تا در آخر تبدیل به مشتری ثابت شما شود.

 اختصاص

 در این قسمت می‌توانید مشاهده کنید که هر یک از کانال‌های ورودی شما به چه اندازه از تبدیل‌ها را به خودش اختصاص داده است. سیستم اختصاص دهی به چند صورت در اختیار شما قرار دارد. شما می‌توانید فقط به آخرین کانال ورودی برای تبدیل اعتبار دهید. شما باید نخستین کانال ورودی را مسئول بدانید یا این که به همه یک کانال‌های ورودی که کاربر از راه آن‌ها وارد شده است درصدی اعتبار بدهید.سیستم اختصاص دهی به چند صورت در اختیار شما قرار دارد

 سخن پایانی

 در این مقاله به بررسی نکته‌های ابتدایی استفاده از گوگل آنالیز و بخش‌های گوناگون آن پرداختیم. در مقاله‌های بعدی به شما یاد می‌دهیم که چگونه اهدافی را برای خودتان تعیین و آنها را اندازه گیری کنید، درآمد خودتان را توسط گوگل آنالیتیکس حساب کنید و صفحات شخصی سازی شده را برای خودتان ایجاد کنید.

 

ممنون که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالب و نکات گفته شده لذت برده باشید و مطالب برای شما مفید، کاربردی و آموزنده واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک مقالات زیر مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top