استفاده از محتوای مخفی در سایت

استفاده از محتوای مخفی در سایت چه عواقبی به همراه دارد؟

 از نظر بهینه سازی و سئو سایت، یک تعامل و رابطه پیچیده بین محتوای مخفی و نوع عملکرد آن در گسترش و توسعه وب سایت‌ها و همچنین ایندکس کردن صفحات آن وجود دارد. در واقع این موضوع باعث شده است تا سؤالات زیادی در این رابطه برای افرادی که در حال آموزش سئو و بهینه سازی وب سایت هستند به وجود بیاید. با توجه به اهمیت موضوع ما قصد داریم تا در این مقاله در رابطه با سؤال بسیار مهم « استفاده از محتوای مخفی در سایت چه عواقبی به همراه دارد؟ » صحبت کنیم.

البته ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم که پاسخ به این سؤال را به صورت جامع، کامل و روان بیان کنیم تا هر کسی که اندک دانشی در این رابطه دارد بتواند به راحتی از آن استفاده نمایند. در نتیجه توصیه می‌کنیم که تا انتهای مقاله همراه ما باشید. محتواهای پنهان و مخفی در یک وب سایت یک خطر بزرگ محسوب می‌شوند. زیرا موجب می‌شوند چیزی که گوگل ایندکس می‌کند با چیزی که کاربران درون وب سایت مشاهده می‌کنند متفاوت باشد. گوگل در سال‌های گذشته به قالب‌بندی و موقعیت متن توجهی از خود نشان نمی داد و فقط برای او این موضوع اهمیت داشت که آیا متن و عناصر دیگر آن در یک صفحه وجود دارند یا خیر. این باگ بزرگ الگوریتم‌های گوگل، در زمان گذشته فرصتی را در اختیار سئو کاران کلاه سیاه قرار داده بود تا بتوانند از آن به راحتی سوء استفاده کنند.

 خطرات استفاده از محتوای مخفی در سایت

 استفاده از محتوای مخفی در سایت سالهاست که به عنوان یکی از تکنینک های اسپم گونه شناسایی می‌شود و موتور جستجوی گوگل استفاده از آن را برای سایت‌ها ممنوع اعلام کرده است. دلیل ممنوعیت استفاده از این نوع محتواها این است که در گذشته سئو کاران و متخصصین این حوزه از آنها سوء استفاده می‌کردند. از زمانی که موتور جستجوی گوگل راه اندازی شده است، همیشه در حال مبارزه و جلوگیری کردن از محتواهای مخفی بوده است.

دلیل این کار گوگل نیز این است که محتوای مخفی در حقیقت باعث سوء استفاده از الگوریتم‌های رتبه بندی می‌شوند. در نتیجه موتور جستجوی گوگل با بروزرسانی الگوریتم‌های خود به صورت مداوم و پی در پی برای سایت‌هایی که از این نوع محتوا استفاده می‌کنند جریمه‌هایی را در نظر گرفته است که به وسیله آنها سایت های متخلف را پنالتی می‌کند.

 محتواهای پنهان و مخفی در یک وب سایت یک خطر بزرگ محسوب می‌شوند. زیرا موجب می‌شوند چیزی که گوگل ایندکس می‌کند با چیزی که کاربران درون وب سایت مشاهده می‌کنند متفاوت باشد. گوگل در سال‌های گذشته به قالب‌بندی و موقعیت متن توجهی از خود نشان نمی داد و فقط برای او این موضوع اهمیت داشت که آیا متن و عناصر دیگر آن در یک صفحه وجود دارند یا خیر. این باگ بزرگ الگوریتم‌های گوگل، در زمان گذشته فرصتی را در اختیار سئو کاران کلاه سیاه قرار داده بود تا بتوانند از آن به راحتی سوء استفاده کنند.

توجه گوگل به محتوای مخفی

درگذشته گوگل به موقعیت متن و قالب بندی آنها در صفحات وب سایت توجهی نمی‌کرد. این موضوع باعث شده بود تا بسیاری از سئو کاران متن و محتواها را در قسمتی از وبسایت قرار دهند که ربات‌های گوگل به راحتی آنها را شناسایی نمایند؛ اما کاربران و بازدیدکنندگان در زمان مراجعه به وب سایت نتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال آنها تلاش می‌کردند تا متن را در پشت تصاویر یا سایر عناصری که در صفحات وب سایت قرار دارد پنهان کنند. در بعضی از موارد نیز رنگ فونت متن را با رنگ زمینه آن یکی می‌کردند تا با این کار متن قابل مشاهده نباشد.

در بعضی از مواقع نیز با استفاده از css تلاش می‌کردند تا طوری وانمود کنند که متنی در یک صفحه وجود دارد. اما در واقعیت هیچ چیزی در آن صفحه نبود. اگر یک محتوا با کیفیت و مناسب در صفحه ای از وب سایت قرار نمی‌گرفت با استفاده از این ترفند کاری می کردند که موتور جستجوی گوگل تصور کند این صفحه و محتواهای آن پر از عبارت‌های کلیدی اصلی هستند و کاملاً مرتبط با موضوعاتی هستند که کاربران به دنبال آن می‌باشند.

کمپین ایمیل مارکتینگ عامل اساسی موفقیت کسب و کار ها

اما در زمان ورود به صفحه وب سایت کاربران با محتوایی روبرو می‌شدند که هیچ ربطی به موضوع سرچ شده توسط آنها نداشت. در واقع این کار موجب می‌شد تا سایت‌ها ترافیکی را به دست بیاورند که مستحق آن نیستند.در بعضی از مواقع نیز با استفاده از css تلاش می‌کردند تا طوری وانمود کنند که متنی در یک صفحه وجود دارد. اما در واقعیت هیچ چیزی در آن صفحه نبود. اگر یک محتوا با کیفیت و مناسب در صفحه ای از وب سایت قرار نمی‌گرفت با استفاده از این ترفند کاری می کردند که موتور جستجوی گوگل تصور کند این صفحه و محتواهای آن پر از عبارت‌های کلیدی اصلی هستند و کاملاً مرتبط با موضوعاتی هستند که کاربران به دنبال آن می‌باشند.

به ۳ دلیل در گذشته از محتوای مخفی استفاده می‌شد:

  • کلید واژه‌های اسپم گونه

زمانی که کلید واژه‌ها یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی وب سایت‌ها بودند، بیشتر افراد می‌توانستند با استفاده از محتوای مخفی در وب سایت خود کلیدواژه‌های پربازدید را در صفحه وب سایتشان قرار دهند همچنین قادر بودند تا برای محتواهایی که از لحاظ عبارت‌های کلیدی قدرتی نداشتند و یا با آن ارتباط موضوعی نداشتند کلید واژه به وجود بیاورند. در نتیجه با استفاده از این تکنیک‌های سئو سیاه می‌توانستند به راحتی رتبه‌های مناسبی را در فهرست نتایج موتور جستجوی گوگل به دست بیاورند.

  • سوء استفاده کردن از کلید واژه‌های رقبا

شما در گذشته قادر بودید تا با استفاده از محتوای مخفی در سایت خود از نام و کلید واژه‌های رقیبانتان استفاده کنید. به این معنا که شما می‌توانستید نام برند تجاری یا نام سایت آنها را در وب سایت خود قرار دهید و با استفاده از این تکنیک مشتریان آنها را به سایت خود بکشانید. خوشبختانه این تکنیک نیز مانند استفاده از محتوای مخفی در سایت امروزه ممنوع اعلام شده است و اگر فردی این کار را انجام دهد به سرعت با مجازات گوگل مواجه می‌شود. علاوه بر این که کلید واژه‌ها به صورت مخفی در گذشته در صفحات وب سایت قرار داده می‌شدند سئو کاران از لینک‌ها نیز در این راه استفاده می‌کردند. سایت‌های تبلیغات کلیکی با استفاده از هر تکنیک و ترفندی که شده تلاش می‌کنند تا شما را وارد لینک سفارش دهندگان کنند تا از آنها پول بیشتری دریافت نمایند. به همین دلیل است که لینک‌ها را بصورت مخفی در جای‌جای صفحه وب سایت قرار می‌دهند تا شما با هر کلیک اشتباه وارد لینک مورد نظر آنها شوید.

  •  استفاده از لینک‌های مخفی

 علاوه بر این که کلید واژه‌ها به صورت مخفی در گذشته در صفحات وب سایت قرار داده می‌شدند سئو کاران از لینک‌ها نیز در این راه استفاده می‌کردند. سایت‌های تبلیغات کلیکی با استفاده از هر تکنیک و ترفندی که شده تلاش می‌کنند تا شما را وارد لینک سفارش دهندگان کنند تا از آنها پول بیشتری دریافت نمایند. به همین دلیل است که لینک‌ها را بصورت مخفی در جای‌جای صفحه وب سایت قرار می‌دهند تا شما با هر کلیک اشتباه وارد لینک مورد نظر آنها شوید.

این موضوع برای تمام کاربران و بازدیدکنندگان امری آزاردهنده است که می‌تواند تأثیر منفی بر روی تجربه کاربری آنها بگذارد. خوشبختانه استفاده از لینک‌های مخفی نیز امروزه به عنوان یکی دیگر از تکنیک‌های اسپم شناخته می‌شود که به طور معمول استفاده از این نوع ترفندهای سئو کلاه سیاه در انتها با جریمه و پنالتی گوگل به پایان می‌رسد.

 چه زمانی مخفی کردن محتوا لازم است؟

 در بعضی از مواقع امکان دارد که محتوای مخفی مشکلی را برای وب سایت شما ایجاد نکند و یا به اصطلاح ترفندی امن باشد. در حقیقت شما بعضی از آنها را دیده‌اید و با آن‌ها ارتباط برقرار کرده‌اید. برای اینکه درک بهتری از این موضوع به دست بیاورید بهتر است که به مثالهای زیر به خوبی دقت کنید:

ناوبری مخفی

زمانی که شما از یک کشوی ناوبری در وبسایت خود استفاده می‌کنید که در آن عناصر زیادی را قرار داده‌اید، از نظر فنی شما در حال استفاده از محتوای مخفی در سایت خود هستید. دلیل آن هم این است که تا زمانی که این کشو به کاربران و بازدیدکنندگان وب سایتتان نشان داده نشود محتوای آن قابل مشاهده نخواهد بود. سایت‌هایی که محتوای اشتراکی دارند و یا پولی هستند، در بیشتر مواقع سعی می‌کنند تا کاربران و بازدیدکنندگان جدیدی را به وسیله نتایج موتور جستجو گوگل به خود جذب کنند. در نتیجه آن‌ها می‌توانند یک بازدید رایگان را پیش از اینکه وب سایت برای کاربران و بازدیدکنندگان جدید بسته شود به آنها نشان دهند. این موضوع به این معنی است که مطالب و محتواهایی که در اینگونه سایت‌ها قرار داده می‌شوند فقط با داشتن اشتراک قابل دیده شدن هستند.

سایت‌های اشتراکی

 سایت‌هایی که محتوای اشتراکی دارند و یا پولی هستند، در بیشتر مواقع سعی می‌کنند تا کاربران و بازدیدکنندگان جدیدی را به وسیله نتایج موتور جستجو گوگل به خود جذب کنند. در نتیجه آن‌ها می‌توانند یک بازدید رایگان را پیش از اینکه وب سایت برای کاربران و بازدیدکنندگان جدید بسته شود به آنها نشان دهند. این موضوع به این معنی است که مطالب و محتواهایی که در اینگونه سایت‌ها قرار داده می‌شوند فقط با داشتن اشتراک قابل دیده شدن هستند.

SEM یا بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟

اما مدیران اینگونه وب سایت‌ها این اجازه را به کاربران و بازدیدکنندگان خود می‌دهند تا بتوانند در اولین بازدید خود از وبسایت، بخش‌هایی از آن را مشاهده کنند. در واقع این افراد نیز از محتوای پنهان در وب سایت خود استفاده می‌کنند. البته با اشتراکی کردن مشاهده محتواهای درون وب سایت خود استفاده از محتوای مخفی در سایت خود را کاملاً قانونی و بدون مشکل کردند.

 سازگار شدن با دستگاه‌های مختلف

 بعضی مواقع احتمال دارد که دستگاه‌های متفاوت و مختلفی توانایی خواندن فلش یا جاوا را نداشته باشند و یا اینکه قادر نباشند با cdn کار کنند. در چنین مواقعی استفاده از محتوای مخفی در سایت می‌تواند به آنها کمک زیادی کند. به این صورت که آنها به جای مواردی که از آنها پشتیبانی نمی‌شود، عناصر جایگزین آن را ببینند. شاید تصور کنید که این مورد نیز مربوط به محتوای مخفی درون وب سایت‌های مختلف می‌شود. اما در حقیقت این کار به سود کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت است؛ در نتیجه گوگل آن را اسپم شناسایی نمی‌کند. صفحه سؤالات متداول در هر وب سایتی معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شود که با کلیک کردن بر روی هر سؤال پاسخ آن برای بازدیدکنندگان و کاربران قابل مشاهده باشد. به بیان دیگر صفحه سؤالات متداول در هر وب سایتی یک مثال خوب برای استفاده از محتوای مخفی در سایت است که توسط گوگل به صورت اسپم شناسایی نمی‌شود و کاملاً امن است و هیچ تأثیر منفی نیز بر روی سئو و بهینه سازی یک وب سایت نمی‌گذارد.

استفاده از محتوای مخفی در سایت و در صفحه سؤالات متداول

 صفحه سؤالات متداول در هر وب سایتی معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شود که با کلیک کردن بر روی هر سؤال پاسخ آن برای بازدیدکنندگان و کاربران قابل مشاهده باشد. به بیان دیگر صفحه سؤالات متداول در هر وب سایتی یک مثال خوب برای استفاده از محتوای مخفی در سایت است که توسط گوگل به صورت اسپم شناسایی نمی‌شود و کاملاً امن است و هیچ تأثیر منفی نیز بر روی سئو و بهینه سازی یک وب سایت نمی‌گذارد.

 جمع بندی و نکات پایانی

 با توجه به تمام مطالبی که در طول مقاله عنوان کردیم اگر شما تمایل داشته باشید که از محتوای مخفی درون وبسایت خود استفاده کنید؛ ابتدا باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که استفاده شما از این نوع محتوا در چارچوب قوانین و دستورالعمل‌های موتور جستجوی گوگل قرار دارد. البته این کار به طور کلی به دقت بسیار زیادی احتیاج دارد و شما به راحتی با یک اشتباه ساده باید منتظر مجازات های گوگل و پنالتی شدن وب سایت خود باشید.

 

 ممنون که تا انتهای مقاله همراه وب سایت استاد وب بودید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با استفاده از محتوای مخفی در سایت عنوان شده است؛ برایتان کاربردی، مفید، آموزنده و جذاب واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در زمینه دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی، تبلیغات آنلاین، سئو و بهینه سازی وب سایت برای کاربران و موتورهای جستجو، بازاریابی محتوا، تولید محتوا و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک‌هایی که در زیر در اختیارتان قرار داده شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top