ترافیک ارگانیک

ترافیک ارگانیک چیست + 6 منبع دریافت ترافیک برای سایت

اگر شما نیز یکی از افرادی هستید که به تازگی وارد دنیای سئو شده‌اید و یا در حال حاضر در حال آموزش دیدن آن هستید، شاید در مورد ترافیک ارگانیک، ترافیک خریداری شده و یا ترافیک مستقیم سوالاتی در ذهنتان داشته باشید که شما را گیج می‌کند. اما جای نگرانی نیست. اگر دوست دارید به جواب سؤال خود دست پیدا کنید به شما توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله را به دقت مطالعه کنید. زیرا این مقاله به شما می‌آموزد که ترافیک ارگانیک در حقیقت به چه ترافیکی گفته می‌شود؟ چرا مهمترین نوع ترافیک ورودی هر وب سایتی است؟ و بهترین تکنیک‌های افزایش ترافیک ارگانیک یک وب سایت چیست؟ در واقع ترافیک ارگانیک یک اصطلاح است که برای توصیف بازدید از یک سایت که به وسیله نتایج ارگانیک موتور جستجوی گوگل و همچنین بدون استفاده از تبلیغات پولی به دست آمده است، مورد استفاده قرار میگیرد.

 ترافیک ارگانیک به چه ترافیکی گفته می‌شود؟

 در واقع ترافیک ارگانیک یک اصطلاح است که برای توصیف بازدید از یک سایت که به وسیله نتایج ارگانیک موتور جستجوی گوگل و همچنین بدون استفاده از تبلیغات پولی به دست آمده است، مورد استفاده قرار میگیرد.

 زمانی که کاربران یک عبارت را در مرور خود مانند گوگل، یاهو و بینگ سرچ می‌کنند، این موتورهای جستجو مجموعه‌ای از نتایج را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. این نتایج از صفحات رتبه بندی شده در موقعیت های برتر به صورت ارگانیک تشکیل شده است. البته در فهرست نتایج این موتورهای جستجو مجموعه‌ای از تبلیغات که با عبارت ad همراه هستند نیز مشاهده می‌شود که با نتایج ارگانیک کاملاً متفاوت هستند. تفاوت اصلی این دو مجموعه در فهرست نتایج موتورهای جستجو در این است که ترافیک ارگانیک، رایگان است؛ اما استفاده از این تبلیغات، پولی.

 تفاوت موجود بین ترافیک ارگانیک و ترافیک خریداری شده

 همان طور که بیان کردیم وب سایت‌ها برای دریافت ترافیک ارگانیک نیازی به پرداخت پول ندارند. اما زمانی که قصد داشته باشید از ترافیک خریداری شده استفاده کنید باید هزینه‌ای را بابت آن پرداخت نمایید. اولین تکنیک این است که وب سایت شما با استفاده از سئو و بهینه سازی رتبه بالایی را در فهرست نتایج جستجو به دست بیاورد.

 برای دریافت ترافیک از موتورهای جستجو از دو روش استفاده می‌شود:

  •  اولین تکنیک این است که وب سایت شما با استفاده از سئو و بهینه سازی رتبه بالایی را در فهرست نتایج جستجو به دست بیاورد.
  •  دومین ترفند کمک گرفتن از گوگل ادز است. به این صورت که شما برای اینکه وب سایت خود را در بالای فهرست نتایج جستجو به کاربران نشان دهید از تبلیغات استفاده می‌کنید.

 در حقیقت شما با کمک گرفتن از سئو و بهینه سازی وب سایت می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای برای وب سایت خود ترافیک بدست بیاورید. اما در این مورد به این موضوع توجه کنید که سئو فرآیندی طولانی مدت و زمان بر است؛ اما در نهایت نتایج مثبت زیادی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

 از طرف دیگر شما با تبلیغات ppc می‌توانید در مدت زمان کمتری به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنید. اما برای هر کلیک بر روی تبلیغات وب سایت شما توسط کاربران باید هزینه‌ای پرداخت نمایید. تفاوت دیگری که بین ترافیک ارگانیک و ترافیک خریداری شده وجود دارد این است که بعد از متوقف کردن تبلیغات خریداری شده ترافیک ورودی وبسایت شما افت پیدا می‌کند و دیگر مانند قبل کاربران وارد وب سایت شما نمی‌شوند. این در حالی است که اگر شما از ترافیک ارگانیک برای افزایش ترافیک ورودی وب سایت خود استفاده کنید موجب می‌شوید تا زمانی که در رتبه‌های بالایی در فهرست نتایج موتور جستجو قرار داشته باشید همچنان ترافیکِ ورودی وب سایت شما قابل توجه باشد.

 فرایند بازاریابی سئو وب سایت شما در موتورهای جستجو به شکل ارگانیک و یا به وسیله تبلیغات پولی بازاریابی موتور جستجو نامیده می‌شود. فرایند بازاریابی سئو وب سایت شما در موتورهای جستجو به شکل ارگانیک و یا به وسیله تبلیغات پولی بازاریابی موتور جستجو نامیده می‌شود.

دلایل اهمیت ترافیک ارگانیک

از آنجایی که ترافیک ارگانیک یکی از مهمترین شکل‌های دریافت ترافیک برای هر وب سایتی است؛ در نتیجه می‌تواند باعث افزایش اعتماد کاربران و بازدیدکنندگان وب سایت شما شود. ترافیک ارگانیک بسیار کارآمدتر از ترافیک خریداری شده می‌باشد. دلیل آن هم بسیار ساده است. زیرا باعث می‌شود شما بدون هیچ دردسری کاربران و بازدیدکنندگان زیادی را به وب سایت خود جذب کنید.

 کاربرانی که برای دستیابی به اطلاعات و موضوعات مورد نظر خود از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند هدف خاص و مشخصی دارند. در نتیجه اگر شما بتوانید یک راه حل مناسب به آنها ارائه دهید و یا به سؤالات آنها به بهترین نحو ممکن پاسخ دهید به احتمال زیاد می‌توانید به مشتریان و کاربران جدیدی دست پیدا کنید که می‌توانند در آینده دنبال کنندگان همیشگی و وفادار وب سایت شما باشند.

 علاوه بر مواردی که در این بخش از مقاله عنوان کردیم ترافیک ارگانیک به راحتی می‌تواند اعتماد کاربران را به وبسایت شما جذب کند. زیرا کاربران به موتور جستجوی گوگل اعتماد زیادی دارند و وب سایت‌هایی که در رتبه‌های نخست فهرست نتایج گوگل قرار می‌گیرند به صورت ارگانیک به این رتبه دست پیدا کرده اند؛ در نتیجه می‌توانند اعتماد کاربران را نیز به خود جلب کنند.یکی از راه‌هایی که می‌توان به وسیله آن میزان ترافیک ارگانیک یک وب سایت را بررسی و ارزیابی کرد، ابزار گوگل آنالیتیکس می‌باشد.

پیامد منفی تخفیف گذاری اشتباه و راهکارهای درست آن کدامند؟

نظارت بر ترافیک جستجوی ارگانیک به وسیله گوگل آنالیتیکس

یکی از راه‌هایی که می‌توان به وسیله آن میزان ترافیک ارگانیک یک وب سایت را بررسی و ارزیابی کرد، ابزار گوگل آنالیتیکس می‌باشد. برای اینکه با استفاده از این ابزار وب سایت خود را بررسی کنید باید مسیر زیر را طی نمایید.

ACQUISITION> ALL TRAFFIC> CHANNELS

بعد از طی کردن این مسیر باید به گزارش مربوط به جستجوی ارگانیک نگاه کنید. در واقع این گزارش به شما نشان می‌دهد که تعداد بازدید از وب سایت شما به صورت ارگانیک چقدر است. به این معنا که این گزارش نتایج ارگانیک وبسایت تان در موتورهای جستجو را به شما نشان می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گوگل آنالیتیکس به مقاله ( گوگل آنالیتیکس چیست؟[طریقه نصب گوگل آنالیتیکس] ) مراجعه کنید.

ترافیک ارگانیک در گوگل سرچ کنسول

 تکنیک دیگری که به وسیله آن می‌توانید تعداد بازدیدهای ارگانیک وبسایت خود را از موتور جستجوی گوگل برای عبارت‌های کلیدی اصلی وب سایت خود دریافت کنید کمک گرفتن از گوگل سرچ کنسول است.

 به این صورت که شما بعد از وارد شدن به گوگل سرچ کنسول باید مسیر زیر را طی کنید.

PERFORMANCE> SEARCH

بعد از طی کردن این مسیر برگه QUERIES در اختیار شما قرار داده می‌شود که در آن نتایج ارگانیک وب سایت شما در گوگل، تعداد بازدیدهایی که برای این نتایج به دست آورده‌اید و تعداد بازدیدی که برای هر کدام از عبارت‌های کلیدی وب سایتتان کسب کرده‌اید را به روشنی نشان می‌دهد و در اختیار شما می‌گذارد.

بعد از آن برگه دیگری با عنوان PAGES در اختیار شما قرار می‌گیرد که در آن نشان می‌دهد کدام صفحه از وب سایت شما در فهرست نتایج گوگل به کاربران ارائه می‌شود و تعداد بازدید هر کدام از این صفحه‌ها چقدر است. تکنیک دیگری که به وسیله آن می‌توانید تعداد بازدیدهای ارگانیک وبسایت خود را از موتور جستجوی گوگل برای عبارت‌های کلیدی اصلی وب سایت خود دریافت کنید کمک گرفتن از گوگل سرچ کنسول است.

منابع ترافیکی دیگر

درست است که از ترافیک ارگانیک به عنوان مهم‌ترین شکل دریافت ترافیک یک وب سایت نام برده‌ایم. اما دریافت ترافیک ورودی برای یک سایت انواع دیگری نیز دارد که شما در زمان بررسی گزارش‌های تحلیلی وب سایت خود با آنها روبرو می‌شوید. این ترافیک‌ها شامل موارد زیر هستند:

Paid Search: همانطور که در قسمت بالای مقاله عنوان کردیم اینگونه ترافیک‌ها به وسیله تبلیغات پولی برای وب سایت به دست می‌آید.

Direct Traffic: زمانی که یک کاربرد با جستجوی آدرس اینترنتی وب سایت شما در مرورگر خود به طور مستقیم وارد وبسایت شما می‌شود گوگل آنالیتیکس آن را به عنوان یک ترافیک مستقیم برای وب سایت شما ثبت می‌کند.

Referral Traffic: زمانی که یک کاربر در وب سایت دیگری بر روی لینک وب سایت شما کلیک می‌کنند و وارد آن می‌شوند گوگل آنالیتیکس یک ترافیک ارجاع برای شما ثبت خواهد کرد.

 نکته

زمانی که برای یک لینک از برچسب noreferrer استفاده شده باشد وقتی که کاربران بر روی آن کلیک کنند اطلاعات ارجاع آن از گوگل آنالیتیکس پنهان می‌شود و ترافیک مستقیم به جای ترافیک ارجاع در گزارش وبسایت شما ثبت خواهد شد.

Social: این ترافیکی است که شما به وسیله شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مجازی مانند لینکدین، پینترست، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و…. برای وب سایت خود به دست می‌آورید.

Display: در این نوع ترافیک شما به وسیله پرداخت پول به وب سایتهای دیگر تبلیغات وب سایت خود را در آنها قرار می‌دهید. در نتیجه اگر کاربران بر روی لینک تبلیغ وب سایت شما کلیک کنند و وارد وبسایت شما شوند چنین ترافیک برای شما ثبت خواهد شد.

نکته

 زمانی که شما از گوگل ادوردز برای تبلیغ استفاده می‌کنید باید گزینه مورد نظر خود را برای نمایش تبلیغات وب سایتتان در وب سایت‌های دیگر انتخاب نمایید.

Email: اگر شما از یک نرم‌افزار بازاریابی ایمیلی مانند نرم افزارهای mailchimp یا sendy برای ارسال ایمیل به مشترکین و مخاطبان وب سایت خود کمک می‌گیرید و این نرم‌افزارها را به گوگل آنالیتیکس متصل کرده‌اید. هرگونه ترافیکی که به وسیله کلیک بر روی ایمیل‌های ارسال شده از سمت شما به کاربران وب سایتتان به وجود بیاید به عنوان ترافیک ایمیل در گزارش ارزیابی وب سایتتان ثبت خواهد شد.هرگونه ترافیکی که به وسیله کلیک بر روی ایمیل‌های ارسال شده از سمت شما به کاربران وب سایتتان به وجود بیاید به عنوان ترافیک ایمیل در گزارش ارزیابی وب سایتتان ثبت خواهد شد.

 بهترین راه‌ها و تکنیک‌ها برای افزایش پیدا کردن ترافیک جستجوی ارگانیک

 بهترین ترفندهایی که از آن‌ها می‌توان برای افزایش ترافیک ارگانیک و مراجعه به یک وب سایت استفاده کرد پیروی کردن از روش‌ها و تکنیک‌های اثبات شده سئو کلاه سفید است. در حقیقت شما با این کار به گوگل نشان می‌دهید که یک سایت مطمئن هستید و می‌توانید مطالب مفید و مناسبی را در اختیار کاربران آن قرار دهید.

 سئو چیست؟

 سئو مخفف عبارت Search Engine Optimization می‌باشد. به بیان دیگر اگر یک وب سایت بتواند بر اساس قوانین و چارچوب‌های موتور جستجوی گوگل خود را بهینه سازی کند در این صورت می‌تواند در صفحه نخست نتایج موتور جستجوی گوگل به رتبه‌های بالاتری دست پیدا نماید. بیشتر از ۲۵۵ فاکتور و معیار برای رتبه بندی سایت‌ها توسط گوگل وجود دارد. اما چهار مورد از آنها از اهمیت بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. در ادامه قصد داریم این چهار تکنیک را نام برده و در مورد هر کدام توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم تا شما بیشتر با آنها آشنا شوید.

پست های وبلاگ برای دستیابی به رتبه خوب به چند کلمه نیاز دارد؟

 در زمان تولید محتوا به سلیقه و علایق کاربران و مخاطبان خود توجه کنید.

 یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که کاربران در زمان جستجوی اطلاعات مورد نظر خود در موتور جستجوی گوگل به آن توجه می‌کند این است که نتایج نشان داده شده به آنها کاملاً مرتبط با موضوعاتی باشد که به دنبال آن هستند. اگر شما به این نکته توجه کنید به راحتی می‌توانید محتواهایی را درون وب سایت خود قرار دهید که متناسب با سلیقه و علایق کاربران و مخاطبان هدف شما هستند. برای این که شما در این کار به موفقیت دست پیدا کنید باید در مورد عبارت‌های کلیدی اصلی وب سایت خود تحقیق کنید و متوجه شوید که تولید محتوا برای کدام یک از این کلید واژه‌ها می‌تواند پاسخ مناسب‌تری به کاربران و مخاطبان شما بدهند. یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که کاربران در زمان جستجوی اطلاعات مورد نظر خود در موتور جستجوی گوگل به آن توجه می‌کند این است که نتایج نشان داده شده به آنها کاملاً مرتبط با موضوعاتی باشد که به دنبال آن هستند.

نکته

 برای اینکه یک صفحه از وب سایت شما بتواند در فهرست نتایج ارگانیک موتورهای جستجو حضور داشته باشد باید از یک کلمه کلیدی یا یک موضوع خاص برخوردار باشد. توجه داشته باشید که اگر شما برای محتواهای موجود در صفحات وب سایت خود از چند کلمه کلیدی مختلف استفاده کنید و یا اصلاً کلمه کلیدی برای آن در نظر نگیرید، نمی‌توانید به ترافیک ارگانیک دست پیدا نمایید و این شانس ارزشمند را از خود خواهید گرفت.

 از عبارت‌های کلیدی و اصطلاحات مرتبط با آن در عنوان محتوا استفاده کنید

 همانطور که در مقالات قبلی عنوان کردیم عنوان صفحه یا عنوان محتوا یکی از اصلی‌ترین و مهمترین ملاک‌های موتورهای جستجو برای مشخص کردن ارتباط یک صفحه از وب سایت شما با عبارتی که کاربران در مرورگر خود جستجو می‌کنند می‌باشد. این عنوان به وسیله موتورهای جستجو مورد استفاده قرار می‌گیرد تا در زمان جستجوی کاربر در مورد آن، در فهرست نتایج در اختیار او قرار بگیرد. در نتیجه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 عنوان صفحه خوب و جذاب شامل اصطلاحاتی می‌باشد که کاربران و مخاطبان شما قادر به تشخیص و درک آنها هستند. البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که برای اینکه بتوانید کاربران را برای کلیک بر روی عنوان صفحه وب سایت خود تشویق کنید باید از عبارت‌های جذاب، جالب و مورد پسند کاربران استفاده نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد عنوان محتوا به مقاله ( 5 راه بهینه سازی عنوان محتوا یا Meta title ) مراجعه کنید. دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر و مرتبط با حوزه کسب و کار شما

 دریافت بک لینک از سایت‌های معتبر و مرتبط با حوزه کسب و کار شما

 در واقع بک لینک‌هایی که در یک وبسایت وجود دارند به عنوان رأی اعتماد عمل می‌کنند و موجب می‌شوند رتبه ارگانیک یک وب سایت ارتقا پیدا کند. در دنیای سئو و بهینه سازی وب سایت از آن به عنوان سئو داخلی یاد می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئوی داخلی به مقاله ( مفهوم سئوی داخلی (On Page Seo) چیست؟ + 14 تکنیک کاربردی آن ) مراجعه کنید.

 استفاده آسان از وب سایت برای کاربران

 ویژگی راحتی در استفاده کردن از وب سایت برای کاربران مانند سئو و بهینه سازی آن می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روی ترافیک ارگانیک یک وبسایت داشته باشد. شما باید در زمان توسعه وب سایت به این موضوع توجه داشته باشید که سرعت بارگذاری آن مناسب باشد. از قابلیت موبایل فرندلی برخوردار باشد و از خطاهای ساده و فنی سئو دور بماند. اگر شما به این موارد توجهی نداشته باشید در واقع شانس خود را برای دریافت ترافیک ارگانیک از هر موتور جستجویی از دست می‌دهید و یا آن را به حداقل می‌رسانید.

 

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در این مقاله در رابطه با ترافیک ارگانیک و راه های دستیابی به آن در اختیارتان قرار گرفته است؛ برایتان کاربردی، آموزنده، مفید و جالب واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مطالب مرتبط بیشتر در زمینه طراحی وب سایت، سئو و بهینه سازی کردن وب سایت‌ها برای گوگل و کاربران، بازاریابی محتوا، دیجیتال مارکتینگ، تبلیغات اینترنتی و سایر مطالب مرتبط با آن، به لینک‌هایی که در زیر در اختیارتان قرار گرفته شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top