نگاهی به اینفوگرافیک بیاندازید تا به پاسخ سؤال بالا برسید. این اینفوگرافیک منبع اصلی سرمایه گذاری در طی یک سال را نشان می‌دهد.

پنجمین قدم استارت آپ: سرمایه گذاری روی استارت آپ خود

 در این مقاله قصد داریم به موضوع سرمایه گذاری روی استارت آپ خود بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود تلخ‌ترین حقیقتی که بیشتر کارآفرینان باید با آن مواجه شوند، این است که موفقیت استارت آپ لازم به سرمایه گذاری و بودجه دارد! و این بودجه اغلب باید از منابع بیرونی تهیه شود. زیرا خود کارآفرینان در مراحل اول استارت آپ سرمایه زیادی ندارند که به کمک آن به استارت آپ به خودشان جهت دهند. ولی عده‌ای هم کارآفرین خوش شانس وجود دارد که نیازی به سرمایه بیرونی ندارند به دلیل اینکه خودشان آنقدر سرمایه دارند که بتوانند کارشان را راه بیندازند یا به دلیل اینکه ایده استارتاپ شان نیاز به سرمایه زیادی ندارد. در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود تلخ‌ترین حقیقتی که بیشتر کارآفرینان باید با آن مواجه شوند، این است که موفقیت استارت آپ لازم به سرمایه گذاری و بودجه دارد!

راه های به دست آوردن سرمایه در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود

 راه‌های بی شماری برای به دست آوردن سرمایه اولیه برای استارت آپ وجود دارد. ولی همه این راه‌ها آنگونه که باید جواب نمی‌دهند و یا این که نمی‌شود خیلی روی آنها حساب باز کرد. با این حال سه راه اصلی برای به دست آوردن سرمایه وجود دارد که از خیلی وقت پیش‌ها توسط کارآفرینان استفاده شده است و امتحان پس داده است! در این مقاله به بررسی و توضیح سه راه کلی برای به دست آوردن سرمایه استارتاپ می‌پردازیم:

  •  شراکت در سهام
  •  سرمایه شخصی
  •  وام و سرمایه بیرونی

یک چک رقم درشت از طرف یک سهامدار می‌تواند یک راه حل خیلی خوب و مناسب برای استارتاپ تان باشد؛ ولی واقعیت همیشه این قدرها هم آسان نیست. در ضمن سرمایه مستقیمی که از طرف سرمایه‌گذار به کارآفرین داده می‌شود، درصد خیلی کمی از راه اندازی استارتاپ ها را پوشش می‌دهد. اکنون این یعنی چه؟ یعنی از بین همه استارتاپ هایی که در سال ۲۰۱۲ راه اندازی شده‌اند، تنها ۱۴ درصد آنها از یک سرمایه گذار به صورت مستقیم سرمایه گرفته‌اند. پس بقیه این استارتاپ ها چیکار کردند؟

نگاهی به اینفوگرافیک زیر بیاندازید تا به پاسخ سؤال بالا برسید. این اینفوگرافیک منبع اصلی سرمایه گذاری در طی یک سال را نشان می‌دهد.نگاهی به اینفوگرافیک بیاندازید تا به پاسخ سؤال بالا برسید. این اینفوگرافیک منبع اصلی سرمایه گذاری در طی یک سال را نشان می‌دهد.

 جالب است نه؟ راستش من خودم هم اولین بار که این اطلاعات را دیدم تعجب کردم! یعنی بیشتر از نصف استارتاپ هایی که راه اندازی می‌شوند توسط سرمایه خود کارآفرین تشکیل می‌شوند. اکنون که کلیات قضیه برای ما روشن شد بهتر است سراغ هر کدام از سه روش سرمایه گذاری برویم و هرکدام را با جزئیات بررسی کنیم.

 از جیب خودتان مایه بگذارید (سرمایه شخصی)

 آرزوی هر کارآفرین این می‌باشد که استارتاپش را به کمک سرمایه زیادی از یک سرمایه گذار راه اندازی کند. ولی متاسفانه این آرزو برای همه کارآفرینان قابل دستیابی نیست! به خاطر اینکه بیشتر کارآفرینان استارتاپ شان را با سرمایه شخصی راه اندازی می‌کنند.

به این روش سرمایه گذاری سرمایه گذاری شخصی می گویند. البته ضروری هم نیست که حتماً پول خودتان باشد. شما می‌توانید از آشنایان، دوستان و خانواده‌تان هم کمک بگیرید. این دو مورد، سرمایه بیشتر استارتاپ ها را پوشش می‌دهند. جزئیات بیشتر از این موارد را در عکس بالا می‌توانید مشاهده کنید.

 ممکن است در مواردی که شما از طریق سرمایه شخصی به دست می‌آورید، مبلغ خیلی بالایی نباشد ولی حداقل هزینه‌های اساسی و ضروری شما مانند خرید مواد اولیه یا هزینه راه اندازی وبسایت را تأمین کند و راه را برای سرمایه بیشتر برای شما باز می‌کند. از جهتی دیگر اگر سرمایه شما به اندازه کافی باشد، نه فقط می‌تواند هزینه‌های اساسی شما را پوشش دهد بلکه می‌تواند فشار هزینه‌های دیگری مانند تبلیغات و بازاریابی را کمتر کند. کارآفرینان و بازاریابان متخصص به این معتقدند که هرچه یک استارتاپ بتوانند هزینه‌های خودش را از طریق سرمایه شخصی تأمین کند، به همان اندازه قوی‌تر است و شانس بیشتری برای موفقیت دارد. ممکن است در مواردی که شما از طریق سرمایه شخصی به دست می‌آورید، مبلغ خیلی بالایی نباشد ولی حداقل هزینه‌های اساسی و ضروری شما مانند خرید مواد اولیه یا هزینه راه اندازی وبسایت را تأمین کند و راه را برای سرمایه بیشتر برای شما باز می‌کند.

نیک وودمن می‌گوید:

فرایند سرمایه شخصی با اینکه مقداری کند بود، ولی برای استارتاپ ما خیلی مناسب و مفید بود. تا زمانی که بتوانید از سرمایه شخصی‌تان استفاده کنید و در عین حال مزیت رقابتی خودتان را از دست ندهید، یک ابزار خیلی قوی در دست دارید که این اجازه را به شما می‌دهد که صد در صد روی برنامه‌تان متمرکز شوید.

 فکر کنید که شما تصمیم دارید برای راه اندازی استارتاپ تان از سرمایه شخصی خودتان استفاده کنید، اما سرمایه شما به این زودی‌ها آماده نمی‌شود و امکان دارد کمی درمان ببرد. اکنون تکلیف چیست؟ باید دست رو دست بگذارید و منتظر سرمایه باشید؟ قطعاً نه!

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود وقتی که سرمایه شما به دستتان نرسید و حاضر نیست، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که دل به دریا بزنید و بازار خودتان را مو به ‌مو بشناسید، با مشتری‌های احتمالی‌تان حرف بزنید و اطلاعات زیادی جمع کنید و همه چیز را برای استفاده از سرمایه آماده کنید. توجه داشته باشید که شما هرچقدر بیشتر برای استارتاپ خودتان اطلاعات جمع کنید و به آن شاخه و برگ بدهید، شانس شما برای دریافت سرمایه بیرونی زیاد می‌شود.

کسب و کار اینترنتی چیست؟

این کافی نیست که یک ایده خوب داشته باشید. تقریباً در بیشتر موردهای استارتاپی قضیه این است که شما قبل از اینکه کسی را راضی کنید تا روی استارت آپ شما سرمایه و زمان صرف کند، خودتان باید این کار را انجام دهید. تا زمانی که شما برای ایده و استارت آپ تان زحمت نکشید و زمان نگذارید، هیچ شخص دیگری این کار را انجام نمی‌دهد. اصلاً سرمایه‌گذاران باید ببینند که شما با تمام قوتتان در این کار هستید و اگرنه روی استفاده شما سرمایه گذاری نمی‌کنند.در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود وقتی که سرمایه شما به دستتان نرسید و حاضر نیست، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که دل به دریا بزنید و بازار خودتان را مو به ‌مو بشناسید، با مشتری‌های احتمالی‌تان حرف بزنید و اطلاعات زیادی جمع کنید و همه چیز را برای استفاده از سرمایه آماده کنید.

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود چیزهای دیگری که در رابطه با سرمایه شخصی باید بدانیم!

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود از آنجایی که روش سرمایه گذاری شخصی مهمترین و اولین روش راه اندازی استارتاپ می‌باشد، به نظر من بهتر است که کمی بیشتر وارد جزئیات آن شویم و ببینیم که چه ویژگیهایی دارد.

 اگر حرف نیک وودمن یادتان باشد او می‌گفت که فرایند سرمایه شخصی اندکی کند می‌باشد. به نظر شما چرا استفاده از سرمایه شخصی امکان دارد سرعت شما را کند کند؟ پاسخ آنقدرها هم دشوار نیست! زیرا معمولاً سرمایه شخصی که افراد دارند آنقدر زیاد نیست که بتوانند کارها را خیلی سریع جلو ببرند و باید به مرور زمان از آن استفاده کرد.

 همین طور خیلی وقتها پیش می‌آید که اشخاص سرمایه‌ای دستشان دارند ولی این سرمایه پول نیست که بشود به صورت مستقیم از آن استفاده کرد. برای مثال امکان دارد یک نفر برای این که سرمایه اولیه استارتاپ خود را تأمین کند خانه یا ماشینش را بفروشد. فرایند فروش هم که بهتر از من می‌دانید که زمان بر است.

 دیگر ویژگی که سرمایه شخصی دارد و می‌تواند به نفع شما باشد، این است که می‌تواند در جمع کردن مدرک اجتماعی به شما خیلی کمک کند. اگر شما در اول کار از یک سرمایه گذار کمک هزینه بگیرید و کارتان را شروع کنید، امکان دارد بعد از چند وقت دوباره نتوانید از او کمک مالی بگیرید. معمولاً یا خودتان خجالت می‌کشید یا اینکه اصلاً سرمایه‌گذار شما مستقیماً رد می‌کند و حاضر نیست که بیشتر از این روی ایده شما پول خرج کند.

اکنون فکر کنید که خرج‌های اساسی استارتاپ تان را خودتان داده‌اید و تا حد زیادی جلو رفته‌اید. اکنون برای رشد و شناخته شدن بیشتر به سرمایه نیاز دارید. این بار شانس با شما یار است. می دانید چرا؟ زیرا اولین بار است که از یک سرمایه گذار سرمایه درخواست می‌کنید و مهمتر از آن این بار دست خالی نیستید! زیرا روی استارت آپ خود وقت گذاشته‌اید و پول خرج کرده‌اید و به عبارتی دیگر صفر نیستید. این کار انگیزه سرمایه گذار برای کمک کردن به شما را زیادتر می‌کند.

 

از بیرون هم کمک بگیرید (وام و سرمایه بیرونی)

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود سرمایه بیرونی یعنی همان قرض کردن است شما مبلغی را می‌گیرید و بعد از مدتی آن را برمی گردانید. اغلب استفاده از سرمایه بیرونی کمی سریعتر و راحت‌تر است. زیرا زیر مجموعه‌ها و سازمان‌های زیادی وجود دارند که این کار را انجام می‌دهند؛ مانند بانک‌ها یا صندوق‌های مالی. در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود سرمایه بیرونی یعنی همان قرض کردن است شما مبلغی را می‌گیرید و بعد از مدتی آن را برمی گردانید. اغلب استفاده از سرمایه بیرونی کمی سریعتر و راحت‌تر است. زیرا زیر مجموعه‌ها و سازمان‌های زیادی وجود دارند که این کار را انجام می‌دهند؛ مانند بانک‌ها یا صندوق‌های مالی.

 نکته در مورد سرمایه گذاری روی استارت آپ خود

در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که مبلغی که شما به عنوان بدهی می‌گیرید در چه راهی خرج می‌شود؟ توجه کنید که بدهی و وام وقتی بیشترین بازده را دارند که در خدمت کسب درآمد و بازپرداخت وام باشند.

 به نظر من چیزی که در پاراگراف بالا خوانیم خیلی مهم است ولی می‌شود به طرز بهتری آن را بیان کرد و مثال زد. فکر کنید که شما این اواخر یک رستوران راه اندازی کرده‌اید و برای هزینه‌های اساسی مانند گاز و فر که میلیون‌ها تومان هزینه دارند به سرمایه نیاز دارید. اگر برای خرید این موارد یک وام بگیرید و از این دستگاهها برای پخت و فروش غذا استفاده کنید تا درآمد داشته باشید، آن وقت استفاده درستی از وام کرده‌اید.

 از جهتی دیگر اگر چنین سرمایه‌هایی را جاهایی خرج کنید که بازده مالی برای شما نداشته باشند، امکان دارد که کمی به مشکل بخورید. برای مثال برخی از کارآفرینان برای پرداخت حقوق کارمندانشان از وام استفاده می‌کنند. بنابراین بگذارید که به صورت کامل این مطلب را بفهمیم: بدهی و وام فقط وقتی کارساز هستند که به نوعی بازده مالی یا سود داشته باشند و در پس دادن همان بدهی کمک کند. اگر نه امکان دارد بیشتر از آنکه به شما کمک کند به شما لطمه وارد کند.

ویژگی‌های انتخاب یک فروشگاه ساز مناسب شامل چه مواردی می‌باشد؟

 دلیل اینکه برخی از کارآفرینان ترجیح می‌دهند از بدهی یا وام استفاده نکنند این می‌باشد که اصلاً ایده بدهی داشتن برای آنها چندان خوشایند نیست. ولی باید بدانید که این گزینه‌ها آنقدر ها هم که به نظر می‌رسد ترسناک و پیچیده نیستند و شایدگاهی وقت‌ها بهترین مسیر برای راه اندازی و توسعه استارتاپ به شمار می‌روند. دلیل اینکه برخی از کارآفرینان ترجیح می‌دهند از بدهی یا وام استفاده نکنند این می‌باشد که اصلاً ایده بدهی داشتن برای آنها چندان خوشایند نیست.

 شراکت در سهام یکی از راه های  سرمایه گذاری روی استارت آپ خود

 آخرین راهی که در این مقاله برای سرمایه گذاری به شما معرفی می‌کنیم شراکت در سهام می‌باشد. اکنون این کار چطور انجام می‌شود؟ خیلی راحت است: شما سرمایه را از یک شخص یا مجموعه می‌گیرید و به ازای سرمایه‌ای که گرفته‌اید بخشی از سهام استارتاپ تان را به او واگذار می‌کنید.

 متاسفانه تعداد افرادی که حاضر باشند با چنین شرایطی سرمایه‌ای در اختیارتان بگذارند خیلی کم می‌باشد. ولی کارآفرینان علاقه خاصی به این روش دارند زیرا در این روش لازم نیست که شما سرمایه‌ای دریافتی‌تان را در مدت کوتاه به صورت قسطی یا یکجا پس بدهید.

 

 شراکت در سهام در کجا بیشتر استفاده می شود؟

شراکت در سهام کسب و کارها و بیزینس هایی بیشتر استفاده می‌شود که ریسک بالایی داشته باشند و همین طور یک پروژه درازمدت باشند. اغلب شرکتها و مجموعه‌هایی از گزینه شراکت در سهام استفاده می‌کنند که کسب و کارشان برای کسب درآمد نیاز به زمان نسبتاً طولانی داشته باشد. چرا؟ زیرا صاحب چنین استارتاپی نمی‌تواند همه هزینه‌های اولیه را با چندین وام و بدهی برطرف کند.

 به اضافه این‌ها استفاده از شراکت در سهام سود دیگری هم برای شما دارد که آن هم این است وقتی که شما شخص دیگری را به عنوان سهامدار وارد استارت آپ تان می‌کنید، در واقع از بازار و از تجربه و تخصص او هم می‌توانید استفاده کنید و رشد سریعتری داشته باشید.

یکی از عیب‌هایی که روش شراکت در سهام دارد این است که شما مجبورید مالکیت قسمتی از استارتاپ تان را به شخص دیگری بدهید. دادن سهام به شخص دیگر در یک شرکت شما را تا انتهای همکاریتان به آن شخص متصل می‌کند و تقریباً در همه تصمیماتی که قرار است برای استارتاپ تان گرفته شود، همه طرفین باید به توافق برسند.یکی از عیب‌هایی که روش شراکت در سهام دارد این است که شما مجبورید مالکیت قسمتی از استارتاپ تان را به شخص دیگری بدهید.

 انتخاب شما کدام گزینه است؟ چه راهی را انتخاب می‌کنید؟

 در مبحث سرمایه گذاری روی استارت آپ خود سرمایه گذاری روی یک استارتاپ روش‌ها راه‌های زیادی دارد و یک کارآفرین خبره باید همه این راهها را برای قدم‌های گوناگون استارتاپ خود بررسی کند و بهترین راه را انتخاب کند. چگونه؟ اینگونه که استارت آپ شما در حال گسترش است و امکان دارد سرمایه‌های گوناگون برای شما مناسب باشند. یعنی هیچ لزومی ندارد که یک روش سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید و تا آخر با همان روش پیش بروید. زمانی که احساس می‌کنید اگر از انواع سرمایه‌های دیگر استفاده کنید سود یا سرعت شما بیشتر می‌شود، بهتر است که همان کار را انجام بدهید.

به طور کلی کارآفرینان بین این روش‌ها روش سوم را ترجیح می‌دهند. ولی این گزینه برای همه کارآفرینان در دسترس نیست و اگر در بازه حساسی از استارتاپ خود همه وقت خود را صرف جلب توجه سرمایه‌گذاران کنید، امکان دارد که در طولانی مدت ضرر کنید. پس به عنوان کارآفرین، وام و سرمایه شخصی در مراحل اولیه گزینه‌های بهتری هستند.

 اکنون دیگر مجموعه استارت آپ به ما هم به پایان رسید. ما سعی کردیم که در این مجموعه ریز و درشت استارتاپ را به صورت گام به گام برایتان توضیح بدهیم. آیا شما ایده استارتاپ داشتید؟ مجموعه استارت آپ در مسیر شما کمکی کرد؟ این سری از مجموعه استارت آپ هم به پایان رسید. خیلی دوست دارم که نظراتتان را بدانم. پس نظراتتان را برای ما کامنت کنید.

 

 ممنون که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم مطالب و نکات گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات بیشتر به لینک مقالات زیر مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top