داستان بازاریابی مدرن برند دیور

داستان بازاریابی مدرن برند دیور

برند دیور در کنــار رقبای برجسته‌ای مانند ورســاچه، لویی ویتون، شــنل و گوچی، جایگاه مهمــی را در بازار لوکس جهان به دســت آورده اســت. این نام تجاری فرانســوی که در ســال 1945 توســط کریســتین دیور (طراح معروف لباس زنانه) راه اندازی شده است، در حال حاضر با مدیریت برنار آرنو اداره می‌شود و با داشــتن بیــش از 160 بوتیک در سراســر جهان، برندی شناخته شــده در حوزه محصولات لاکچری به شمار می‌رود. بازاریابی مبتنی بر تعامل که عمدتاً از ابزارهای دیجیتال ســود می‌جوید، مهم‌ترین شاخصه تبلیغاتی این نام تجاری به شمار می‌رود. 

بازاریابی مدرن برند دیور

 بازاریابی و برندسازی دیور از طریق استراتژی‌های هوشمندانه‌ای صورت می‌گیرد که عمدتاً بر تعامل اجتماعی و محتوا متمرکز شده‌اند، اما آنچه در روند تبلیغاتی این نام تجاری به گونه‌ای شاخص دیده می‌شود، انتخاب ابزار ارتباطی با مخاطبان است. برند دیور مخاطب امروزی خود را در فضای دیجیتال پیدا می‌کند و بنابراین از ابزارهایی سود می‌جوید که امکان تعامل مجازی با این مخاطبان را فراهم کند.

از ســوی دیگر، نوع محتوایی کــه این کمپانی به مخاطبان خــود عرضه می‌کند، در رویکرد بازاریابی آن تأثیر مثبتی گذاشــته است، به این معنا که برند دیور تنها راهکارهای سنتی معمول در شرکت‌های لاکچری را مورد اســتفاده قرار نمی‌دهد، بلکه محتوایــی را انتخاب می‌کند که با تاریخچه این شرکت همراه باشد؛ ضمن اینکه آوردن مخاطب از طریــق فناوری‌های مدرن به درون شرکت و نشان دادن پشــت صحنه تولید محصولات نیــز در رویکرد بازاریابی این برند مشــهود اســت. در ادامه به برخی از مهم‌ترین راهکارهای بازاریابی و برندسازی دیور، به عنوان یک برند لاکچری در دنیای مدرن، می‌پردازیم و نمونه‌های موردی از ابتکارات و خلاقیت‌های این نام تجاری را نشان خواهیم داد.داستان بازاریابی مدرن برند دیور

برپایی نمایشگاه‌های نوستالژیک

 برند دیور به برگزاری نمایشگاه‌های بلند پروازانه خود معروف است. نکته‌ای که در نمایشگاه‌های این نــام تجاری به عنوان شــاخصه محســوب می‌شود، تکیه بر میراث غنی تاریخچه آن است؛ به این معنا که دیور یک گذشته درخشان از طراحی محصولات، عطرها، اکسسوری ها و تصاویر را دارد که در نمایشگاه‌های خود، به جای ارائه صرف محصولات جدید، این تاریخچه را نیز به نمایش می‌گذارد. در پیش گرفتن چنین روندی، حسی از نوستالژی را در رابطه با یک برند لاکچــری در میان مردم ایجاد می‌کند که مانند یک نمایشــگاه هنری بوده و فقط یــک خانه مد به شــمار نمی‌رود.

از جمله نمایشگاه‌های مذکور می‌توان به نمایشگاه Dior Esprit اشــاره کــرد کــه از طریق ۱۰ تم متنوع، تاریخچه این برند را به نمایش می‌گذارد. بخش‌های مختلف این نمایشگاه عناوینی چون پاریس، دیور و دوستان هنری‌اش، باغ دیور، آتلیه دیور و … دارند که هر کــدام روایتی از تاریخ این شــرکت را همراه با عکس‌ها و محصولات آن در معرض دید مردم قرار می‌دهند. روند تغییر محصولات نیــز از دیگر رویکردهایی است که در دستور کار نمایشگاه‌های مذکور قرار گرفته اســت، به طوری که مخاطب می‌تواند در یک ســیر تاریخی، تحول محصولات را با توجه به تغییرات زمان مشــاهده کنــد. از آنجایی که تعامل با مخاطبان و رعایت استراتژی‌های محتوا در برند دیور یک رکن محوری به شــمار می‌رود، می‌توان گفت نوع محتوای تاریخی این شــرکت کــه در قالب عکس و محصولات ارائه می‌شود، یک تعامل ســازنده را با مشتریان رقم می زند که صرفاً به فروش ختم نمی‌شود، اما با درگیرکردن احساســات مخاطبان، یک بازاریابی عاطفی را ایجاد می‌کند که حس وفــاداری آنها را تقویت خواهد کرد.

6 راز فرآیند خرید در فروشگاه اینترنتی که مانع انصراف مشتریان است

نیچ مارکتینگ آنلاین در برند دیور

 توجه به بخش ویژه و کوچکی از بازار و تمرکز بر آن، می‌تواند فروش قابل توجهی را برای یک نام تجاری ایجاد کند. بر همین اســاس، برند دیور در راســتای فعالیت‌های خود در فضای مجازی، مفهوم نیچ مارکت را در رسانه‌های اجتماعی وارد کرده و تمرکز خود را بر بخش‌های کوچک‌تری از بازار، به صورت آنلاین، رقم زده است. برند دیــور با تمرکــز بر جمعیــت کوچک‌تر و خاص‌تری از مخاطبان، یک نیچ مارکت در حساب رسانه‌های اجتماعی خود ایجاد کرده است. این شرکت، در رسانه اینســتاگرام خود، دو حساب جداگانه دارد که هر یک بر بخش ویژه‌ای از بازار متمرکز شده‌اند. dior@ و diorhomme@ دو حســاب رســمی این برند در اینســتاگرام هستند که حساب اول، مصرف کنندگان اصلی این نــام تجاری را مورد هدف قرار داده و حســاب دوم، یک نیچ مارکت ایجاد کرده است.

با توجه به اینکه عمده محصولات برند دیور زنانه هســتند و اکثر مخاطبان، محصولات زنانه این نام تجاری را می‌شناسند، دیور در صفحه دوم اینســتاگرام خود، بخش کوچک‌تری از بازار را در نظر گرفته است که بر مخاطبان مرد متمرکز می‌شود. دیــور در صفحه مخصــوص مردان، محتوایــی را ایجــاد می‌کند که بــه طور خاص برای این جمعیت مناسب هســتند و از نمایش پست‌هایی که مخاطبان عام‌تر را در نظر گرفته‌اند، خودداری می‌کند. شناختن بخش ویژه‌ای از بازار و تمرکز روی آن، در فرایند نیچ مارکتینگ مورد توجه قرار می‌گیرد و برند دیور نیز با توجه به شــناخت بازار کوچک مردانه خود، تغییر در ابزارهای ارتباطی را درک کرده و یک رسانه اجتماعی آنلاین را برای تعامل با این گروه خاص‌تر انتخاب کرده است.

فعالیت برترین فروشگاه‌ های اینترنتی در ایران

انتخاب وی چت برای فتح بازار الکترونیک چین

 تیم بازاریابی دیور، تجارت الکترونیک یا به عبارتی ساده تر دیجیتال مارکتینگ را آینده بازار خرده فروشی جهان قلمداد می‌کند و به همین دلیل نیز در قالب یک کمپین چهارروزه، فرایند بازاریابی و فروش خود را در پرکاربردترین مکان جهــان برای این رســانه، یعنــی چین، راه انــدازی کرد؛ اما موفقیــت کمپین مذکور به اندازه‌ای بود که رونــد بازاریابی آنلاین برند دیور را به سمت حضور فعال‌تر در این رسانه ارتباطی سوق داد. در نظر گرفتن بازار بزرگ چیــن، به عنوان گام نخست برند دیور در راستای تعامل با مخاطبان ایجاد شــد، در ادامــه با توجه به تســلط فضای دیجیتال در بیــن این مخاطبــان، وی چت، به عنوان ابزار مناســب برای ارتباط با آنها انتخاب شد و رویکرد بازاریابی و فروش این برند، از طریق رسانه مذکور دنبال شد. از آنجایی که مخاطبان می‌توانند از طریق وی چت بــا نماینده برند در ارتباط بوده و ســؤالات و نظرات خــود را درباره محصــولات بیان کنند، کمپین‌های تبلیغاتی برند دیور از طریق این رســانه با موفقیت زیادی روبه رو شد.

واقعیت مجازی برند دیور: Eyes Dior

همگامی برند دیور با فناوری‌های مدرن به حضور در رسانه‌های اجتماعی ختم نمی‌شود، بلکه کاربرد فناوری در رویکــرد بازاریابی این برند به صورت برجسته‌ای دنبال می شود. تکنولوژی VR رویکرد تبلیغاتی خلاقانه ای را در روند بازاریابی این کمپانی ایجاد کرده است، به این صورت که با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی، امکانات جدیدتری را به مخاطبان خود عرضه می کند.

هدســت VR برند دیــور که در ســال 2016 با همــکاری شــرکت France Labs DigitasLBi ارائه شــد، این امکان را بــه مخاطبان می داد که با وقایع پشــت صحنه محصولات این نام تجاری آشنا شوند. بنابراین می توانیم بگوییم کاربرد این تکنولوژی، روند نوآوری در دنیای مد را پررنگ تر کرده است. واقعیت مجازی، مخاطبان دیور را در روند طراحی و تولید طرح های تبلیغاتی این برند قرار داده و نوعی همدلی مدرن را نسبت به این نام تجاری ایجاد کرده است. نمایش مد و فشن در برند دیور، تنها با روش های ســنتی ایجاد نمی شــود، بلکه این نام تجاری با درک تغییرات و نوآوری های مدرن، نمایش های مد خود را با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا هماهنگ می کند تا مخاطبان، علاوه بر آشنایی ســنتی با محصولات، امکان یک آشنایی مدرن و نوآورانــه را نیز با فضای پشــت صحنه این برند پیدا کنند. امیدواریم از خواندن مقاله‌ی بازاریابی مدرن برند دیور لذت برده باشید.

 

منبع:شنبه‌مگ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top