قوانین و مجوزهای لازم برای فروشگاهی اینترنتی آیا فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد

آیا فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد ؟

زمانی که تصمیم گرفتیم کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کنیم، برای مثال یک فروشگاه اینترنتی راه بیندازیم؛ اولین سوالی که به ذهن ما می‌رسد این است که آیا فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد و یا خیر ؟ در این مقاله ما تمامی اطلاعات مربوط به مجوزهایی که نیاز است در این راستا یک فروشگاه اینترنتی یا کسب و کار اینترنتی داشته باشد را توضیح خواهیم داد.

 آیا فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد ؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت که حقیقتاً بسیاری از فروشگاه‌هایی که آغاز به کار کردند در نخستین ماه‌ها و حتی سال‌های اولیه هیچ گونه مجوزی از هیچ نهادی نداشته اند؛ بنابراین برای شروع کسب و کار اینترنتی یا فروشگاه اینترنتی اولین قدم گرفتن مجوزها نیست!

بگذارید این مطلب را ساده‌تر توضیح دهیم فرض کنیم شما یک فروشگاه اینترنتی راه انداخته‌اید و محصولاتی را به فروش می‌رسانید یکی از راه‌های ساده جذب مشتری این است که شما هزینه زیادی صرف تبلیغات اینترنتی کنید تا کاربران را جذب وب سایت خود کنید؛ این کار هزینه بسیار زیادی دارد ولو اینکه طبق تجربه‌ای که ما در کسب و کار اینترنتی و بازاریابی اینترنتی داریم آن گونه که به نظر می‌رسد عملاً جواب نمی‌دهد!

مجوزهایی که برای فروشگاه اینترنتی نیاز است

و دلیل مشخصی نیز دارد زیرا خرید کردن یک پروسه بسیار پیچیده است اگر بخواهیم خرید را به یک مثال ساده تشبییه کنیم؛ شبیه آن است که یک آقا در خیابان خانومی را ببیند و احساس کند این دختر خانوم همسر آینده او است و به سراغ آن خانم برود و از او درخواست ازدواج کند! همانقدر این اقدام می‌تواند به نتیجه برسد که با صرف تبلیغات گسترده محض و بدون پایه‌ریزی بنیان کسب و کار اینترنتی می‌تواند نتیجه دهد.

منظور این است که برای یک کسب و کار اینترنتی موفق باید مراحل آن را گذراند؛ یعنی یک فروشگاه اینترنتی باید دارای محتوای خوبی باشد، باید کاربرپسند، زیبا، دارای سرعت بالا، و همیشه آپدیت باشد و به سؤال مشتریان پاسخ دهد.

اگر وبسایتی این فاکتورها را به مدت زمان طولانی حفظ کند و هر روز وب سایت خود را با محتوای خوب آپدیت کند. این عوامل از نظر گوگل باعث میشود سایت جامع و معتبر به نظر برسد. در نتیجه گوگل در رتبه‌های نخست آن را به نمایش می‌گذارد تا کاربران ارگانیک و علاقه مند به موضوع کسب و کار شما وارد وب سایت شما شوند.

به عبارتی منظور ما از گفتن چنین مطالبی آن است که ابتدا نیاز است؛ شما پایگاه مناسبی برای کاربران خود ساخته باشید و پس از آن به دنبال جذب مشتریان یا به صورت ارگانیک (از طریق موتورهای جستجو) و یا از طریق تبلیغات اینترنتی باشید.

زمانی که بنیان کسب و کار اینترنتی شما مناسب و جامع باشد. کاربرانی که به وب سایت شما آمده‌اند تبدیل به مخاطب و مخاطبان وب سایت شما تبدیل به مشتریان شما می شود؛ و در صورت رضایت این مشتریان در طول زمان تبدیل به مشتریان وفادار شما می‌شود. بنابراین اگر شما این مواردی را که باعث بهبود سایت شما می‌شود را به درستی انجام دهید؛ تا ماهها نیازی به مجوزهای مربوطه ندارید. زیرا چنین پروسه ای زمانبر است.

18 روش برای افزایش ترافیک ارگانیک وب سایت

اما بگذارید به سؤال آیا فروشگاه اینترنتی نیاز به مجوز دارد برگردیم در پاسخ به این سؤال باید گفت امروزه با افزایش دانش کاربران اینترنتی نخستین کاری که کاربران پس از این که محصول مورد نظر را پسندیدند و می‌خواهند اقدام به خرید کنند به مجوزهای مربوطه در وبسایت توجه می‌کند. این مجوزها به اعتماد سازی آنها کمک شایانی می‌کند زیرا می‌دانند اطلاعات رسمی مربوط به فروشگاه اینترنتی در دسترس نهادهای مربوطه می‌باشد؛ و در صورت وجود مشکلی می‌توانند از طریق نهادهای مربوطه اقدام کنند.

 بر اساس قوانین مصوبه جدید وزارت بازرگانی، تمامی فروشگاه‌های اینترنتی باید مجوزهای لازم برای فعالیت را داشته باشند.

درگاه پرداخت آنلاین

وقتی شما یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی می‌کنید یکی از مهمترین موارد آن درگاه پرداخت آنلاین است، درگاه پرداخت آنلاین به دو صورت می‌باشد:

درگاه پرداخت آنلاین مستقیم

 درگاه پرداخت آنلاین واسطه

شما زمانی می‌توانید درگاه پرداخت آنلاین مستقیم دریافت بکنید که مجوزهای مربوط به نماد اعتماد الکترونیکی را که در پایین به طور کامل آن را توضیح خواهیم داد. برای وب سایت فروشگاهی خود گرفته باشید. منظور از درگاه پرداخت مستقیم آن است که تمامی مبلغ واریزی از سوی مشتری مستقیما به حساب شما واریز خواهد شد.

پروسه‌ي دریافت نماد اعتماد الکترونیکی پروسه‌ای است تقریباً زمان بر و گاهی از سه هفته تا چندین ماه طول می کشد. اما در این میان شرکت‌هایی وجود دارند که خدمت درگاه پرداخت را برای فروشگاه شما تعبیه میکنند. تفاوت درگاه پرداخت واسط با مستقیم در این است که برای گرفتن این درگاه نیازی به مجوز خاصی از هیچ نهادی نیست بلکه شما اطلاعات پایه ای را که آن شرکت واسطه مانند زرین پال برای دادن درگاه پرداخت بانکی از شما می‌خواهد را ارسال کنید. دریافت درگاه پرداخت واسطه بسیار کوتاه است و معمولاً طی دو هفته درگاه را می‌توان دریافت کرد و ایراد چنین درگاهی آن است که درصدی از هر تراکنش را به عنوان کارمزد از مبلغ واریزی برداشت می کند.

نماد اعتماد الکترونیکی مجوز لازم برای کسب و کار اینترنتی

انواع مجوز برای فروشگاه‌های اینترنتی

  • مجوز‌های عمومی کسب و کار اینترنتی
  •  مجوزهای اختصاصی کسب و کار اینترنتی

 مجوزهای عمومی کسب و کار اینترنتی

برای تمامی کسب و کارهای اینترنتی نیاز به یک مجوز پایه ای است، این مجوز پایه ای نماد اعتماد الکترونیکی نام دارد، تفاوتی نمی‌کند کسب و کار شما در چه حوزه‌ای ‌باشد به عبارتی این نماد نشان دهنده آن است که اطلاعات مربوط به صاحب وب سایت در دسترس نهادهای مربوطه قرار دارد و در صورت بروز مشکل نهادهای مربوطه می‌توانند پیگیری کنند.

 گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی

برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی وارد وب سایت نماد اعتماد الکترونیکی شوید و در آن ثبت نام کنید و با توجه به توضیحات مربوطه مراحل را یک به یک بگذرانید.

نماد موقت

در این مرحله برای وبسایت شما یک نماد موقت در نظر گرفته شده است در این مرحله به بررسی فروشگاه شما می‌پردازند. مدت اعطای این نماد سه ماه می‌باشد و شما موظف هستید در این سه ماه تمامی مدارک مربوطه را تکمیل کند.

معرفی بیزینس مدل و چگونگی طراحی یک بوم مدل کسب و کار

 نماد دائم

زمانی که مدارک مورد نیاز به طور کامل تکمیل شد؛ به وب سایت فروشگاهی شما نماد دائم تعلق می‌گیرد. اما زمان اعتبار این نماد شش ماه می‌باشد که پس از آن مجدداً می‌توانید تمدید کنید.

 مجوزهای اختصاصی کسب و کار اینترنتی

این مجوزها با توجه به هر حوزه از نهاد خاصی مجوز گرفته می‌شود؛ برای مثال برای فروش محصولات سمعی و بصری یا فرهنگی به مجوز وزارت ارشاد نیاز است. برای فروش محصولات حوزه سلامت و درمان به مجوز وزارت بهداشت و درمان نیاز پیدا می‌کنید. بنابراین با توجه به حوزه کسب و کاریتان از نهاد خاصی نیاز به مجوز است.

مجوز ساماندهی محتوای فضای مجازی

این مجوز به تأییدی بر محتوای وب سایت‌ها داده می‌شود که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطا می‌شود و برای اخذ چنین مجوزی باید به وب سایت ساماندهی مراجعه کنید.

باید در نظر داشت که اگر به هر دلیلی وب سایت فروشگاهی شما بخواهد فیلتر شود اگر در ساماندهی وب سایت شما ثبت شده باشد. قبل از اقدام به فیلتر، شما را از طریق پیامک مطلع می‌کنند و شما می‌توانید اقداماتی در جلوگیری از فیلترینگ انجام دهید.

نماد ساماندهی عموماً برای فروشگاههایی است که محصولات سمعی و بصری از جمله کتاب صوتی منتشر می‌کنند و از لحاظ محتوایی نیاز به تأیید از سوی وزارت ارشاد را دارند، لازم است.

آیا فروشگاه‌های اینترنتی باید مالیات پرداخت کنند؟

سرپرست مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن، تجارت با اشاره به این مطلب که تمام درآمدهای تجارت الکترونیک مشمول مالیات هستند و از آن جا که ساز و کار دریافت مالیات این شرکتهای اشخاص به این وزارت مربوط نیست اما این نوع کسب و کارها همانند کسب و کارهای دیگر مشمول مالیات هستند.

اداره  مالیات در دو سال اخیر در نامه‌ای به تمام کسب و کارهای اینترنتی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند ابلاغ کرده که وضعیت مالیاتی خود را از زمان صدور نماد اعتماد الکترونیکی مشخص کنند

بنابراین هر کسب و کار اینترنتی با توجه به درآمد خود باید مالیات خود را با توجه به ابلاغیه اداره مالیات بپردازد.

نحوه محاسبه و پرداخت مالیات فروشگاه‌های اینترنتی چگونه است؟

مالیات فروشگاه‌های اینترنتی همانند فروشگاه‌های سنتی محاسبه می‌شود و محاسبه آن بستگی به نحوه مالکیت آن دارد که می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد.

قرارداد با پست جمهوری اسلامی ایران

بعد از دریافت مجوزهای مربوطه شما به راحتی می‌توانید با پست جمهوری اسلامی ایران جهت ارسال کالاها قرارداد ببندید که در این حالت برای مشتریان خود می توانید گزینه پرداخت وجه در محل را نیز به خدمات خود اضافه کنید. این گزینه برای فروشگاههایی که دارای شهرت نیستند باعث افزایش فروش قابل توجهی میشود.

خدمات ما در استاد وب برای طراحی سایت های فروشگاهی در استان گیلان به شرح زیر است:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top