تعلل در کارها

تعلل در کارها و تنبلی و رابطه ی آن با موفقیت!

برای همه شما پیش آمده که در کارهایتان تعلل کرده باشید، تعلل در کارها یعنی: موکول کردن کارهایتان به زمان‌های بعد! همان مثال معروف که میگوییم: از شنبه شروع می‌کنم! همه ما بعد از اینکه کلی وقت هدر می‌دهیم، در نهایت خیلی پشیمان شده و به خودمان می گوییم: ای کاش همان موقع انجام داده بودم.

یک سوپرایز خیلی جالب: تعلل آنقدری هم که ما فکر می‌کنیم بد نیست! اگر این موضوع برای شما هم جالب است با ما همراه باشید!

آدام گرنت کیست؟

آدام گرنت یک روانشناس سازمانی و مؤلف آمریکایی است که با سخنرانی‌ها و برنامه ریزی‌های موفقش، توانسته شهرت و ثروت بسیار زیادی به دست بیاورد. چیزی که سخنرانی امروز او را خیلی جالب می‌کند این است که فقط حرف نمی‌زند بلکه تجربه‌های شخصی خودش را هم اشتراک گذاری می‌کند. این کار باعث می‌شود که حرف‌های او تأثیر گذار تر باشند.

تعلل کردن یا نکردن، مسئله این است!

آقای گرنت سخنرانی‌اش را با یک داستان شروع می‌کند. او می‌گوید:

یک روز دو دانشجو آمدند و گفتند که می‌خواهند یک فروشگاه عینک آنلاین بزنند و نیاز به سرمایه دارند. آقای گرنت بعد از اندکی تفکر و بررسی، متوجه می‌شود که این دو دانشجو کمی در کارشان کند هستند و خیلی از کارهایشان را به تعویق و تعلل می‌اندازند. در نتیجه او هم درخواست سرمایه‌گذاری را رد می‌کند اما این کار یکی از بزرگ‌ترین پشیمانی‌های آقای گرنت می‌شود! چون وبسایت این دو دانشجو به یک فروشگاه میلیون دلاری تبدیل می‌شود!

آقای گرنت از اینکه این دو دانشجو که همیشه در کارهایشان تعویق داشتند و حالا اینقدر موفق شدند بسیار متعجب می‌شود. آقای گرنت بعد از کلی آزمایش علمی که انجام می‌دهد می‌بیند که اصلاً چند نوع تعلل داریم و اینکه چطور چه نوع تعللی می‌تواند سازنده باشد.

داستان موفقیت پینترست

سه دسته کلی از آدم‌ها وجود دارند:

دسته اول افرادی که پیش از زمان یک کار، با سرعت بسیار زیادی آن را انجام می‌دهد تا درگیر استرس دقیقه ۹۰ نشوند. تحقیق و بررسی‌های آدام گرنت نشان داد که این دسته از افراد، آنقدر استرس زود تمام کردن پروژه را دارند که اصلاً نمی‌توانند خلاقیت به خرج بدهند.

دسته دوم:

دسته دومی هم که خیلی برای ما آشنا می‌باشد: آدمایی هستند که دیگر بیش از حد تعلل می‌کنند و به قول معروف، تا دقیقه نود خوابند! این دسته هم مثل گروه اول، پتانسیل چندانی برای خلاقیت و نوآوری ندارند چون آنقدر دیر به سراغ کارها می‌روند که تقریباً دیگر وقتی برای انجام کار نمی‌ماند و فقط به دنبال آن هستند که هر طور که شده، کارشان را به پایان برسانند.آدمایی هستند که دیگر بیش از حد تعلل می‌کنند و به قول معروف، تا دقیقه نود خوابند! این دسته هم مثل گروه اول، پتانسیل چندانی برای خلاقیت و نوآوری ندارند

دسته سوم:

دسته سوم که از نظر آقای گرنت، خلاق‌ترین و با استعدادترین آدم‌ها هستند، افرادی هستند که بعد از شروع کارشان و مدتی تعلل در کارها دوباره به خودشان می‌آیند و به کارشان ادامه می‌دهند. تحقیقات آقای آدام گرنت به ما می‌گوید که اینگونه افراد، 16 درصد نسبت به بقیه افراد خلاق‌تر هستند.

جالب است که آدام گرنت هم مثل هم مثل ما اول باور نمی‌کرد ولی به خاظر اینکه از صحت این تحقیق مطمئن بشود، شروع به نوشتن یک کتاب کرد که موضوع آن، افراد مبتکر و خلاق بود. او می‌گوید وقتی نوبت نوشتن فصلِ “تعلل” رسید، کار را به مدت یک ماه به عقب انداخت! اما وقتی بعد از یک ماه، دوباره نوشتن را ادامه داد، کلی ایده جالب و خلاقانه به ذهنش آمده بود.

داستان شکل گیری دیجی کالا

حالا بعد از این همه تلاش و تحقیق، او فهمیده بود چرا آن دانشجو به چنین موفقیتی دست پیدا کردند. زیرا آنها مثل همان گروه سوم بودند.سعی کنید بعد از اینکه ایده‌ای به ذهن‌تان رسید یا کاری به شما محول شد، با عجله آن کار را شروع نکنید. بلکه کمی به ذهن‌تان اجازه بدهید که روی این ایده کار بکند تا راه‌ کارهای بهتری برای انجامش پیدا کنید. البته این در صورتی است که با آقای آدام گرنت موافق باشید.

تعلل در کارها همیشه بد نیست:

بعد از اینکه این مقاله را مطالعه کردید، متوجه میشوید که تنبلی هم می‌تواند باعث افزایش خلاقیت شما بشود و آن‌طور که همه فکر می‌کنند، بد نیست! اگر شما هم با گفته‌های آدام گرنت موافق هستید، سعی کنید بعد از اینکه ایده‌ای به ذهن‌تان رسید یا کاری به شما محول شد، با عجله آن کار را شروع نکنید. بلکه کمی به ذهن‌تان اجازه بدهید که روی این ایده کار بکند تا راه‌ کارهای بهتری برای انجامش پیدا کنید. البته این در صورتی است که با آقای آدام گرنت موافق باشید.

 

ممنون که تا انتهای این مقاله از وب سایت استاد وب در رابطه با تنبلی و تعلل در کارها همراه ما بوده‌اید! امیدواریم مطالب فوق برایتان مفید، کاربردی و آموزنده واقع شده باشد. در زیر چند لینک برای شما عزیزان قرار داده‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید آن هارا مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top