بهنه سازی URL

نکاتی که لازم است برای بهینه سازی URL بدانید

به دلیل تغییرات و پیشرفت موتورهای جستجو در سال‌های اخیر، آن‌ها توانایی مدیریت چالشهای فنی بیشتری را پیدا کرده‌اند. اما مطمئن باشید در حوزه سئو هرچقدر کار برای موتورهای جستجوگر و کاربران راحت‌تر باشد نتیجه‌ای که به دست می‌آورید بهتر است.
در این مقاله قصد ذاریم به بررسی نکاتی پیرامون بهینه سازی URL بپردازیم. 

بهینه سازی URL
هر وقت نیاز بود از دامنه یکسان استفاده کنید.


توضیح این گزینه کمی سخت است زیرا نمونه‌هایی که وجود دارند نشان می‌دهد برخی از افراد که محتوای خود را از subdomain به subfolder این انتقال دادند نتایج خوبی دریافت کردند و عده‌ای که محتوای خود را از subfolder بهSubdomain انتقال دادند ترافیک خود را از دست دادند.

نمی‌شود منکر این شد که این گزینه مفید و کارساز نیست. اگر یک Subdomain تنها روشی است که می‌شود با آن یک وبلاگ درست کرد و محتوای مورد نیاز خود را در آن منتشر کرد پس بهتر است این کار را را انجام دهید. ولی اگر محتوای وبلاگ شما در یک دامنه اصلی و Subdomain مشخص قرار داشته باشد امکان دارد رتبه بندی صفحه شما با مشکل رو به رو شود و و روی عملکرد سایت‌های دیگر تاثیری نداشته باشد.
همچنین اگر وبلاگ شما بر روی Subfolder قرار داشته باشد احتمال اینکه با افت ترافیک روبرو شوید بالاست. پس اگر تصمیم دارید وبلاگتان را به یک زیر دامنه تغییر دهید حتماً دقت کنید.

آدرس URL سایتتان باید برای کاربران خوانا باشد.

این آدرس‌ها را قرار است که انسان‌ها بخوانند پس باید طوری انتخاب شود که قابل فهم و خوانا باشد. زیرا اگر خواندن آن برای کاربران راحت باشد موتورهای جستجوگر نیز راحت با آن ارتباط می‌گیرند
امروزه موتورهای جستجوگر می‌توانند به راحتی داده‌های کاربران را بررسی کنند. پس ارتباط برقرار کردن کاربران با آدرس سایت شما رابطهٔ مستقیمی با موتورهای جستجوگر دارد.

خوانایی به منظور بهینه کردن آدرس

استفاده از کلمات کلیدی در آدرس سایت.

استفاده از کلمات کلیدی‌ای که قصد دارید به واسطه آنها رتبه‌بندی بهتری دریافت کنید، در آدرس سایت، گزینه خوبی برای بهینه سازی URL شمار می‌رود .
این کار به افرادی که URL سایت‌ها را مشاهده می‌کنند کمک می‌کند تا بفهمند عبارتی که مدنظرشان است با موضوع مطلب شما یکی از است یا خیر.
همچنین آدرس‌هایی که به کار می‌برید به طور منظم کپی می‌شوند. زمانی که انکر تکستی یا متنی برای لینک موجود نباشد، خود URL می‌تواند به عنوان انکر تکست عمل کند و محتوایی که در آن به کار رفته است را معرفی کند.
و در نهایت طبق تحقیق به دست آمده URL ، یکی از مهمترین عناصری است که کاربران برای کلیک کردن یک لینک در نتایج جستجو به آن توجه می‌کنند.

آدرس‌های متعدد برای یک محتوا را متعارف سازی کنید.

اگر چند URL دارید که به محتواهای یکسانی اشاره می‌کنند، سعی کنید آنها را تصحیح کنید. اگر دلیل خاصی برای نگه داشتن محتوای تکراری ندارید، می‌توانید با کمک ریدایرکت ۳۰۱ و یا اگر مایلید نسخه‌های متفاوتی برای تعدادی از بازدیدکنندگان داشته باشید با کمک rel=canonical این کار را انجام دهید.
با اینکه وجود محتوای تکراری باعث جریمه شدن وب سایت نمی‌شود اما باعث تقسیم شدن سیگنال‌های رتبه بندی می‌شود و این موضوع روی ترافیک موتورهای جستجوگر اثر می‌گذارد.
برای اینکه راحت‌تر این موضوع را درک کنید تصور کنید که صفحهٔ A پتانسیل خوبی برای رتبه بندی دارد و اگر از روی آن صفحهٔ A2 منتشر کنید به کمک متعارف سازی این دو صفحه،‌ صفحه A شانس بالایی برای به دست آوردن رتبهٔ بهتر در موتورهای جستجو پیدا می‌کند.

تعریف و اهمیت متا تگ ها در سئو ی وب سایت شما

 

تا وقتی که مجبور نشدید از پارامترهای داینامیک در آدرس استفاده نکنید.

آدرس‌هایی که در آن‌ها از پارامترهای داینامیک استفاده شده‌اند خیلی گیج کننده و زشت به نظر می‌رسند.
تمام تلاش شما باید این باشد که آدرسی قابل فهم و خوانا بسازید پس تا زمانیکه مجبور نشدید از این پارامترها استفاده نکنید.
طی سالهای گذشته پلتفرم‌های CMS توجه زیادی به این موضوع نشان دادند اما هنوز هم تعدادی از موارد از این پارامترها استفاده می‌کنند.
شما نیز می‌توانید برای انجام این کار از ابزارهای mod_rewrite، ISAPI rewrite و MS’ URL Rewrite Module استفاده کنید.
اما گفتنی است که بعضی از این پارامترها در بهینه سازی URL ، برای پیگیری کلیک مورد استفاده قرار می‌گیرند و بهتر است خودتان در مورد مفید بودن یا مفید نبودن پارامترهای شمارنده کلیک در آدرس سایت یا صفحات تصمیم بگیرید.
اما در نظر داشته باشید که به اشتراک‌گذاری URL های کوتاه که از عبارات کلیدی ساخته شده‌اند تاثیرگذار تر است تا آدرس‌های مبهم و طولانی.

 

تا حد امکان از شناساگر URL دوری کنید

اینکه از شناساگرهای URL برای نمایش محتوای منحصر به فرد و جداگانه استفاده کنید فکر خوبی نیست. گرچه استثناهایی نیز وجود دارد.
گوگل به توسعه دهندگان اجازه داده تا از شناساگرها برای ایجاد برنامه‌های آژاکس (Ajax) استفاده کنند. سایت‌هایی مانند آمازون و توییتر نیز دریافته‌اند که استفاده نکردن از شناساگرهای پیچیده مزایای زیادی برایشان دارد. پس تا جایی که می‌توانید از آن اجتناب کنید.

شناساگر بهینه سازی URL

عنوان صفحه و آدرس URL را هماهنگ انتخاب کنید

برای بهینه سازی URL الزاماً مجبور نیستید که حتماً از یک عنوان برای صفحه و URL استفاده کنید. همین که آدرسی انتخاب کنید که مفهوم صفحه را در بر داشته باشد خوب است.
این مسئله به تجربهٔ استفادهٔ کاربراز سایت برمی‌گردد. با این روش شما به کاربر می‌فهمانید که محتوای مطلب چیست.
به همین دلیل توصیه می‌شود که به این نکته توجه کنید.

تعداد ریدایرکت ها را محدود کنید

با اینکه موتورهای جستجوگر چرخهٔ ریدایرکت ها را با دقت بررسی می‌کنند، اما توصیه می‌شود که از به کار بردن آدرس‌های مهم در این چرخه خودداری کنید. زیرا سیگنال‌های رتبه بندی این آدرسها دقیق شمرده نمی‌شوند. و مهم‌تر از این، کاربرانی هستند که از این چرخه خسته می‌شوند و سایت شما را ترک می‌کنند. همچنین این چرخه برای کاربران موبایلی نیز خسته کننده خواهد بود. به همین دلیل باید سعی کنید ریدایرکت های سایت خود را به حداقل برسانید.

ریدایرکت ۳۰۲ یا ریدایرکت موقت چیست و چگونه اجرا می‌شود؟

از پوشه‌های کمتری استفاده کنید.

برای بهینه سازی URL ،‌هیچ اجباری بر استفاده نکردن از پوشه‌ها وجود ندارد و یا حتی این عبارت به این معنی نیست که پوشه‌ها به عملکرد سایت شما آسیب می‌زنند تنها موردی که در این باره وجود دارد این است که پوشه‌ها ویرایش رشته‌های URL را پیچیده می‌کنند. به همین خاطر توصیه می‌شود که کمتر از آنها استفاده شود.

آدرس‌های کوتاه، نتیجه‌های بهتر

با اینکه گوگل با آدرس‌های طولانی مشکلی ندارد و موتورهای جستجو به راحتی آن‌ها را پردازش می‌کنند اما این موضوع تجربهٔ کاربری جالبی را رقم نمی‌زند.
کاربران با آدرس‌های کوتاه ارتباط بهتری برقرار می‌کنند زیرا آدرس‌های کوتاه راحت‌تر در ذهن می‌نشینند،‌ راحت‌تر کپی می‌شوند، راحت‌تر می‌توان در شبکه‌های اجتماعی آن‌ها را اشتراک گذاری کرد که همین امر باعث ارتقا کارایی لینک می‌شود و بازخورد بهتری دارد.

کوتاه بودن آدرس برای بهینه سازی URL

به بزرگی یا کوچکی حروف در آدرس وب‌سایت توجه کنید.

اگر از سرورهای مایکروسافت/IIS استفاده می‌کنید یا میزبانی سایت شما روی لینوکس یا یونیکس قرار دارد با توجه نکردن به این موضوع (بزرگی یا کوچکی حروف در آدرس)‌ به مشکل برمیخورید. چرا که از نظر آنها ostadeweb.com/AbC با ostadeweb.com/aBc فرق دارد و دو محتوای جداگانه به حساب می‌آیند. و این به سایت شما آسیب میزند. برای حل این مشکل می‌توانید از پروتکلهای بازنویسی htaccess استفاده کنید.

برای ایجاد فاصله بین کلمات در آدرس از خط فاصله استفاده کنید.

با اینکه شاید استفاده از خط فاصله و خط زیرین ظاهر آدرس را خراب کند اما برای بهینه سازی URL در بعضی مواقع مفید واقع می‌شود. پیش از این موتورهای جستجو قادر به خواندن خط زیرین نبودند اما امروزه علاوه بر خط فاصله می‌توان از خط زیرین هم استاده کرد. اما توصیه می‌شود حد الامکان از آنها استفاده نکنید.

ازبه کار بردن تعداد زیادی کلمه کلیدی اجتناب کنید.

به کار بردن کلمات کلیدی زیاد در آدرس سایت می‌تواند مانع از کلیک کردن افراد روی لینک شود و نتیجهٔ خوبی برای سایت به همراه نخواهد داشت. همچنین تصور اینکه تکرار کلمات کلیدی در آدرس به ارتقا رتبه سایت کمک می‌کند کاملاً اشتباه است. چرا که گوگل و بینگ از الگوریتم‌ها فراتر رفته و کلمات کلیدی تکراری را شناسی می‌کنند و به آنها اجازهٔ ارتقا نمی‌دهند. پس توصیه می‌کنیم که شانس رتبه بندی خود را با استفاده از کلمات کلیدی تکراری در آدرس سایت خراب نکنید.

 

امیدوارم که مقاله‌ی نکاتی که لازم است برای بهینه سازی URL بدانید برای شما مفید بوده باشد. ضمن تشکر از شما بابت زمانی که برای خواندن این مقاله صرف کردید . خواندن مقالات زیر در استاد وب را به شما پیشنهاد می‌کنم:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top