فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی + 7 نکته کلیدی آن

امروزه به دلیل اینکه میزان استفاده از اینترنت توسط مردم گسترش پیدا کرده است و همچنین ارتباطات وسیع‌تر شده‌اند، بیشتر از اصطلاح دهکده جهانی استفاده می‌شود. از آن جایی که بازار، امروزه به شدت رقابتی و پرهیاهو شده است، بیشتر کسب و کارها برای به دست آوردن سود بیشتر به دنبال بازارهای جدید و مشتریان بیشتر هستند. به همین دلیل است که امروزه شاهد رشد و افزایش کسب و کارهای بین المللی، شرکت‌های چند ملیتی و…. هستیم. با توجه به اهمیت این موضوع ما قصد داریم تا در این مقاله در رابطه با فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی نکات مهم و مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

 در نتیجه اگر شما نیز به فکر راه اندازی یک کسب و کار بین المللی برای تجارت خود هستید و یا تمایل دارید که کسب و کار خود را بین المللی کنید؛ توصیه می‌کنیم که حتماً تا انتهای مقاله همراه ما باشید و با دقت به موضوعاتی که در این مقاله از آنها یاد می‌کنیم توجه کنید.

 زمانی که شما به عنوان رهبر یک کسب و کار تمایل خود را برای فعالیت در عرصه جهانی نشان می‌دهید، باید مراحلی که در زیر از آنها نام برده و در مورد هرکدام توضیحات مختصری را ارائه می‌دهیم، را به ترتیب انجام دهید.

 بررسی محیط بین المللی در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

 زمانی که تصمیم می‌گیرید فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی را برای تجارت خود انجام دهید، باید به این موضوع توجه کنید که شما دیگر در یک بازار محلی و یا حتی یک کشور فعالیت نمی‌کنید. بلکه شما باید با توجه به بازار جهانی، استانداردها و شرایط مربوط به کسب و کار خود را مطابق تقاضاهای متنوعی که کاربران از شما دارند تغییر دهید. برای اینکار ابتدا باید سه گام زیر عمل کنید.زمانی که تصمیم می‌گیرید فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی را برای تجارت خود انجام دهید، باید به این موضوع توجه کنید که شما دیگر در یک بازار محلی و یا حتی یک کشور فعالیت نمی‌کنید. بلکه شما باید با توجه به بازار جهانی، استانداردها و شرایط مربوط به کسب و کار خود را مطابق تقاضاهای متنوعی که کاربران از شما دارند تغییر دهید. برای اینکار ابتدا باید سه گام زیر عمل کنید.

 گام اول: شناسایی نظام بین المللی

 شما زمانی که در کسب و کار محلی خود و یا در یک کشور خاص فعالیت می‌کنید به قوانین و مقررات صنعت آن اشراف کامل خواهید داشت. اما دقت کنید که در بازار جهانی با کشورهای مختلفی روبرو می‌شوید که هر کدام دارای مقررات و قوانین خاص خود هستند. در نتیجه به دست آوردن شناخت و آگاهی در رابطه با قوانین کشورهای مختلف یکی از موارد مهم و تاثیرگذار در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی است.

 گام دوم: وجود موانع و محدودیت‌ها

سهمیه‌ها و تعرفه‌هایی که به واردات کالا مرتبط هستند و با عنوان سود بازرگانی یا حقوق گمرکی معرفی می‌شوند، از جمله موانع و محدودیتهای این کار هستند. زیرا دولتمردان هر کشوری برای بیشتر کردن درآمد و افزایش حمایت خود از صنایع داخلی به آن توجه زیادی می‌کنند.

محدودیت دیگری که در این کار ممکن است با آن روبرو شوید تحریم بعضی از محصولات و کالاها توسط کشورهای مختلف است. مثلاً کشور ایران ورود هرگونه کالا از بعضی از کشورها را تحریم و ممنوع کرده است.

 گام سوم: اتحادیه‌ها و سازمان‌های موجود

 اتحادیه‌ها و سازمان‌های زیادی در کشورهای مختلف با هدف افزایش دادن معاملات بازرگانی، مشغول به کار هستند. به عنوان مثال سازمان آنکتاد که بیشتر از ۱۹۲ کشور عضو آن هستند؛ برای به وجود آوردن تعرفه‌های ترجیحی برای کشورهایی که در حال توسعه هستند تلاش می‌کند. اتحادیه‌ها و سازمان‌های زیادی در کشورهای مختلف با هدف افزایش دادن معاملات بازرگانی، مشغول به کار هستند. به عنوان مثال سازمان آنکتاد که بیشتر از ۱۹۲ کشور عضو آن هستند؛ برای به وجود آوردن تعرفه‌های ترجیحی برای کشورهایی که در حال توسعه هستند تلاش می‌کند.

 محیط اقتصادی

 در این قسمت از فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی باید چگونگی توزیع درآمد در جوامع و ساختار صنعتی کشورها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. ساختار صنعتی هر کشور به شیوه فعالیت شما و همچنین شیوه تجارتتان اهمیت می دهد. همینطور تا حدی آمیخته بازاریابی کسب و کارتان را زیر نظر می‌گیرد و آن را آشکار می‌کند.

 ساختار صنعتی کشورها به چهار دسته مختلف تقسیم بندی می‌شود:

  •  ساختار زیستی: بیشتر افراد شاغل در این کشورها کشاورز هستند و شیوه معاملات آنها به صورت تهاتری و پایاپای می‌باشد. به صورت کلی کشورهایی که ساختار صنعتی زیستی دارند از پول استفاده زیادی نمی‌کنند و امکانات کمتری برای صادرات دارند.
  •  ساختار صادر کننده مواد خام: بیشترین سهم صادرات در این کشورها شامل فروش مواد خام است. در این گونه کشورها که ساختار صنعتی صادر کننده مواد خام دارند؛ بازار بسیار مناسبی برای ماشین آلات صنعتی وجود دارد.
  • ساختار در حال صنعتی شدن: در کشورهایی که دارای ساختار در حال صنعتی شدن هستند طبقه جدید متوسط و ثروتمند در حال آشکار شدن است. تولیدات صنعتی این کشورها روز به روز در حال افزایش می‌باشد. کشورهایی نظیر برزیل، هند و ایران در این دسته قرار می‌گیرند.
  •  ساختار صنعتی: کشورهایی که دارای ساختار صنعتی هستند مواد خام، محصولات واسطه‌ای و محصولات نیم ساخته را خریداری می‌کنند و آن‌ها را با محصولات دیگر مبادله می‌کنند.
تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سئو سایت

 توجه به محیط سیاسی در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

توجه به وضعیت و محیط سیاسی هر کشور و شیوه معاملات آن، در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی اهمیت بسیار زیادی دارد. تصور کنید که شما به معامله کالا در یک کشور می‌پردازید و بعد از ارسال کالا، پول شما بلوکه می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و مطرح در سطح جهان، در بعضی از کشورهای خاص با وجود اینکه تقاضا و بازار مناسبی برای آن‌ها وجود دارد، فعالیتی نمی‌کنند. دلیل این کار آنها این است که امنیت سیاسی برای آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.کسب و کار و تجارت‌های مختلف به دلایل متفاوتی تصمیم می‌گیرند تا به بازار جهانی و بارزهای بین المللی پا بگذارند. این دلایل شامل موارد زیر می‌شود:   توانایی تولید انبوه و کاهش هزینه‌ها  دستیابی به سود بیشتر از بازارهای خارجی و بین المللی  افزایش تقاضا و تناسب تقاضای خارجی با محصولات و خدماتی که شرکت‌ها ارائه می‌دهند  کم شدن تقاضا مشتریان در کشور خود

تصمیم در مورد ورود به بازار بین المللی در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

 کسب و کار و تجارت‌های مختلف به دلایل متفاوتی تصمیم می‌گیرند تا به بازار جهانی و بارزهای بین المللی پا بگذارند. این دلایل شامل موارد زیر می‌شود:

  •  توانایی تولید انبوه و کاهش هزینه‌ها
  •  دستیابی به سود بیشتر از بازارهای خارجی و بین المللی
  •  افزایش تقاضا و تناسب تقاضای خارجی با محصولات و خدماتی که شرکت‌ها ارائه می‌دهند
  •  کم شدن تقاضا مشتریان در کشور خود

 اگر شما نیز تمایل دارید تا فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی را برای تجارت خود انجام دهید؛ ابتدا باید دلیل خود را برای ورود به بازار بین المللی تعیین کنید و متناسب با آن فعالیت خود را در این عرصه ی وسیع آغاز نمایید.

 

 تصمیم در مورد انتخاب بازارهای خارجی در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

 در زمان انتخاب بازار خارجی، شما به ارزیابیِ پیش بینیِ میزان سودآوری، میزان فروش، میزان تقاضا و بازگشت سرمایه خود احتیاج دارید. زیرا شما برای اینکه بتوانید در کسب و کار بین‌المللی خود موفق شوید باید اطلاعات و آگاهی خود را در مورد بازاری که انتخاب کرده‌اید افزایش دهید و تهدیدات و ریسک‌هایی که در این بازارها وجود دارند را شناسایی کنید و راه‌های مقابله با آن را پیش بینی نمایید.

تصمیم گیری در مورد شیوه ورود به بازارهای بین المللی

 برای اینکه کسب و کار و تجارت خود را وارد بازار بین‌المللی جهانی کنید می‌توانید از سه شیوه سرمایه‌گذاری مشترک، صادرات و سرمایه‌گذاری مستقیم بهره بگیرید. در رابطه با این سه شیوه باید بین نکته اشاره کنیم که میزان ریسک صادرات بیشتر از میزان ریسک سرمایه‌گذاری مشترک می‌باشد و بیشترین ریسک مربوط به سرمایه گذاری به صورت مستقیم است.صادرات به دو شکل غیرمستقیم و مستقیم انجام می‌شود.

 صادرات

 صادرات به دو شکل غیرمستقیم و مستقیم انجام می‌شود. در شیوه صادرات به صورت غیر مستقیم یک کسب و کار و تجارت محصولات مازاد خود را به وسیله واسطه‌هایی مانند نمایندگی صادراتی، بازرگانان داخلی، سازمان‌های تعاونی صادراتی و…. به فروش می‌رسانند.

در صادرات به شیوه مستقیم یک کسب و کار و تجارت خریداران و مشتریان خارجی خود را تشویق می‌کند تا محصولات آنها را خریداری کنند. تجارت و کسب و کار های محتلف با به ایجاد یک بخش صادراتی در کشور هدف خود می‌توانند بر روی واحد صادراتی خود کنترل مناسبی داشته باشند. استفاده از فروشندگان سیار در کشور هدف، راه اندازی یک دفتر فروش در کشور مورد نظر، کمک گرفتن از نمایندگان توزیع و فروش و… همگی راه‌هایی هستند که در این مسیر می‌توانند به یک کسب و کار برای داشتن صادرات مستقیم کمک کنند.

پست اکسپرس و نحوه ارسال آن + نکات مهم مرتبط با آن

 

سرمایه گذاری مشترک

کسب و کار و تجارت‌هایی که از این شیوه برای ورود به بازار بین المللی استفاده می‌کنند می‌توانند با کم کردن ریسک خود و افزایش دادن کنترل بر روی بازار خارجی هدف، به صورت مشارکتی فعالیت خود را آغاز نمایند. بیشتر کسب و کارهایی که فرایند تبدیل شدن به یک کسب و کار بین المللی را انجام داده‌اند، تحت عنوان واگذاری دانش فنی خود برای تولید محصولات با بازارهای خارجی شراکت می‌کنند. یکی دیگر از روش‌های سرمایه گذاری مشترک قرارداد همکاری در مدیریت است که طی آن دانش مدیریت بین شرکت‌های مختلف به اشتراک گذاشته می‌شود و در ازای آن سهمی از شرکت نصیب تجارت و کسب و کار شما می‌شود.اگر شما تمایل دارید تا فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی را برای تجارت خود انجام دهید به شما توصیه می‌کنیم که برای افزایش کنترل بر روی تجارت خود به شخصه اقدام به خرید یک شرکت دیگر یا تولید و مونتاژ در یک کشور دیگر نمایید.

 سرمایه گذاری مستقیم

 اگر شما تمایل دارید تا فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی را برای تجارت خود انجام دهید به شما توصیه می‌کنیم که برای افزایش کنترل بر روی تجارت خود به شخصه اقدام به خرید یک شرکت دیگر یا تولید و مونتاژ در یک کشور دیگر نمایید. البته این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که سرمایه‌گذاری مستقیم، روشی است که از ریسک بالایی برخوردار است. در نتیجه قبل از هر اقدامی باید امنیت سیاسی، اقتصادی و همچنین شرایط فرهنگی کشور هدف خود را به دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

 شرکت‌های بسیار زیادی با این روش به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا کردند و شرکت‌هایی هم بوده‌اند که در این راه شکست خوردند. در نتیجه کسب اطلاعات و بالا بردن آگاهی خود در زمینه‌های مختلف برای کم کردن ریسک سرمایه گذاری مستقیم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند تا حدودی ضامن موفقیت کسب و کار شما باشد.

 تصمیم گیری در مورد برنامه بازاریابی در فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی

 همیشه این نکته را به خاطر داشته باشید که شما می‌توانید در زمان انتخاب برنامه بازاریابی برای کسب و کار خود از دو شیوه استفاده کنید. بازاریابی همگانی یا بازاریابی انتخابی و موردی.

 در زمان انتخاب برنامه بازاریابی همگانی باید از یک سری اصول بازاریابی یکسان در همه محیط‌ها و بدون توجه کردن به وضعیت متفاوت تقاضاها استفاده کنید. اما در بازاریابی انتخابی از آنجایی که به وجود تفاوت در تقاضا و نیازها توجه می‌شود، می‌توانید عملکردی مناسب تر از خود نشان دهید.

 

 ممنون که تا پایان مقاله همراه وبسایت استاد وب بودید. امیدواریم که از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. همچنین موارد و نکاتی که در رابطه با فرایند تبدیل شدن به کسب و کار بین المللی در این مقاله عنوان شده است؛ برایتان آموزنده، کاربردی، مفید و جذاب واقع شده باشد. شما می‌توانید در صورت تمایل برای مطالعه مقالات مرتبط بیشتر در زمینه سئو و بهینه سازی وب سایت برای کاربران و موتور جستجو، طراحی وب سایت، اهمیت عبارت‌های کلیدی، دیجیتال مارکتینگ، بازاریابی محتوا و سایر مقالات مرتبط به لینک مقالاتی که در زیر برایتان قرار داده شده است مراجعه فرمایید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top