وردپرس

تعریف و کاربرد وردپرس

برای اینکه درک بهتری از میزان سادگی و خوشایند بودن وردپرس پیدا کنید، اجازه دهید با یک مثال خوشمزه این مقاله را شروع کنیم.

وردپرس در دنیای سایت سازی و سیستم های مدیریت محتوا و… حکم یک پیتزای آماده را دارد. می‌پرسید چطور؟ به جای اینکه کلی زمان صرف خمیر درست کردن و خرد کردن مواد داخل پیتزا کنید می‌توانید به یک فروشگاه بروید و یک پیتزای آماده تهیه کنید. بعد چند دقیقه آن را داخل فر می‌گذارید و بعد تمام! پیتزای شما خیلی زود و ساده آماده است. حتی اگر دلتان پیتزای پر مایه تری می‌خواهد می‌توانید هر چیزی که به آن علاقه دارید را به این پیتزا اضافه کنید.

این دقیقاً همان کاریست که ورد پرس برای سایت ساز ها و سیستم‌های مدیریت محتوایی انجام می‌دهد.

وردپرس مایهٔ اصلی کار را فراهم می‌کند و باقی کار بسته به نیاز و خواست شما از سایتی که در ذهن دارید طرح ریزی می‌شود.

وردپرس بی زحمت و بدون دشواری به شما کمک می‌کند تا یک سایت شخصی، وبلاگ یا یک فروشگاه اینترنتی بسازید.وردپرس

تعریف دقیق وردپرس

یک سیستم مدیریت محتوای رایگان که بدون محدودیت و به همه این امکان را می‌دهد تا وبسایت خود را راه اندازی کنند.

برای این کار ابتدا فقط لازم است که وردپرس را روی‌هاست نصب کنید. بعد به راحتی می‌توانید صفحات و محتوای سایت خود را مدیریت و ویرایش کنید.

اما چه چیزی باعث شده که حالا تقریباً یک سوم وب سایت‌های دنیا با استفاده از وردپرس ساخته شوند؟! دلیل این همه محبوبیت چیست؟ چرا مجنتو و ویکس و… به این محبوبیت نرسیدند؟

 

ساده بودن

اصلی‌ترین دلیل محبوبیت وردپرس ساده و روان بودن رابط کاربری گرافیکی آن است. هر کس با هر سطی از دانش اینترنتی می‌تواند به راحتی با آن کار کند و نیاز به آموزش‌ها و دوره‌های پیچیده نیست. شاید تنها بخش نصب و راه اندازی ابتدایی کمی نیاز به دانش فنی داشته باشد.

مهم ترین نکات لینک بیت ها و معرفی ۱۰ مثال کاربردی آن

انعطاف پذیر بودن

امکان ساخت هر نوع وب سایتی با استفاده از وردپرس وجود دارد. به راحتی می‌توانید محتوا و صفحات خود را ویرایش و مدیریت کنید و امکان انتشار هر نوع محتوایی اعم از تصاویر، ویدیو و… وجود دارد.

اصلاً اهمیتی ندارد که شما با چه هدفی یک سایت راه اندازی کرده‌اید. وردپرس برای همهٔ نیازهای یک وب سایت راه حلی دارد.

حتی در سالهای اخیر اپلیکیشن وردپرس برای موبایل هم منتشر شده.

متن باز

کدهای وردپرس در دسترس عموم است و هر کسی می‌تواند به توسعهٔ آن کمک کند. تعداد بسیار زیادی از برنامه نویس ها و توسعه دهندگان از سرتا سر دنیا روی توسعهٔ وردپرس فعالیت می‌کنند. عده‌ای روی افزونه‌ها، عده‌ای روی هستهٔ اصلی و عده‌ای هم قالب‌های وردپرس می‌سازند.

البته لازم به ذکر است که این زحمات بی مزد نیست. قالب ساز ها از طریق فروش و توسعه دهندگان افزونه با ارائهٔ خدمات غیر رایگان مزد دریافت می‌کنند.مزایای استفاده از وردپرس

امکان نصب افزونه

همانطور که گفته شد وردپرس تنها مایهٔ اولیه را در اختیار شما قرار می‌دهد. توسعه و افزودن امکاناتی نظیر قراردادن درگاه اینترنتی یا فرم ثبت نام وبسایت و…به عهدهٔ خودتان است. به واسطهٔ افزونه‌های رایگان و غیر رایگان موجود در وردپرس می‌توانید نیازها و اشکالات احتمالی را پاسخ دهید.

امن بودن

نه اینکه اینطور تصور شود که وردپرس کاملاً امن است و هیچ مشکلی ندارد! نه. اما تا حد قابل قبول و خوبی از وبسایت شما محافظت می‌کند و از تکنیک‌های سادهٔ هک جلوگیری می‌کند.

مدام در حال توسعه

اگر سایتتان را بدون استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا  نظیر وردپرس، کدنویسی کرده باشید بی شک بعد از گذشت یک سال نیاز به بروزرسانی و ایجاد تغییرات خواهید داشت. این بروز رسانی‌ها شامل ارتقای وب سایت، افزایش سرعت،‌ امنیت،‌ توسعه و طراحی وب و…می‌باشد و شما نمی‌توانید از همان چیزی که روز اول ساختید یا تحویل گرفتید برای همیشه استفاده کنید.

چرا باید از ساخت لینک در مزرعه لینک اجتناب کنید؟

چیزهایی که برای استفاده از وردپرس به آنها نیاز دارید.

در ابتدای کار شما به یک دامنه و یک‌هاست نیاز دارید.

شرکت‌های زیادی وجود دارد که به راحتی و چند ساعت بعد از تماستان یک دامنه ثبت در اختیارتان قرار می‌دهند. می‌توانید با یک سرچ ساده در گوگل آنها را پیدا کنید.

بعد از ثبت دامنه و هاست به سایت رسمی وردپرس بروید و آخرین نسخهٔ آن را دانلود کرده و نصب کنید.

همچنین لازم به ذکر است که نسخهٔ فارسی و انگلیسی تفاوتی با هم ندارند.

سخن پایانی

برای داشتن یک سایت ساده و یا یک فروشگاه اینترنتی در سطح قابل قبولی وردپرس می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشد و به بهترین نحو هم از پس این کار بر می‌آید. برای حل مشکلات احتمالی هم می‌توانید از یک طراح وب کمک بگیرید.

اما اگر خواهان یک وب سایت بزرگ با کلی ایده آل در ذهن خود هستید، وردپرس چندان به کارتان نمی‌آید.

اما ما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا با کمک وردپرس و با صرفه جویی در هزینه کارتان را شروع کنید و بعد اگر خواهان گسترش کار خود و یک کسب و کار اینترنتی و ثبت فروشگاه‌های بزرگ هستید با یک طراحی وب سایت خوب کارتان را گسترش دهید.

 

ضمن تشکر از زمانی که برای مطالعهٔ مقاله “تعریف و کاربرد وردپرس” صرف کردید، خواندن مقالات زیر در استاد وب را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

۱۳ روش کاربردی برای ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجو

معرفی بهترین نرم افزارهای طراحی رابط کاربری

دلیل اهمیت انتخاب عنوان HTML

ترفندهای لینک بیلدینگ پیشرفته

1 دیدگاه دربارهٔ «تعریف و کاربرد وردپرس»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top