نرم افزار های طراحی UI

معرفی بهترین نرم افزارهای طراحی رابط کاربری

طراحی رابط کاربری به نرم افزارهای عجیب و غریب و زیادی نیاز ندارد و نرم افزارهای زیادی هم برای این کار موجود نیست. مهم‌ترین نرم افزارهایی که مورد استفادهٔ طراحان رابط کاربری قرار می‌گیرد Adobe XD، Sketch و Figma هستند و بیشترین کارایی را بین نرم افزارها دارند. اما ما در این مقاله علاوه بر این سه نرم افزار،‌ نرم افزارهایی دیگری به شما معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با این نرم افزارها همراه ما باشید. 

 اسکچ (Sketch)

اسکچ یکی از قدیمی‌ترین نرم افزارهای رابط کاربری است و قبل از ادوبی ایکس دی غول طراحی رابط کاربری بود. اما یک مشکل بزرگی که داشت این بود که روی ویندوز نصب نمی‌شد و فقط کاربران iOS امکان استفاده از آن را داشتند. امکانات اسکچ کامل و از نظر عملکرد عالی است و به واسط افزونه‌های کاربردی که دارد کار را ساده می‌کند.

امروزه با وجود ادوبی ایکس دی اسکچ نیز خود را ارتقا داده و کم و کاستی‌هایش را به واسطهٔ پلاگین هایش جبران کرده.

ادوبی ایکس دی (Adobe XD)

این نرم افزار طراحی رابط کاربری بعد از اینکه به صورت آزمایشی عرضه شد خیلی زود توانست جای خود را بین طراحان رابط کاربری باز کند و به دلیل سادگی و آسانی مثل دیگر محصولات ادوبی، تبدیل به گزینهٔ یک طراحان شود. 

این نرم افزار این امکان را به شما می‌دهد که  نسخه اولیه یا موکاپ را بعد از طراحی به راحتی اشتراک گذاری کنید. حتی امکان تنظیم مراحل استفاده از سایت یا اپلیکیشن،‌ انیمیشن‌ها و…در اختیار شما قرار داده است که می‌توانید طرح را به طور زنده در موبایل تست کنید. 

 برنامه‌نویس‌ها و دولوپرها می‌توانند به آسانی از این طرح‌ها استفاده کنند. 

محیط کاربری این نرم افزار مشابه فتوشاپ است و به راحتی با صرف کمی وقت و دقت می‌توانید آن را یاد بگیرید و از آن استفاده کنید. 

همچنین این نرم افزار برای هر دو نوع سیستم عامل ویندوز و iOS در دسترس است.

 

مفهوم بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست؟

فیگما (Figma)

این نرم افزار هم یک نرم افزار کاربردی مثل دو نوع قبل است با این اختلاف که فیگما اغلب به صورت آنلاین و تحت وب عمل می‌کند. البته امکان دسترسی به نسخهٔ آفلاین هم وجود دارد.

از ویژگی‌هایی که فیگما را از سایرین متمایز می‌کند امکان استفادهٔ چند طراح به طور همزمان بر روی یک طرح است و این اجازه را به طراحان می‌دهد که با هم در تعامل باشند. نرم افزار های طراحی رابط کاربری

Invision Studio

این نرم افزار قابلیت‌های مختلفی دارد و یکی از قابلیت‌های آن طراحی رابط کاربری است. از قابلیت‌های دیگر این نرم افزار می‌توان به تغییر سایز و ابعاد هوشمند تصاویر،‌ جابجایی سریع بین حالت تاریک و روشن،‌ طراحی ریسپانسیو بدون کد نویسی و… اشاره کرد.

اکشر (Axure RP)

این نرم افزار یک ابزار چندکاره است. از آن برای طراحی و ساخت wireframe،‌ نقشه سفر مشتری،‌ طراحی و ساخت نمونه‌های اولیه و مهم‌تر از همه رابط کاربری وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود. 

همچنین از ویژگی‌های خوبی که دارد سازگاری با اسکچ و ادوبی ایکس دی است و می‌توانید به راحتی از فایل‌های خروجی در هر کدام از این دو نرم‌افزار استفاده کنید.

این نرم افزار در واقع برای انجام کارهای تیمی روی پروژه‌ها بهینه‌سازی شده. کمک می‌کند تا به واسطهٔ اتصال به پلتفرم‌هایی مثل اسلک راحت‌تر و سریع‌ترهماهنگی‌های لازم بر روی پروژه‌ها را به انجام برسانید.

ماک‌آپ پلاس (Mockplus)

با این نرم افزار به کمک طرح‌های آماده می‌توانید یک طراحی ساده و آسان انجام دهید. افزونه این اپلیکیشن روی اسکچ قابل نصب است.

 

 نرم‌افزار Framer X

به واسطهٔ این نرم افزار می‌توانید هر جا و با هر رایانه‌ای که در اختیار دارید طراحی رابط کاربری انجام دهید. چرا که فریمر ایکس یک نرم افزار تحت وب است و نیازی به نصب ندارد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که شما می‌توانید تنها تا ۳ پروژه را به صورت رایگان انجام دهید . برای انجام پروژه‌های بیشتر به پکیج‌های ماهانه نیاز دارید که از ۱۴ یورو شروع می‌شود. به نظر در برابر این همه نرم افزار خوبی که معرفی کردیم استفاده از فریمر ایکس نمی‌ارزد.

۶ اصل طراحی وب ‌سایت کاربر پسند

مارول (Marvel)

این نرم افزار هم مانند فریمر ایکس نسخهٔ تحت وب است. از بارزترین ویژگی‌هایش می‌توان به طرح‌های آمادهٔ آن اشاره کرد که بدون نیاز به دانش خاصی هم امکان استفاده از آن‌ها را دارید. 

از ویژگی‌هایی که مارول را متمایز از سایرین می‌کند می‌توان به امکان اجرای تست‌های مستقیم با کاربران اشاره کرد. به این صورت که خروجی پروژه را با کاربران اشتراک گذاری می‌کنید و بعد امکان تست عملکرد و کارایی طرح به صورت زنده برایتان فراهم می‌شود. نرم افزار مارول

Origami Studio

این نرم افزار کمی با سایر نرم افزارهای طراحی رابط کاربری متفاوت است. در واقع این نرم افزار برای طراحان فیسبوک که نیاز به مشارکت در طراحی داشتند ولی هیچ کدام از نرم افزارهای موجود در آن زمان پاسخگوی نیازشان نبود طراحی شده. 

 با کمک امکانات موجود می‌توانید به آسانی یک Workflow برای برنامه‌های موبایل یا وب سایت‌ها آماده کنید.

 Zeplin

یکی از مجموعه ابزارهای طراحی زپلین است. که به واسطهٔ آن طراحان رابط کاربری قادرند ایده‌های خود را به اجرا درآورند .همچنین برنامه‌نویس‌ها نیز می‌توانند به کمک این نرم افزار روی طرح‌ها کدنویسی انجام دهند.

به کمک این نرم افزار و پلاگیش می‌توانید در کنار ادوبی ایکس دی، اسکچ و فیگما یک Handoff خوب ایجاد کنید. 

 به طرحی که به دولوپرها داده می‌شود  تا براساس اپلیکیشن ها یا وبسایت ها را کدنویسی کنند Handoff گفته می‌شود.

همچنین زپلین می‌تواند طرح‌ها را به صورت هوشمندانه بررسی کند.

 

امیدوارم که مقاله‌ی “معرفی بهترین نرم افزارهای رابط کاربری” برای شما مفید بوده باشد. ضمن تشکر از شما بابت زمانی که برای خواندن این مقاله صرف کردید . خواندن مقالات زیر در استاد وب را به شما پیشنهاد می‌کنم:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top