معرفی انواع مختلف سرور چیست؟

در مقاله «سرور چیست؟» و «هاست چیست؟» به معرفی کامل مفهوم سرور و دامنه پرداختیم. در این مقاله می‌خواهیم به معرفی انواع مختلف سرور بپردازیم و راجع به هر کدام آنها توضیح دهیم.

 فایل سرور (File Server)

از پایه‌ای‌ترین و ساده‌ترین انواع سرور می‌توان به فایل سرور اشاره کرد. همانطور که از نام این سرور برمی آید. در ارتباط با اشتراک گذاری فایل‌ها است. در واقع یوزر های مختلف می‌توانند از طریق شبکه‌ی اینترنت به فایل‌هایی که روی سرور قرار دارند، دسترسی پیدا کنند. بدیهی است که در دسترسی به فایل‌ها می‌توان برای انواع یوزر محدودیت قائل شد.انواع مختلف سرور

 دیتابیس سرور (Database Server)

 این سرور معمولاً در شرکت‌ها و سازمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولاً دیتابیس یک نرم افزار یا سرویسی که توسط کارمندان مختلف در کل سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. روی این سرور بارگذاری می‌شود. تا اطلاعات به صورت یکپارچه و متمرکز ذخیره و مورد پردازش قرار بگیرد.

 سرور اپلیکیشن (Application Server)

 اپلیکیشن سرور مشابهه دیتابیس سرور است. در دیتابیس سرور، دیتابیس به طور متمرکز رویی سرور قرار دارد. و هر کارمندی بر روی کامپیوتر شخصی خود نرم افزار را نصب می‌کند. اما در اپلیکیشن سرور نرمافزار تنها بر روی خود سرور نصب می‌شود. اما به طور کلی می‌توان گفت اپلیکیشن سرور همان دیتابیس سرور است.

۸ نکته مهم در طراحی سایت برای گوگل

 سرور بازی (Game Server)

گیم سرور مشابه اپلیکیشن سرور است. و تفاوت اصلی آن در مورد کاربری این نوع سرور است، که مشخصاً برای بازی کاربرد دارد. در این سرور، بازی بر روی سرور نصب می‌شود و افراد با اتصال به شبکه و ارتباط با سرور در کامپیوترهای خود می‌توانند بازی کنند.

 پرینتر سرور (Printer server)

فرض کنید در یک سازمان تعداد زیادی پرینتر وجود دارد. و این پرینترها از طریق شبکه با یکدیگر متصل و از طریق یک سرور کنترل می‌شوند. به عبارتی زمانی که به سرور متصل شدید، می‌توانید به پرینتر مورد نظر خود دسترسی داشته باشید. نوع مشابه پرینتر سرور، فکس سرور (Fax Server) است.اواع سرورها در سازمانها

 مدیا سرور (Media Server)

همانطور که از نام این سرور به نظر می‌رسد، کاربری این سرور در اشتراک گذاری فایل‌های رسانه‌ای است. در واقع افراد با اتصال به شبکه و دسترسی به مدیا سرور می‌توانند، بدون دانلود کردن فایل‌های رسانه‌ای متحوا هایی چون ویدیو و صوت و … را مشاهده کنند.

۵ مورد از مهم ترین استاندارد های جهانی طراحی وب سایت

 سرور محاسبات (Computing Server)

 گاهی در انجام برخی از پروژه‌ها مثل انجام پروژه‌های داده کاوی، کامپیوتر یک پژوهشگر نمی‌تواند داده‌های عظیم یک پروژه را مورد پردازش قرار دهد. در این زمان پژوهشگر می‌تواند با اتصال به سرور محاسبات که دارای قدرت پردازش بسیار بالایی نسبت به کامپیوتر شخصی است به انجام محاسبات پروژه خود بپردازد.

وب سرور (Web Server)

 شاید بتوان گفت این نوع سرور پر استفاده ترین نوع سرور است. زمانی که اقدام به طراحی سایت می‌کنید. پس از خریدن دامنه، قطعاً خرید هاست دومین اقدام برای ساخت وب سایت است. وب سرور مخصوص میزبانی وب سایت‌ها است. که در مقاله «هاست چیست؟» انواع آن را توضیح داده‌ایم. به عبارت ساده‌تر تمامی اطلاعات یک وب سایت در بخشی از فضای یک سرور قرار می‌گیرد.

 ایمیل سرور

همانطور که از نام این نوع سرور مشخص است. کاربری آن مرتبط به ارسال ایمیل است. در واقع بر روی این سرور سرویس ارسال ایمیل یا Web Mail قرار دارد. تمام پردازش‌های ایمیل بر روی آن صورت می‌گیرد. در بحث ایمیل مارکتینگ از چنین سرورهای جهت ارسال ایمیل به کاربران استفاده می‌شود.

 

1 دیدگاه دربارهٔ «معرفی انواع مختلف سرور چیست؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top